GöteborgsPosten > Lokalt

Sunday, 21 October, 01:10

GöteborgsPosten - 12 okt 18 kl. 21:12

GU-rektor kan inte lastas för att ha kalasat för skattepengarGU:s nya rektor Eva Wiberg kan inte lastas för att universitetet betalade hennes 60-årsfest i våras. Det slår internrevisorn fast i en ny rapport..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Eva Wiberg

Dela artikeln

29 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: GU-rektorkan inte , lastasför att ha , kalasatför , skattepengar
GöteborgsPosten - 12 okt 18 kl. 21:12

Kalas för skattepengar får okej av GU-revisor

GU:s nya rektor Eva Wiberg kan inte lastas för att universitetet betalade hennes 60-årsfest i våras. Det slår internrevisorn fast i en ny rapport..

Helsingborgs Dagblad - 05 dec 11 kl. 01:32

Drack vin för skattepengar

Man får inte dricka alkohol för skattebetalarnas pengar. Det insåg den ekonomiansvariga vid ett kommunalt projekt för arbetslösa ungdomar i Göteborg, och såg till att hotellet - där projektledningen kalasat - omformulerade fakturan, berättar Göteborgs-Posten som tagit del av projektets bokföring. Nu har den ekonomiansvariga och projektledaren fått en varning från kommunen..

Nyhetskanalen - 05 dec 11 kl. 01:33

Ledning drack vin för skattepengar

Man får inte dricka alkohol för skattebetalarnas pengar. Det insåg den ekonomiansvariga vid ett kommunalt projekt för arbetslösa ungdomar i Göteborg, och såg till att hotellet - där projektledningen kalasat - omformulerade fakturan, berättar Göteborgs-Posten som tagit del av projektets bokföring.

.

Sydsvenskan - 20 okt 15 kl. 04:00

Rektor misstänker mögel på skola

Personal på Vårboskolan klagar på dålig luft, lukt och misstänker mögel i lokalerna. Anställda säger sig ha fått allergiska reaktioner när de vistas i skolans lokaler. Och de har slutat använda några rum på skolan.

Cornucopia - 23 okt 17 kl. 09:36

Vuxendagisen: Över 80% av Operans intäkter är skattepengar

Nu när SVT och SR ska förvandlas till skattefinansierat vuxendagis, som ska få sina pengar oavsett om något tittar på dem, så kan det vara relevant att titta på befintliga vuxendagis. Klassiskt exempel i många bemärkelser är Kungliga Operan, som får över 80% av sina intäkter via skattefinansierat statligt bidrag, på nästan en halv miljard kronor om året.
Kungliga mitt i bild, bakom Rädda Fjällen!

Cornucopia - 16 jun 18 kl. 09:18

Vinstförbud i välfärden sparar inte skattepengar

Ett vinstförbud i välfärden sparar inte några skattepengar. Oavsett utförare betalas det lika mycket skattepengar per elev eller patient enligt skolpeng eller vårdschabloner.
Är ambulanshelikoptern statligt utvecklad, tillverkad och levererad eller har helikoptern tagits fram av vinstdrivande företag?

Sydsvenskan - 31 mar 11 kl. 22:32

Tågbolag har använt skattepengar illegalt

Kan sluta med att DSB First går i konkurs eller tvingas bort från regiontrafiken kring Öresund.
Påhittade intäkter, saltade internräkningar, rabatterad personal?? I Danmark avslöjas det dag för dag nya uppgifter om hur statliga DSB och dess dotterbolag DSB First bluffat sig fram för att köra regiontåg på Själland och i Sydsverige.

Magazin24 - 29 okt 12 kl. 11:51

Vart går våra skattepengar?

En person med 25 000 kronor i lön bidrar med 17 200 kronor i skatt per månad visar en ny rapport från Institutet för Privatekonomi. Skatten är svenskens i särklass största utgift. Vår välfärd kommer att ställas inför en rad utmaningar framöver.

