DI > Ekonomi

Wednesday, 20 February, 05:58

DI - 12 okt 18 kl. 16:48

Åkesson: SD kommer inte stödja Kristerssons förslagSD-ledaren Jimmie Åkesson säger att SD inte avser att stödja några av Moderatledarens förslag. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kristerssons, Jimmie Åkesson, SD, Moderatledarens

Dela artikeln

60 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ÅkessonSD kommer inte , stödja, Kristerssons, förslag
DN - 03 maj 18 kl. 06:51

SD öppnar för att stödja M-förslag om skattesänkningar

Genom att strama åt bidragssystemen vill Moderaterna skapa utrymme för såväl skattesänkningar som satsningar på polis, vård och skola. SD-ledaren Jimmie Åkesson öppnar för att stödja en sådan politik, men villkorar det med krav på att migrationskostnaderna dras ner kraftigt..

Expressen - 13 okt 18 kl. 16:57

Åkesson: "Alliansen är i praktiken över"

Centerpartiet och Liberalerna har sagt nej till Ulf Kristerssons förslag till ny regering.Nu kommenterar SD-ledaren Jimmie Åkesson deras besked.– Man kan inte tolka dagens utspel som annat än att alliansen nu i praktiken är över.

Supermiljöbloggen - 28 aug 14 kl. 16:48

Jimmie Åkesson om klimathotet

Sverigedemokraternas miljöpolitik har sällan granskats i media. I en intervju i P4 Kristianstad blev Jimmie Åkesson tillfrågad om klimathotet är en överdrift, vilket han inte tyckte. Men samtidigt rankas Sverigedemokraternas miljöpolitik som i särklass sämst av Naturskyddsföreningen.

BT - 17 aug 14 kl. 14:04

Åkesson hotar stoppa vallöften

SD-ledaren Jimmie Åkessons viktigaste mål i valet är att stärka partiets vågmästarroll. Det kan ge honom makt att stoppa flera vallöften som en ny regering vill genomföra. Jimmie Åkesson har inlett en maratonturné och ska besöka nära hundra orter före valdagen.

BT - 17 sep 14 kl. 14:32

Åkesson uppmanar Löfven till samtal

Partitoppar passerar under dagen i strid ström talmannens kontor. SD:s Jimmie Åkesson meddelade efter mötet att man inte kommer att stödja någon statsminister som inte samtalar med partiet.Sverigedemokraterna kan hamna i ett läge där de i december kan fälla en rödgrön regerings budget.

BT - 02 okt 14 kl. 14:12

Ja till Stefan Löfven som ny statsminister

Riksdagen röstar ja till Stefan Löfven som ny statsminister. Löfven valdes med röstsiffrorna 132 ja, 49 nej och 154 nedlagda röster. 14 ledamöter var frånvarande.

YA - 06 nov 13 kl. 04:00

Där demokratin förlorar

Foto: Erik Mårtensson / TT
Socialdemokraterna planerar att välja bort striden mot Sverigedemokraterna. Det är en farlig strategi.
För inte allt för många år sedan kunde politiska skribenter från övriga delar av landet förklara att ”Sverigedemokraterna är ett skånskt problem”.

BT - 01 jul 14 kl. 19:30

"Inte rasism att vara Sverigevän"

Jimmie Åkesson har nu inlett sitt tal i Almedalen, och möts av både med jubel och burop. Rasismen ska bekämpas, säger han, men "det är inte rasism att vara Sverigevän, det är medmänsklighet".Åkesson inledde sitt tal med att angripa S-ledaren Stefan Löfven, som talade från samma scen i söndags.

BT - 15 sep 14 kl. 00:12

Klart: Maktskifte i Sverige

De rödgröna blir större än Alliansen och Fredrik Reinfeldt lämnar makten. - Jag är beredd att bilda en handlingskraftig regering, säger S-ledaren Stefan Löfven.SD gör succé, blir tredje största parti och vågmästare.

BT - 01 jul 14 kl. 10:24

SD vill sänka skatt för pensionärer

Sverigedemokraternas viktigaste vallöfte är att sänka pensionärernas skatt till samma nivå som löntagarnas. Det ska finansieras bland annat genom en ny skatt för storbankerna. Partiledaren Jimmie Åkesson motiverar i en intervju med TT varför han vill sänka pensionärernas skatt och samtidigt beskatta storbankerna hårdare:- Dels för att den (pensionärernas skatt, TT:s anm) är ovärdig; dels för att de fyra storbankerna gör enorma vinster.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Detta händer onsdag den 20 februari

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Scandi Standard (kl 7.30), Raysearch (kl 7.45), GHP Specialty Care (kl 8.

DI - 15 minuter sedan

Japans export minskar

Den japanska exporten minskade med 8,4 procent i januari jämfört med samma månad året före..

DI - 30 minuter sedan

Tuff höst för pensionerna – men jättens reträtt räddade spararnas pengar

Vinterstormarna på världens börser slog mot svenska pensionssparare. Flera pensionsjättar såg kapitalet krympa under fjolåret – men några lyckades trots allt generera avkastning..

DI - 1 timme sedan

Telenors nya chef träffas på gymmet

Kaaren Hilsen gör comeback i telekomgiganten Telenor och blir bolagets första kvinnliga Sverigechef. I ett halvår har vd-bytet varit klart och hon har haft gott om tid på sig att fundera på framtiden. Ett av de första besluten var att ställa ledningsgruppen inför en utmaning..

DI - 1 timme sedan

Asienbörserna tuffar på uppåt

Börserna i Kina och Japan inledde onsdagshandeln i dur, till följd av uppgångar i USA på tisdagen och förhoppningarna om att handelssamtalen mellan Kina och USA ska leda framåt..

DI - 7 timmar sedan

Trump: Ingen brådska med nedrustning

USA:s president Donald Trump meddelar en vecka före mötet med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un att slutmålet är att diktaturen avvecklar sina kärnvapen, men att det inte är någon brådska..

DI - 7 timmar sedan

Trump antyder förlängda handelsförhandlingar

USA och Kina inledde en ny samtalsrunda på tisdagen för att försöka att hitta en lösning på handelskonflikten. Senare i veckan kommer uppföljande samtal att hållas på en högre nivå, uppger Vita huset..

DI - 7 timmar sedan

Danmark klår Sverige i matkriget

Köpenhamn går nu förbi Stockholm på krogscenen. Och kanske får vi vänja oss vid årliga antiklimax när Guide Michelin presenterar de nya stjärnkrogarna..

DI - 7 timmar sedan

Saudiska kronprinsen sopar mordet under sedelmattan

HONGKONG Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman är på charmturné i Pakistan, Indien och Kina. Trots mordet på journalisten Jamal Khashoggi möts prinsen av öppna armar – och erbjuder massiva investeringar och politiska samarbeten i utbyte..

DI - 7 timmar sedan

Walmart och Ford upp på stigande NY-börser

I spåren på åtta uppgångsveckor i rad steg New York-börserna på tisdagen, trots en  svag inledning. I täten gick Ford och Walmart..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.