Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 19 February, 20:25

Nyan - 12 okt 18 kl. 11:00

26 jobb försvinner vid PafSamarbetsförhandlingarna vid Paf är avslutade. Resultatet är att 20 jobb försvinner på Åland och 6 i Helsingfors.
Målsättningen har varit att minimera antalet uppsägningar vilket har uppnåtts genom omplaceringar och frivilliga alternativ. Ingen har sagts upp och 18 personer har accepterat ett frivilligt avgångsvederlag, uppger Paf i ett pressmeddelande.
Dan Helenius dan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Paf, Åland, Helsingfors, Helenius, Nyan

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 26 jobb, försvinnervid , Paf
HBL - 22 nov 12 kl. 13:19

105 jobb försvinner på Cargotec

Cargotec säger upp 72 personer i Finland. Dessutom tvingas många lämna företaget då deras kontrakt går ut och totalt 105 jobb försvinner från företaget.Tammerfors drabbas hårdast, där 65 kontrakt går ut.

Kristianstadsbladet - 24 okt 12 kl. 08:58

30-tal jobb försvinner från Svenska Lantägg

Foto: Lasse Ottosson
Svenska Lantägg lägger ner sin verksamhet i Hässleholm för flytt till huvudkontoret i Skara. Ett 30-tal jobb försvinner.
Verksamheten i Hässleholm stängs och beräknas vara avvecklad under andra halvåret 2013.

BT - 07 nov 12 kl. 10:51

1 550 jobb försvinner på Ericsson

Nästan en tiondel av personalstyrkan berörs när Ericsson ska banta 1 550 tjänster i Sverige.
"Det är naturligtvis ett tungt besked som vi i dag ger våra anställda i Sverige", säger personalchefen Tomas Qvist.
- Det som händer i vår omvärld styr vi inte över.

YLE - 19 jan 16 kl. 12:41

126 jobb försvinner från Uponor i Vasa

126 jobb försvinner från Uponor i Vasa. Det är resultatet av företagets samarbetsförhandlingar som avslutades på tisdagen. Det är färre än vad som först befarades.

YLE - 19 jan 16 kl. 12:41

103 jobb försvinner från Uponor i Vasa

103 jobb försvinner från Uponor i Vasa. Det är resultatet av företagets samarbetsförhandlingar som avslutades på tisdagen. Det är färre än vad som först befarades.

YLE - 05 jun 14 kl. 12:34

Keva: Tiotusentals jobb försvinner vid kommunerna

Nästan 40 000 kommunala jobb kommer att försvinna de närmaste fem åren, bedömer de kommunala ekonomi- och finanschefer som kommunernas pensionsförsäkring Keva har intervjuat. Arbetsplatserna blir färre eftersom kommunerna inte ersätter alla som går i pension. Årligen går 16 000 kommunala arbetstagare i pension.

SmålandsPosten - 13 nov 14 kl. 17:30

1 000 jobb försvinner på Volvo? Braås drabbas

Volvo CE meddelade på torsdagen att över 1 000 jobb försvinner inom koncernen. I Sverige kan över 150 jobb försvinna och Braås kommer att drabbas..

Sydsvenskan - 21 nov 18 kl. 10:48

7 500 jobb försvinner från Ikea

Ikeakoncernen möblerar om med en helt ny organisation – 7 500 jobb försvinner globalt varav 650 tjänster varslas i Sverige. Möbeljätten står inför den största personalväxlingen någonsin, som världen runt också innebär 11 500 nya jobb. Varsel drabbade Ik.

DN - 21 nov 18 kl. 10:50

7 500 jobb försvinner från Ikea

Ikeakoncernen möblerar om med en helt ny organisation – 7.500 jobb försvinner globalt varav 650 tjänster varslas i Sverige. Möbeljätten står inför den största personalväxlingen någonsin, som världen runt också innebär 11.

Kristianstadsbladet - 21 nov 18 kl. 10:48

7 500 jobb försvinner från Ikea

Ikeakoncernen möblerar om med en helt ny organisation - 7 500 jobb försvinner globalt varav 650 tjänster varslas i Sverige. Möbeljätten står inför den största personalväxlingen någonsin, som världen runt också innebär 11 500 nya jobb.(TT).

