SVT > Inrikes

Tuesday, 16 October, 21:10

SVT - 12 okt 18 kl. 10:13

Polisen: Risk för bedrägeri och id-kapning i välgörenhetsgrupper på FacebookDen som vill hjälpa sin medmänniska genom att skänka en slant till behövande, efter en bedjan i en grupp på Facebook, bör tänka sig noga för, uppmanar polisen. Pengarna hamnar lätt i händerna på bedragare – men även de som ber om hjälp kan råka ut för olägenheter i form av identitetsstöld..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Facebook

Dela artikeln

334 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisen, Riskför , bedrägerioch , id-kapningi , välgörenhetsgrupper, Facebook
SmålandsPosten - 08 nov 17 kl. 14:23

Länet: Blev utsatt för id-kapning och bedrägeri

En kommuninvånare har blivit utsatt för flera fall av id-kapning och bedrägeri. Att någon använt personuppgifterna upptäcktes när det kom betalningskrav på lån som den drabbade aldrig hade tagit..

Sydsvenskan - 29 maj 15 kl. 16:01

Bedrägeri genom id-kapning ökar

Bedrägerier där bedragaren använder någons personnummer har ökat med hela 37 procent mellan 2013 och 2014, skriver Dagens Nyheter.— Förra året gjordes 67 000 bedrägeriförsök med hjälp av id-inträngning. Värdet uppgår till 3,7 miljarder kronor, säger Johan Hopstadius, presschef på kreditupplysningsföretaget UC till TT.

Metro - 29 maj 15 kl. 16:01

Bedrägeri genom id-kapning ökar

Bedrägerier där bedragaren använder någons personnummer har ökat med hela 37 procent mellan 2013....

Helsingborgs Dagblad - 29 sep 15 kl. 12:35

Bedrägeri med id-kapning

En Landskronabo i 40-årsåldern har polisanmält att han utsatts för bedrägeriförsök..

Skånskan - 10 aug 16 kl. 07:12

Fler poliser bekämpar id-kapning

Polisen gör en satsning på att stävja id-kapningar och bedrägeribrott.Bara i Stockholm innebär satsningen att ett 30-tal nya medarbetare rekryteras, skriver Dagens Nyheter. Förra året fick polisen in hela 185 000 anmälningar om bedrägeribrott, en ökning med 15 procent jämfört med året innan.

Västerbottens Folkblad - 20 apr 16 kl. 10:45

Lättare att låsa din identitet efter kapning

Har du drabbats av en id-kapning och fått ringa ett stort antal företag för att spärra dig? Nu kommer det att gå smidigare, företagen som arbetar med kreditupplysning har skapat en gemensam spärrfunktion. Det är Polisen-bedrägeri som berättar om nyheten på sin Facebook-sida.

Expressen - 08 aug 17 kl. 16:19

Polisen larmar: nya okända bedrägeriet

Nu varnar polisen för en nytt sms-bedrägeri som sticker ut på flera kusliga vis. Bedragarna låtsas jobba för polisen och tycks veta offrens namn – och försöker lura av dem pass- och id-uppgifter i en chatt. – Det verkar inte handla om någon vanlig ID-kapning utan kanske uppgifter som ska användas för att tillverka falska pass, säger Jan Olsson, polisens nationella bedrägeriexpert.

DI - 06 jun 18 kl. 11:35

Bedrägerierna mot privatpersoner ökar – så skyddar du dig

Personer som utsätts för ett privatekonomiskt bedrägeri ökar. Ett av de vanligaste bedrägerierna är att få okända varor hemskickade. Det visar den årliga undersökningen från UC där antalet så kallade bedrägerispärrar ökat med 26 procent.

Skånskan - 21 sep 18 kl. 20:15

Åtalas för bank-id kapning

MALMÖ På fredagen lämnade åklagare in ett jätteåtal till Malmö tingsrätt.
De åtalade misstänks ingå i en av de ligor som ägnar sig åt bedrägerier genom att kapa offrens bank id och koder och på så sätt kunnat svindla till sig miljonbelopp.Hela 41 personer, kvinnor och män åtalas.

Kristianstadsbladet - 15 okt 16 kl. 03:00

Bedrägerier flödar in

Till polisregion Syd flödar det in näst mest bedrägeriärenden, bara Stockholm har fler. I cirka 60 procent av ärendena finns id-kapning med..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Vet du vilken sida sparkcykeln ska åka på?

Promenera gör man till vänster om vägen och cykla till höger, det fastslog regeringen nyligen. Men alla vet inte vilken sida som gäller om man förflyttar sig på andra sätt med exempelvis skateboard eller segway..

SVT - 1 timme sedan

Guide: Vad händer om vi inte får någon ny regering?

Hur länge kan regeringskrånglet fortsätta och vad händer om politikerna aldrig kommer överens? SVT Nyheter reder ut vad som kan hända..

SVT - 6 timmar sedan

Tredubbling av antidepressiva läkemedel till barn

Antalet barn som får antidepressiva läkemedel har tredubblats sedan 2007, visar siffror från Socialstyrelsen. Förra året fick nästan 5 700 barn upp till 14 år antidepressiva medel..

SVT - 10 timmar sedan

Stefan Löfvens samtal har inletts – träffar Alliansen i dag

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven sitter just nu i samtal med moderatledaren Ulf Kristersson, skriver Expressen. Detta en dag efter att han tagit över stafettpinnen och försöket att bilda en ny regering..

SVT - 10 timmar sedan

Svårt läge för Löfven – små chanser att locka C och L

Bollen ligger nu hos S-ledaren Stefan Löfven i försöket att bilda en ny regering. För att han ska lyckas måste han få med sig framför allt C, men även L. Löfvens chanser att lyckas verkar dock inte vara särskilt stora, enligt SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein..

SVT - 10 timmar sedan

100 000 lever i materiell fattigdom i Sverige

Ungefär en procent av befolkningen i Sverige lever i allvarlig materiell fattigdom i Sverige, enligt SCB:s senaste rapport. Det är lägst i Europa..

SVT - 11 timmar sedan

KD-ledaren räds inte att L och C lämnar Alliansen

KD-ledaren Ebba Busch Thor räds inte att C och L ska överge Alliansen och stödja en regering med Stefan Löfven (S) som statsminister. Detta säger hon dagen efter att Löfven tagit över stafettpinnen. – Alla mina Allianskollegor och jag är tydliga med att vi vill hålla ihop Alliansen, säger hon..

SVT - 12 timmar sedan

Nya kryddburken väcker ilska: ”Det bor en liten Donald Trump i oss alla”

Kryddtillverkaren Santa Maria har varit i blåsväder de senaste dagarna. Anledningen är den nya kryddburken, som fått ett lock med ett större hål än den gamla. Detta har väckt stor ilska i sociala medier och folk är väldigt upprörda.

SVT - 15 timmar sedan

Regeringsbildningen drar ut på tiden – nu höjs röster för grundlagsändring

Fem veckor efter valet finns ännu ingen ny regering i sikte. Och att bilda en ny regering kan i praktiken ta hur lång tid som helst. Nu höjs röster för att grundlagen borde ändras och en maxgräns införas.

SVT - 20 timmar sedan

Ny rapport: Unga som återvänder till Afghanistan blir utstötta

Barn och unga från Afghanistan, som varit i Europa men återvänt till sitt hemland, tvingas ofta till ett farligt liv i rädsla och utsatthet. Det hävdar hjälporganisationen Rädda Barnen som i en ny rapport kritiserar återvändarprocessen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.