Expressen > Nyheter

Sunday, 16 December, 14:32

Expressen - 13 okt 18 kl. 19:29

Anhöriga slog larm – långt innan treåringen dödadesEn treårig pojke är död.Ett syskon till pojken har vårdats på sjukhus för skador.En man i barnens närhet sitter häktad misstänkt för mord och grov misshandel av barnen.Nu berättar anhöriga till familjen om hur de slagit larm hos socialtjänsten under lång tid gällande barnens trygghet – men att de upplever att de inte fått gehör.– Vi är många runtomkring som har varit oroliga och som har ringt och anmält detta till socialen, säger en anhörig..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

3566 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anhöriga, slog, larm, långt, innan, treåringen, dödades
Skånskan - 15 mar 16 kl. 14:00

Unga anhöriga får chans att träffas

SVEDALA Svedala kommun har engagerat sig i demenssjukvården för unga anhöriga vilket personer i hela Sverige kommer att ha nytta av. Kommunen är med och arrangerar fyra läger för unga som har en demenssjuk förälder. Demenssjuksköterska Birgitta Andersson deltar i två av dem för att kunna bidra med sina erfarenheter.

YLE - 23 okt 13 kl. 10:22

Anhöriga blir allt viktigare i hemvården

Hem- och anstaltvården i Vasa kostar fortfarande mer än budgeterat, och stadens tjänstemän vill gärna komma upp till den nationella målsättningen som säger att över 90 procent av dem över 75 år gamla ska bo hemma. Målsättningen borde man nå 2017. - Mina föräldrar som är över 90 år gamla bor hemma i Vasa och min mamma sköter pappan dygnet runt.

YLE - 08 sep 17 kl. 12:08

De anhöriga kräver rättvisa – vill se de åtalade dömda för mord

Andra dagen av den så kallade styckmordsrättegången börjar med att offrets änka får berätta om sin man och vad som hände efter att han försvann. Känslorna ligger på ytan redan från början. - Vi hade ett bra och kärleksfullt förhållande.

Expressen - 31 jul 16 kl. 21:31

"Anhöriga drabbas hårt och livslångt"

De anhöriga till mordoffer utsätts för ett livslångt lidande som måste bemötas med insikter och stöd av omgivningen, och av myndigheter. Det menar förre överåklagaren Sven-Erik Alhem som under hela sin omfattande yrkeskarriär mött människors reaktioner efter att plötsligt ha drabbats av dödligt våld i sin närhet..

BT - 04 jun 12 kl. 19:35

Många anhöriga på mordrättegång

Bilderna på det mördade lantbrukarparet i Långared var så otäcka att döttrarna inte ville se dem när de visades för Alingsås tingsrätt. ? Om man har gjort det här, klarar man att leva med det?

Kristianstadsbladet - 26 nov 13 kl. 08:46

Satsa på välutbildad personal för anhöriga

Moderaten Jessica Polfjärd, ordförande i arbetsmarknadsutskottet i riksdagen, gick nyligen ut med att hon tycker att ”solidariska anhöriga ska ta hand om omsorgen”.
Det blir inte lätt eftersom allt fler flyttar långt hemifrån för studier och jobb, att dessutom kunna sköta exempelvis åldrande släktingar på hem-orten. Det går dessutom emot arbetslinjen, eftersom du inte bara tar jobbet ifrån omsorgspersonal, utan även får svårt att klara av ett eget jobb eller din egen familj.

Kristianstadsbladet - 21 sep 14 kl. 14:16

MH17-anhöriga stämmer Ukraina


Anhöriga till tyska offer som befann sig ombord på det kraschade malaysiska planet MH17 planerar att stämma Ukraina och dess president för att landets luftrum inte var stängt, uppger en advokat som företräder tre familjer. Stämningsansökan kommer inom kort att lämnas in till Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter."Varje land bär ansvaret för säkerheten i dess luftrum", skriver advokat Elmar Giemulla i ett uttalande.

