Nyan > Svenskfinland

Thursday, 18 October, 00:31

Nyan - 12 okt 18 kl. 15:37

Rekord för SkördefestenCirka 16 000. Så många besökte årets skördefest. – Det är en ökning med 1000 från tidigare års jämförande sammanställning, skriver verksamhetsledare Liz Mattsson i ett utskick.
Årets skördefest hade 50 deltagare och sysselsatte 850 personer. Antal unika besökare var cirka 16 000 och det gjordes cirka 114 000 besök totalt.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Skördefesten, Liz Mattsson, Hendersson, Nyan

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordför , Skördefesten
Barometern - 04 okt 13 kl. 14:47

Äppelpajvecka slog rekord

Kaféföreståndare Yvonn Söderholms initiativ med äppelpajvecka medförde försäljningsrekord för Kafé Ångkvarnen på Kalmar läns museum. Från måndag till onsdag har nära 400 personer ätit av buffén med olika äppelpajer, hälften så många gästade kafét under de dagarna förra året.
Äppelpajveckan anordnas för tolfte året i rad och årets rekordförsäljning tackar Yvonn Söderholm bland annat Skördefesten på Öland för.

Nyan - 11 okt 16 kl. 22:40

Besöksrekord på skördefesten

Årets skördefest hade i år cirka 14 600 unika besökare och det gjordes totalt 102 400 besök hos 52 deltagare under evenemanget. Det skriver föreningen Skördefestens vänner i ett pressmeddelande. Man sålde också 2 030 parkeringskort och genomsnittssiffran för försäljning hos varje deltagare var 3 600 euro.

Barometern - 03 okt 16 kl. 22:08

Generalen tror på nytt rekord för skördefesten

Allt tyder på att det blir besöksrekord för årets skördefest. Årets siffra kommer att toppa det tidigare rekordet på 250 000 besökare..

Kristianstadsbladet - 09 sep 13 kl. 08:11

Sensommaren lockade folk till skördefest

Foto: Annica Jönsson
Sommarvärmens sista värme strålade över besökarna på foten vid Vångaberget. Skördefesten hade inte bara Skördegudarna utan också vädergudarna på sin sida.
Pumporna och äpplena glänste i solen och besökarna på Vångabygdens skördefest gick runt sommarklädda bland marknadsstånden med nyskördade frukter och grönsaker och hantverksstånden med träslöjd och stickade kläder.

Nyan - 22 sep 15 kl. 17:01

Nyheter från Åland24

Här kan du se kvällens nyhetssändning. Ikväll i nyheterna berättar vi att tio flyktingar anlände till Åland igår och att skördefesten slog rekord. Vi visar också bilderna från IFK Mariehamns förlust i genrepet inför cupfinalen mot Inter..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 timmar sedan

Nattlig vandring på Kastelholm

Kastelholms slott håller öppet under skolornas höstlov, den 18 till 20 oktober mellan klockan 10 och 16.00 – Vi upprepar succén från i fjol med kvällsguidning för de modigaste på fredagen och lördagen klockan 20.00.

Nyan - 6 timmar sedan

Ingen strejk på Åland

Den strejk som fackförbundet JHL planerar för den 23 oktober i riket genomförs inte på Åland. Det stod klart efter FOA Ålands möte på onsdagskvällen. – Vi har så små förhållanden på Åland, så genomslagskraften blir inte så stor, säger Henrik Sjöblom på FOA Åland.

Nyan - 6 timmar sedan

677 000 röstade om sommar- eller vintertid

Enkäten om att ställa om klockan engagerade över en halv miljon finländare. Nästan 100 000 svar kom in under fredagen. I en webbenkät fick finländare ta ställning till vilken tidzon Finland ska gå enligt.

Nyan - 7 timmar sedan

Mårten Andersson även i Hammarland

Kyrkoherden i Eckerö församling Mårten Andersson har av Domkapitlet i Borgå förordnats att vid sidan av egen tjänst sköta kyrkoherdetjänsten i Hammarlands församling på deltid från den 1 december i år till den 30 november nästa år. Samtidigt har församlingspastorn i Tervola församling Markus Kallatsa förordnats till församlingspastor i Hammarlands församling för samma period. (ms)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 8 timmar sedan

Marken vid Algots varv nu sanerad

ÅMHM har godkänt Algots varv ab:s sanering av marken vid varvet på Klinten i Mariehamn. – 2010 lämnade de in en saneringsplan för mark och vatten och fick miljötillstånd för det, berättar Ann-Sofi Wikingson, tillfällig miljöskyddsinspektör vid ÅMHM. ÅMHM har följt upp att Algots varv fört bort jordmassor och avfall och städat upp.

Nyan - 10 timmar sedan

Svar på frågor om flyg den här veckan

Air Leap har bett om mer tid för att besvara landskapets frågor om klagomål gällande säkerhetsgenomgångarna ombord på flygen mellan Mariehamn och Stockholm. Den här veckan väntas även frågan om Air Leaps certifikat avgöras.
Per-Erik Cederkvist, landskapets upphandlare av flygtrafiken, pratade i måndags med vd för Air Leap, Magnus Ivarsson.

Nyan - 13 timmar sedan

Grön flicka får ny färg

Statyn som brukar stå utanför Mariebad restaureras. ”Grön flicka med ring” får nya skuggor och rostskydd. Armarna och händerna är klara, men benen och bålen återstår.

Nyan - 14 timmar sedan

Svedenplan till stadsstyrelsen

Stadsutvecklingsnämnden godkände i måndags förslaget till ny stadsplan för Svedenområdet i Mariehamn. I förra veckan höll staden ett informationsmöte för boende i området med anledning av stadsplanen där det ingår att 13 hus föreslås k-märkas. – Det var ett bra möte med ett 50-tal invånare.

Nyan - 15 timmar sedan

Oklart om Fifax får mer vatten

Fifax har sedan mars velat utöka sin dygnsförbrukning av vatten. Men då man tidigare överskridit gränsen så var kommunen tveksam och parterna har ännu inte nått någon lösning. – Det har varit ganska många vändor, säger kommundirektör Arsim Zekaj.

Nyan - 16 timmar sedan

242 personer såg Kedjan

Kökars teatergrupp har spelat tre föreställningar av ”Kedjan” för fullsatta hus. 242 personer har sett pjäsen. – Vi är alla överväldigade över responsen och det positiva mottagandet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.