YLE > Svenskfinland

Thursday, 18 October, 01:19

YLE - 12 okt 18 kl. 10:51

Lagmansgården flyttar till Pirilö i JakobstadDet blir ett nytt skolhem i Pirilö i Jakobstad. Målet är att Lagmansgården, som i dag verkar i Pedersöre, ska flytta in i de nya utrymmena inom tre år..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Pirilö, Jakobstad, Lagmansgården, Pedersöre

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lagmansgården, flyttartill , Pirilöi , Jakobstad
YLE - 31 aug 18 kl. 11:46

Senatfastigheter tackar nej till nybygge av Lagmansgården i Pedersöre – flyttas till Jakobstad på sikt

Senatfastigheter tackar nej till Pedersöre kommuns erbjudande om att bygga ut skolhemmet Lagmansgården på det nuvarande stället i Östensö. Lagmansgården flyttas till Pirilö i Jakobstad på sikt..

YLE - 26 maj 16 kl. 05:28

ÖT: Lagmansgården stängs nästa år

Nu drar staten in stödet för Lagmansgården i Jakobstad. Det betyder att skolhemmet med all sannolikhet tvingas stänga i maj eller juni nästa år, skriver Österbottens tidning (ÖT). Lagmansgårdens direktör, Carl-Johan Strömberg säger till ÖT att de inte tänker ge sig i första taget utan de kommer ännu att försöka påverka beslutet genom politiker.

YLE - 23 maj 18 kl. 05:03

Pirilö i Jakobstad kan bli ny plats för skolhemmet Lagmansgården i Pedersöre

En flytt till Östensö skola är inte längre något alternativ trots att Senatsfastigheter inte ännu har sin utredning över skolan klar. Det säger Carl-Johan Strömberg vid skolhemmet Lagmansgården i Östensö i Pedersöre..

YLE - 11 apr 16 kl. 20:40

Maria Kapténs ny personaldirektör i Jakobstad

Med rösterna 7-4 valde stadsstyrelsen i Jakobstad Maria Kapténs till ny personaldirektör. Valet stod mellan Kapténs och Jyrki Mikkonen. Kapténs är utbildad ekonomiemagister från Svenska handelshögskolan och har tidigare bland annat arbetat som biträdande utvecklingsdirektör vid Lagmansgården.

YLE - 06 nov 16 kl. 10:00

Regeringen och svenskan: Bristande insikter, krossade strukturer och domänförluster på rad

Paula Risikko (Saml) och Juha Rehula (C) saknar intresse för och insikt om vad en språkminoritet behöver. Petteri Orpo (Saml) skulle gärna vara finlandssvenskarnas vän men vill inte stöta sig med de andra ministrarna. Den enda i regeringen som har något slags förståelse för det svenska är Sanni Grahn-Laasonen (Saml).

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Mardrömskväll för Sport – insläppt mål i powerplay bara sista spiken i kistan

Sport hade inget att sätta emot i Raumo. Lukko spelade ut gästerna och såg till att örnarnas formkurva fortsätter att peka spikrakt neråt..

YLE - 5 timmar sedan

Vbl: Polisen anser att de handlade korrekt med den hotfulla vargen i Kimo

Polisen gjorde inget fel när de lät bli att ge order om avlivning av vargen i Kimo i våras. Det svarar man JO angående den klagan som Vörås kommunstyrelse lämnade in mot polisens agerande..

YLE - 6 timmar sedan

Saknar du något? - Det kanske finns på polisens hittegodsbyrå

Under onsdagen höll polisen i Vasa sin höstauktion där folk fick bjuda på upphittade cyklar. Byråsekreterare Ann-Louise Olén på polisens hittegodsbyrå har under sin tid sett folk komma in med det mesta man kan tänka sig..

YLE - 8 timmar sedan

Laihelaföretag föregångare inom kemisk återvinning av plast

Ett företag i Laihela har löst problemen med återvinning av plast. Vid företagets anläggning värms plasten upp och efter avdunstning och destillering blir det till olja..

YLE - 9 timmar sedan

Schampotillverkning och korvstoppning på läseordningen – Bäckby skola satsar på kreativ undervisning i naturvetenskap

Att lära sig genom att göra framom att sitta i skolbänken är vardag för eleverna i Bäckby skola i Pedersöre. I år blir det ännu mer av det då skolan utvecklar den kreativa undervisningen i naturvetenskap. - Man ser vad man gör, säger eleven Hugo Ahlvik..

YLE - 11 timmar sedan

Förlängt förtroende för Käcko – får hjälp av Portin: ”Har ett stort Jaro-hjärta”

Efter en stark höstsäsong får Niklas Käcko fortsätta som huvudtränare i Jaro. Han får dessutom hjälp av en riktig Jaroprofil i Jonas Portin under nästa säsong. "Ett av de finaste jobben man kan ha inom fotbollen i vår nejd", säger Käcko..

YLE - 11 timmar sedan

Två månaders kö till operation i Vasa

I Vasa får man vänta längre på ickebrådskande sjukhusvård än i bland annat Seinäjoki och Karleby. Enligt institutet för hälsa och välfärd, THL, är köerna i Vasa sjukvårdsdistrikt i medeltal 61 dagar..

YLE - 12 timmar sedan

Strejk stänger idrottsanläggningar i Österbotten nästa vecka

Strejken inom den offentliga sektorn berör idrotts- och kulturväsendet, kostshållsbranschen samt rengöring och fastighetsservice..

YLE - 14 timmar sedan

Luciajuryn har gjort sitt val - här är listan på årets lucia-kandidater!

De tio kandidaterna i valet av Finlands lucia 2018 är utsedda. Kandidaterna kommer från olika håll i Svenskfinland. Luciajuryn bestående av journalisten Anna Bäck, skådespelaren Riko Eklundh och journalisten Stefan Lundberg sammanträdde på Folkhälsan i dag, onsdag..

YLE - 18 timmar sedan

Nya inomhusluftproblem i Oxhamns skola i Jakobstad

Problemen med inomhusluften i Oxhamns skola i Jakobstad fortsätter. Åtta av elva lärare lider av den dåliga luften, en av dem har förflyttats till andra utrymmen enligt rektor Peter Lindqvist..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.