GöteborgsPosten > Lokalt

Sunday, 21 October, 02:40

GöteborgsPosten - 12 okt 18 kl. 17:02

Så svär göteborgarnaEnligt ny forskning är Göteborgarna de som är mest benägna att svära i Sverige. GP gav sig ut på stan för att se hur denna vinnartitel togs emot – och om göteborgarna kunde bjuda på några favoriter i genren svordomar. Självklart levererades det..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Göteborgarna, Sverige

Dela artikeln

104 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , svär, göteborgarna
Politologerna - 14 dec 15 kl. 13:30

Lucka #14: Göteborgarna och folkomröstningen om trängselskatt

Det här inlägget är samförfattat av Dennis Andersson & Henrik Oscarsson.   Alla dessa val är namnet på den forskarantologi #64 från SOM-institutet vid Göteborgs universitet som släpps idag. I boken genomför Dennis Andersson och jag en analys av hur göteborgarna röstade i den folkomröstning om trängselskatt som genomfördes samtidigt med de allmänna valen i september 2014.

Expressen - 15 sep 14 kl. 10:28

M: "Vi måste lyssna på Göteborgarna"

GÖTEBORG. Göteborgarna har sagt sitt - trängselskatten ska bort. Nu är den stora frågan hur politikerna kommer att hantera den rådgivande folkomröstningen.

GT - 20 apr 15 kl. 18:09

Göteborgarna är bäst på att pruta boräntor

Göteborgarna är bäst i Sverige på att pruta ner sina bolåneräntor. Det visar Svenska Dagbladets räntekarta där låntagarna knappar in sin ränta och jämför med vad andra i samma område fått. De 37 000 nya ränteuppgifter som noterats sedan årsskiftet visar att göteborgarna lyckats bäst i sina förhandlingar med banken.

Politologerna - 18 dec 17 kl. 07:44

Lucka #18: Göteborgarna och västlänken

I den nysläppta SOM-antologin En brokig gemenskap (Ulrika Andersson & Annika Bergström, Red) kan du läsa en analys av göteborgarnas inställning till olika infrastrukturprojekt som är skriven av Dennis Andersson och undertecknad. Vårt bidrag ”Göteborgare tycker om infrastruktur” ger en bild av den lokala opinionen i frågor som rör trängselskatten, västlänken och andra infrastrukturprojekt. Du tar del av kapitlet i sin helhet här.

GöteborgsPosten - 11 dec 12 kl. 12:28

Stor elkarta ska göra göteborgarna mer klimatsmarta

På Korsgatan har en stor interaktiv pekskärm placerats ut. På den kan göteborgarna se hur mycket el som används från byggnad till byggnad..

GöteborgsPosten - 14 maj 13 kl. 07:28

Göteborgarna vill ha folkomröstning

Majoriteten av göteborgarna vill ha en folkomröstning om trängselskatten. Det visar en ny opinionsundersökning..

DN - 15 maj 13 kl. 13:23

Göteborgarna säger nej till trängselskatt

En knapp majoritet, 52 procent, av göteborgarna skulle rösta nej till trängselskatt om det blir folkomröstning i frågan, visar en opinionsundersökning från Demoskop som P 4 Göteborg och Västnytt beställt..

GöteborgsPosten - 08 jul 13 kl. 13:18

Vad gav Almedalen göteborgarna?

En dryg miljon satsades och runt 80 personer var på plats från Västsverige. Men vad fick egentligen göteborgarna ut av den västsvenska närvaron i Almedalen?.

GöteborgsPosten - 30 jul 13 kl. 09:40

Göteborgarna kör mindre bil

Trollhätteborna minskade sin bilkörning förra året med drygt 7,9 procent. Göteborgarna med 3,4. Munkedal går mot trenden och ökade bilkörningen med 2,6 procent..

GT - 21 aug 13 kl. 23:20

Göteborgarna kluvna till att få högsta huset

60 våningar och 201 meter högt - Göteborg kan få Nordens högsta hus. Men göteborgarna är kluvna till planerna..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Barnfamilj hotas av vräkt hyresgäst – vågar inte bo i nya lägenheten

Efter fem års kötid fick Khansa och hennes familj i somras ett efterlängtat förstahandskontrakt i Kortedala. Men efter att ha fått hotfulla brev från den tidigare hyresgästen vågar de inte längre sova i sitt nya hem.
– Han skrev att jag måste lämna lägenheten inom en vecka.

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Förrymda får hittades vid Ikea

Polisen larmades efter att ett gäng får synts till i närheten av Ikea i Kållered under lördagen. Fåren hade troligtvis rymt från sitt hem och polisen försökte få tag i djurägaren, men utan resultat..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Förrymda får hittade vid Ikea

Polisen larmades efter att ett gäng får synts till i närheten av Ikea i Kållered. Fåren tros ha rymt och polisen försöker nu få tag i djurägaren..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Sernekes stora planer för Säve flygplats

3,1 miljoner kvadratmeter med bland annat upplevelser, kontor och logistik. Det är Sernekes storslagna planer för Säves flygplatsområde..

GöteborgsPosten - I förrgår: 08:37

Ny kompis söker vänner

En ny häst har anlänt till Emmaus lantgård. Ponnyn Blackie är redan populär bland barnen. Men alla hästar är inte lika förtjusta..

GöteborgsPosten - I förrgår: 12:07

Näringslivsprofil döms till fängelse efter barnvåldtäkt

Två och ett halvt års fängelse blir straffet för den näringslivsprofil i Bohuslän som enligt tingsrätten våldtagit en 13-årig flicka..

GöteborgsPosten - I förrgår: 13:10

Spektakulärt foto på Uddevallabron prisas

Fotot ”Bridge in the morning” föreställer Uddevallabron en tidig höstmorgon. Nu har fotografen Göran Gärberg prisats i USA.
– Jag kollade vädret tidigt på morgonen och det var dimma, säger han..

GöteborgsPosten - I förrgår: 13:57

Bästa vinerna för höstkalaset

Samla familjen och vännerna runt bordet för en höstfin middag i allahelgona-tider. Här är åtta viner som passar till – från välkomstskålen till desserten..

GöteborgsPosten - I förrgår: 14:05

Ölen som passar bäst till årstiden

Systembolagets lanseringar duggar nästan lika tätt som Göteborgsregnet. Den här gången fortsätter man med ett antal mörka brygder, som passar årstiden som handen i handsken..

GöteborgsPosten - I förrgår: 14:10

Klassiker i ny tappning

Vem älskar inte husmanskost? Rätter som kåldolmar, kalv med dillsås, raggmunk och andra odödliga rätter ger doftminnen från min barndoms mormors mat. Ge plats för tre klassiker i ny tappning som bjuder på matlagning med svenska förtecken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.