YLE > Svenskfinland

Thursday, 18 October, 01:03

YLE - 12 okt 18 kl. 12:13

Torvdamm exploderade på Alholmens Kraft i JakobstadEn explosion inträffade på fredagen på Alholmens Kraft i Jakobstad. Torvdamm exploderade i en mottagningshall för torv..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Alholmens Kraft, Jakobstad

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Torvdamm, exploderade, Alholmens, Krafti , Jakobstad
YLE - 02 aug 13 kl. 05:09

Alholmens Kraft kör igång igen

Alholmens Kraft i Jakobstad startar driften igen i mitten på augusti. Servicestoppet inleddes redan i början på maj och det här är det första servicestoppet sedan starten för tolv år sedan där också turbinerna har plockats isär för service. Turbinservicen utfördes hos leverantören Siemens i Tyskland.

YLE - 02 aug 13 kl. 08:33

Alholmens Kraft kör i gång igen

Alholmens Kraft i Jakobstad startar driften igen i mitten på augusti. Servicestoppet inleddes redan i början på maj och det här är det första servicestoppet sedan starten för tolv år sedan där också turbinerna har plockats isär för service. Turbinservicen utfördes hos leverantören Siemens i Tyskland.

YLE - 05 nov 14 kl. 10:35

Alholmens Kraft står stilla

Elavbrottet i Jakobstad på onsdag morgon ledde till att UPM och Alholmens Kraft körde ner sin verksamhet. UPM kommer stegvis igång med sin verksamhet under dagens lopp om ingenting oförutsett händer men Alholmens Kraft har inte ännu fått igång elproduktionen, problemet är en ångventil som man inte lyckats stänga.
Underhållschef Rune Forsbacka och vd Roger Holm vid Alholmens Kraft Bild: YLE/Kjell Vikman - Som bäst försöker vi få den här ventilen som vi har problem med att fungera och sedan kör vi upp pannan igen och fasar in på nätet.

YLE - 01 apr 15 kl. 05:28

Låga elpriser stängde Alholmens kraft

Sedan i fredags står Alholmens Krafts stora kraftverk AK2. Elpriset på elbörsen Nordpool föll i mars till under 30 euro per megawatt och då lönar sig inte elproduktion i Jakobstad. Man får gå tillbaka till 2007 för att hitta ett lika lågt månadsmedelpris på el.

YLE - 10 okt 12 kl. 07:08

Alholmens Kraft drivs med kol

Alholmens Kraft i Jakobstad tvingas ty sig till kol i allt större utsträckning. På grund av regnen har kraftverket bara fått hälften av torvbehovet. Något alternativ till kol finns inte eftersom det inte går att öka uttaget av biobränsle från skogen.

YLE - 13 nov 15 kl. 05:30

Alholmens Kraft vill bränna rävsvansar nästa år

Bränslemixen vid Alholmens Kraft i Jakobstad kan få ett nytt tillskott nästa år, nämligen rävsvansar från pälsdjursnäringen. Rävsvansar är åtminstone tidvis ett problemavfall för näringen och österbottniska pälsfarmare har frågat efter destruktionskapacitet på nära håll. Rävsvansar och strögödsel från häststall Alholmens Kraft har anhållit om ett tillfälligt tillstånd från Regionförvaltningsverket för att bränna rävsvansar, strögödsel från häststall och fetthaltiga pälsningsspån 2016.

YLE - 19 jul 17 kl. 15:23

Alholmens Kraft ska inte betala högre ersättning för fiskskador

Förvaltningsdomstolen i Vasa anser inte att Alholmens kraft behöver betala högre ersättningar för de skador som kraftverket orsakar för fiskarna på området. Alholmens Krafts kraftverk i Jakobstad kommer inte att behöva betala extra ersättning för skador på fiskbeståndet. Man använder havsvatten för att kyla ner kraftverket, och det vatten som åker tillbaka ut i havet är varmt.

YLE - 21 okt 13 kl. 12:13

Nej till torvtäkt för Alholmens kraft

Alholmens Kraft får inte bryta torv på Teerineva i Evijärvi. Vasa förvaltningsdomstol ger rätt åt invånarna som har motsatt sig torvtäkten. Förvaltningsdomstolen ger invånarna rätt när de påpekar att torvbrytningen kommer att orsaka svårigheter för dem.

