Expressen > Nyheter

Friday, 22 February, 19:59

Expressen - 13 okt 18 kl. 19:29

Anhöriga slog larm – långt innan treåringen dödadesEn treårig pojke är död.Ett syskon till pojken har vårdats på sjukhus för skador.En man i barnens närhet sitter häktad misstänkt för mord och grov misshandel av barnen.Nu berättar anhöriga till familjen om hur de slagit larm hos socialtjänsten under lång tid gällande barnens trygghet – men att de upplever att de inte fått gehör.– Vi är många runtomkring som har varit oroliga och som har ringt och anmält detta till socialen, säger en anhörig..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

3590 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anhöriga, slog, larm, långt, innan, treåringen, dödades
Skånskan - 15 mar 16 kl. 14:00

Unga anhöriga får chans att träffas

SVEDALA Svedala kommun har engagerat sig i demenssjukvården för unga anhöriga vilket personer i hela Sverige kommer att ha nytta av. Kommunen är med och arrangerar fyra läger för unga som har en demenssjuk förälder. Demenssjuksköterska Birgitta Andersson deltar i två av dem för att kunna bidra med sina erfarenheter.

YLE - 23 okt 13 kl. 10:22

Anhöriga blir allt viktigare i hemvården

Hem- och anstaltvården i Vasa kostar fortfarande mer än budgeterat, och stadens tjänstemän vill gärna komma upp till den nationella målsättningen som säger att över 90 procent av dem över 75 år gamla ska bo hemma. Målsättningen borde man nå 2017. - Mina föräldrar som är över 90 år gamla bor hemma i Vasa och min mamma sköter pappan dygnet runt.

YLE - 08 sep 17 kl. 12:08

De anhöriga kräver rättvisa – vill se de åtalade dömda för mord

Andra dagen av den så kallade styckmordsrättegången börjar med att offrets änka får berätta om sin man och vad som hände efter att han försvann. Känslorna ligger på ytan redan från början. - Vi hade ett bra och kärleksfullt förhållande.

Expressen - 31 jul 16 kl. 21:31

"Anhöriga drabbas hårt och livslångt"

De anhöriga till mordoffer utsätts för ett livslångt lidande som måste bemötas med insikter och stöd av omgivningen, och av myndigheter. Det menar förre överåklagaren Sven-Erik Alhem som under hela sin omfattande yrkeskarriär mött människors reaktioner efter att plötsligt ha drabbats av dödligt våld i sin närhet..

BT - 04 jun 12 kl. 19:35

Många anhöriga på mordrättegång

Bilderna på det mördade lantbrukarparet i Långared var så otäcka att döttrarna inte ville se dem när de visades för Alingsås tingsrätt. ? Om man har gjort det här, klarar man att leva med det?

Kristianstadsbladet - 26 nov 13 kl. 08:46

Satsa på välutbildad personal för anhöriga

Moderaten Jessica Polfjärd, ordförande i arbetsmarknadsutskottet i riksdagen, gick nyligen ut med att hon tycker att ”solidariska anhöriga ska ta hand om omsorgen”.
Det blir inte lätt eftersom allt fler flyttar långt hemifrån för studier och jobb, att dessutom kunna sköta exempelvis åldrande släktingar på hem-orten. Det går dessutom emot arbetslinjen, eftersom du inte bara tar jobbet ifrån omsorgspersonal, utan även får svårt att klara av ett eget jobb eller din egen familj.

Kristianstadsbladet - 21 sep 14 kl. 14:16

MH17-anhöriga stämmer Ukraina


Anhöriga till tyska offer som befann sig ombord på det kraschade malaysiska planet MH17 planerar att stämma Ukraina och dess president för att landets luftrum inte var stängt, uppger en advokat som företräder tre familjer. Stämningsansökan kommer inom kort att lämnas in till Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter."Varje land bär ansvaret för säkerheten i dess luftrum", skriver advokat Elmar Giemulla i ett uttalande.

Helsingborgs Dagblad - 21 sep 14 kl. 14:18

MH17-anhöriga stämmer Ukraina

Anhöriga till tyska offer som befann sig ombord på det kraschade malaysiska planet MH17 planerar att stämma Ukraina och dess president för att landets luftrum inte var stängt, uppger en advokat som företräder tre familjer. Stämningsansökan kommer inom kort att lämnas in till Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter..

