SVT > Inrikes

Sunday, 16 December, 14:44

SVT - 13 okt 18 kl. 16:12

Annie Lööf kan tänka sig sitta i S-ledd regeringPrecis som Liberalerna säger Centerpartiet nej till Ulf Kristersson som statsminister i en moderat enpartiregering enligt hans nuvarande förslag. – Alliansen kan inte inte bestå av mindre än fyra partier, säger partiledaren Annie Lööf vid en presskonferens på lördagen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Lööf, Liberalerna, Centerpartiet, Ulf Kristersson, Annie Lööf

Dela artikeln

1922 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Annie, Lööfkan , tänkasig sitta i , S-ledd, regering
Skånskan - 27 nov 18 kl. 14:36

C kan (eventuellt) tänka sig släppa fram S

Politik ... men det kommer med en kravlista som innehåller bland annat lägre skatter och förändrad arbetsrätt.
Det säger Annie Lööf till Dagens Nyheter.

Sydsvenskan - 26 jan 15 kl. 06:51

Nu vill alla tänka nytt om integrationspolitiken

Den hetaste striden i Sverige står om integrationen. Nu omprövar alla de fyra allianspartierna sin politik. Snabbast att flagga för en ny kurs blev Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund.

Helsingborgs Dagblad - 26 jan 15 kl. 06:51

Nu vill alla tänka nytt om integrationspolitiken

Den hetaste striden i Sverige står om integrationen. Nu omprövar alla de fyra allianspartierna sin politik. Snabbast att flagga för en ny kurs blev Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund.

Barometern - 09 nov 13 kl. 09:26

S vill spräcka blockgränser

"Vi är beredda att ta ansvar för Sverige – även i ett svårt parlamentariskt läge. Därför är vi beredda att samarbeta över blockgränsen." I månader har en stor del av den politiska debatten i Sverige handlat om kravet från Alliansregeringen på Socialdemokraterna och Stefan Löfven att ge besked om hur han vill formera en eventuell framtida S-ledd regering.

Skånskan - 15 nov 18 kl. 18:57

Svårt se att Lööf kan lyckas

Så blev det också Annie Lööfs tur att få uppdraget att sondera möjligheten att bilda regering. Utsikterna ser knappast särskilt goda ut med tanke på att Ulf Kristersson som ledare för Alliansens största parti misslyckades.
I går kommenterade Annie Lööf regeringsfrågan med orden: – Vi kommer inte att sitta i en S-ledd regering och vi har inte heller några planer eller beslut på att släppa fram en S-regering.

BT - 15 sep 14 kl. 00:40

Reinfeldt avgår - Löfven tar över

De rödgröna blir större än Alliansen och Fredrik Reinfeldt lämnar makten. - Jag är beredd att bilda en handlingskraftig regering, säger S-ledaren Stefan Löfven.SD gör succé, blir tredje största parti och vågmästare.

BT - 15 sep 14 kl. 13:40

Löfven träffar MP och V

S-ledaren Stefan Löfven träffar i eftermiddag MP för att försöka bilda en ny regering. Sedan väntar möten med Vänsterpartiet - och Löfven räcker också fram en hand över blockgränsen. - Svenska folket har lämnat ett väldigt tydligt besked om förändring, och det är ingen fråga om att den tillträdande regeringen har en hel del stora utmaningar att ta sig an, säger Stefan Löfven vid en pressträff vid partihögkvarteret på Sveavägen i Stockholm.

Sydsvenskan - 29 jun 14 kl. 05:30

Åsiktsmarknad lockar besökare från alla läger

Politikens Kiviks marknad, fnyser kritikerna. Rosémingel för eliten. Och ett våldsamt slöseri med skattepengar.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Stefan Löfven svarar på frågor om regeringsbildningen

Klockan 14.10 sänder SVT direkt från pressträffen med Stefan Löfven om de många turerna i regeringsbildningen..

SVT - 1 timme sedan

Drottning Silvia om pappans nazistskandal: ”Det var en stor chock”

”Väldigt närgående och en stor chock”, så beskriver drottning Silvia sin reaktion efter avslöjandet om att hennes far varit medlem i nazistpartiet. – När jag fick se det, svart på vitt så jag fick ju acceptera det, säger drottning Silvia i SVT:s program Drottning Silvia 75 år..

SVT - 4 timmar sedan

Hon växte upp med två familjemedlemmar i fängelse

Trots att barn med föräldrar i fängelse löper stor risk att själva hamna i kriminalitet upplever många att stödet från samhället är knappt. En av dem är Jessica, som vuxit upp med två familjemedlemmar i fängelse. – Jag kände mig väldigt ensam och bortglömd, säger hon..

SVT - 4 timmar sedan

Psykolog: “Viktigt att prata om känslorna”

Att separeras från en förälder som hamnar i fängelse kan vara jobbigt och väcker ofta en massa olika känslor och frågor hos barn. Camilla Orellana, psykolog utbildad i Spanien och familjestödjare på BUFFF, har träffat många barn med föräldrar i fängelse. I videon berättar hon om några av de vanligaste tankarna..

SVT - 4 timmar sedan

Studie bekräftar – sämre livschanser för barn till föräldrar i fängelse

Barn till föräldrar som döms till fängelse löper betydligt större risk att själva begå brott eller inte få jobb, jämfört med barn vars föräldrar får andra typer av straff. Det visar en ännu opublicerad studie som SVT Nyheter tagit del av..

SVT - 4 timmar sedan

Karl XIV Johan pekar nu mot Ryssland

Statyn av Kung Karl XIV skulle visa kungens stolta intåg i landet. Han skulle peka med sin marskalkstav in mot Stockholm. Men nu har han flyttats till slottet och pekar för första gången i stället mot öster – och Ryssland..

SVT - 9 timmar sedan

Så kan din mobil bli hackad – trots säkerhetstipset

Tvåfaktorsautentisering är i dag det bästa sättet att säkra våra konton på internet. Trots det lyckades säkerhetsexperten David Jacoby att hacka ett konto på bara fem minuter..

SVT - 9 timmar sedan

Är ditt konto säkert? – ”Jag har samma lösenord överallt”

Våra konton på internet innehåller personlig information, något som vi inte vill att obehöriga ska ta del av. Frågan är dock om vi försöker säkra våra konton till max..

SVT - 19 timmar sedan

Nu blir det varmare igen: ”En ordentlig temperaturstigning”

I flera delar av landet står termometern på minus 20 grader. Framförallt i Norrland och Dalarna har det varit väldigt kallt. Men du kan packa ner sockorna och lägga undan fleecejackan ett tag.

SVT - 23 timmar sedan

Ingen fri kollektivtrafik för unga i sommar

Det blir ingen andra och tredje sommar där ungdomar kan åka kollektivtrafik gratis. I och med att Moderaternas och Kristdemokraternas budgetförslag röstades igenom i riksdagen, med hjälp av Sverigedemokraterna, dras det statliga bidraget på 350 miljoner kronor för 2019 in. – Det är djupt olyckligt, anser Jens Holm (V), ordförande i riksdagens trafikutskott..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.