YLE > Svenskfinland

Sunday, 09 December, 23:13

YLE - 12 okt 18 kl. 12:13

Torvdamm exploderade på Alholmens Kraft i JakobstadEn explosion inträffade på fredagen på Alholmens Kraft i Jakobstad. Torvdamm exploderade i en mottagningshall för torv..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Alholmens Kraft, Jakobstad

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Torvdamm, exploderade, Alholmens, Krafti , Jakobstad
YLE - 02 aug 13 kl. 05:09

Alholmens Kraft kör igång igen

Alholmens Kraft i Jakobstad startar driften igen i mitten på augusti. Servicestoppet inleddes redan i början på maj och det här är det första servicestoppet sedan starten för tolv år sedan där också turbinerna har plockats isär för service. Turbinservicen utfördes hos leverantören Siemens i Tyskland.

YLE - 02 aug 13 kl. 08:33

Alholmens Kraft kör i gång igen

Alholmens Kraft i Jakobstad startar driften igen i mitten på augusti. Servicestoppet inleddes redan i början på maj och det här är det första servicestoppet sedan starten för tolv år sedan där också turbinerna har plockats isär för service. Turbinservicen utfördes hos leverantören Siemens i Tyskland.

YLE - 05 nov 14 kl. 10:35

Alholmens Kraft står stilla

Elavbrottet i Jakobstad på onsdag morgon ledde till att UPM och Alholmens Kraft körde ner sin verksamhet. UPM kommer stegvis igång med sin verksamhet under dagens lopp om ingenting oförutsett händer men Alholmens Kraft har inte ännu fått igång elproduktionen, problemet är en ångventil som man inte lyckats stänga.
Underhållschef Rune Forsbacka och vd Roger Holm vid Alholmens Kraft Bild: YLE/Kjell Vikman - Som bäst försöker vi få den här ventilen som vi har problem med att fungera och sedan kör vi upp pannan igen och fasar in på nätet.

YLE - 01 apr 15 kl. 05:28

Låga elpriser stängde Alholmens kraft

Sedan i fredags står Alholmens Krafts stora kraftverk AK2. Elpriset på elbörsen Nordpool föll i mars till under 30 euro per megawatt och då lönar sig inte elproduktion i Jakobstad. Man får gå tillbaka till 2007 för att hitta ett lika lågt månadsmedelpris på el.

YLE - 10 okt 12 kl. 07:08

Alholmens Kraft drivs med kol

Alholmens Kraft i Jakobstad tvingas ty sig till kol i allt större utsträckning. På grund av regnen har kraftverket bara fått hälften av torvbehovet. Något alternativ till kol finns inte eftersom det inte går att öka uttaget av biobränsle från skogen.

YLE - 13 nov 15 kl. 05:30

Alholmens Kraft vill bränna rävsvansar nästa år

Bränslemixen vid Alholmens Kraft i Jakobstad kan få ett nytt tillskott nästa år, nämligen rävsvansar från pälsdjursnäringen. Rävsvansar är åtminstone tidvis ett problemavfall för näringen och österbottniska pälsfarmare har frågat efter destruktionskapacitet på nära håll. Rävsvansar och strögödsel från häststall Alholmens Kraft har anhållit om ett tillfälligt tillstånd från Regionförvaltningsverket för att bränna rävsvansar, strögödsel från häststall och fetthaltiga pälsningsspån 2016.

YLE - 19 jul 17 kl. 15:23

Alholmens Kraft ska inte betala högre ersättning för fiskskador

Förvaltningsdomstolen i Vasa anser inte att Alholmens kraft behöver betala högre ersättningar för de skador som kraftverket orsakar för fiskarna på området. Alholmens Krafts kraftverk i Jakobstad kommer inte att behöva betala extra ersättning för skador på fiskbeståndet. Man använder havsvatten för att kyla ner kraftverket, och det vatten som åker tillbaka ut i havet är varmt.

YLE - 21 okt 13 kl. 12:13

Nej till torvtäkt för Alholmens kraft

Alholmens Kraft får inte bryta torv på Teerineva i Evijärvi. Vasa förvaltningsdomstol ger rätt åt invånarna som har motsatt sig torvtäkten. Förvaltningsdomstolen ger invånarna rätt när de påpekar att torvbrytningen kommer att orsaka svårigheter för dem.

