Nyan > Svenskfinland

Thursday, 18 October, 01:25

Nyan - 12 okt 18 kl. 11:26

Medis målarresa blev succéIntresset är stort för målarresor. Det säger Medis bildlärare Lin Simons som nyligen arrangerade den andra resan i Medis regi. Lisa Gustavsson är en av de sammanlagt sju Mediselever som deltog på Målarresan som Medis arrangerade till Grekland i mitten av september. – När man målar blir det som en semestertripp i sig själv, man går så djupt in i arbetet. En helt ny värld öppnar sig.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Medis, Lin Simons, Gustavsson, Mediselever, Målarresan, Grekland, Lisa Gustavsson, Nya Åland, Erlandsson, Nyan

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Medis, målarresablev , succé
Nyan - 18 jul 17 kl. 18:56

Lyckat EU-projekt för Medis

Medis första språkkurs i projektet Flex-in var en succé. Nyinflyttades intresse av att lära sig svenska och mer om Åland är stort.
Under vintern och våren har Medis dragit den första språk- och integrationskursen i EU-projektet Flex-in.

Nyan - 23 nov 15 kl. 19:01

Succé för Medis restaurangdagar

Kockarna på Medis restaurangdagar var deltagarna i kursen svenska för inflyttade.

Maten gjorde succé: gästerna strömmade till och maten hade strykande åtgång.
I lördags firades den internationella restaurangdagen.

Nya Wermlands Tidningen - 27 jan 14 kl. 14:34

Lasse Stefanz lyfte taket på Medis

I lördags anade man succé redan innan man kom in på Medis. Parkeringen var välfylld och utanför entrén ringlade en lång kö. Det var Lasse Stefanz som publiken kommit för att se..

Helsingborgs Dagblad - 08 maj 12 kl. 11:45

Fun till Stockholm

Indierockbandet Fun kommer till Stockholm i höst. Den 22 september spelar amerikanerna på Debaser Medis i Stockholm. Fun gör just nu succé med singeln "We are young", som bland annat toppat USA-listan, och är aktuella med andra skivan "Some nights" som släpps den 30 maj..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Närodlad musik för och med Säfflebor

En helkväll för, med och om Säfflebor – det kan inte bli något annat än succé. Med Bröderna Cartrajt, Stefan Gunnarson och Kompisarna med gästartister fylldes hela Medis med glädje, stolthet och kärlek..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Så går biljettförsäljningen för Säffleoperan

Tobias Norelius, producent till Säffle Operans uppsättning av The Producers berättar om biljettförsäljningen till höstens succé i Medis..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 6 timmar sedan

Nattlig vandring på Kastelholm

Kastelholms slott håller öppet under skolornas höstlov, den 18 till 20 oktober mellan klockan 10 och 16.00 – Vi upprepar succén från i fjol med kvällsguidning för de modigaste på fredagen och lördagen klockan 20.00.

Nyan - 7 timmar sedan

Ingen strejk på Åland

Den strejk som fackförbundet JHL planerar för den 23 oktober i riket genomförs inte på Åland. Det stod klart efter FOA Ålands möte på onsdagskvällen. – Vi har så små förhållanden på Åland, så genomslagskraften blir inte så stor, säger Henrik Sjöblom på FOA Åland.

Nyan - 7 timmar sedan

677 000 röstade om sommar- eller vintertid

Enkäten om att ställa om klockan engagerade över en halv miljon finländare. Nästan 100 000 svar kom in under fredagen. I en webbenkät fick finländare ta ställning till vilken tidzon Finland ska gå enligt.

Nyan - 8 timmar sedan

Mårten Andersson även i Hammarland

Kyrkoherden i Eckerö församling Mårten Andersson har av Domkapitlet i Borgå förordnats att vid sidan av egen tjänst sköta kyrkoherdetjänsten i Hammarlands församling på deltid från den 1 december i år till den 30 november nästa år. Samtidigt har församlingspastorn i Tervola församling Markus Kallatsa förordnats till församlingspastor i Hammarlands församling för samma period. (ms)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 9 timmar sedan

Marken vid Algots varv nu sanerad

ÅMHM har godkänt Algots varv ab:s sanering av marken vid varvet på Klinten i Mariehamn. – 2010 lämnade de in en saneringsplan för mark och vatten och fick miljötillstånd för det, berättar Ann-Sofi Wikingson, tillfällig miljöskyddsinspektör vid ÅMHM. ÅMHM har följt upp att Algots varv fört bort jordmassor och avfall och städat upp.

Nyan - 11 timmar sedan

Svar på frågor om flyg den här veckan

Air Leap har bett om mer tid för att besvara landskapets frågor om klagomål gällande säkerhetsgenomgångarna ombord på flygen mellan Mariehamn och Stockholm. Den här veckan väntas även frågan om Air Leaps certifikat avgöras.
Per-Erik Cederkvist, landskapets upphandlare av flygtrafiken, pratade i måndags med vd för Air Leap, Magnus Ivarsson.

Nyan - 14 timmar sedan

Grön flicka får ny färg

Statyn som brukar stå utanför Mariebad restaureras. ”Grön flicka med ring” får nya skuggor och rostskydd. Armarna och händerna är klara, men benen och bålen återstår.

Nyan - 15 timmar sedan

Svedenplan till stadsstyrelsen

Stadsutvecklingsnämnden godkände i måndags förslaget till ny stadsplan för Svedenområdet i Mariehamn. I förra veckan höll staden ett informationsmöte för boende i området med anledning av stadsplanen där det ingår att 13 hus föreslås k-märkas. – Det var ett bra möte med ett 50-tal invånare.

Nyan - 16 timmar sedan

Oklart om Fifax får mer vatten

Fifax har sedan mars velat utöka sin dygnsförbrukning av vatten. Men då man tidigare överskridit gränsen så var kommunen tveksam och parterna har ännu inte nått någon lösning. – Det har varit ganska många vändor, säger kommundirektör Arsim Zekaj.

Nyan - 17 timmar sedan

242 personer såg Kedjan

Kökars teatergrupp har spelat tre föreställningar av ”Kedjan” för fullsatta hus. 242 personer har sett pjäsen. – Vi är alla överväldigade över responsen och det positiva mottagandet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.