DI > Ekonomi

Thursday, 18 October, 00:15

DI - 12 okt 18 kl. 16:48

Åkesson: SD kommer inte stödja Kristerssons förslagSD-ledaren Jimmie Åkesson säger att SD inte avser att stödja några av Moderatledarens förslag. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kristerssons, Jimmie Åkesson, SD, Moderatledarens

Dela artikeln

57 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ÅkessonSD kommer inte , stödja, Kristerssons, förslag
DN - 03 maj 18 kl. 06:51

SD öppnar för att stödja M-förslag om skattesänkningar

Genom att strama åt bidragssystemen vill Moderaterna skapa utrymme för såväl skattesänkningar som satsningar på polis, vård och skola. SD-ledaren Jimmie Åkesson öppnar för att stödja en sådan politik, men villkorar det med krav på att migrationskostnaderna dras ner kraftigt..

Expressen - 13 okt 18 kl. 16:57

Åkesson: "Alliansen är i praktiken över"

Centerpartiet och Liberalerna har sagt nej till Ulf Kristerssons förslag till ny regering.Nu kommenterar SD-ledaren Jimmie Åkesson deras besked.– Man kan inte tolka dagens utspel som annat än att alliansen nu i praktiken är över.

Supermiljöbloggen - 28 aug 14 kl. 16:48

Jimmie Åkesson om klimathotet

Sverigedemokraternas miljöpolitik har sällan granskats i media. I en intervju i P4 Kristianstad blev Jimmie Åkesson tillfrågad om klimathotet är en överdrift, vilket han inte tyckte. Men samtidigt rankas Sverigedemokraternas miljöpolitik som i särklass sämst av Naturskyddsföreningen.

BT - 17 aug 14 kl. 14:04

Åkesson hotar stoppa vallöften

SD-ledaren Jimmie Åkessons viktigaste mål i valet är att stärka partiets vågmästarroll. Det kan ge honom makt att stoppa flera vallöften som en ny regering vill genomföra. Jimmie Åkesson har inlett en maratonturné och ska besöka nära hundra orter före valdagen.

BT - 17 sep 14 kl. 14:32

Åkesson uppmanar Löfven till samtal

Partitoppar passerar under dagen i strid ström talmannens kontor. SD:s Jimmie Åkesson meddelade efter mötet att man inte kommer att stödja någon statsminister som inte samtalar med partiet.Sverigedemokraterna kan hamna i ett läge där de i december kan fälla en rödgrön regerings budget.

BT - 02 okt 14 kl. 14:12

Ja till Stefan Löfven som ny statsminister

Riksdagen röstar ja till Stefan Löfven som ny statsminister. Löfven valdes med röstsiffrorna 132 ja, 49 nej och 154 nedlagda röster. 14 ledamöter var frånvarande.

YA - 06 nov 13 kl. 04:00

Där demokratin förlorar

Foto: Erik Mårtensson / TT
Socialdemokraterna planerar att välja bort striden mot Sverigedemokraterna. Det är en farlig strategi.
För inte allt för många år sedan kunde politiska skribenter från övriga delar av landet förklara att ”Sverigedemokraterna är ett skånskt problem”.

BT - 01 jul 14 kl. 19:30

"Inte rasism att vara Sverigevän"

Jimmie Åkesson har nu inlett sitt tal i Almedalen, och möts av både med jubel och burop. Rasismen ska bekämpas, säger han, men "det är inte rasism att vara Sverigevän, det är medmänsklighet".Åkesson inledde sitt tal med att angripa S-ledaren Stefan Löfven, som talade från samma scen i söndags.

BT - 15 sep 14 kl. 00:12

Klart: Maktskifte i Sverige

De rödgröna blir större än Alliansen och Fredrik Reinfeldt lämnar makten. - Jag är beredd att bilda en handlingskraftig regering, säger S-ledaren Stefan Löfven.SD gör succé, blir tredje största parti och vågmästare.

BT - 01 jul 14 kl. 10:24

SD vill sänka skatt för pensionärer

Sverigedemokraternas viktigaste vallöfte är att sänka pensionärernas skatt till samma nivå som löntagarnas. Det ska finansieras bland annat genom en ny skatt för storbankerna. Partiledaren Jimmie Åkesson motiverar i en intervju med TT varför han vill sänka pensionärernas skatt och samtidigt beskatta storbankerna hårdare:- Dels för att den (pensionärernas skatt, TT:s anm) är ovärdig; dels för att de fyra storbankerna gör enorma vinster.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Ny biografi: "Uselt självförtroende drev Kamprad"

Ingvar Kamprads vänskap med socialdemokraten Sven-Erik Bucht bidrog till att Ikeagrundaren testamenterade halva sin förmögenhet till Norrland, enligt en ny biografi som avslöjar nya sidor av Ikeagrundaren..

DI - 1 timme sedan

Följ rapportfloden med Di TV:s extrasändningar

I veckan drar rapportfloden i gång med full styrka. Di TV sätter därför in extrasändningar på torsdags- och fredagsmorgonen..

DI - 1 timme sedan

Blandad rapport från Alcoa, efterhandel i båda riktningar

Hyfsad start på rapportperioden från aluminiumjätten efter onsdagsbörsens stängning: starkare vinst och omsättning än väntat, men sänkt prognos avseende global aluminiumefterfrågan. Aktien handlas i båda riktningar i New York-börsens skakiga efterhandel..

DI - 2 timmar sedan

New York-börsen ned efter ljus framtidssyn från Fed

Wall Street handlades ned något under en odramatisk onsdagskväll, där höjdpunkten kanske var ett Fedprotokoll som tydde på en enad bild i USA:s centralbank: räntan ska fortsätta höjas gradvis..

DI - 2 timmar sedan

Tobin vinstvarnar, sänker helårsprognos ytterligare

Bostadsutvecklaren Tobin Properties sänker återigen sin prognos avseende rörelseresultatet för helåret 2018 till 25-50 miljoner kronor till följd av en svag försäljning och nedskrivning av fastighet under det tredje kvartalet..

DI - 2 timmar sedan

IBM rasar på falnat hopp om återupprättad omsättningstillväxt

IBM:s kvartalsrapport vittnade om sjunkande försäljning efter ett par kvartal med tillväxt, och aktien rasar 8 procent..

DI - 2 timmar sedan

Trump till sina ministrar: skär kostnader med 5 procent

USA:s president är angelägen om att bättra på landets finanser efter det rekordstora budgetunderskott som rapporterades i måndags..

DI - 3 timmar sedan

Fedledamöter eniga om fortsatta räntehöjningar, något ljusare USA-syn än i augusti

USA:s centralbanksledamöter är eniga om behovet av att fortsätta höja räntor, oavsett president Donald Trumps kritik. Det visar protokollet från senaste räntemötet..

DI - 3 timmar sedan

Svenskt Näringslivs vd sågar politikerna – tre ödesfrågor måste lösas

Jan-Olof Jacke, ny vd på Svenskt Näringsliv, pekar på enorma reformbehov och riktar skoningslös kritik mot svenska politiker.  “Vi har haft uppåt tio år av reformtorka”, säger han..

DI - 3 timmar sedan

På Brexitfronten intet nytt

Storbritanniens premiärminister Theresa May presenterade inget nytt i sitt anförande till EU-toppmötet på onsdagskvällen, enligt Europaparlamentets talman..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.