Nyteknik > Teknik

Thursday, 13 December, 11:30

Liknande nyheter

Taggar: Se när drönaren, kolliderarmed en , flygplansvinge
Eurosport - 15 mar 11 kl. 15:45

Tennis - Djokovic: Vill spela tennis på flygplansvinge

Skämt eller allvar? Australian Open-vinnaren Novak Djokovic säger att han vill spela tennis högt upp i luften - på en flygplansvinge. "Jag har redan spelat på alla underlag på alla kontinenter och nu är det dags att göra det i luften", skriver han på sin Facebook-sida..

Nyteknik - 30 apr 15 kl. 08:11

Nasas nya flygplansvinge ändrar form i luften

TEKNIKSVEPET. Nasa utvecklar en flygplansvinge som ändrar form och beter sig som en fågelvinge. Här är ett urval av de senaste tekniknyheterna..

GöteborgsPosten - 08 jan 14 kl. 11:12

Polisbil kolliderar med personbil

10.13. Göteborg.

Dalarnas tidningar - 12 aug 15 kl. 17:25

I natt kolliderar jordens bana med stjärnorna

Den här tiden varje år kolliderar jordens bana med samma område där en komet en gång passerade. Stjärnorna kommer då att falla i stjärnhimmelen..

IDG - 10 jun 16 kl. 13:20

Video: Så funkar tekniken som ska förhindra att drönare kolliderar i luften


Det börjar bli trångt i luftrummet, men nu kommer tekniklösningen som ska säkerställa att drönare inte kolliderar med varandra..

GöteborgsPosten - 05 apr 17 kl. 06:01

Hilmersson: När IOK och NHL kolliderar räknas bara cash

När gigantiska varumärken kolliderar som två atlantångare är det ingen som bryr sig om vad tv-tittare tycker och tänker. Trots att det är de som finansierar precis allting..

Skånskan - 06 okt 15 kl. 13:57

Fotbollstränaren skallade stjärnan

SKÅNE Stjärnan i det skånska fotbollslaget började bråka med tränaren och dennes fru.
Enligt vittnen tog han dessutom frun på brösten.
Då fick han en dansk skalle av tränaren.

BT - 27 maj 14 kl. 11:43

Rånaren fångades av kamera

Rånaren var bara inne i banken en minut innan han flydde på moped med en mindre summa pengar. Bankpersonalen chockades av den traumatiska händelsen. En maskerad man rånade i förmiddags Swedbanks bankkontor på Trandared.

BT - 27 maj 14 kl. 11:43

Bankrånaren fångades av kamera

Rånaren var bara inne i banken en minut innan han flydde på moped med en mindre summa pengar. Bankpersonalen chockades av den traumatiska händelsen. En maskerad man rånade i förmiddags Swedbank Sjuhärads bankkontor på Trandared.

Trelleborgs Allehanda - 03 jul 14 kl. 10:20

Märklig vänskap i "Draktränaren 2"

För fyra år sedan blev den animerade "Draktränaren" en av det årets stora bioframgångar. Den resulterade också i en TV-serie.Nu kommer film nummer två och regissören Dean DeBlois jobbar redan med att förbereda film nummer tre.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 45 minuter sedan

Så kommer du över rädslan för att misslyckas

Många skuldbelägger sig själva så fort de gör minsta lilla misstag på jobbet och lever med en ständig skräck för att misslyckas. Här är fyra tips på hur du kan vända din oro till framgång..

Nyteknik - 1 timme sedan

Studie: Ekologisk mat sämre för klimatet

Att producera ekologiska ärtor i Sverige släpper ut ungefär 50 procent mer koldioxid än konventionellt odlade, enligt en ny internationell studie. – Det här gör bedömningen av ekologiskt mer komplex, säger Stefan Wirsenius, forskare vid Chalmers som har deltagit i studien..

Nyteknik - 1 timme sedan

Din energilagring kan bidra till ökade utsläpp

Allt fler investerar i stora batterier för hemmet, som lagrar elen när den är billig. Men lösningen kan ge ökade koldioxidutsläpp i samhället. Det hävdar en amerikansk studie..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Lyfts patent låter autonoma bilar kommunicera med text på rutan

Det finns många förslag på hur autonoma bilar ska prata med oskyddade människor i omgivningen. Nu har Lyft fått ett patent beviljat på sitt informationssystem. Där projiceras ett förutbestämt meddelande på bilens mest synliga fönster..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Kolet och oljan fortsätter att regera

FN:s klimatmöte i Katowice i Polen äger rum i ett av de stora koldistrikten i världen _ vilket understryker att kolet, tillsammans med oljan, fortsätter att kraftigt dominera världens energiförsörjning. Trots stora satsningar på alternativ energi svarar fossila bränslen fortfarande för 81 procent av energin i världen..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Einride en av tio semifinalister i Richard Bransons startuptävling

Det är inte vi som är extrema, det är diesellastbilar som är det, säger svenska Einride apropå finalplatsen i startuptävlingen Extreme Tech Challenge..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Förbränningsmotorn – passé eller lösning i väntan på något bättre?

Dagens debatt har antagit formen av ett ställningskrig mellan fossila bränslen och elektrifiering. Men det görs stora investeringar i förbränningsmotorer, och tekniken fortsätter att utvecklas..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Vad hände med det hajpade materialet?

Kolnanorören skulle revolutionera världen. Nästan 30 år efter att materialet upptäcktes väntar vi fortfarande på genombrottet. Vad hände egentligen?.

Nyteknik - 19 timmar sedan

AWS: ”Sverige-expansionen är långt ifrån färdig”

Amazon Web Services har dragit igång sina svenska datacenter men har större planer. ”Ni kommer att få se fler satsningar från oss”, säger Nordenchefen Guido Bartles..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Nu tar Sverige klivet mot 5g – så ska frekvenserna fördelas

Tre operatörer har vunnit plats i 700 MHz-bandet och ser tilldelningen som en språngbräda in i 5g. "Vi har en ambition om att börja bygga ut nätet under 2019", säger Telenor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.