GöteborgsPosten > Lokalt

Sunday, 17 February, 18:36

GöteborgsPosten - 12 okt 18 kl. 21:12

GU-rektor kan inte lastas för att ha kalasat för skattepengarGU:s nya rektor Eva Wiberg kan inte lastas för att universitetet betalade hennes 60-årsfest i våras. Det slår internrevisorn fast i en ny rapport..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Eva Wiberg

Dela artikeln

29 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: GU-rektorkan inte , lastasför att ha , kalasatför , skattepengar
GöteborgsPosten - 12 okt 18 kl. 21:12

Kalas för skattepengar får okej av GU-revisor

GU:s nya rektor Eva Wiberg kan inte lastas för att universitetet betalade hennes 60-årsfest i våras. Det slår internrevisorn fast i en ny rapport..

Helsingborgs Dagblad - 05 dec 11 kl. 01:32

Drack vin för skattepengar

Man får inte dricka alkohol för skattebetalarnas pengar. Det insåg den ekonomiansvariga vid ett kommunalt projekt för arbetslösa ungdomar i Göteborg, och såg till att hotellet - där projektledningen kalasat - omformulerade fakturan, berättar Göteborgs-Posten som tagit del av projektets bokföring. Nu har den ekonomiansvariga och projektledaren fått en varning från kommunen..

Nyhetskanalen - 05 dec 11 kl. 01:33

Ledning drack vin för skattepengar

Man får inte dricka alkohol för skattebetalarnas pengar. Det insåg den ekonomiansvariga vid ett kommunalt projekt för arbetslösa ungdomar i Göteborg, och såg till att hotellet - där projektledningen kalasat - omformulerade fakturan, berättar Göteborgs-Posten som tagit del av projektets bokföring.

.

Sydsvenskan - 20 okt 15 kl. 04:00

Rektor misstänker mögel på skola

Personal på Vårboskolan klagar på dålig luft, lukt och misstänker mögel i lokalerna. Anställda säger sig ha fått allergiska reaktioner när de vistas i skolans lokaler. Och de har slutat använda några rum på skolan.

Cornucopia - 23 okt 17 kl. 09:36

Vuxendagisen: Över 80% av Operans intäkter är skattepengar

Nu när SVT och SR ska förvandlas till skattefinansierat vuxendagis, som ska få sina pengar oavsett om något tittar på dem, så kan det vara relevant att titta på befintliga vuxendagis. Klassiskt exempel i många bemärkelser är Kungliga Operan, som får över 80% av sina intäkter via skattefinansierat statligt bidrag, på nästan en halv miljard kronor om året.
Kungliga mitt i bild, bakom Rädda Fjällen!

Cornucopia - 16 jun 18 kl. 09:18

Vinstförbud i välfärden sparar inte skattepengar

Ett vinstförbud i välfärden sparar inte några skattepengar. Oavsett utförare betalas det lika mycket skattepengar per elev eller patient enligt skolpeng eller vårdschabloner.
Är ambulanshelikoptern statligt utvecklad, tillverkad och levererad eller har helikoptern tagits fram av vinstdrivande företag?

Sydsvenskan - 31 mar 11 kl. 22:32

Tågbolag har använt skattepengar illegalt

Kan sluta med att DSB First går i konkurs eller tvingas bort från regiontrafiken kring Öresund.
Påhittade intäkter, saltade internräkningar, rabatterad personal?? I Danmark avslöjas det dag för dag nya uppgifter om hur statliga DSB och dess dotterbolag DSB First bluffat sig fram för att köra regiontåg på Själland och i Sydsverige.

Magazin24 - 29 okt 12 kl. 11:51

Vart går våra skattepengar?

En person med 25 000 kronor i lön bidrar med 17 200 kronor i skatt per månad visar en ny rapport från Institutet för Privatekonomi. Skatten är svenskens i särklass största utgift. Vår välfärd kommer att ställas inför en rad utmaningar framöver.