YLE - 16 dec 13 kl. 20:47

Brand vid Alholmens kraft

En liten brand bröt ut vid Alholmens kraft i Jakobstad på måndagskvällen. Branden på industriområdet är nu släckt och och efterröjning pågår. Branden uppstod i en byggnad där trävarorna tas emot, uppger Mellersta Österbottens räddningsverks jourhavande brandmästare Noora Viinamäki.

YLE - 27 feb 15 kl. 04:49

Elpriset för lågt - Alholmens Kraft stoppar produktion

Alholmens Kraft stoppar en av sina pannor ute på industriområdet i Jakobstad. Det lönar sig inte att producera el. Elpriset är för lågt.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Mardrömskväll för Sport – insläppt mål i powerplay bara sista spiken i kistan

Sport hade inget att sätta emot i Raumo. Lukko spelade ut gästerna och såg till att örnarnas formkurva fortsätter att peka spikrakt neråt..

YLE - 5 timmar sedan

Vbl: Polisen anser att de handlade korrekt med den hotfulla vargen i Kimo

Polisen gjorde inget fel när de lät bli att ge order om avlivning av vargen i Kimo i våras. Det svarar man JO angående den klagan som Vörås kommunstyrelse lämnade in mot polisens agerande..

YLE - 6 timmar sedan

Saknar du något? - Det kanske finns på polisens hittegodsbyrå

Under onsdagen höll polisen i Vasa sin höstauktion där folk fick bjuda på upphittade cyklar. Byråsekreterare Ann-Louise Olén på polisens hittegodsbyrå har under sin tid sett folk komma in med det mesta man kan tänka sig..

YLE - 8 timmar sedan

Laihelaföretag föregångare inom kemisk återvinning av plast

Ett företag i Laihela har löst problemen med återvinning av plast. Vid företagets anläggning värms plasten upp och efter avdunstning och destillering blir det till olja..

YLE - 8 timmar sedan

Schampotillverkning och korvstoppning på läseordningen – Bäckby skola satsar på kreativ undervisning i naturvetenskap

Att lära sig genom att göra framom att sitta i skolbänken är vardag för eleverna i Bäckby skola i Pedersöre. I år blir det ännu mer av det då skolan utvecklar den kreativa undervisningen i naturvetenskap. - Man ser vad man gör, säger eleven Hugo Ahlvik..

YLE - 10 timmar sedan

Förlängt förtroende för Käcko – får hjälp av Portin: ”Har ett stort Jaro-hjärta”

Efter en stark höstsäsong får Niklas Käcko fortsätta som huvudtränare i Jaro. Han får dessutom hjälp av en riktig Jaroprofil i Jonas Portin under nästa säsong. "Ett av de finaste jobben man kan ha inom fotbollen i vår nejd", säger Käcko..

YLE - 11 timmar sedan

Två månaders kö till operation i Vasa

I Vasa får man vänta längre på ickebrådskande sjukhusvård än i bland annat Seinäjoki och Karleby. Enligt institutet för hälsa och välfärd, THL, är köerna i Vasa sjukvårdsdistrikt i medeltal 61 dagar..

YLE - 11 timmar sedan

Strejk stänger idrottsanläggningar i Österbotten nästa vecka

Strejken inom den offentliga sektorn berör idrotts- och kulturväsendet, kostshållsbranschen samt rengöring och fastighetsservice..

YLE - 14 timmar sedan

Luciajuryn har gjort sitt val - här är listan på årets lucia-kandidater!

De tio kandidaterna i valet av Finlands lucia 2018 är utsedda. Kandidaterna kommer från olika håll i Svenskfinland. Luciajuryn bestående av journalisten Anna Bäck, skådespelaren Riko Eklundh och journalisten Stefan Lundberg sammanträdde på Folkhälsan i dag, onsdag..

YLE - 18 timmar sedan

Nya inomhusluftproblem i Oxhamns skola i Jakobstad

Problemen med inomhusluften i Oxhamns skola i Jakobstad fortsätter. Åtta av elva lärare lider av den dåliga luften, en av dem har förflyttats till andra utrymmen enligt rektor Peter Lindqvist..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.