YLE > Svenskfinland

Sunday, 09 December, 23:30

YLE - 12 okt 18 kl. 10:51

Lagmansgården flyttar till Pirilö i JakobstadDet blir ett nytt skolhem i Pirilö i Jakobstad. Målet är att Lagmansgården, som i dag verkar i Pedersöre, ska flytta in i de nya utrymmena inom tre år..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Pirilö, Jakobstad, Lagmansgården, Pedersöre

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lagmansgården, flyttartill , Pirilöi , Jakobstad
YLE - 31 aug 18 kl. 11:46

Senatfastigheter tackar nej till nybygge av Lagmansgården i Pedersöre – flyttas till Jakobstad på sikt

Senatfastigheter tackar nej till Pedersöre kommuns erbjudande om att bygga ut skolhemmet Lagmansgården på det nuvarande stället i Östensö. Lagmansgården flyttas till Pirilö i Jakobstad på sikt..

YLE - 26 maj 16 kl. 05:28

ÖT: Lagmansgården stängs nästa år

Nu drar staten in stödet för Lagmansgården i Jakobstad. Det betyder att skolhemmet med all sannolikhet tvingas stänga i maj eller juni nästa år, skriver Österbottens tidning (ÖT). Lagmansgårdens direktör, Carl-Johan Strömberg säger till ÖT att de inte tänker ge sig i första taget utan de kommer ännu att försöka påverka beslutet genom politiker.

YLE - 23 maj 18 kl. 05:03

Pirilö i Jakobstad kan bli ny plats för skolhemmet Lagmansgården i Pedersöre

En flytt till Östensö skola är inte längre något alternativ trots att Senatsfastigheter inte ännu har sin utredning över skolan klar. Det säger Carl-Johan Strömberg vid skolhemmet Lagmansgården i Östensö i Pedersöre..

YLE - 11 apr 16 kl. 20:40

Maria Kapténs ny personaldirektör i Jakobstad

Med rösterna 7-4 valde stadsstyrelsen i Jakobstad Maria Kapténs till ny personaldirektör. Valet stod mellan Kapténs och Jyrki Mikkonen. Kapténs är utbildad ekonomiemagister från Svenska handelshögskolan och har tidigare bland annat arbetat som biträdande utvecklingsdirektör vid Lagmansgården.

YLE - 06 nov 16 kl. 10:00

Regeringen och svenskan: Bristande insikter, krossade strukturer och domänförluster på rad

Paula Risikko (Saml) och Juha Rehula (C) saknar intresse för och insikt om vad en språkminoritet behöver. Petteri Orpo (Saml) skulle gärna vara finlandssvenskarnas vän men vill inte stöta sig med de andra ministrarna. Den enda i regeringen som har något slags förståelse för det svenska är Sanni Grahn-Laasonen (Saml).

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 timmar sedan

VM i body fitness avgjort – nu siktar Linda Backlund framåt

Linda Backlund från Vörå har just deltagit i VM i bodyfitnes i Spanien. Hon placerade sig bland de elva till femton bästa i tävlingen. Placeringen är hon inte helt nöjd med, men sin egen prestation är hon jättenöjd med..

YLE - 13 timmar sedan

15-åriga Johannes komponerade verk för fyrtiomanna blåsorkester – ”Internet lärde mig komponera”

Johannes Forsén är trumpetist i Närpes Skolmusikkår och numera också kompositör. Under skolmusikkårens 60-årsjubileumskonsert framfördes hans verk Northern Landscapes..

YLE - 15 timmar sedan

Älgjakten pågår ännu – inga vargar har stört jakten

Inga vargar har stört årets älgjakt i Österbotten, säger Stefan Pellas, jaktchef på Kust-Österbottens viltcentral. I Södra Österbotten har däremot fyra jakthundar blivit attackerade under hösten..

YLE - Igår: 12:14

Storkyros önskan om att byta landskap går framåt – kommuner säger ja till bytet

Storkyros strävan att lämna Österbottens förbund och i stället bli en del av Södra Österbottens förbund går framåt. På måndag tar Korsholm, Malax och Kristinestad ställning till Storkyros önskemål..

YLE - Igår: 08:30

Ett liv bortom elnät och moderna bekvämligheter

Tova Christoffersson och Mathias Smulter har valt att leva mitt i naturen. Utan bekvämligheter bygger de sitt eget paradis på Talasbuan i den jämtländska skogen..

YLE - I förrgår: 20:31

Vasa Sports Tommi Tikka stal showen i Helsingfors – ful ryggtackling och snyggt mål då örnarna vände mot HIFK

Tommi Tikka var med i det mesta då Vasa Sport tog en dramatisk seger över HIFK. Tikka spelade både skurk och hjälte då Vasalaget vände och vann efter förlängning..

YLE - I förrgår: 18:36

Olympiska kommittén delade ut pengar åt friidrottarna – inget stöd åt Richardsson eller Sandblom

Finlands olympiska kommitté stöder färre friidrottare år 2019 än året innan. Saga Andersson, Oliver Helander och David Söderberg finns med bland de 21 namnen medan Camilla Richardsson och Linda Sandblom har trillat bort..

YLE - I förrgår: 13:57

Övis ska börja ta emot barn med särskilda behov – nytt avtal mellan Vasa stad och Åbo Akademi

Tidigare har det inte funnits något avtal mellan staden och skolan och det gjorde bland annat att [link:https://svenska.yle.fi/artikel/2018/05/25/annu-ett-fall-dar-vasa-ovningsskola-besvarar-sig-om-elev-romeo-nekas-borja-ettan;Romeo inte kunde börja i Övis i höstas;standard;], trots att hans föräldrar ville det..

YLE - I förrgår: 10:22

Överläkare om allt längre vårdköer för barn: Trötta föräldrar och den moderna skolan producerar patienter till barnpsykiatrin

Vanliga förvärvsarbetande föräldrar prövas hårt av alla krav och skolan kräver självstyrning på ett sätt som inte beaktar barnens mognadsgrad. Det anser åtta överläkare inom barnpsykiatrin att kraftigt bidrar till de växande köerna till barnpsykiatrisk vård..

YLE - I förrgår: 06:34

Motion i Jakobstadsfullmäktige: Ge skoleleverna en meningsfull fritid med trygga vuxna

En lågtröskelverksamhet som är öppen för alla efter skoldagens slut, det föreslår SFP:s fullmäktigeledamot Annica Haldin i Jakobstad. Det viktiga är att barn inte lämnas ensamma och otrygga utan har en trygg plats att gå till, säger hon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.