YLE > Svenskfinland

Tuesday, 19 February, 20:25

Liknande nyheter

Taggar: Torvdamm, exploderade, Alholmens, Krafti , Jakobstad
YLE - 02 aug 13 kl. 05:09

Alholmens Kraft kör igång igen

Alholmens Kraft i Jakobstad startar driften igen i mitten på augusti. Servicestoppet inleddes redan i början på maj och det här är det första servicestoppet sedan starten för tolv år sedan där också turbinerna har plockats isär för service. Turbinservicen utfördes hos leverantören Siemens i Tyskland.

YLE - 02 aug 13 kl. 08:33

Alholmens Kraft kör i gång igen

Alholmens Kraft i Jakobstad startar driften igen i mitten på augusti. Servicestoppet inleddes redan i början på maj och det här är det första servicestoppet sedan starten för tolv år sedan där också turbinerna har plockats isär för service. Turbinservicen utfördes hos leverantören Siemens i Tyskland.

YLE - 05 nov 14 kl. 10:35

Alholmens Kraft står stilla

Elavbrottet i Jakobstad på onsdag morgon ledde till att UPM och Alholmens Kraft körde ner sin verksamhet. UPM kommer stegvis igång med sin verksamhet under dagens lopp om ingenting oförutsett händer men Alholmens Kraft har inte ännu fått igång elproduktionen, problemet är en ångventil som man inte lyckats stänga.
Underhållschef Rune Forsbacka och vd Roger Holm vid Alholmens Kraft Bild: YLE/Kjell Vikman - Som bäst försöker vi få den här ventilen som vi har problem med att fungera och sedan kör vi upp pannan igen och fasar in på nätet.

YLE - 01 apr 15 kl. 05:28

Låga elpriser stängde Alholmens kraft

Sedan i fredags står Alholmens Krafts stora kraftverk AK2. Elpriset på elbörsen Nordpool föll i mars till under 30 euro per megawatt och då lönar sig inte elproduktion i Jakobstad. Man får gå tillbaka till 2007 för att hitta ett lika lågt månadsmedelpris på el.

YLE - 10 okt 12 kl. 07:08

Alholmens Kraft drivs med kol

Alholmens Kraft i Jakobstad tvingas ty sig till kol i allt större utsträckning. På grund av regnen har kraftverket bara fått hälften av torvbehovet. Något alternativ till kol finns inte eftersom det inte går att öka uttaget av biobränsle från skogen.

YLE - 13 nov 15 kl. 05:30

Alholmens Kraft vill bränna rävsvansar nästa år

Bränslemixen vid Alholmens Kraft i Jakobstad kan få ett nytt tillskott nästa år, nämligen rävsvansar från pälsdjursnäringen. Rävsvansar är åtminstone tidvis ett problemavfall för näringen och österbottniska pälsfarmare har frågat efter destruktionskapacitet på nära håll. Rävsvansar och strögödsel från häststall Alholmens Kraft har anhållit om ett tillfälligt tillstånd från Regionförvaltningsverket för att bränna rävsvansar, strögödsel från häststall och fetthaltiga pälsningsspån 2016.

YLE - 19 jul 17 kl. 15:23

Alholmens Kraft ska inte betala högre ersättning för fiskskador

Förvaltningsdomstolen i Vasa anser inte att Alholmens kraft behöver betala högre ersättningar för de skador som kraftverket orsakar för fiskarna på området. Alholmens Krafts kraftverk i Jakobstad kommer inte att behöva betala extra ersättning för skador på fiskbeståndet. Man använder havsvatten för att kyla ner kraftverket, och det vatten som åker tillbaka ut i havet är varmt.

YLE - 21 okt 13 kl. 12:13

Nej till torvtäkt för Alholmens kraft

Alholmens Kraft får inte bryta torv på Teerineva i Evijärvi. Vasa förvaltningsdomstol ger rätt åt invånarna som har motsatt sig torvtäkten. Förvaltningsdomstolen ger invånarna rätt när de påpekar att torvbrytningen kommer att orsaka svårigheter för dem.

