Blekinge Läns tidning > Nyheter

Thursday, 18 October, 01:31

Blekinge Läns tidning - 12 okt 18 kl. 17:38

Tänkvärda textilier från stående stolGunilla Peterssons bilder kommer till efter ett ivrigt skissande och skapas i en upprättstående vävstol där varje tråd förs in med handens absoluta precision. Resultatet blir väl genomtänkta verk som konstnären vill ska ge betraktaren något att tänka på..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Peterssons

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tänkvärda, textilierfrån , stående, stol
Sydsvenskan - 06 jul 12 kl. 00:07

Lyssna, en sittkissare

Kanske är det rätt åt oss i medierna.
Inte minst på denna opinionssida framhåller vi gärna ? på goda grunder egentligen ?

Skånskan - 25 maj 16 kl. 15:48

Lockande avslut på Petras period

Krönika Stockholms blodbad, Skånska mord, Petra von Kants bittra tårar, Vincent, Ni kan kalla mig Ernst och Livläkarens besök. Malmö Stadsteaters avgående chef Petra Brylanders lämnar en säsong fylld av krig, katastrofer, blod, mord, självmord och upprivande mänskliga konflikter efter sig.
Men riktigt så mörkt och tragiskt som det låter är det naturligtvis inte.

Kristianstadsbladet - 09 sep 12 kl. 14:27

Fem tankar efter festivalen

1 Läsning. I lördags var det läskunnighetens dag. Om det skrev vi i lördagens tidning, däremot var det ett faktum som Bokfestivalen inte lyfte fram.

Barometern - 05 aug 13 kl. 07:42

I Sverige är bildning en belastning

Det har inte varit någon hätsk litteraturdebatt i sommar. Det var det inte heller förra året. Annars har debatterna om litteratur och litteraturkritik ofta förts på sommaren.

Barometern - 05 aug 13 kl. 07:42

I Sverige är bildning en belastning

Det har inte varit någon hätsk litteraturdebatt i sommar. Det var det inte heller förra året. Annars har debatterna om litteratur och litteraturkritik ofta förts på sommaren.

BT - 28 sep 13 kl. 08:19

Kulturpolitik utan framtid

Hoppas ni att kulturpolitiken ska bli het i valrörelsen 2014? Det kommer den inte att bli. Och det är synd.

Sydsvenskan - 17 jan 14 kl. 06:30

Mycket snack … och lite studio

Hur många har inte lystrat till extra när den djupt manliga rösten med orden ”In a world …” nått oss. De bevingade orden utnyttjas för att skapa intresse och nyfikenhet på kommande filmproduktioner. Ofta leder orden in i fantasifulla, science fiction-artade världar.

BT - 29 apr 14 kl. 10:44

Åk till Svältorna!

Sverige har på två, tre generationer gått från bondesamhälle med många fattiga till välmående industrination. Sådant tänjer i förtöjningarna bakåt i tiden. Inte underligt om det skapar en viss rotlöshet.

Ekonomistas - 10 dec 14 kl. 16:29

Är inkomstojämlikhet dåligt för tillväxt?

I går publicerade OECD en ny studie som snabbt spridit budskapet ”Nu är det bevisat, inkomstojämlikhet är dåligt för tillväxten!”. I den konstateras att det framförallt är den relativt sämre utvecklingen för den undre halvan av fördelningen som drar ner tillväxten.

Cornucopia - 08 maj 15 kl. 15:35

Psyopsuppsamling inför ryska ockupationsdagen i morgon

I morgon firar man i Moskva den sk ockupationsdagen, när Hitlertyskland lade ner vapnen och den sovjetiska 45-åriga ockupationen av Östeuropa inleddes. Eller som det kallas av vänsterpressen, "befrielsen". Med anledning av detta går psyopsen på högvarv, men moteld ges också.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

"Orange is the new black" lägger ner

Tråkiga nyheter för "Orange is the new black"-fans. Den kommande säsong sju blir även seriens sista bekräftar skådespelarna i ett klipp på Twitter. Den amerikanske Netflix-serien började 2013 och är skapad av manusförfattaren och producenten Jenji Kohan.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Gitarrspelandet ökar bland unga kvinnor

Gitarrvärlden har länge dominerats av män. Men nu tycks trenden vända - allt fler unga kvinnor spelar nämligen gitarr. Det visar en studie som det ikoniska gitarrmärket Fender tagit fram, rapporterar NME.

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Ebolaläget i Kongo-Kinshasa hotar bli värre

Världshälsoorganisationen (WHO) varnar för att det är stor risk att ebolasituationen i Kongo-Kinshasa förvärras om inte insatserna för att motverka utbredningen av blödarsjukdomen ökas.(TT).

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Sex av tio har konto på spelsajt

Nästan sex av tio vuxna svenskar (18-74 år) har ett konto registrerat hos minst ett spelbolag, vilket är en ökning med tolv procent jämfört med förra året. Det visar en analys som företaget Mediavision har gjort, rapporterar Sveriges Radio.(TT).

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

17-åring blev matchvinnare för OIK

Banans yngste spelare Lucas Frank, 17, blev matchvinnare för Olofströms IK i suddensegern mot Boro/Vetlanda HC. Med 15 sekunder kvar kvitterade Frank till 3–3 efter ett solomål och 33 sekunder in i sudden gjorde han 4–3..

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Misstänkt journalistmördare utlämnad

En 20-årig man som misstänks för våldtäkt och mord på den bulgariska tv-journalisten Viktoria Marinova har utlämnats från Tyskland till Bulgarien, enligt justitiedepartementet i Sofia. Den 30-åriga Marinova hittades död på en gångbana nära en flod i staden Ruse i norra Bulgarien den 6 oktober.(TT).

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

FLASH:Bakslag för brexitmöte

Det blir inget EU-toppmöte om brexit i november - om inte chefsförhandlaren når betydande framsteg i förhandlingarna, enligt Reuters.(TT).

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Kvinna allvarligt skadad i sidokrock

Fyra personer fördes till sjukhus när två personbilar kolliderade i Sandviken väster om Gävle vid halv niotiden på onsdagskvällen. En äldre kvinna är allvarligt skadad efter att ha klämts fast i den ena bilen, skriver polisen på sin hemsida. Räddningstjänsten fick klippa loss henne.

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Italien ratar ryss-sanktioner och budgetoro

Spänningarna mellan Italien och EU tilltar. På plats i Moskva säger vice premiärminister Salvini att det blir ett nej till fortsatta EU-sanktioner. I Bryssel avvisar premiärminister Conte all oro för landets vidlyftiga budgetplaner.

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Stalders poängfest gav storseger

Lara Stalder slog till redan efter 3. 51 minuter. Sedan bjöd den schweiziska stjärnan på en poängfest i Linköpings 8-1-seger hemma mot SDE i SDHL.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.