SvD - 21 sep 14 kl. 14:16

MH17-anhöriga stämmer Ukraina

Anhöriga till tyska offer som befann sig ombord på det kraschade malaysiska planet MH17 planerar att stämma Ukraina och dess president för att landets luftrum inte var stängt, uppger en advokat som företräder tre familjer. Stämningsansökan kommer inom kort att lämnas in till Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter..

BT - 21 sep 14 kl. 14:16

MH17-anhöriga stämmer Ukraina

Anhöriga till tyska offer som befann sig ombord på det kraschade malaysiska planet MH17 planerar att stämma Ukraina och dess president för att landets luftrum inte var stängt, uppger en advokat som företräder tre familjer. Stämningsansökan kommer inom kort att lämnas in till Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter. "Varje land bär ansvaret för säkerheten i dess luftrum", skriver advokat Elmar Giemulla i ett uttalande.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Franska elever slöt upp bakom Greta Thunberg

Greta Thunbergs, 16, klimatstrejk sprider sig över världen.På fredagen har klimatkämpen besökt Paris och tillsammans med tusentals skolelever satt press på politikerna. – Vi kommer fortsätta strejka varje vecka till politikerna agerar mot klimatförändringarna och ger oss en framtid, säger hon i sitt tal.

Expressen - 1 timme sedan

Toppolitiker: Hon bör avgå innan sommaren är slut

Theresa May måste avgå innan året är slut. Det säger toppolitiker inom Mays egen regering, enligt källor till nyhetskanalen Bloomberg. När landet har lämnat EU finns det ingen anledning för henne att sitta kvar, menar källor till nyhetskanalen.

Expressen - 1 timme sedan

Därför är Ungern och Sverige som hund och katt

Ungern och Sverige är varandras motpoler i EU när det gäller migrationspolitiken.Vi ryker ihop som hund och katt.De senaste dagarnas diplomatiska gräl är bara det färskaste exemplet.

Expressen - 1 timme sedan

Kritiska SD-ledamöter riskerar att uteslutas

Flera SD-ledamöter vill se gruppledaren i Stockholm, Peter Wallmark, avsatt. Nu inleder partiet uteslutningsärenden mot ledamöterna, skriver Aftonbladet. Peter Wallmark har kritiserats för att ha få dubbla löner – som förtroendevald och som politisk sekreterare åt sig själv..

Expressen - 1 timme sedan

Meghan Markle skänker blommorna efter baby showern

Meghan Markle firade sin baby shower i New York med familj och kompisar vid sin sida. Efter festligheterna fick företaget Repeat Roses – specialiserad på att återvinna blommor efter event – skicka blommor till bland annat cancersjuka barn. ”En överraskning av strålar med ljus” skrev mottagarna på sjukhuset enligt Daily Mail.

Expressen - 1 timme sedan

Freddie om busschaufförens omkörning: ”Helt livsfarligt”

Filmen visar hur busschauffören kör om över heldragen linje och är nära att frontalkrocka med en mötande bil på E22.Lastbilschauffören Freddie Lennartsson blev vittne till händelsen.– Det är en helt livsfarlig omkörning – han utsatte både bilisten och passagerarna för fara, säger han..

Expressen - 2 timmar sedan

Skolpersonal åkte till Idol- final för skolans pengar

Personalen vid Önneredsskolan i västra Göteborg åkte till ”Idol”-finalen på skolans bekostnad.Nu visar kommunens egen granskning att syftet aldrig var någon studieresa för utsatta elever – som kostnaderna skrevs upp som.– Vi tycker inte att skolans pengar ska gå till ”Idol” och nöjesresor, det står vi inte bakom, säger Cecilia Siverbo, HR-specialist vid Grundskoleförvaltningen i Göteborg.

Expressen - 2 timmar sedan

Våldtäktsförsöket avbröts – gav sig på annan kvinna

När den 19-årige mannens våldtäktsförsök avbröts ska han ha gett sig på en annan kvinna.Nu har han begärts häktad misstänkt för till försök till våldtäkt, uppger Sydsvenskan..

Expressen - 2 timmar sedan

Mitt i massflykten – Trump pressar Maduro att ge upp

WASHINGTON DC. Totalt 3,4 miljoner människor uppges nu ha flytt från krisen i Venezuela. Under lördagen befaras våldsamheter när oppositionen planerar att ta in humanitär hjälp över gränsen.

Expressen - 2 timmar sedan

Räddade ”hund” från flod – visade sig vara en varg

Att rädda det döende djuret ur det iskalla vattnet var självklart för de tre hantverkarna från Estland. Vad de inte visste då var att det var landets nationaldjur de bar i sina armar skriver BBC. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.