Nyan > Svenskfinland

Thursday, 18 October, 01:03

Nyan - 12 okt 18 kl. 11:00

26 jobb försvinner vid PafSamarbetsförhandlingarna vid Paf är avslutade. Resultatet är att 20 jobb försvinner på Åland och 6 i Helsingfors.
Målsättningen har varit att minimera antalet uppsägningar vilket har uppnåtts genom omplaceringar och frivilliga alternativ. Ingen har sagts upp och 18 personer har accepterat ett frivilligt avgångsvederlag, uppger Paf i ett pressmeddelande.
Dan Helenius dan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Paf, Åland, Helsingfors, Helenius, Nyan

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 26 jobb, försvinnervid , Paf
HBL - 22 nov 12 kl. 13:19

105 jobb försvinner på Cargotec

Cargotec säger upp 72 personer i Finland. Dessutom tvingas många lämna företaget då deras kontrakt går ut och totalt 105 jobb försvinner från företaget.Tammerfors drabbas hårdast, där 65 kontrakt går ut.

Kristianstadsbladet - 24 okt 12 kl. 08:58

30-tal jobb försvinner från Svenska Lantägg

Foto: Lasse Ottosson
Svenska Lantägg lägger ner sin verksamhet i Hässleholm för flytt till huvudkontoret i Skara. Ett 30-tal jobb försvinner.
Verksamheten i Hässleholm stängs och beräknas vara avvecklad under andra halvåret 2013.

BT - 07 nov 12 kl. 10:51

1 550 jobb försvinner på Ericsson

Nästan en tiondel av personalstyrkan berörs när Ericsson ska banta 1 550 tjänster i Sverige.
"Det är naturligtvis ett tungt besked som vi i dag ger våra anställda i Sverige", säger personalchefen Tomas Qvist.
- Det som händer i vår omvärld styr vi inte över.

YLE - 19 jan 16 kl. 12:41

126 jobb försvinner från Uponor i Vasa

126 jobb försvinner från Uponor i Vasa. Det är resultatet av företagets samarbetsförhandlingar som avslutades på tisdagen. Det är färre än vad som först befarades.

YLE - 19 jan 16 kl. 12:41

103 jobb försvinner från Uponor i Vasa

103 jobb försvinner från Uponor i Vasa. Det är resultatet av företagets samarbetsförhandlingar som avslutades på tisdagen. Det är färre än vad som först befarades.

YLE - 05 jun 14 kl. 12:34

Keva: Tiotusentals jobb försvinner vid kommunerna

Nästan 40 000 kommunala jobb kommer att försvinna de närmaste fem åren, bedömer de kommunala ekonomi- och finanschefer som kommunernas pensionsförsäkring Keva har intervjuat. Arbetsplatserna blir färre eftersom kommunerna inte ersätter alla som går i pension. Årligen går 16 000 kommunala arbetstagare i pension.

SmålandsPosten - 13 nov 14 kl. 17:30

1 000 jobb försvinner på Volvo? Braås drabbas

Volvo CE meddelade på torsdagen att över 1 000 jobb försvinner inom koncernen. I Sverige kan över 150 jobb försvinna och Braås kommer att drabbas..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

400 jobb försvinner från Asko

Asko lägger ner sin verksamhet i Jung utanför Vara och mer än 400 jobb försvinner. Det uppger källor för SR Skaraborg.Styrelseordförande Franjo Bobinac från den slovenska ägaren Gorenje Group kommer att finnas på plats när personalen informeras om planerna under torsdagseftermiddagen.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

450 jobb försvinner från Asko

Vitvaruföretaget Asko ska lägga ned sin fabriksverksamhet i Jung i Västergötland och över 450 jobb försvinner. Bakgrunden är att all produktion ska flyttas till Slovenien och endast 50 tjänster blir kvar på företagets utvecklings-, produkt- och marknadsavdelning.Avvecklingen väntas ske i två steg under 2013..

