Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 20 February, 06:10

Nyan - 12 okt 18 kl. 15:37

Rekord för SkördefestenCirka 16 000. Så många besökte årets skördefest. – Det är en ökning med 1000 från tidigare års jämförande sammanställning, skriver verksamhetsledare Liz Mattsson i ett utskick.
Årets skördefest hade 50 deltagare och sysselsatte 850 personer. Antal unika besökare var cirka 16 000 och det gjordes cirka 114 000 besök totalt.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Skördefesten, Liz Mattsson, Hendersson, Nyan

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordför , Skördefesten
Barometern - 04 okt 13 kl. 14:47

Äppelpajvecka slog rekord

Kaféföreståndare Yvonn Söderholms initiativ med äppelpajvecka medförde försäljningsrekord för Kafé Ångkvarnen på Kalmar läns museum. Från måndag till onsdag har nära 400 personer ätit av buffén med olika äppelpajer, hälften så många gästade kafét under de dagarna förra året.
Äppelpajveckan anordnas för tolfte året i rad och årets rekordförsäljning tackar Yvonn Söderholm bland annat Skördefesten på Öland för.

Nyan - 11 okt 16 kl. 22:40

Besöksrekord på skördefesten

Årets skördefest hade i år cirka 14 600 unika besökare och det gjordes totalt 102 400 besök hos 52 deltagare under evenemanget. Det skriver föreningen Skördefestens vänner i ett pressmeddelande. Man sålde också 2 030 parkeringskort och genomsnittssiffran för försäljning hos varje deltagare var 3 600 euro.

Barometern - 03 okt 16 kl. 22:08

Generalen tror på nytt rekord för skördefesten

Allt tyder på att det blir besöksrekord för årets skördefest. Årets siffra kommer att toppa det tidigare rekordet på 250 000 besökare..

Kristianstadsbladet - 09 sep 13 kl. 08:11

Sensommaren lockade folk till skördefest

Foto: Annica Jönsson
Sommarvärmens sista värme strålade över besökarna på foten vid Vångaberget. Skördefesten hade inte bara Skördegudarna utan också vädergudarna på sin sida.
Pumporna och äpplena glänste i solen och besökarna på Vångabygdens skördefest gick runt sommarklädda bland marknadsstånden med nyskördade frukter och grönsaker och hantverksstånden med träslöjd och stickade kläder.

Nyan - 22 sep 15 kl. 17:01

Nyheter från Åland24

Här kan du se kvällens nyhetssändning. Ikväll i nyheterna berättar vi att tio flyktingar anlände till Åland igår och att skördefesten slog rekord. Vi visar också bilderna från IFK Mariehamns förlust i genrepet inför cupfinalen mot Inter..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 10 minuter sedan

Riksdagen hann inte med Ålandsdebatten

Tisdagens riksdagsplenum kom aldrig så långt som till den andra behandlingen av självstyrelselagen, eftersom debatten om andra ärenden blev så utdragen. .

Nyan - 7 timmar sedan

Förre IFK:aren klar för division 1-klubb

FOTBOLL. Trots att Pontus Åsbrink, 26, hade option för ytterligare ett år blev det bara en säsong i IFK Mariehamn. .

Nyan - 11 timmar sedan

Otto Andersson ställs ut i Åbo

När Vårdöpojken Otto Andersson föddes 1879 hade hans tre äldre bröder alla tagits av havet. Han förbjöds därför av föräldrarna att gå till sjöss. Istället blev han musiker och till sist professor i musikvetenskap i Helsingfors.

Nyan - 12 timmar sedan

Hamnen får amorteringsfrihet

Mariehamns hamn ab:s ekonomi är svårt trängd under ombyggnaden av kaj 3 i Västerhamn. Därför har hamnen anhållit om amorteringsfrihet om totalt 3,8 miljoner euro fram till den sista december 2021. Amorteringsfrihet i den här omfattningen kan inte godkännas av stadsdirektören, utan kräver beslut i fullmäktige.

Nyan - 13 timmar sedan

Styrelse för destilleri tillsatt

Stallhagens bryggmästare Mats Ekholm har lämnat in en ansökan om näringsrätt för Slottsdestilleriet till landskapsregeringen. I ansökan framkommer att styrelsen för destilleriet består av följande personer: Marika Fagerlund, Jan Wennström, Viktor Eriksson, Jenny Björklund och Lennart Joelsson (suppleant). (ff)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 13 timmar sedan

Åländsk skaparkraft blir fotoutställning

I dag har Marcus Bomans fotoutställning ”Skaparkraft. Åländska konstnärer” vernissage på Galleri NIPÅ. Utställningen är en vidareutveckling av projektet som i höstas resulterade i boken med samma namn.

Nyan - 14 timmar sedan

Kökar utvalt av EU som fossilfri pionjär

EU har handplockat Kökar som en av tjugo öar som ska utgöra en förebild för andra öar som vill reducera sina koldioxidutsläpp. .

Nyan - 16 timmar sedan

Dubbel volym för Ålands Skogsindustrier

Från 70 000 kubikmeter till 140 000 kubikmeter. Så mycket räknar Ålands Skogsindustrier med att produktionsvolymen ökar från förra året när vindfällena från stormen Alfrida ska tas tillvara. Tiden är knapp.

Nyan - 19 timmar sedan

Strejk påverkar inte skärgårdstrafiken

En eventuell sjömansstrejk kommer att påverkar den åländska skärgårdstrafiken, det meddelar Ålandstrafiken. Sjömansunionen och Rederierna i Finland satt i går med riksförlikningsmannen i Helsingfors, för att diskutera situationen efter att facket i torsdags varslade om strejk. Strejkvarslet gäller alla finlandsflaggade fartyg – passagerarfartyg, fraktfartyg och isbrytare – och bryter ut den 1 mars klockan 10 om man inte når en lösning.

Nyan - 20 timmar sedan

Förlängd anbudstid för nya Föglöfärjan

Tiden för att lämna in anbud på den nya Föglöfärjan mellan Gripö och Mellanholm förlängs. Samtidigt förlängs också tiden att ställa frågor om upphandlingen. Det beslutar landskapsregeringen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.