YA > Lokalt

Sunday, 17 February, 19:16

YA - 13 okt 18 kl. 00:01

Ny verksamhetschef med visionerEva Berggren-Josefsson skulle bli jurist men blev förälskad i sjukvården och utbildade sig till sjuksköterska. Nu tar hon över jobbet som verksamhetschef för akuten och medicinkliniken på lasarettet i Ystad. – Att skapa möjlighet och leverera god vård är en av mina visioner, säger hon..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Berggren-Josefsson, Ystad

Dela artikeln

136 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny verksamhetschefmed , visioner
SmålandsPosten - 16 maj 14 kl. 11:02

Växjös visioner välkomnas

Stefan Lindeberg, ordförande i Sveriges olympiska kommitté, sitter i styrelsen för Växjös HPC (High Performance Center) och SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo säger efter sitt första besök på Arenastaden i Växjö:
– Här finns fantastiska förutsättningar. En av de som deltog på samma rundvandring som Reinebo var Svenska Friidrottsförbundets idrottschef Staffan Olsson. Han konstaterar:
– Detta är världsklass i Sverige…
Friidrottsförbundet är också det nationella idrottsförbund som kommit längst i samarbetet med HPC.

Uppsalanyheter.se - 07 nov 18 kl. 03:41

Lucas Fjällrud en musiker med stora visioner

Lucas Fjällrud, eller Lucas Fredrik som han använder som sitt artistnamn, är en 20-årig Uppsalamusiker med stora visioner. Han inte bara har visioner utan genomför dem också. För en dryg vecka sedan spelade han in musikvideos ute i snö och kyla tillsammans med en grupp musiker.

YLE - 29 jan 17 kl. 14:01

Färska visioner för Nordkalks byggnader

En drös färska visioner för Nordkalks gamla byggnader i Pargas presenterades under ett möte i stadshuset på veckoslutet. I Pargas har man de senaste dagarna funderat på vad som ska hända med Nordkalks fastigheter som för tillfället står tomma eller är i behov av renovering. Det handlar om fastigheter i Pajbacka, Granbacka, Malmnäs strand och om Manegen.

Alliansfritt Sverige - 24 okt 11 kl. 05:00

M-stämma: personkult, historierevisionism och kamp mot visioner


HYBRIS. Moderaterna har haft kongress under slutet av veckan. Det är ett parti som sjuder av självförtroende, men när man summerar vad som kommit ut från kongresscentret i Örebro blir det tydligt att det rör sig om ett parti med långt djupare problem än någon vågar erkänna.

Barometern - 09 aug 13 kl. 07:48

Få turister lockas till kommunen - visioner saknas

Mönsterås kommun saknar visioner och gör för lite för att locka turister till kommunen, enligt flera lokala aktörer. De tycker att det finns potential att locka ännu fler besökare till vår del av kusten. ?

Kristianstadsbladet - 21 maj 14 kl. 06:16

Mer visioner än konkreta visioner

Foto: BERTIL ERICSON
EU:s pengar används inte på bästa sätt. Jordbrukssubventioner och regionala stöd präglas av omfattande slöseri. Det skriver Leif Svensson och Nima Sanandaji.

YLE - 27 jan 17 kl. 05:04

Nya visioner söks för Nordkalks byggnader

Nordkalk och Pargas besöks under tre dagar av arkitektstuderande som söker nya idéer för gamla byggnader vid gruvan. Kalkbolaget grundades 1898, och sedan dess har det på gruvområdet och i Pargas byggts en stor mängd industribyggnader men också kontorshus, bostadshus och andra kulturhistoriskt värdefulla byggnader. - Här är en så fin miljö, sade arkitektstuderanden Meliina Rantalainen då hon bekantade sig med byggnaderna och gruvområdet.

UT - 07 nov 13 kl. 19:58

Evertsdotter-Staaf slutar som verksamhetschef

Miljö- och samhällsbyggnadsavdelningens verksamhetschef Therése Evertsdotter-Staaf slutar. Hon slutar på egen begäran efter att ha sökt och fått ett annat jobb närmare sin hemort Jönköping.
Under torsdagens gick kommunen ut med en platsannons via Arbetsförmedlingen.