YLE - 18 okt 13 kl. 05:25

Tjugofem jobb försvinner när Harjulinna stänger

Tjugofem jobb försvinner i Sjundeå när asylmottagningen för minderåriga stänger i vår. Nedläggningsbeslutet från Migrationsverket kommer att leda till samarbetsförhandlingar vid Röda Korsets Nylandsdistrikt som har drivit verksamheten på Harjulinna i Sjundeå. Timo Nyholm, som är chef för Harjulinna säger att Migrationsverkets beslut i onsdags (16.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 timmar sedan

Nattlig vandring på Kastelholm

Kastelholms slott håller öppet under skolornas höstlov, den 18 till 20 oktober mellan klockan 10 och 16.00 – Vi upprepar succén från i fjol med kvällsguidning för de modigaste på fredagen och lördagen klockan 20.00.

Nyan - 7 timmar sedan

Ingen strejk på Åland

Den strejk som fackförbundet JHL planerar för den 23 oktober i riket genomförs inte på Åland. Det stod klart efter FOA Ålands möte på onsdagskvällen. – Vi har så små förhållanden på Åland, så genomslagskraften blir inte så stor, säger Henrik Sjöblom på FOA Åland.

Nyan - 7 timmar sedan

677 000 röstade om sommar- eller vintertid

Enkäten om att ställa om klockan engagerade över en halv miljon finländare. Nästan 100 000 svar kom in under fredagen. I en webbenkät fick finländare ta ställning till vilken tidzon Finland ska gå enligt.

Nyan - 8 timmar sedan

Mårten Andersson även i Hammarland

Kyrkoherden i Eckerö församling Mårten Andersson har av Domkapitlet i Borgå förordnats att vid sidan av egen tjänst sköta kyrkoherdetjänsten i Hammarlands församling på deltid från den 1 december i år till den 30 november nästa år. Samtidigt har församlingspastorn i Tervola församling Markus Kallatsa förordnats till församlingspastor i Hammarlands församling för samma period. (ms)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 9 timmar sedan

Marken vid Algots varv nu sanerad

ÅMHM har godkänt Algots varv ab:s sanering av marken vid varvet på Klinten i Mariehamn. – 2010 lämnade de in en saneringsplan för mark och vatten och fick miljötillstånd för det, berättar Ann-Sofi Wikingson, tillfällig miljöskyddsinspektör vid ÅMHM. ÅMHM har följt upp att Algots varv fört bort jordmassor och avfall och städat upp.

Nyan - 11 timmar sedan

Svar på frågor om flyg den här veckan

Air Leap har bett om mer tid för att besvara landskapets frågor om klagomål gällande säkerhetsgenomgångarna ombord på flygen mellan Mariehamn och Stockholm. Den här veckan väntas även frågan om Air Leaps certifikat avgöras.
Per-Erik Cederkvist, landskapets upphandlare av flygtrafiken, pratade i måndags med vd för Air Leap, Magnus Ivarsson.

Nyan - 13 timmar sedan

Grön flicka får ny färg

Statyn som brukar stå utanför Mariebad restaureras. ”Grön flicka med ring” får nya skuggor och rostskydd. Armarna och händerna är klara, men benen och bålen återstår.

Nyan - 15 timmar sedan

Svedenplan till stadsstyrelsen

Stadsutvecklingsnämnden godkände i måndags förslaget till ny stadsplan för Svedenområdet i Mariehamn. I förra veckan höll staden ett informationsmöte för boende i området med anledning av stadsplanen där det ingår att 13 hus föreslås k-märkas. – Det var ett bra möte med ett 50-tal invånare.

Nyan - 15 timmar sedan

Oklart om Fifax får mer vatten

Fifax har sedan mars velat utöka sin dygnsförbrukning av vatten. Men då man tidigare överskridit gränsen så var kommunen tveksam och parterna har ännu inte nått någon lösning. – Det har varit ganska många vändor, säger kommundirektör Arsim Zekaj.

Nyan - 17 timmar sedan

242 personer såg Kedjan

Kökars teatergrupp har spelat tre föreställningar av ”Kedjan” för fullsatta hus. 242 personer har sett pjäsen. – Vi är alla överväldigade över responsen och det positiva mottagandet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.