Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 12 December, 22:06

Nyan - 12 okt 18 kl. 15:37

Rekord för SkördefestenCirka 16 000. Så många besökte årets skördefest. – Det är en ökning med 1000 från tidigare års jämförande sammanställning, skriver verksamhetsledare Liz Mattsson i ett utskick.
Årets skördefest hade 50 deltagare och sysselsatte 850 personer. Antal unika besökare var cirka 16 000 och det gjordes cirka 114 000 besök totalt.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Skördefesten, Liz Mattsson, Hendersson, Nyan

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordför , Skördefesten
Barometern - 04 okt 13 kl. 14:47

Äppelpajvecka slog rekord

Kaféföreståndare Yvonn Söderholms initiativ med äppelpajvecka medförde försäljningsrekord för Kafé Ångkvarnen på Kalmar läns museum. Från måndag till onsdag har nära 400 personer ätit av buffén med olika äppelpajer, hälften så många gästade kafét under de dagarna förra året.
Äppelpajveckan anordnas för tolfte året i rad och årets rekordförsäljning tackar Yvonn Söderholm bland annat Skördefesten på Öland för.

Nyan - 11 okt 16 kl. 22:40

Besöksrekord på skördefesten

Årets skördefest hade i år cirka 14 600 unika besökare och det gjordes totalt 102 400 besök hos 52 deltagare under evenemanget. Det skriver föreningen Skördefestens vänner i ett pressmeddelande. Man sålde också 2 030 parkeringskort och genomsnittssiffran för försäljning hos varje deltagare var 3 600 euro.

Barometern - 03 okt 16 kl. 22:08

Generalen tror på nytt rekord för skördefesten

Allt tyder på att det blir besöksrekord för årets skördefest. Årets siffra kommer att toppa det tidigare rekordet på 250 000 besökare..

Kristianstadsbladet - 09 sep 13 kl. 08:11

Sensommaren lockade folk till skördefest

Foto: Annica Jönsson
Sommarvärmens sista värme strålade över besökarna på foten vid Vångaberget. Skördefesten hade inte bara Skördegudarna utan också vädergudarna på sin sida.
Pumporna och äpplena glänste i solen och besökarna på Vångabygdens skördefest gick runt sommarklädda bland marknadsstånden med nyskördade frukter och grönsaker och hantverksstånden med träslöjd och stickade kläder.

Nyan - 22 sep 15 kl. 17:01

Nyheter från Åland24

Här kan du se kvällens nyhetssändning. Ikväll i nyheterna berättar vi att tio flyktingar anlände till Åland igår och att skördefesten slog rekord. Vi visar också bilderna från IFK Mariehamns förlust i genrepet inför cupfinalen mot Inter..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 3 timmar sedan

Vett och etikett-serie: Får man applådera i kyrkan?

Får man applådera i kyrkan? Hur går nattvarden egentligen till? Och när ska man sitta eller stå i kyrkan?

Nyan - 4 timmar sedan

Rederierna ser positivt på 2019

Det ser ljust ut för sjöfarts- och rederibranschen i Finland, enligt den så kallade Rederibarometern. Rederierna förväntar sig en visserligen en måttligare tillväxttakt nästa år, men konjunkturerna pekar uppåt, refererar Yle. Konkurrensen på sjöfartsmarknaden kommer att vara fortsatt hård.

Nyan - 5 timmar sedan

Återremiss för delgeneralplan

Stadsutvecklingsnämnden beslutade att återremittera förslaget till ny delgeneralplan för Mariehamn i måndags. Förslaget gavs av Ingrid Johansson (Lib) och fick understöd av Daja Rothberg. Motiveringen är att man vill utreda planförslagets konsekvenser för detaljplanering gällande plan- och bygglagens krav på att skyddsvärda objekt ska anges i generalplanen.

Nyan - 6 timmar sedan

Kortare dock och ny lördagstur för Rosella

Rosellas vinteruppehåll blir kortare än planerat, skriver Viking Line i ett pressmeddelande.
Tidigare var ett längre uppehåll planerat då Rosella skulle ersätta Viking XPRS på linjen Helsingfors – Tallinn, men nu har den dockningen skjutits upp. Rosella tas nu ur trafik efter kvällsturen till Mariehamn den 6 januari 2019 och är åter i trafik till morgonturen från Mariehamn den 25 januari, i stället för den 8 februari som tidigare meddelades.

Nyan - 6 timmar sedan

Stora skulder för ÅBF

Det finns över 30 000 euro i utestående fordringar på Ålands bildningsförbund. Det framgår av den redovisning över skulderna som ÅBF lämnade in till Ålands kulturdelegation på måndagen och som nu till största delen blivit offentlig. Enligt redovisningen har stora skulder redan gått till landskapsfogden för indrivning.

Nyan - 7 timmar sedan

”Det är en ekonomisk nedåtspiral”

Qandra Henriksson har varit sjukpensionär i sju år, trots att hon bara är 30 år gammal. document.domain = 'nyan.

Nyan - 7 timmar sedan

Show Time vann i Gävle

TRAV. Två hästar till start – dubbla framgångar.
I Gävle kunde travtränare Barbro Carlsson nämligen räkna hem ytterligare placeringar.

Nyan - 8 timmar sedan

Sjöräddningen går över till miljöbränsle

Ålands sjöräddningssällskap går över till miljöbränslet Ecopar.
Enligt ett pressmeddelande innebär detta att utsläppet av många cancerogena ämnen går ner med över 90 procent jämfört med dieselolja, och att halterna av kväveoxider i omgivningen går ner med upp till 50 procent. Sjöräddningen testade EcoPar på räddningskryssaren Svante G i somras och under hösten.

Nyan - 10 timmar sedan

Testar feature mallen

Lorem ipsum dolor sit amet, zril definitiones pri ut, sed at nulla primis consectetuer. Nobis consul delectus ad vim. Ancillae interpretaris sit ei, ut stet assum duo, cu admodum deterruisset usu.

Nyan - 12 timmar sedan

Mariehamn toppar olycksstatistiken

Mariehamn var den kommun där flest trafikolyckor inträffade under juli till september i år, 145 stycken. I Jomala var siffran 91. Båda siffrorna är högre än vid samma tid i fjol.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.