GöteborgsPosten > Lokalt

Thursday, 13 December, 12:41

GöteborgsPosten - 13 okt 18 kl. 12:56

Därför står ett piano på CentralstationenOm du har passerat Göteborgs centralstation den senaste tiden har du kanske noterat ett nytt inslag i inredningen – ett stort piano i en av gångarna. Då kanske du också har fått ta del av en av många spontankonserter som hållits där i veckan.
– Det är väldigt uppskattat, säger Lill Tinnerholm på Jernhusen..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Centralstationen, Göteborgs, Lill Tinnerholm, Jernhusen

Dela artikeln

443 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför stårett , piano, Centralstationen
GöteborgsPosten - 13 okt 18 kl. 18:47

Därför står ett piano på Centralstationen i Göteborg

Om du har passerat Göteborgs centralstation den senaste tiden har du kanske noterat ett nytt inslag i inredningen – ett stort piano i en av gångarna. Då kanske du också har fått ta del av en av många spontankonserter som hållits där i veckan.
– Det är väldigt uppskattat, säger Lill Tinnerholm på Jernhusen..

Trelleborgs Allehanda - 02 okt 12 kl. 06:30

Många har åsikter om Centralstationen

"Trafikinfarkt", "Risker från farligt gods", "Inre ringväg", "Parkeringshus med billiga p-platser". När tiden för samrådet gick ut på måndagen hade det kommit in en hel rad synpunkter på förslaget till ny detaljplan för Centralstationen i Trelleborg
Det är en rad instanser, men även många privatpersoner, som hört av sig med åsikter under samrådet. Biltrafiken i och kring stationen och parkeringsplatserna är två ämnen som det kommit in flera synpunkter på.

IDG - 04 sep 11 kl. 14:20

Ta det piano med Piano Apprentice

Ion demonstrerar ett nytt sätt för att lära sig spela piano. Piano Apprentice kräver ingen förkunskap, men däremot en Ipryl..

IDG - 04 sep 11 kl. 14:20

Ta det piano med Piano Apprentice och IO Dock

Ion demonstrerar ett nytt sätt för att lära sig spela piano med Piano Apprentice, medan Alesis vänder sig till musikaliska proffs med IO Dock..

SR - 23 mar 15 kl. 10:38

"Piano, piano" på Kulturhuset Stadsteatern

Att koreografer delar en kväll och skapar varsitt verk till ett gemensamt dansprogram är vanligt. Mindre vanligt är att de koreograferar ett helt verk ihop. Men det är just vad Kenneth Kvarnström, Ina Christel Johannessen och Örjan Andersson har gjort.

Nyan - 19 jul 16 kl. 16:00

Sommarkonsert med cello och piano

Vännerna sedan nio år tillbaka bjuder på sommarkonsert med cello och piano.

– Vi bestämde oss ifjol när Amy var på Åland att göra något gemensamt här, säger den åländska pianisten Ida Andersson.
Konserten är en del av en miniturné som startade i söndags i Stockholm.

Helsingborgs Dagblad - 14 mar 11 kl. 15:26

Piano och flöjt under varierad afton

En omväxlande kväll utlovas då det onsdagen den 16 mars klockan 19 i Stadsbibliotekets hörsal blir konsert med paret Teresa Kaban, piano, och Henryk Blazej, flöjt. Musikerna kommer från Krakow i Polen. Teresa Kaban kommer bland annat att ge två delar med solomusik för piano i form av kompositioner av Chopin samt en humoristisk avdelning med musik av tre polska tonsättare..

Nyhetskanalen - 26 mar 12 kl. 10:23

Bombtekniker i helikopter till centralstationen i Östersund

Bombtekniker, inklusive bombhund, är på väg till Östersund med helikopter från Stockholm.
- Vi kommer att gå ut med mer information när de kommit fram, säger polisens presskontakt Helena Hroh. Enligt hotet skulle det "smälla inom två timmar".