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Otto Andersson ställs ut i Åbo

När Vårdöpojken Otto Andersson föddes 1879 hade hans tre äldre bröder alla tagits av havet. Han förbjöds därför av föräldrarna att gå till sjöss. Istället blev han musiker och till sist professor i musikvetenskap i Helsingfors.

Nyan - 2 timmar sedan

Hamnen får amorteringsfrihet

Mariehamns hamn ab:s ekonomi är svårt trängd under ombyggnaden av kaj 3 i Västerhamn. Därför har hamnen anhållit om amorteringsfrihet om totalt 3,8 miljoner euro fram till den sista december 2021. Amorteringsfrihet i den här omfattningen kan inte godkännas av stadsdirektören, utan kräver beslut i fullmäktige.

Nyan - 3 timmar sedan

Styrelse för destilleri tillsatt

Stallhagens bryggmästare Mats Ekholm har lämnat in en ansökan om näringsrätt för Slottsdestilleriet till landskapsregeringen. I ansökan framkommer att styrelsen för destilleriet består av följande personer: Marika Fagerlund, Jan Wennström, Viktor Eriksson, Jenny Björklund och Lennart Joelsson (suppleant). (ff)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 3 timmar sedan

Åländsk skaparkraft blir fotoutställning

I dag har Marcus Bomans fotoutställning ”Skaparkraft. Åländska konstnärer” vernissage på Galleri NIPÅ. Utställningen är en vidareutveckling av projektet som i höstas resulterade i boken med samma namn.

Nyan - 4 timmar sedan

Kökar utvalt av EU som fossilfri pionjär

EU har handplockat Kökar som en av tjugo öar som ska utgöra en förebild för andra öar som vill reducera sina koldioxidutsläpp. .

Nyan - 6 timmar sedan

Dubbel volym för Ålands Skogsindustrier

Från 70 000 kubikmeter till 140 000 kubikmeter. Så mycket räknar Ålands Skogsindustrier med att produktionsvolymen ökar från förra året när vindfällena från stormen Alfrida ska tas tillvara. Tiden är knapp.

Nyan - 9 timmar sedan

Strejk påverkar inte skärgårdstrafiken

En eventuell sjömansstrejk kommer att påverkar den åländska skärgårdstrafiken, det meddelar Ålandstrafiken. Sjömansunionen och Rederierna i Finland satt i går med riksförlikningsmannen i Helsingfors, för att diskutera situationen efter att facket i torsdags varslade om strejk. Strejkvarslet gäller alla finlandsflaggade fartyg – passagerarfartyg, fraktfartyg och isbrytare – och bryter ut den 1 mars klockan 10 om man inte når en lösning.

Nyan - 10 timmar sedan

Förlängd anbudstid för nya Föglöfärjan

Tiden för att lämna in anbud på den nya Föglöfärjan mellan Gripö och Mellanholm förlängs. Samtidigt förlängs också tiden att ställa frågor om upphandlingen. Det beslutar landskapsregeringen.

Nyan - 11 timmar sedan

Långa förhandlingar efter strejkvarslet

Förlikningsförhandlingarna i den varslade sjömansstrejken inleddes i går kl 10 och pågick till efter kl 17. Hans Ahlström, vice verkställande direktör på Rederierna i Finland och den som leder förhandlingarna från arbetsgivarsidan, säger till Nya Åland att förhandlingarna fortsätter denna vecka. Han säger vidare att parterna kommit överens om att varken facket eller arbetsgivarsidan ska kommentera hur förhandlingarna fortskrider, utan hänvisar till förlikningsman Jukka Ahtela vid riksförlikningsmannens byrå.

Nyan - 12 timmar sedan

Nya stadsdirektiv för upphandling

På grund av förnyad EU-lagstiftning har staden nu uppdaterat sina direktiv för upphandlingar. På sitt senaste möte godkände stadsstyrelsen de nya upphandlingsdirektiven. Styrelsen lade till ett stycke till det tidigare föreslagna utkastet, där framgår att upphandlingsdirektivet ska iakttas av stadens samtliga upphandlande enheter och tillämpas på samtliga upphandlingar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.