GöteborgsPosten > Lokalt

Thursday, 13 December, 13:02

GöteborgsPosten - 12 okt 18 kl. 17:02

Så svär göteborgarnaEnligt ny forskning är Göteborgarna de som är mest benägna att svära i Sverige. GP gav sig ut på stan för att se hur denna vinnartitel togs emot – och om göteborgarna kunde bjuda på några favoriter i genren svordomar. Självklart levererades det..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Göteborgarna, Sverige

Dela artikeln

116 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , svär, göteborgarna
Politologerna - 14 dec 15 kl. 13:30

Lucka #14: Göteborgarna och folkomröstningen om trängselskatt

Det här inlägget är samförfattat av Dennis Andersson & Henrik Oscarsson.   Alla dessa val är namnet på den forskarantologi #64 från SOM-institutet vid Göteborgs universitet som släpps idag. I boken genomför Dennis Andersson och jag en analys av hur göteborgarna röstade i den folkomröstning om trängselskatt som genomfördes samtidigt med de allmänna valen i september 2014.

Expressen - 15 sep 14 kl. 10:28

M: "Vi måste lyssna på Göteborgarna"

GÖTEBORG. Göteborgarna har sagt sitt - trängselskatten ska bort. Nu är den stora frågan hur politikerna kommer att hantera den rådgivande folkomröstningen.

GT - 20 apr 15 kl. 18:09

Göteborgarna är bäst på att pruta boräntor

Göteborgarna är bäst i Sverige på att pruta ner sina bolåneräntor. Det visar Svenska Dagbladets räntekarta där låntagarna knappar in sin ränta och jämför med vad andra i samma område fått. De 37 000 nya ränteuppgifter som noterats sedan årsskiftet visar att göteborgarna lyckats bäst i sina förhandlingar med banken.

Politologerna - 18 dec 17 kl. 07:44

Lucka #18: Göteborgarna och västlänken

I den nysläppta SOM-antologin En brokig gemenskap (Ulrika Andersson & Annika Bergström, Red) kan du läsa en analys av göteborgarnas inställning till olika infrastrukturprojekt som är skriven av Dennis Andersson och undertecknad. Vårt bidrag ”Göteborgare tycker om infrastruktur” ger en bild av den lokala opinionen i frågor som rör trängselskatten, västlänken och andra infrastrukturprojekt. Du tar del av kapitlet i sin helhet här.

GöteborgsPosten - 11 dec 12 kl. 12:28

Stor elkarta ska göra göteborgarna mer klimatsmarta

På Korsgatan har en stor interaktiv pekskärm placerats ut. På den kan göteborgarna se hur mycket el som används från byggnad till byggnad..

GöteborgsPosten - 14 maj 13 kl. 07:28

Göteborgarna vill ha folkomröstning

Majoriteten av göteborgarna vill ha en folkomröstning om trängselskatten. Det visar en ny opinionsundersökning..

DN - 15 maj 13 kl. 13:23

Göteborgarna säger nej till trängselskatt

En knapp majoritet, 52 procent, av göteborgarna skulle rösta nej till trängselskatt om det blir folkomröstning i frågan, visar en opinionsundersökning från Demoskop som P 4 Göteborg och Västnytt beställt..

GöteborgsPosten - 08 jul 13 kl. 13:18

Vad gav Almedalen göteborgarna?

En dryg miljon satsades och runt 80 personer var på plats från Västsverige. Men vad fick egentligen göteborgarna ut av den västsvenska närvaron i Almedalen?.

GöteborgsPosten - 30 jul 13 kl. 09:40

Göteborgarna kör mindre bil

Trollhätteborna minskade sin bilkörning förra året med drygt 7,9 procent. Göteborgarna med 3,4. Munkedal går mot trenden och ökade bilkörningen med 2,6 procent..

GT - 21 aug 13 kl. 23:20

Göteborgarna kluvna till att få högsta huset

60 våningar och 201 meter högt - Göteborg kan få Nordens högsta hus. Men göteborgarna är kluvna till planerna..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

Misstänkt föremål hittat i container

Polis och räddningstjänst har kallats till Frölunda för att undersöka ett misstänkt föremål som ska finnas i en container. Polis ska kontrollera om det är farligt..

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Terrortillslag i Västsverige – Hisingen en av platserna

En person har anhållits under natten misstänkt för förberedelse alternativt stämpling till terroristbrott. Flera andra personer har, enligt Säpo, också hämtats in till förhör efter flera tillslag i Västsverige. Enligt Säpo finns internationella kopplingar i ärendet.

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Flera tillslag i natt: "Rör rikets säkerhet"

Polisen har under natten gjort flera tillslag på olika adresser i Västsverige. Enligt polisens presstalesman Christer Fuxborg rör insatserna rikets säkerhet, rapporterar SVT. Även Säpo ska vara inkopplat..

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Så vill Trafikkontoret lösa problemen vid Åkareplatsen

Trafikkontoret har utrett trafiksituationen vid Åkareplatsen i centrala Göteborg. Nu presenterar man två lösningar för att lindra trafikkaoset som frustrerar göteborgare på väg till och från jobbet..

GöteborgsPosten - Igår: 00:43

Misstänkt farligt föremål hittat i Tynnered

Under tisdagskvällen larmades polis och räddningstjänst till en bilbrand i Tynnered – vilket snabbt visade sig vara något helt annat. Under natten har nationella bombskyddet varit på plats.
Dan Windt, chef för polisen lokalområde syd, bekräftar att det handlar om misstänkt sprängdeg som hittats i tanklocket på bilen, denna ska analyseras..

GöteborgsPosten - 22 timmar sedan

Se Jasplanens julhälsning över Göteborg

Vi har redan fått en försmak när fyra tunga Herculesplan gled över stan igår. I dag lär det dock höras och synas ännu mer när tolv Jas-plan kör i en julgransformation över Göteborg – två gånger..

GöteborgsPosten - Igår: 09:11

Tog emot 1 000 patienter på Sahlgrenska – utan behörighet

Mannen arbetade som läkare på akuten och hann ta emot över 1 000 patienter innan Migrationsverket avslöjade Sahlgrenskas miss. Han fick inte arbeta som läkare.
– Det är en risk som kunde ha medfört en allvarlig vårdskada, säger Anne Olmarker, chefsläkare på Sahlgrenska..

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

Hjärnan bakom kontokortsfabriken – inlåst ännu en gång

Han var hjärnan bakom den mest avancerade, illegala kontokortsfabrik som avslöjats i Sverige och dömdes till tre års fängelse.
Nu sitter den 32-årige mannen häktad i Göteborg igen, misstänkt för samma typ av bedrägerier..

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

"De trycker verkligen ner dig till botten"

Trots att hon hade kämpat länge för att få en plats på avdelningen för vuxna med ätstörningar på Högsbo sjukhus skrev Anna Lohm ut sig själv i förtid.
– Jag klarade inte av att vara där längre. Det var vuxenmobbing nästan, säger hon..

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

"Måna om att få till oss klagomål"

Det finns ett syfte att ha strikta matregler för patienter med ätstörningar, men det måste ske på ett respektfullt sätt. Det säger verksamhetschef Mathias Alvidius som uppger att han tidigare inte har nåtts av kritiken från de patienterna som GP har pratat med.
– Men det kan finnas ett mörkertal som jag inte känner till, säger han..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.