Blekinge Läns tidning > Nyheter

Tuesday, 19 February, 20:50

Blekinge Läns tidning - 12 okt 18 kl. 17:38

Tänkvärda textilier från stående stolGunilla Peterssons bilder kommer till efter ett ivrigt skissande och skapas i en upprättstående vävstol där varje tråd förs in med handens absoluta precision. Resultatet blir väl genomtänkta verk som konstnären vill ska ge betraktaren något att tänka på..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Peterssons

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tänkvärda, textilierfrån , stående, stol
Sydsvenskan - 06 jul 12 kl. 00:07

Lyssna, en sittkissare

Kanske är det rätt åt oss i medierna.
Inte minst på denna opinionssida framhåller vi gärna ? på goda grunder egentligen ?

Skånskan - 25 maj 16 kl. 15:48

Lockande avslut på Petras period

Krönika Stockholms blodbad, Skånska mord, Petra von Kants bittra tårar, Vincent, Ni kan kalla mig Ernst och Livläkarens besök. Malmö Stadsteaters avgående chef Petra Brylanders lämnar en säsong fylld av krig, katastrofer, blod, mord, självmord och upprivande mänskliga konflikter efter sig.
Men riktigt så mörkt och tragiskt som det låter är det naturligtvis inte.

Kristianstadsbladet - 09 sep 12 kl. 14:27

Fem tankar efter festivalen

1 Läsning. I lördags var det läskunnighetens dag. Om det skrev vi i lördagens tidning, däremot var det ett faktum som Bokfestivalen inte lyfte fram.

Barometern - 05 aug 13 kl. 07:42

I Sverige är bildning en belastning

Det har inte varit någon hätsk litteraturdebatt i sommar. Det var det inte heller förra året. Annars har debatterna om litteratur och litteraturkritik ofta förts på sommaren.

Barometern - 05 aug 13 kl. 07:42

I Sverige är bildning en belastning

Det har inte varit någon hätsk litteraturdebatt i sommar. Det var det inte heller förra året. Annars har debatterna om litteratur och litteraturkritik ofta förts på sommaren.

BT - 28 sep 13 kl. 08:19

Kulturpolitik utan framtid

Hoppas ni att kulturpolitiken ska bli het i valrörelsen 2014? Det kommer den inte att bli. Och det är synd.

Sydsvenskan - 17 jan 14 kl. 06:30

Mycket snack … och lite studio

Hur många har inte lystrat till extra när den djupt manliga rösten med orden ”In a world …” nått oss. De bevingade orden utnyttjas för att skapa intresse och nyfikenhet på kommande filmproduktioner. Ofta leder orden in i fantasifulla, science fiction-artade världar.

BT - 29 apr 14 kl. 10:44

Åk till Svältorna!

Sverige har på två, tre generationer gått från bondesamhälle med många fattiga till välmående industrination. Sådant tänjer i förtöjningarna bakåt i tiden. Inte underligt om det skapar en viss rotlöshet.

Ekonomistas - 10 dec 14 kl. 16:29

Är inkomstojämlikhet dåligt för tillväxt?

I går publicerade OECD en ny studie som snabbt spridit budskapet ”Nu är det bevisat, inkomstojämlikhet är dåligt för tillväxten!”. I den konstateras att det framförallt är den relativt sämre utvecklingen för den undre halvan av fördelningen som drar ner tillväxten.

Cornucopia - 08 maj 15 kl. 15:35

Psyopsuppsamling inför ryska ockupationsdagen i morgon

I morgon firar man i Moskva den sk ockupationsdagen, när Hitlertyskland lade ner vapnen och den sovjetiska 45-åriga ockupationen av Östeuropa inleddes. Eller som det kallas av vänsterpressen, "befrielsen". Med anledning av detta går psyopsen på högvarv, men moteld ges också.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Fyra unga dömda för kidnappning

Fyra ungdomar har fällts för att ha kidnappat en 16-årig pojke i Västerhaninge söder om Stockholm, rapporterar flera medier. Det var i november i fjol som 16-åringen blev indragen i en bil av fyra personer. Han blev misshandlad och hans föräldrar tvingades att betala pengar för att pojken skulle släppas.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Turkisk domstol fastställer journalistdomar

Domen mot flera journalister vid den turkiska oppositionella dagstidningen Cumhuriyet har fastställts av en enig appellationsdomstol i Turkiet. För flera av dem väntar mångåriga fängelsestraff - men chansen finns att överklaga till Högsta domstolen.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Berättelsen viktig för Bioware i "Anthem"

Är det möjligt att skapa en lika drivande berättelse som i ett ensamspelarspel, fast det rör sig om ett onlinespel som bygger på samarbete med andra? Bioware gör ett seriöst försök med det i kommande "Anthem".(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Död kvinna hittad i frys hemma hos systern

Studenten Jasmina DominiÄ? försvann för 19 år sedan i den lilla kroatiska byn Palovec. Nu har hennes kropp hittats i en frys - hemma hos systern.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Över 130 döda i attacker i Nigeria

Dödssiffran från förra veckans attacker i delstaten Kaduna i centrala Nigeria har fördubblats, uppger guvernören Nasir el-Rufai. Över 130 personer dödades när beväpnade gärningsmän gick till angrepp mot flera byar.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Obama besöker Sverige i sommar

Barack Obama kommer till Stockholm i juni, något Breakit var först med att rapportera om. USA:s tidigare president ska tala på konferensen Brilliant minds, ett initiativ som Spotifygrundaren Daniel Ek och Aviciis tidigare manager Ash Pournouri står bakom.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Tonåring i Malmö åtalas för mordplaner

En 19-årig man i Malmö åtalas för förberedelse till mord vid Malmö tingsrätt, rapporterar Sydsvenskan. Förra året sköts en man ihjäl på en öppen gata i Malmö, ett av flera ouppklarade mord med skjutvapen som drabbat staden de senaste åren.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Här är Blekinges senaste exportvara: kroppkakan

40 000 kroppkakor kommer lastat. Nu ska nämligen islänningarna lockas att fastna för vår lokala specialitet. – Det roligaste är att vi marknadsför Blekinge, säger Olof Hjorth på Blekingekroppkakan..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Experten: Så lyckas du med kroppkakorna

Att få till sina kroppkakor är inte helt lätt. Experten Olof Hjorth, på Blekingekroppkakan, ger några tips..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Polen vill ha 89-åring utlämnad från Sverige

Polen vill att en 89-årig man lämnas ut från Sverige för att ställas till svars för sin tid som domare under kommunisttiden, men en svensk domstol har avslagit en Europeisk arresteringsorder utfärdad av Polen.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.