Vagabond > Utrikes

Wednesday, 17 October, 11:16

Liknande nyheter

Taggar: Grekland, Feta, turister, förbjudsfrån , åsneridning
DI - 18 jun 15 kl. 20:42

Då förbjuds IMF att hjälpa Grekland

Om Grekland inte fullföljer sin återbetalning på 1,5 miljarder euro den 30 juni kommer landet att befinna sig i default i sina åligganden till IMF..

Västerbottens Folkblad - 05 feb 13 kl. 10:23

?Människosafari? förbjuds

Turister får inte längre åka på The Andaman Trunk Road, i Indien. Det välkomnas nu av människorättsaktivister, som länge protesterat mot exploateringen av folk från Jarawastammen..

Västerbottens Folkblad - 25 maj 13 kl. 09:00

Airbnb förbjuds i New York

Turister kan inte längre räkna med att hyra privatpersoners hem billigt i New York. En domare har förbjudit den populära uthyrningssajten Airbnb i hela staten..

Vagabond - 26 jun 18 kl. 08:58

Airbnb förbjuds i Palma de Mallorca

Svenskarnas semesterfavorit Palma vill förhindra att staden övertas av turister. Med start i juli förbjuder man nästan alla typer av korttidsuthyrningar av privata bostäder..

Nyheter 24 - 15 jan 16 kl. 18:07

Svenske handbollskaptenen förbjuds bära regnbågsbindel i EM

Svenske lagkaptenen Tobias Karlsson ville inför handbolls-EM göra en tyst manifestation för acceptans och människors lika värde. Men det fick han inte. Det europeiska förbundet, EHF, satte stopp för planerna av rengbågsbindeln.

HBL - 29 maj 14 kl. 03:43

Självständighetspartiet hade flest faktafel

Frivilliga journalister rättade över 40 felaktiga påståenden i EU-valkampanjen. Flest faktafel hade det marginella Självständighetspartiet.EU förbjuder inte bastuugnar, hembakade bullar på dagis eller att fiska från bryggan.

YLE - 07 aug 16 kl. 08:47

Människomurar och demonstrationer – så har Finland hanterat flyktingkrisen

Rasistiska medborgargarden, människomurar i Torneå, Sipiläs hus i Kempele och kritiserade utvisningar har dryftats i bevakningen av Finlands flykting- och immigrationspolitik det senaste året. Svenska Yle har sammanställt några av de viktigaste händelserna. Vid regeringsförhandlingarna i maj 2015 kom regeringspartierna Centern, Samlingspartiet och Sannfinländarna överens om att inte göra några desto större förändringar i Finlands invandringspolitik.

YLE - 21 aug 13 kl. 12:15

Arhinmäki kan efterskänka Greklandslån

Vänsterförbundets partiordförande Paavo Arhinmäki är redo att inleda en diskussion om huruvida man borde efterskänka det första stödlånepaketet som getts till Grekland. Enligt Arhinmäki skulle ett eventuellt tredje stödpaket i så fall kanske inte behövas. Arhinmäki beskriver det första stödpaketet som misslyckat och genom att efterskänka dessa lån kunde Grekland återhämta sig snabbare.

Sydsvenskan - 23 feb 15 kl. 09:06

Ebolaskräck förlamar löparfest

Utländska löpare förbjuds att delta i Pyonyang maraton — på grund av ebolahotet. Skräcken för virussjukdomen förlamar Nordkorea. Trots att landet ligger hundratals mil från de drabbade länderna har gränserna hållits stängda för utländska turister sedan i oktober.

Fler nyheter från Vagabond

Vagabond - 1 timme sedan

Höstens billigaste storstäder – här får du mest semester för pengarna

Längtar du ut i världen men har en begränsad budget? Res till New Delhi, Manila eller Sankt Petersburg. Här räcker reskassan längst.

Vagabond - 21 timmar sedan

Barcelona – 15 turistfria favoriter

I omåttligt populära Barcelona kan det ibland vara svårt att sålla agnarna från vetet, fynden från turistfällorna. Vagabonds Sara Kollberg bor i staden och guidar med lokalbons expertis till guldkornen bortom turiststråken..

Vagabond - I förrgår: 10:42

Här är länderna som blir dyrare att besöka 2019

Beroende på vart du planerar att semestra nästa år kan din resa bli allt mellan några tior till ett par hundralappar dyrare. Guideboksjätten Lonely Planet har sammanställt en lista över tre stora turistdestinationer som planerar att höja skatten för turister inför det kommande året..

Vagabond - I förrgår: 09:21

Här är nya landet med världens mäktigaste pass

Japan går om Singapore när världens mäktigaste pass rankas. Innehavare av det japanska passet kan resa visumfritt till 190 destinationer..

Vagabond - 12 okt 18 kl. 13:32

3 nya vandringsleder har öppnat i Turkiet

Nu har ECO Trails – ett system av vandringstigar – invigts i sydöstra Turkiet. Tillsammans handlar det om 470 kilometer av markerade leder för cyklister och fotgängare att utforska..

Vagabond - 11 okt 18 kl. 13:39

Göteborg får direktflyg till Dublin

Charmigt murriga pubar, shopping, traditionell musik och vackra katedraler. Dublin är en perfekt weekendstad. Nu blir det enklare för göteborgare att ta sig dit..

Vagabond - 10 okt 18 kl. 19:39

Video: Besök på världens femte största kryssningsfartyg

I början av september lade det gigantiska kryssningsfartyget MSC Meraviglia till i svenskt vatten. Fartyget är 315 meter långt och 65 meter högt – vilket gör det till det femte största i världen. Vagabond var på plats för fartygsinspektion..

Vagabond - 10 okt 18 kl. 16:02

Tokyos berömda fiskmarknad stängs

Tsukji Fish Market, en av världens största fiskmarknader, tillika populär turistattraktion, har stängt för gott. Hädanefter kommer sushifantaster och turistande fiskfluktare få bege sig österut i staden mot den nya marknaden i Toyosu..

Vagabond - 10 okt 18 kl. 08:27

Spaniens vackraste byar – om spanjorerna får välja

Det råder ingen brist på bildsköna platser och charmiga byar i Spanien. Men vilka byar är vackrast av dem alla? Svaret varierar självklart på vem du frågar, här kommer en topplista framröstad av läsarna till tidningen El País..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.