YLE - 16 dec 13 kl. 20:47

Brand vid Alholmens kraft

En liten brand bröt ut vid Alholmens kraft i Jakobstad på måndagskvällen. Branden på industriområdet är nu släckt och och efterröjning pågår. Branden uppstod i en byggnad där trävarorna tas emot, uppger Mellersta Österbottens räddningsverks jourhavande brandmästare Noora Viinamäki.

YLE - 27 feb 15 kl. 04:49

Elpriset för lågt - Alholmens Kraft stoppar produktion

Alholmens Kraft stoppar en av sina pannor ute på industriområdet i Jakobstad. Det lönar sig inte att producera el. Elpriset är för lågt.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Nykarleby utreder skolstrukturen – "Det är inte skolstängningar vi pratar om"

I Nykarleby fortsätter man utreda skolstrukturen i staden. Under lupp är skolorna i Kovjoki-Markby, Hirvlax och Socklot..

YLE - 5 timmar sedan

Provresultaten visade inget avvikande i Oxhamns skola – jakten på nya utrymmen fortsätter ändå

Arbetet med att hitta nya utrymmen för verksamheten i Oxhamns skola i Jakobstad fortsätter. Samtidigt visar provresultaten av inomhusluften i Oxhamns skola inget avvikande..

YLE - 6 timmar sedan

En person häktad för dråpförsök i Jakobstad

Tidigt på lördagsmorgonen misshandels en person svårt på gågatan i Jakobstad. Nu har en man häktats på sannolika skäl misstänkt för försök till dråp..

YLE - 7 timmar sedan

Mässlingsmittan i Larsmo ökade vaccinationsgraden – men man ligger fortfarande långt under landets medeltal

Efter att ett barn i Larsmo smittades av mässling i november har vaccinationsgraden vad gäller MPR-vaccinet gått upp, speciellt bland barn under skolåldern. Men ännu ligger vaccinationsgraden i området långt under hela landets medeltal..

YLE - 10 timmar sedan

Vamia återinför lämplighetstest för närvårdare – YA fortsätter på samma linje

Nu ska sökande igen testas om de är lämpliga att arbeta som närvårdare. I vår kommer de som söker en studieplats på närvårdarutbildningen vid Vamia i Vasa genomgå ett lämplighetstest. På Yrkesakademin i Österbotten uppger man att nog tidigare träffat de sökande även om det inte varit möjlighet att hålla ett lämplighetstest..

YLE - 14 timmar sedan

Gränser mellan byar finns inte för lantmätaren men är viktiga för byborna: "Backgränd är en jättestor del av min identitet"

Om någon säger fel om var du bor – hur snabb är du inte med att rätta? Oftast mycket snabb – det är noga vilken by eller vilket område du kommer ifrån. Gränser är en del av vår identitet, det kan bland annat Sara Wilson som bor i Backgränd i Karis intyga.

YLE - 14 timmar sedan

#femtioelvafrågor: Håller partierna vad de lovar?

I serien #femtioelvafrågor frågar sig gymnasisten Emilia Louhiranta från Kauhava hur man ska hitta det parti som står närmast en själv och hur man ska veta vilka partier som håller sina löften..

YLE - Igår: 19:58

Stadsstyrelsen i Vasa vill undvika osthyvelsdiskussioner kring ekonomin

Det blev långa diskussioner i stadsstyrelsen i Vasa om stadens ansträngda ekonomi på måndagen. Sparbehoven är stora och kravet på nedskärningar består men uttrycks inte i procent i stadsstyrelsens beslut..

YLE - Igår: 15:46

Stort underskott för Vasa sjukvårdsdistrikt – över sex miljoner minus

Inköpta läkartjänster blev dyrare än väntat och intäkterna blev mindre under 2018 för Vasa sjukvårdsdistrikt. Nu kommer man bland annat se över prissättningen för patientbesök..

YLE - Igår: 10:52

Dubbelt fler unga startade jordbruk i Österbotten 2018

Under fjolåret var det dubbelt fler unga som ansökte om startstöd för jordbruk än 2017. Antalet ekogårdar ökade också under 2018..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.