YLE > Svenskfinland

Tuesday, 19 February, 20:40

Liknande nyheter

Taggar: Lagmansgården, flyttartill , Pirilöi , Jakobstad
YLE - 31 aug 18 kl. 11:46

Senatfastigheter tackar nej till nybygge av Lagmansgården i Pedersöre – flyttas till Jakobstad på sikt

Senatfastigheter tackar nej till Pedersöre kommuns erbjudande om att bygga ut skolhemmet Lagmansgården på det nuvarande stället i Östensö. Lagmansgården flyttas till Pirilö i Jakobstad på sikt..

YLE - 29 jan 19 kl. 14:16

Nya Lagmansgården på gång – arkitekttävling kan vara ett alternativ

Skolhemmet Lagmansgården som i dag verkar i Pedersöre ska flyttas till Pirilö i Jakobstad. Nu överväger Senatsfastigheter att ordna en arkitekttävling för det nya hemmet om det byggs i Pirilö..

YLE - 26 maj 16 kl. 05:28

ÖT: Lagmansgården stängs nästa år

Nu drar staten in stödet för Lagmansgården i Jakobstad. Det betyder att skolhemmet med all sannolikhet tvingas stänga i maj eller juni nästa år, skriver Österbottens tidning (ÖT). Lagmansgårdens direktör, Carl-Johan Strömberg säger till ÖT att de inte tänker ge sig i första taget utan de kommer ännu att försöka påverka beslutet genom politiker.

YLE - 23 maj 18 kl. 05:03

Pirilö i Jakobstad kan bli ny plats för skolhemmet Lagmansgården i Pedersöre

En flytt till Östensö skola är inte längre något alternativ trots att Senatsfastigheter inte ännu har sin utredning över skolan klar. Det säger Carl-Johan Strömberg vid skolhemmet Lagmansgården i Östensö i Pedersöre..

YLE - 11 apr 16 kl. 20:40

Maria Kapténs ny personaldirektör i Jakobstad

Med rösterna 7-4 valde stadsstyrelsen i Jakobstad Maria Kapténs till ny personaldirektör. Valet stod mellan Kapténs och Jyrki Mikkonen. Kapténs är utbildad ekonomiemagister från Svenska handelshögskolan och har tidigare bland annat arbetat som biträdande utvecklingsdirektör vid Lagmansgården.

YLE - 06 nov 16 kl. 10:00

Regeringen och svenskan: Bristande insikter, krossade strukturer och domänförluster på rad

Paula Risikko (Saml) och Juha Rehula (C) saknar intresse för och insikt om vad en språkminoritet behöver. Petteri Orpo (Saml) skulle gärna vara finlandssvenskarnas vän men vill inte stöta sig med de andra ministrarna. Den enda i regeringen som har något slags förståelse för det svenska är Sanni Grahn-Laasonen (Saml).

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Nykarleby utreder skolstrukturen – "Det är inte skolstängningar vi pratar om"

I Nykarleby fortsätter man utreda skolstrukturen i staden. Under lupp är skolorna i Kovjoki-Markby, Hirvlax och Socklot..

YLE - 6 timmar sedan

Provresultaten visade inget avvikande i Oxhamns skola – jakten på nya utrymmen fortsätter ändå

Arbetet med att hitta nya utrymmen för verksamheten i Oxhamns skola i Jakobstad fortsätter. Samtidigt visar provresultaten av inomhusluften i Oxhamns skola inget avvikande..

YLE - 7 timmar sedan

En person häktad för dråpförsök i Jakobstad

Tidigt på lördagsmorgonen misshandels en person svårt på gågatan i Jakobstad. Nu har en man häktats på sannolika skäl misstänkt för försök till dråp..

YLE - 7 timmar sedan

Mässlingsmittan i Larsmo ökade vaccinationsgraden – men man ligger fortfarande långt under landets medeltal

Efter att ett barn i Larsmo smittades av mässling i november har vaccinationsgraden vad gäller MPR-vaccinet gått upp, speciellt bland barn under skolåldern. Men ännu ligger vaccinationsgraden i området långt under hela landets medeltal..

YLE - 10 timmar sedan

Vamia återinför lämplighetstest för närvårdare – YA fortsätter på samma linje

Nu ska sökande igen testas om de är lämpliga att arbeta som närvårdare. I vår kommer de som söker en studieplats på närvårdarutbildningen vid Vamia i Vasa genomgå ett lämplighetstest. På Yrkesakademin i Österbotten uppger man att nog tidigare träffat de sökande även om det inte varit möjlighet att hålla ett lämplighetstest..

YLE - 14 timmar sedan

Gränser mellan byar finns inte för lantmätaren men är viktiga för byborna: "Backgränd är en jättestor del av min identitet"

Om någon säger fel om var du bor – hur snabb är du inte med att rätta? Oftast mycket snabb – det är noga vilken by eller vilket område du kommer ifrån. Gränser är en del av vår identitet, det kan bland annat Sara Wilson som bor i Backgränd i Karis intyga.

YLE - 14 timmar sedan

#femtioelvafrågor: Håller partierna vad de lovar?

I serien #femtioelvafrågor frågar sig gymnasisten Emilia Louhiranta från Kauhava hur man ska hitta det parti som står närmast en själv och hur man ska veta vilka partier som håller sina löften..

YLE - Igår: 19:58

Stadsstyrelsen i Vasa vill undvika osthyvelsdiskussioner kring ekonomin

Det blev långa diskussioner i stadsstyrelsen i Vasa om stadens ansträngda ekonomi på måndagen. Sparbehoven är stora och kravet på nedskärningar består men uttrycks inte i procent i stadsstyrelsens beslut..

YLE - Igår: 15:46

Stort underskott för Vasa sjukvårdsdistrikt – över sex miljoner minus

Inköpta läkartjänster blev dyrare än väntat och intäkterna blev mindre under 2018 för Vasa sjukvårdsdistrikt. Nu kommer man bland annat se över prissättningen för patientbesök..

YLE - Igår: 10:52

Dubbelt fler unga startade jordbruk i Österbotten 2018

Under fjolåret var det dubbelt fler unga som ansökte om startstöd för jordbruk än 2017. Antalet ekogårdar ökade också under 2018..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.