GöteborgsPosten > Lokalt

Sunday, 21 October, 02:19

GöteborgsPosten - 13 okt 18 kl. 12:56

Därför står ett piano på CentralstationenOm du har passerat Göteborgs centralstation den senaste tiden har du kanske noterat ett nytt inslag i inredningen – ett stort piano i en av gångarna. Då kanske du också har fått ta del av en av många spontankonserter som hållits där i veckan.
– Det är väldigt uppskattat, säger Lill Tinnerholm på Jernhusen..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Centralstationen, Göteborgs, Lill Tinnerholm, Jernhusen

Dela artikeln

426 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför stårett , piano, Centralstationen
GöteborgsPosten - 13 okt 18 kl. 18:47

Därför står ett piano på Centralstationen i Göteborg

Om du har passerat Göteborgs centralstation den senaste tiden har du kanske noterat ett nytt inslag i inredningen – ett stort piano i en av gångarna. Då kanske du också har fått ta del av en av många spontankonserter som hållits där i veckan.
– Det är väldigt uppskattat, säger Lill Tinnerholm på Jernhusen..

Trelleborgs Allehanda - 02 okt 12 kl. 06:30

Många har åsikter om Centralstationen

"Trafikinfarkt", "Risker från farligt gods", "Inre ringväg", "Parkeringshus med billiga p-platser". När tiden för samrådet gick ut på måndagen hade det kommit in en hel rad synpunkter på förslaget till ny detaljplan för Centralstationen i Trelleborg
Det är en rad instanser, men även många privatpersoner, som hört av sig med åsikter under samrådet. Biltrafiken i och kring stationen och parkeringsplatserna är två ämnen som det kommit in flera synpunkter på.

IDG - 04 sep 11 kl. 14:20

Ta det piano med Piano Apprentice

Ion demonstrerar ett nytt sätt för att lära sig spela piano. Piano Apprentice kräver ingen förkunskap, men däremot en Ipryl..

IDG - 04 sep 11 kl. 14:20

Ta det piano med Piano Apprentice och IO Dock

Ion demonstrerar ett nytt sätt för att lära sig spela piano med Piano Apprentice, medan Alesis vänder sig till musikaliska proffs med IO Dock..

SR - 23 mar 15 kl. 10:38

"Piano, piano" på Kulturhuset Stadsteatern

Att koreografer delar en kväll och skapar varsitt verk till ett gemensamt dansprogram är vanligt. Mindre vanligt är att de koreograferar ett helt verk ihop. Men det är just vad Kenneth Kvarnström, Ina Christel Johannessen och Örjan Andersson har gjort.

Nyan - 19 jul 16 kl. 16:00

Sommarkonsert med cello och piano

Vännerna sedan nio år tillbaka bjuder på sommarkonsert med cello och piano.

– Vi bestämde oss ifjol när Amy var på Åland att göra något gemensamt här, säger den åländska pianisten Ida Andersson.
Konserten är en del av en miniturné som startade i söndags i Stockholm.

Helsingborgs Dagblad - 14 mar 11 kl. 15:26

Piano och flöjt under varierad afton

En omväxlande kväll utlovas då det onsdagen den 16 mars klockan 19 i Stadsbibliotekets hörsal blir konsert med paret Teresa Kaban, piano, och Henryk Blazej, flöjt. Musikerna kommer från Krakow i Polen. Teresa Kaban kommer bland annat att ge två delar med solomusik för piano i form av kompositioner av Chopin samt en humoristisk avdelning med musik av tre polska tonsättare..

Nyhetskanalen - 26 mar 12 kl. 10:23

Bombtekniker i helikopter till centralstationen i Östersund

Bombtekniker, inklusive bombhund, är på väg till Östersund med helikopter från Stockholm.
- Vi kommer att gå ut med mer information när de kommit fram, säger polisens presskontakt Helena Hroh. Enligt hotet skulle det "smälla inom två timmar".

Kristianstadsbladet - 26 apr 12 kl. 06:30

Skelett funna utanför Centralstationen

Foto: Jörgen Johansson
Grävningsarbetet står stilla. I schaktet sticker benbitarna fram. I går hittades flertalet skelett i marken utanför Centralstationen i Kristianstad.

Västerbottens Folkblad - 31 maj 12 kl. 14:43

Renzo Piano ritar filmmuseum

Den italienska arkitekten Renzo Piano ska vara med och designa det nya filmmuseet, Academy Museum of Motion Pictures, i Los Angeles, skriver BBC. Renzo Piano [...].

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Barnfamilj hotas av vräkt hyresgäst – vågar inte bo i nya lägenheten

Efter fem års kötid fick Khansa och hennes familj i somras ett efterlängtat förstahandskontrakt i Kortedala. Men efter att ha fått hotfulla brev från den tidigare hyresgästen vågar de inte längre sova i sitt nya hem.
– Han skrev att jag måste lämna lägenheten inom en vecka.

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Förrymda får hittades vid Ikea

Polisen larmades efter att ett gäng får synts till i närheten av Ikea i Kållered under lördagen. Fåren hade troligtvis rymt från sitt hem och polisen försökte få tag i djurägaren, men utan resultat..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Förrymda får hittade vid Ikea

Polisen larmades efter att ett gäng får synts till i närheten av Ikea i Kållered. Fåren tros ha rymt och polisen försöker nu få tag i djurägaren..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Sernekes stora planer för Säve flygplats

3,1 miljoner kvadratmeter med bland annat upplevelser, kontor och logistik. Det är Sernekes storslagna planer för Säves flygplatsområde..

GöteborgsPosten - I förrgår: 08:37

Ny kompis söker vänner

En ny häst har anlänt till Emmaus lantgård. Ponnyn Blackie är redan populär bland barnen. Men alla hästar är inte lika förtjusta..

GöteborgsPosten - I förrgår: 12:07

Näringslivsprofil döms till fängelse efter barnvåldtäkt

Två och ett halvt års fängelse blir straffet för den näringslivsprofil i Bohuslän som enligt tingsrätten våldtagit en 13-årig flicka..

GöteborgsPosten - I förrgår: 13:10

Spektakulärt foto på Uddevallabron prisas

Fotot ”Bridge in the morning” föreställer Uddevallabron en tidig höstmorgon. Nu har fotografen Göran Gärberg prisats i USA.
– Jag kollade vädret tidigt på morgonen och det var dimma, säger han..

GöteborgsPosten - I förrgår: 13:57

Bästa vinerna för höstkalaset

Samla familjen och vännerna runt bordet för en höstfin middag i allahelgona-tider. Här är åtta viner som passar till – från välkomstskålen till desserten..

GöteborgsPosten - I förrgår: 14:05

Ölen som passar bäst till årstiden

Systembolagets lanseringar duggar nästan lika tätt som Göteborgsregnet. Den här gången fortsätter man med ett antal mörka brygder, som passar årstiden som handen i handsken..

GöteborgsPosten - I förrgår: 14:10

Klassiker i ny tappning

Vem älskar inte husmanskost? Rätter som kåldolmar, kalv med dillsås, raggmunk och andra odödliga rätter ger doftminnen från min barndoms mormors mat. Ge plats för tre klassiker i ny tappning som bjuder på matlagning med svenska förtecken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.