Alliansfritt Sverige - 23 sep 13 kl. 10:22

Visst är det rimligt att Attendos VD skall få 17 miljoner av våra skattepengar

Vi har tidigare berättat om riskkapitalisternas plundring av vårdbolaget Attendo, där man har tagit ut 1 miljard ur bolaget. Detta eftersom framtiden för vinstdrivande vårdföretag börjar se alltmer skakig ut, då den alltfler kritiska röster höjs emot vinstdrivande vårdföretag vars främsta inkomstkälla är skattepengar. Vi har också tidigare berättat om Moderaternas täta samarbete med Attendo, där exempelvis Attendos tidigare VD för Skandinavien Henrik Borelius är utsedd till regeringens rådgivare i vårdfrågor och även är bror till vår tidigare handelsminister Maria Borelius.

Alliansfritt Sverige - 04 maj 14 kl. 13:55

Alliansstyrda Partille tystar facklig kritik med skattepengar

Nyligen skrev vi om den lilla kommunen Partille, strax utanför Göteborg, där Moderaterna väljer att sparka sina egna företrädare. Nu avslöjas betydligt skummare affärer. I december 2013 stämde fackförbundet alliansstyrda Partille kommun för brott mot lagen om anställningsskydd då kommunen sagt upp en fackligt förtroendevald som riktat kritik mot kommunen avseende den psykosociala arbetsmiljön.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Våldtäktsdömde krögarens plan för permissionerna

Vid tre tillfällen sedan november ska den våldtäktsdömde Navid Atlassi, 52, ha fått lämna Skogomeanstalten. Äta lunch, köpa böcker och läsglasögon samt byta batteri på sin klocka har varit några av planerna för permissionerna..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Kraftig rökutveckling i villa

Rökdykare ska ha fått gå in i en villa i Sävedalen under söndagseftermiddagen. Enligt räddningstjänsten ska det vara kraftig rökutveckling på platsen..

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Göteborg slår Stockholm rejält i ny rakning

Nyligen stod det klart att flyttsugna européer hellre bör välja Göteborg än Stockholm. Och snart kan västkustmetropolen stärka sin position som Sveriges bästa stad när man tillsammans med internationella storstäder tävlar om pris i välbefinnande..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Frontalkrock i centrala Göteborg

Två personbilar har kolliderat i de centrala delarna av Göteborg. Ambulans och räddningstjänst är på plats.
– Patrullen håller på att utreda händelsen, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl region Väst..

GöteborgsPosten - 23 timmar sedan

Dödsbudskap på polisbil – hotade upprepa Arklövs dåd

Tre män i 20-årsåldern, två med viss koppling till NMR, klistrade dekaler med ett dödsbudskap på polisbilen i centrala Göteborg.
Hotet och hatet illustrerades genom en bild på polismördaren Jackie Arklöv och med bokstäverna ACAB..

GöteborgsPosten - Igår: 17:08

Hedens isbana stänger – kan ge plats åt dansbana

I mars stänger isanläggningen på Heden, men det finns redan framtidsplaner för området. Det har kommit in ett förslag från en medborgare om att bygga en dansbana under tak – något som nu kan bli verklighet..

GöteborgsPosten - Igår: 14:52

Fler och fler kvinnor föder barn efter 45

Det blir allt vanligare med äldre mammor. De senaste 20 åren har antalet kvinnor i Göteborg som föder barn efter att de fyllt 45 år ökat fyrdubbelt, något som också förenat med risker.
– Det blir en ökad risk för missfall – äggen blir sämre ju äldre man blir, säger Lena Otterlind, sektionschef på förlossningsvården på Sahlgrenska..

GöteborgsPosten - Igår: 14:41

Hon blev mamma vid 43 – så ser det ut i din stadsdel

Med 40-årsdagen i nära antågande hade Annika Andersson börjat förlika sig med tanken på ett liv utan barn. Tre år senare blev hon mamma till dottern Moa.
– Det var jättekonstigt och gick jättefort.

GöteborgsPosten - Igår: 08:40

Cigarettfimp kan ha startat brand

Det brann i en lägenhet på Mandolingatan i Västra Frölunda sent på fredagskvällen. Den troliga orsaken: en kvarglömd cigarett på balkongen..

GöteborgsPosten - Igår: 22:33

Flera skadade efter skottdrama i USA

Ett skottdrama har utspelat sig under fredagen utanför staden Chicago i USA. Fyra poliser och flera personer ska vara skadade..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.