Blekinge Läns tidning > Nyheter

Sunday, 09 December, 23:43

Blekinge Läns tidning - 12 okt 18 kl. 17:38

Tänkvärda textilier från stående stolGunilla Peterssons bilder kommer till efter ett ivrigt skissande och skapas i en upprättstående vävstol där varje tråd förs in med handens absoluta precision. Resultatet blir väl genomtänkta verk som konstnären vill ska ge betraktaren något att tänka på..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Peterssons

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tänkvärda, textilierfrån , stående, stol
Sydsvenskan - 06 jul 12 kl. 00:07

Lyssna, en sittkissare

Kanske är det rätt åt oss i medierna.
Inte minst på denna opinionssida framhåller vi gärna ? på goda grunder egentligen ?

Skånskan - 25 maj 16 kl. 15:48

Lockande avslut på Petras period

Krönika Stockholms blodbad, Skånska mord, Petra von Kants bittra tårar, Vincent, Ni kan kalla mig Ernst och Livläkarens besök. Malmö Stadsteaters avgående chef Petra Brylanders lämnar en säsong fylld av krig, katastrofer, blod, mord, självmord och upprivande mänskliga konflikter efter sig.
Men riktigt så mörkt och tragiskt som det låter är det naturligtvis inte.

Kristianstadsbladet - 09 sep 12 kl. 14:27

Fem tankar efter festivalen

1 Läsning. I lördags var det läskunnighetens dag. Om det skrev vi i lördagens tidning, däremot var det ett faktum som Bokfestivalen inte lyfte fram.

Barometern - 05 aug 13 kl. 07:42

I Sverige är bildning en belastning

Det har inte varit någon hätsk litteraturdebatt i sommar. Det var det inte heller förra året. Annars har debatterna om litteratur och litteraturkritik ofta förts på sommaren.

Barometern - 05 aug 13 kl. 07:42

I Sverige är bildning en belastning

Det har inte varit någon hätsk litteraturdebatt i sommar. Det var det inte heller förra året. Annars har debatterna om litteratur och litteraturkritik ofta förts på sommaren.

BT - 28 sep 13 kl. 08:19

Kulturpolitik utan framtid

Hoppas ni att kulturpolitiken ska bli het i valrörelsen 2014? Det kommer den inte att bli. Och det är synd.

Sydsvenskan - 17 jan 14 kl. 06:30

Mycket snack … och lite studio

Hur många har inte lystrat till extra när den djupt manliga rösten med orden ”In a world …” nått oss. De bevingade orden utnyttjas för att skapa intresse och nyfikenhet på kommande filmproduktioner. Ofta leder orden in i fantasifulla, science fiction-artade världar.

BT - 29 apr 14 kl. 10:44

Åk till Svältorna!

Sverige har på två, tre generationer gått från bondesamhälle med många fattiga till välmående industrination. Sådant tänjer i förtöjningarna bakåt i tiden. Inte underligt om det skapar en viss rotlöshet.

Ekonomistas - 10 dec 14 kl. 16:29

Är inkomstojämlikhet dåligt för tillväxt?

I går publicerade OECD en ny studie som snabbt spridit budskapet ”Nu är det bevisat, inkomstojämlikhet är dåligt för tillväxten!”. I den konstateras att det framförallt är den relativt sämre utvecklingen för den undre halvan av fördelningen som drar ner tillväxten.

Cornucopia - 08 maj 15 kl. 15:35

Psyopsuppsamling inför ryska ockupationsdagen i morgon

I morgon firar man i Moskva den sk ockupationsdagen, när Hitlertyskland lade ner vapnen och den sovjetiska 45-åriga ockupationen av Östeuropa inleddes. Eller som det kallas av vänsterpressen, "befrielsen". Med anledning av detta går psyopsen på högvarv, men moteld ges också.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

River Plate vann laddat Copa Libertadores

Copa Libertadores-finalen blev en rysare. Till slut vann River Plates den laddade och uppskjutna "superfinalen" mot huvudstadsrivalen Boca Juniors efter förlängning.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

KHK straffade Malmö efter skön vändning

Malmö IF mot Karlskrona HK i damettan. Då är det känslor i de bägge lägren. – Det här är en speciell match, säger tränaren Conny Olausson..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

KHK avslutade på bästa sätt

Karlskrona HK är hemma efter sin lilla bortaturné. De avslutade den med att vinna mot såväl Linköping HC som Södertälje SK. – Det var lätt att resa hem, säger tränaren Emil Ivansson..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Två personbilar har krockat med en älg

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Sex skottskadade på Västbanken

Minst sex personer har skadats i skottlossning på Västbanken. För en av dem, en 30-årig kvinna, är tillståndet allvarligt, enligt den israeliska armén. Skotten kom från ett fordon som körde förbi en busshållplats nära bosättningen Ofra.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Ny show i NHL av Elias Pettersson

Elias Pettersson fortsätter att leverera i NHL-laget Vancouver. Den 20-årige rookien hade show i första perioden mot St Louis då han gjorde ett mål och två assist inom loppet av tolv minuter. Redan 2.

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Kabila utesluter inte ännu ett val

Kongo-Kinshasas snart avgående president Joseph Kabila planerar att stanna kvar i politikens värld efter presidentvalet den 23 december och öppnar för att ställa upp igen 2023. - I det politiska livet utesluter jag ingenting, säger 47-åringen i presidentpalatset i huvudstaden Kinshasa.(TT).

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Luftangrepp mot flygplatsen i Damaskus

Luftangrepp mot den internationella flygplatsen i Syriens huvudstad i Damaskus, har rapporterats. Flera "fientliga mål" har skjutits ned, hävdar den statliga syriska nyhetsbyrån Sana. Det finns inga uppgifter om någon dödats eller skador i angreppen, inte heller några uppgifter om materiella skador.

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Svensktoppen: Uggla direkt in på pallplats

Magnus Uggla och hans "Århundradets jul" tar sig in som nykomling på Svensktoppens andraplats. Stadiga förstaplatsinnehavarna First Aid Kit rår han dock inte på. 1.

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Rörd Condé hyllades vid prisutdelning

Det var en rörd och mycket tacksam Maryse Condé som tog emot den så kallade Nya Akademiens litteraturpris. - Sedan ni tilldelade mig detta pris har det känts som om jag får värma mig vid en flammande eld, sade författaren i sitt tacktal.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.