YLE - 16 dec 13 kl. 20:47

Brand vid Alholmens kraft

En liten brand bröt ut vid Alholmens kraft i Jakobstad på måndagskvällen. Branden på industriområdet är nu släckt och och efterröjning pågår. Branden uppstod i en byggnad där trävarorna tas emot, uppger Mellersta Österbottens räddningsverks jourhavande brandmästare Noora Viinamäki.

YLE - 27 feb 15 kl. 04:49

Elpriset för lågt - Alholmens Kraft stoppar produktion

Alholmens Kraft stoppar en av sina pannor ute på industriområdet i Jakobstad. Det lönar sig inte att producera el. Elpriset är för lågt.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 timmar sedan

VM i body fitness avgjort – nu siktar Linda Backlund framåt

Linda Backlund från Vörå har just deltagit i VM i bodyfitnes i Spanien. Hon placerade sig bland de elva till femton bästa i tävlingen. Placeringen är hon inte helt nöjd med, men sin egen prestation är hon jättenöjd med..

YLE - 12 timmar sedan

15-åriga Johannes komponerade verk för fyrtiomanna blåsorkester – ”Internet lärde mig komponera”

Johannes Forsén är trumpetist i Närpes Skolmusikkår och numera också kompositör. Under skolmusikkårens 60-årsjubileumskonsert framfördes hans verk Northern Landscapes..

YLE - 14 timmar sedan

Älgjakten pågår ännu – inga vargar har stört jakten

Inga vargar har stört årets älgjakt i Österbotten, säger Stefan Pellas, jaktchef på Kust-Österbottens viltcentral. I Södra Österbotten har däremot fyra jakthundar blivit attackerade under hösten..

YLE - Igår: 12:14

Storkyros önskan om att byta landskap går framåt – kommuner säger ja till bytet

Storkyros strävan att lämna Österbottens förbund och i stället bli en del av Södra Österbottens förbund går framåt. På måndag tar Korsholm, Malax och Kristinestad ställning till Storkyros önskemål..

YLE - Igår: 08:30

Ett liv bortom elnät och moderna bekvämligheter

Tova Christoffersson och Mathias Smulter har valt att leva mitt i naturen. Utan bekvämligheter bygger de sitt eget paradis på Talasbuan i den jämtländska skogen..

YLE - I förrgår: 20:31

Vasa Sports Tommi Tikka stal showen i Helsingfors – ful ryggtackling och snyggt mål då örnarna vände mot HIFK

Tommi Tikka var med i det mesta då Vasa Sport tog en dramatisk seger över HIFK. Tikka spelade både skurk och hjälte då Vasalaget vände och vann efter förlängning..

YLE - I förrgår: 18:36

Olympiska kommittén delade ut pengar åt friidrottarna – inget stöd åt Richardsson eller Sandblom

Finlands olympiska kommitté stöder färre friidrottare år 2019 än året innan. Saga Andersson, Oliver Helander och David Söderberg finns med bland de 21 namnen medan Camilla Richardsson och Linda Sandblom har trillat bort..

YLE - I förrgår: 13:57

Övis ska börja ta emot barn med särskilda behov – nytt avtal mellan Vasa stad och Åbo Akademi

Tidigare har det inte funnits något avtal mellan staden och skolan och det gjorde bland annat att [link:https://svenska.yle.fi/artikel/2018/05/25/annu-ett-fall-dar-vasa-ovningsskola-besvarar-sig-om-elev-romeo-nekas-borja-ettan;Romeo inte kunde börja i Övis i höstas;standard;], trots att hans föräldrar ville det..

YLE - I förrgår: 10:22

Överläkare om allt längre vårdköer för barn: Trötta föräldrar och den moderna skolan producerar patienter till barnpsykiatrin

Vanliga förvärvsarbetande föräldrar prövas hårt av alla krav och skolan kräver självstyrning på ett sätt som inte beaktar barnens mognadsgrad. Det anser åtta överläkare inom barnpsykiatrin att kraftigt bidrar till de växande köerna till barnpsykiatrisk vård..

YLE - I förrgår: 06:34

Motion i Jakobstadsfullmäktige: Ge skoleleverna en meningsfull fritid med trygga vuxna

En lågtröskelverksamhet som är öppen för alla efter skoldagens slut, det föreslår SFP:s fullmäktigeledamot Annica Haldin i Jakobstad. Det viktiga är att barn inte lämnas ensamma och otrygga utan har en trygg plats att gå till, säger hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.