Helsingborgs Dagblad - 21 sep 14 kl. 14:18

MH17-anhöriga stämmer Ukraina

Anhöriga till tyska offer som befann sig ombord på det kraschade malaysiska planet MH17 planerar att stämma Ukraina och dess president för att landets luftrum inte var stängt, uppger en advokat som företräder tre familjer. Stämningsansökan kommer inom kort att lämnas in till Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter..

SvD - 21 sep 14 kl. 14:16

MH17-anhöriga stämmer Ukraina

Anhöriga till tyska offer som befann sig ombord på det kraschade malaysiska planet MH17 planerar att stämma Ukraina och dess president för att landets luftrum inte var stängt, uppger en advokat som företräder tre familjer. Stämningsansökan kommer inom kort att lämnas in till Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter..

BT - 21 sep 14 kl. 14:16

MH17-anhöriga stämmer Ukraina

Anhöriga till tyska offer som befann sig ombord på det kraschade malaysiska planet MH17 planerar att stämma Ukraina och dess president för att landets luftrum inte var stängt, uppger en advokat som företräder tre familjer. Stämningsansökan kommer inom kort att lämnas in till Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter. "Varje land bär ansvaret för säkerheten i dess luftrum", skriver advokat Elmar Giemulla i ett uttalande.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Stefan Löfven håller presskonferens om krisen

Under söndagseftermiddagen besökte Stefan Löfven Avesta för att hålla sitt jultal inför julledigheten. Inför talet höll han en presskonferens om den stundande regeringskrisen. – Vi socialdemokrater har alltid tydligt stått upp mot högerextrema krafter, säger Löfven under presskonferensen..

Expressen - 1 timme sedan

Tre barn i trafikolycka utanför Sandviken

Personbilen voltade på E16 utanför Sandviken och hamnade i diket.I fordonet färdades tre barn och en vuxen.– Det är väldigt halt på platsen, säger Pelle Nellberg vid polisen i region Mitt..

Expressen - 1 timme sedan

Nya budgeten kan förlänga grundskolan

Moderaterna och Kristdemokraterna vill förlänga grundskolan till tio år, rapporterar Ekot.Ett första steg för att göra om förskoleklassen till lågstadiets första år tas genom den nya budgeten..

Expressen - 1 timme sedan

Bil körde in i hus – oklart skadeläge

Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats till Växjö där en bil har kört in i en mindre byggnad.Skadeläget är oklart men enligt polisen ska föraren sitta kvar i bilen..

Expressen - 1 timme sedan

Nu blir det 20 grader varmare – före julen

Gör dig redo för snöbollskrig och pulkabacken!Nu är ett snöväder på väg in över landet – samtidigt som temperaturen stiger med upp mot 20 grader i de norra landsdelarna.– Sannolikheten för en vit jul ökar, säger meteorolog Lasse Rydqvist..

Expressen - 1 timme sedan

Kvinna rånar i skogsområde – två unga tonåringar gripna

En kvinna rånades under söndagen i ett skogsområde i Helsingborg.Två pojkar i yngre tonåren har gripits misstänkta för rånet..

Expressen - 2 timmar sedan

Tände eld på smällare i bil – 29-åring svårt skadad

En 29-årig man skadades under söndagen svårt i en olycka med smällare.Enligt dansk polis ska han själv ha tänt eld på smällare när han satt som passagerare i en bil..

Expressen - 2 timmar sedan

Så gör partiledarna succé på sociala medier

Joggingturer, familjemys och möten med ”vanligt folk”.Därför väljer vissa partiledare att dela sin vardag på sociala medier – medan andra håller sig privata. – Jag tror inte att folk vill se Jimmie när han äter, säger SD:s kommunikationschef Joakim Wallerstein.

Expressen - 2 timmar sedan

Hemligheten bakom Busch Thors framgång

Sociala mediers intåg ger politikerna möjlighet att själv sätta agendan.Risken är dock att framstå som en total narcissist, menar ”Det politiska spelets” Henrik Torehammar.– Ebba är queen på Instagram.

Expressen - 2 timmar sedan

Orden från främlingen räddade småbarnsmamman liv

Charley Willis hade gett upp.Hon klarade inte av alla motgångar i sitt liv och ville dö.Några få ord från en vänlig främling räddade dock hennes liv.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.