Kristianstadsbladet - 26 apr 12 kl. 06:30

Skelett funna utanför Centralstationen

Foto: Jörgen Johansson
Grävningsarbetet står stilla. I schaktet sticker benbitarna fram. I går hittades flertalet skelett i marken utanför Centralstationen i Kristianstad.

Västerbottens Folkblad - 31 maj 12 kl. 14:43

Renzo Piano ritar filmmuseum

Den italienska arkitekten Renzo Piano ska vara med och designa det nya filmmuseet, Academy Museum of Motion Pictures, i Los Angeles, skriver BBC. Renzo Piano [...].

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Terrortillslag i Västsverige – Hisingen en av platserna

En person har anhållits under natten misstänkt för förberedelse alternativt stämpling till terroristbrott. Flera andra personer har, enligt Säpo, också hämtats in till förhör efter flera tillslag i Västsverige. Enligt Säpo finns internationella kopplingar i ärendet.

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Flera tillslag i natt: "Rör rikets säkerhet"

Polisen har under natten gjort flera tillslag på olika adresser i Västsverige. Enligt polisens presstalesman Christer Fuxborg rör insatserna rikets säkerhet, rapporterar SVT. Även Säpo ska vara inkopplat..

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Så vill Trafikkontoret lösa problemen vid Åkareplatsen

Trafikkontoret har utrett trafiksituationen vid Åkareplatsen i centrala Göteborg. Nu presenterar man två lösningar för att lindra trafikkaoset som frustrerar göteborgare på väg till och från jobbet..

GöteborgsPosten - Igår: 00:43

Misstänkt farligt föremål hittat i Tynnered

Under tisdagskvällen larmades polis och räddningstjänst till en bilbrand i Tynnered – vilket snabbt visade sig vara något helt annat. Under natten har nationella bombskyddet varit på plats.
Dan Windt, chef för polisen lokalområde syd, bekräftar att det handlar om misstänkt sprängdeg som hittats i tanklocket på bilen, denna ska analyseras..

GöteborgsPosten - 22 timmar sedan

Se Jasplanens julhälsning över Göteborg

Vi har redan fått en försmak när fyra tunga Herculesplan gled över stan igår. I dag lär det dock höras och synas ännu mer när tolv Jas-plan kör i en julgransformation över Göteborg – två gånger..

GöteborgsPosten - Igår: 09:11

Tog emot 1 000 patienter på Sahlgrenska – utan behörighet

Mannen arbetade som läkare på akuten och hann ta emot över 1 000 patienter innan Migrationsverket avslöjade Sahlgrenskas miss. Han fick inte arbeta som läkare.
– Det är en risk som kunde ha medfört en allvarlig vårdskada, säger Anne Olmarker, chefsläkare på Sahlgrenska..

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

Hjärnan bakom kontokortsfabriken – inlåst ännu en gång

Han var hjärnan bakom den mest avancerade, illegala kontokortsfabrik som avslöjats i Sverige och dömdes till tre års fängelse.
Nu sitter den 32-årige mannen häktad i Göteborg igen, misstänkt för samma typ av bedrägerier..

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

"De trycker verkligen ner dig till botten"

Trots att hon hade kämpat länge för att få en plats på avdelningen för vuxna med ätstörningar på Högsbo sjukhus skrev Anna Lohm ut sig själv i förtid.
– Jag klarade inte av att vara där längre. Det var vuxenmobbing nästan, säger hon..

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

"Måna om att få till oss klagomål"

Det finns ett syfte att ha strikta matregler för patienter med ätstörningar, men det måste ske på ett respektfullt sätt. Det säger verksamhetschef Mathias Alvidius som uppger att han tidigare inte har nåtts av kritiken från de patienterna som GP har pratat med.
– Men det kan finnas ett mörkertal som jag inte känner till, säger han..

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

Patienter larmar om brister i anorexivården

Avdelningen för vuxna med ätstörningar på Högsbo sjukhus får kritik av tidigare patienter. De larmar om hög personalomsättning, dålig läkarkontakt och en hård och tuff kultur.
– Det var bara negativt allting, säger en kvinna i 30-årsåldern..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.