GöteborgsPosten > Lokalt

Sunday, 16 December, 13:25

Liknande nyheter

Taggar: GU-rektorkan inte , lastasför att ha , kalasatför , skattepengar
GöteborgsPosten - 12 okt 18 kl. 21:12

Kalas för skattepengar får okej av GU-revisor

GU:s nya rektor Eva Wiberg kan inte lastas för att universitetet betalade hennes 60-årsfest i våras. Det slår internrevisorn fast i en ny rapport..

Helsingborgs Dagblad - 05 dec 11 kl. 01:32

Drack vin för skattepengar

Man får inte dricka alkohol för skattebetalarnas pengar. Det insåg den ekonomiansvariga vid ett kommunalt projekt för arbetslösa ungdomar i Göteborg, och såg till att hotellet - där projektledningen kalasat - omformulerade fakturan, berättar Göteborgs-Posten som tagit del av projektets bokföring. Nu har den ekonomiansvariga och projektledaren fått en varning från kommunen..

Nyhetskanalen - 05 dec 11 kl. 01:33

Ledning drack vin för skattepengar

Man får inte dricka alkohol för skattebetalarnas pengar. Det insåg den ekonomiansvariga vid ett kommunalt projekt för arbetslösa ungdomar i Göteborg, och såg till att hotellet - där projektledningen kalasat - omformulerade fakturan, berättar Göteborgs-Posten som tagit del av projektets bokföring.

.

Sydsvenskan - 20 okt 15 kl. 04:00

Rektor misstänker mögel på skola

Personal på Vårboskolan klagar på dålig luft, lukt och misstänker mögel i lokalerna. Anställda säger sig ha fått allergiska reaktioner när de vistas i skolans lokaler. Och de har slutat använda några rum på skolan.

Cornucopia - 23 okt 17 kl. 09:36

Vuxendagisen: Över 80% av Operans intäkter är skattepengar

Nu när SVT och SR ska förvandlas till skattefinansierat vuxendagis, som ska få sina pengar oavsett om något tittar på dem, så kan det vara relevant att titta på befintliga vuxendagis. Klassiskt exempel i många bemärkelser är Kungliga Operan, som får över 80% av sina intäkter via skattefinansierat statligt bidrag, på nästan en halv miljard kronor om året.
Kungliga mitt i bild, bakom Rädda Fjällen!

Cornucopia - 16 jun 18 kl. 09:18

Vinstförbud i välfärden sparar inte skattepengar

Ett vinstförbud i välfärden sparar inte några skattepengar. Oavsett utförare betalas det lika mycket skattepengar per elev eller patient enligt skolpeng eller vårdschabloner.
Är ambulanshelikoptern statligt utvecklad, tillverkad och levererad eller har helikoptern tagits fram av vinstdrivande företag?

Sydsvenskan - 31 mar 11 kl. 22:32

Tågbolag har använt skattepengar illegalt

Kan sluta med att DSB First går i konkurs eller tvingas bort från regiontrafiken kring Öresund.
Påhittade intäkter, saltade internräkningar, rabatterad personal?? I Danmark avslöjas det dag för dag nya uppgifter om hur statliga DSB och dess dotterbolag DSB First bluffat sig fram för att köra regiontåg på Själland och i Sydsverige.

Magazin24 - 29 okt 12 kl. 11:51

Vart går våra skattepengar?

En person med 25 000 kronor i lön bidrar med 17 200 kronor i skatt per månad visar en ny rapport från Institutet för Privatekonomi. Skatten är svenskens i särklass största utgift. Vår välfärd kommer att ställas inför en rad utmaningar framöver.

Alliansfritt Sverige - 23 sep 13 kl. 10:22

Visst är det rimligt att Attendos VD skall få 17 miljoner av våra skattepengar

Vi har tidigare berättat om riskkapitalisternas plundring av vårdbolaget Attendo, där man har tagit ut 1 miljard ur bolaget. Detta eftersom framtiden för vinstdrivande vårdföretag börjar se alltmer skakig ut, då den alltfler kritiska röster höjs emot vinstdrivande vårdföretag vars främsta inkomstkälla är skattepengar. Vi har också tidigare berättat om Moderaternas täta samarbete med Attendo, där exempelvis Attendos tidigare VD för Skandinavien Henrik Borelius är utsedd till regeringens rådgivare i vårdfrågor och även är bror till vår tidigare handelsminister Maria Borelius.

Alliansfritt Sverige - 04 maj 14 kl. 13:55

Alliansstyrda Partille tystar facklig kritik med skattepengar

Nyligen skrev vi om den lilla kommunen Partille, strax utanför Göteborg, där Moderaterna väljer att sparka sina egna företrädare. Nu avslöjas betydligt skummare affärer. I december 2013 stämde fackförbundet alliansstyrda Partille kommun för brott mot lagen om anställningsskydd då kommunen sagt upp en fackligt förtroendevald som riktat kritik mot kommunen avseende den psykosociala arbetsmiljön.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Lunas insamling gav över 50 000

Den 22 september förändrades Josefins liv för alltid. Hon blev mamma för första gången och några timmar senare fick hon veta att dottern Luna fått hjärnskador i samband med förlossningen. Nu har insamlingen för Luna till Musikhjälpen nått upp till målet på 50 000 kronor.

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Över hundra klagomål på SU:s psykiatrimottagning i centrum

Patienter med depression, ångest, personlighetsstörningar och ADHD hamnar i kläm på grund av läkarbristen på Psykiatrimottagningen i centrum. Sofia, 28, fick vänta i sju månader efter att hennes tidigare läkare flyttat utomlands.
– Man känner sig helt utelämnad, säger hon..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Man nedslagen och rånad vid Handels

Natten till söndagen blev en man i 25-årsåldern nedslagen och rånad nära Handelshögskolan i centrala Göteborg..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Fyra rånade offer på klocka

En man i 35-årsåldern rånades tidigt på söndagsmorgonen av fyra unga män i närheten av Sahlgrenska, uppger polisen..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Kyrkan slängde ut Ebba, 4, från luciakonserten

Ebba, fyra år, blev utslängd från luciakonserten i Oscar Fredriks kyrka. Anledningen: Inga barn under sju fick närvara.
– Den här häxjakten på barn blev lite bisarr, säger hennes pappa Simon Fransson..

GöteborgsPosten - 21 timmar sedan

Misstänkt mord i Göteborg

En man i 20-års har avlidit i en lägenhet i Göteborg. Polisen har gripit två personer som befann sig i lägenheten. Platsen har spärrats av för teknisk undersökning..

GöteborgsPosten - Igår: 12:19

Totalstopp i Tingstadstunneln efter krock

Strax innan klockan tolv på lördagsförmiddagen krockade två personbilar i Tingstadstunneln. Under räddnings- och saneringsarbetet är alla körfält i norrgående riktning avstängda..

GöteborgsPosten - Igår: 05:55

En död i brinnande lastbil i Danmark

GöteborgsPosten - Igår: 19:48

Misstänkt utsläpp av farligt ämne i hamnen

Ett farligt ämne ska läcka från en containerbåt i Skandiahamnen i Göteborg. Det är ännu oklart hur omfattande läckan är. Räddningstjänsten är på plats..

GöteborgsPosten - Igår: 17:56

Trafik stoppades efter spårvagnskrock

Två spårvagnar krockade i närheten av Doktor Sydows Gata i Guldheden under fredagskvällen. Trafiken stoppades och Västtrafik fick sätta in ersättningsbussar på delar av sträckan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.