Expressen > Opinion

Sunday, 21 October, 01:11

Expressen - 13 okt 18 kl. 18:30

Sverige lider av en auktoritetskrisDet går en röd tråd mellan stöket i skolan och poliser som blir kallade horor. Bristen på respekt för auktoriteter borde bekymra oss alla..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

9566 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, liderav en , auktoritetskris
DI - 15 sep 15 kl. 18:25

Makrorådet: Sverige lider av holländska sjukan

Sverige lider av en variant av holländska sjukan. Men det är inte naturgas utan ett globalt näringsliv som ställer till det. Det säger Pär Magnusson i Makrorådet..

SR - 10 nov 16 kl. 12:16

Röda Korset: Många syrier i Sverige lider av psykisk ohälsa

Var tredje person som lämnat Syrien och tagit sig till Sverige lider av ångest eller depression, enligt en studie från Röda Korset som presenteras i dag..

YLE - 12 aug 16 kl. 15:56

Sverige lider med Finland i OS – ”det finns alltid de som har det värre, som Finland”

Hittills har det gått motigt för Finland i Rio, samtidigt som Sverige redan har fyra medaljer på kontot. Sedan år 1976 har det sakta gått utför för de blåvita, skriver Expressens Pär Andersson, som hoppas på finländska framgångar. Finlands har inte haft status som en stornation i OS på flera årtionden – det var bättre förr.

SvD - 20 jun 15 kl. 13:01

Hemlösa katter i Sverige lider och dör

Det kan finnas över 100 000 hemlösa katter i Sverige. Många kattungar förlorar sina hem under sommaren, men problemet med övergivna katter finns hela året..

Expressen - 28 okt 16 kl. 05:24

Njet, Sverige lider inte av russofobi

Har Gudrun Schymans försvarsdoktrin – "Han är ju så snäll när han är nykter" – börjat vinna mark i Sverige?.

SR - 05 okt 13 kl. 16:46

Fler gravida lider av fetma

Var tionde kvinna som blir gravid i Sverige lider av fetma. Och andelen fortsätter att öka. Dessutom ökar skillnaderna mellan olika grupper.

SVT - 07 apr 14 kl. 16:44

Våra husdjur lider av tandproblem

Tandlossning drabbar inte bara oss människor, det är också ett ökande problem för våra hundar och katter. Veterinärer som SVT har talat med uppskattar att en klar majoritet av alla hundar över fem år i Sverige, lider av tandproblem. Värst drabbas de små raserna..

Expressen - 20 nov 14 kl. 13:24

Så vet du om du lider av fibromyalgi

Har du haft ont i kroppen i flera månader? Vandrar smärtan mellan olika muskler? I Sverige lider cirka 250 000 personer av fibromyalgi - en svårdiagnostiserad sjukdom som kan innebära livslång värk.

SvD - 13 jul 15 kl. 20:30

Israels ambassadör: Dåliga vibrationer med Sverige

Israels ambassadör Isaac Bachman sticker inte under stol med att relationerna med Sverige lider av dåliga vibrationer sedan erkännandet av Palestina. Men i en SvD-intervju säger han att Israel ställer upp på förhandlingar om Sverige ordnar så att palestinierna kommer till Sverige. ”Inga förhandsvillkor, säg bara tid och plats”, säger han..

Världen Idag - 22 dec 17 kl. 00:00

Bön och fasta för Sverige inför valåret 2018.

Titanicsyndromet innebär att man tror att skeppet är osänkbart. För en tid sedan skrev någon att Sverige lider av detta. På nyheterna kan man höra att narkotikahandeln blomstrar i Stockholm, att mutbrotten ökar, att rättssystemet inte klarar att straffa mer än några få procent av alla våldtäkter.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 6 timmar sedan

Välkommen till en ny skitvärld, utrikesministern

Sveriges möjligheter att vara en moralisk stormakt är små i den nya, hårda värld som håller på att ta form. Nästa regering måste rusta landet för sämre tider. .

Expressen - 18 timmar sedan

Nättroll spricker i cellen – lås in dem

Två viktiga domar mot pro-ryska internettroll och hatsajter visar att det öppna samhället kan försvaras. Sverige bör lära av Finland..

Expressen - Igår: 19:00

SD-förslaget om kungen ledde till märkliga gapflabb

Björn Söders förslag om att kungen ska utse regeringsbildare blev utskrattat. Men i ett statsvetenskapligt perspektiv är det snarare dagens modell som är udda..

Expressen - Igår: 07:10

Att Nordea stack kan bli en vinstaffär för Sverige

En allt för stor finansbransch kan vara en förbannelse.Att Nordea flyttar till Finland innebär att svenska skattebetalare löper mindre risk vid nästa bankkris..

Expressen - I förrgår: 17:03

Skolor bör strunta i bortskämda krav på maten

Det är ingen mänsklig rättighet att få önskemat i skolmatsalen. Tryck tillbaka lyxlirartrenden..

Expressen - I förrgår: 06:00

Vilka är Ebba Busch Thors kristdemokrater?

Kristdemokraterna har gått från att vara ett snällt - på gränsen till mjäkigt – mittenparti, till att bli ett parti som stegar mot SD i höga stilettklackar. Det ger inget stabilt intryck..

Expressen - 17 okt 18 kl. 19:30

Populära DNA-tester är rasbiologisk humbug

De populära DNA-testerna är ungefär lika vetenskapliga som astrologi. De måste hållas borta från politiken..

Expressen - 17 okt 18 kl. 15:14

"Talmannen är ju så att säga en vald kung"

Sedan den 25 september har Sverige en expeditionsministär. Men talman Andreas Norlén har inte bråttom att knuffa fram en ny regeringschef. Hur länge kan - får - han hålla på?.

Expressen - 17 okt 18 kl. 06:00

Ställ in kafferepet, Andreas Norlén

Talman Andreas Norlén måste öka tempot och börja sätta press på partiledarna. Regeringsbildningen ska inte dras i långbänk..

Expressen - 16 okt 18 kl. 19:30

Partiledare borde inte ha Instagram-konton

Hur ska man behålla respekten för politiker efter att de postat den åttiofjärde selfien med smickrande filter?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.