Alliansfritt Sverige - 23 sep 13 kl. 10:22

Visst är det rimligt att Attendos VD skall få 17 miljoner av våra skattepengar

Vi har tidigare berättat om riskkapitalisternas plundring av vårdbolaget Attendo, där man har tagit ut 1 miljard ur bolaget. Detta eftersom framtiden för vinstdrivande vårdföretag börjar se alltmer skakig ut, då den alltfler kritiska röster höjs emot vinstdrivande vårdföretag vars främsta inkomstkälla är skattepengar. Vi har också tidigare berättat om Moderaternas täta samarbete med Attendo, där exempelvis Attendos tidigare VD för Skandinavien Henrik Borelius är utsedd till regeringens rådgivare i vårdfrågor och även är bror till vår tidigare handelsminister Maria Borelius.

Alliansfritt Sverige - 04 maj 14 kl. 13:55

Alliansstyrda Partille tystar facklig kritik med skattepengar

Nyligen skrev vi om den lilla kommunen Partille, strax utanför Göteborg, där Moderaterna väljer att sparka sina egna företrädare. Nu avslöjas betydligt skummare affärer. I december 2013 stämde fackförbundet alliansstyrda Partille kommun för brott mot lagen om anställningsskydd då kommunen sagt upp en fackligt förtroendevald som riktat kritik mot kommunen avseende den psykosociala arbetsmiljön.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Barnfamilj hotas av vräkt hyresgäst – vågar inte bo i nya lägenheten

Efter fem års kötid fick Khansa och hennes familj i somras ett efterlängtat förstahandskontrakt i Kortedala. Men efter att ha fått hotfulla brev från den tidigare hyresgästen vågar de inte längre sova i sitt nya hem.
– Han skrev att jag måste lämna lägenheten inom en vecka.

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Förrymda får hittades vid Ikea

Polisen larmades efter att ett gäng får synts till i närheten av Ikea i Kållered under lördagen. Fåren hade troligtvis rymt från sitt hem och polisen försökte få tag i djurägaren, men utan resultat..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Förrymda får hittade vid Ikea

Polisen larmades efter att ett gäng får synts till i närheten av Ikea i Kållered. Fåren tros ha rymt och polisen försöker nu få tag i djurägaren..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Sernekes stora planer för Säve flygplats

3,1 miljoner kvadratmeter med bland annat upplevelser, kontor och logistik. Det är Sernekes storslagna planer för Säves flygplatsområde..

GöteborgsPosten - I förrgår: 08:37

Ny kompis söker vänner

En ny häst har anlänt till Emmaus lantgård. Ponnyn Blackie är redan populär bland barnen. Men alla hästar är inte lika förtjusta..

GöteborgsPosten - I förrgår: 12:07

Näringslivsprofil döms till fängelse efter barnvåldtäkt

Två och ett halvt års fängelse blir straffet för den näringslivsprofil i Bohuslän som enligt tingsrätten våldtagit en 13-årig flicka..

GöteborgsPosten - I förrgår: 13:10

Spektakulärt foto på Uddevallabron prisas

Fotot ”Bridge in the morning” föreställer Uddevallabron en tidig höstmorgon. Nu har fotografen Göran Gärberg prisats i USA.
– Jag kollade vädret tidigt på morgonen och det var dimma, säger han..

GöteborgsPosten - I förrgår: 13:57

Bästa vinerna för höstkalaset

Samla familjen och vännerna runt bordet för en höstfin middag i allahelgona-tider. Här är åtta viner som passar till – från välkomstskålen till desserten..

GöteborgsPosten - I förrgår: 14:05

Ölen som passar bäst till årstiden

Systembolagets lanseringar duggar nästan lika tätt som Göteborgsregnet. Den här gången fortsätter man med ett antal mörka brygder, som passar årstiden som handen i handsken..

GöteborgsPosten - I förrgår: 14:10

Klassiker i ny tappning

Vem älskar inte husmanskost? Rätter som kåldolmar, kalv med dillsås, raggmunk och andra odödliga rätter ger doftminnen från min barndoms mormors mat. Ge plats för tre klassiker i ny tappning som bjuder på matlagning med svenska förtecken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.