Skånskan - 24 apr 18 kl. 05:00

Verksamhetschef för Malmö pride slutar

MALMÖ Chris Schenlaer slutar som verksamhetschef för Malmö pride.
– Jag har mått otroligt dåligt i den här processen, berättar Chris Schenlaer.Efter den senaste tidens interna konflikter inom Malmö pride finner hon ingen annan utväg än den här.

Sydsvenskan - 27 maj 11 kl. 06:30

Språkröret väljer visioner framför fina visitkort

Miljöpartiet har fått ett språkrör som hyllar ekonomisk tillväxt. En 28-årig veteran med stora ambitioner. Gustav Fridolin stakar ut "tredje vägen" som vägen för De gröna - och den leder raka vägen till statsminister­ämbetet.

Fler nyheter från YA

YA - Igår: 16:18

Ockuperade sjukhuset – men nu har han flytt Skåne: ”Blev plan B”

Olof Eliasson från Komstad bröt foten och nekades korttidsboende av Simrishamns kommun. Han valde då att ockupera lasarettet i Ystad. Nu har han lämnat både sjukhus och Skåne och flytt till Stockholm.

YA - I förrgår: 15:14

Åtal för rattfylleri hamnen

En man i 40-årsåldern åtalas för rattfylleri efter en kontroll i hamnen i januari..

YA - I förrgår: 11:05

Misstänkt valptjuv var tavelhälare

Jakten på valptjuvarna fick en oväntad vändning för en av de misstänkta. Vid en husrannsakan hemma hos mannen hittades ett stort antal tavlor, stulna från en privat bostad i Löderup. Mannen misstänks därför för grovt häleri, istället för valpstöld..

YA - I förrgår: 10:22

Våren är här – om man ska tro SMHI: ”Ser lovande ut”

I dag börjar våren. Åtminstone enligt SMHI:s definitioner och förutsatt att meteorologerna har rätt i sina prognoser för den närmaste veckan. Någon vinter bidde det aldrig längs sydkusten..

YA - 14 feb 19 kl. 00:01

Trafikfarlig skylt ska äntligen flyttas

Bilister som ska svänga ut från Björkvallsvägen på väg 19 har under lång tid fått göra det utan full sikt åt vänster. En stor skylt skymmer trafiken söderifrån..

YA - 14 feb 19 kl. 00:01

Ystadsbor har satt betyg på kommunens bygglovsenhet: ”Positiv bild”

Bygglovsenheten i Ystads kommun får höjt betyg på alla punkter i en enkät som skickats ut till bygglovssökande. – Det är en ganska positiv bild av bygglovshanteringen, säger Stefan Engdahl (M), ordförande i myndighetsnämnden..

YA - 14 feb 19 kl. 00:01

Eleverna är konstnärer när skolan ska smyckas

När den nya skolan Källan ska få konstnärlig utsmyckning, tar kommunen hjälp av eleverna. I en workshop gav de form åt skolgårdens vattenlek och kom med förslag på hur skolans mötesplats Navet kan utsmyckas. – Kul med vatten på skolgården, säger Moa Ström som själv blir elev på den nya skolan..

YA - 14 feb 19 kl. 00:01

Grannbråk om takterrass och swimmingpool på villatomt: ”Kommer att störa”

Villaägarna i Köpingebro har utan framgång försökt stoppa grannarna från att bygga en solterrass och swimmingpool. De har överklagat kommunens bygglovsbeslut till både länsstyrelsen och mark- och miljödomstolen, men fått nej..

YA - 13 feb 19 kl. 19:31

Olycka vid Hamngatan – flera bilar inblandade

Strax efter klockan 19 krockade flera bilar i korsningen Hamngatan/Österleden i Ystad..

YA - 13 feb 19 kl. 18:30

Stulna valparna kan ha sålts på Österlen: ”Kontakta polisen”

Golden retriever-valparna som stals vid ett rån i Önnestad kan vara sålda på Österlen. Polisen vädjar nu till eventuella valpköpare att höra av sig. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.