SVT > Inrikes

Friday, 22 February, 19:53

SVT - 12 okt 18 kl. 10:13

Polisen: Risk för bedrägeri och id-kapning i välgörenhetsgrupper på FacebookDen som vill hjälpa sin medmänniska genom att skänka en slant till behövande, efter en bedjan i en grupp på Facebook, bör tänka sig noga för, uppmanar polisen. Pengarna hamnar lätt i händerna på bedragare – men även de som ber om hjälp kan råka ut för olägenheter i form av identitetsstöld..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Facebook

Dela artikeln

350 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisen, Riskför , bedrägerioch , id-kapningi , välgörenhetsgrupper, Facebook
Skånskan - 29 okt 18 kl. 05:00

Pojkvän avslöjade grovt bedrägeri

MALMÖ 882 000 kronor försvann från ett hyrbilsföretag och spåren ledde fram till en 31-årig revisor på företaget.
Nu åtals kvinnan för grovt bedrägeri tillsammans med två manliga kumpaner från Malmö och Skarpnäck.Under ett dygn i juli försvann 882 000 kronor från hyrbilsföretagets konto i Malmö och fördelades sedan ut till olika konton.

SmålandsPosten - 08 nov 17 kl. 14:23

Länet: Blev utsatt för id-kapning och bedrägeri

En kommuninvånare har blivit utsatt för flera fall av id-kapning och bedrägeri. Att någon använt personuppgifterna upptäcktes när det kom betalningskrav på lån som den drabbade aldrig hade tagit..

Sydsvenskan - 29 maj 15 kl. 16:01

Bedrägeri genom id-kapning ökar

Bedrägerier där bedragaren använder någons personnummer har ökat med hela 37 procent mellan 2013 och 2014, skriver Dagens Nyheter.— Förra året gjordes 67 000 bedrägeriförsök med hjälp av id-inträngning. Värdet uppgår till 3,7 miljarder kronor, säger Johan Hopstadius, presschef på kreditupplysningsföretaget UC till TT.

Metro - 29 maj 15 kl. 16:01

Bedrägeri genom id-kapning ökar

Bedrägerier där bedragaren använder någons personnummer har ökat med hela 37 procent mellan 2013....

Helsingborgs Dagblad - 29 sep 15 kl. 12:35

Bedrägeri med id-kapning

En Landskronabo i 40-årsåldern har polisanmält att han utsatts för bedrägeriförsök..

Skånskan - 10 aug 16 kl. 07:12

Fler poliser bekämpar id-kapning

Polisen gör en satsning på att stävja id-kapningar och bedrägeribrott.Bara i Stockholm innebär satsningen att ett 30-tal nya medarbetare rekryteras, skriver Dagens Nyheter. Förra året fick polisen in hela 185 000 anmälningar om bedrägeribrott, en ökning med 15 procent jämfört med året innan.

Västerbottens Folkblad - 20 apr 16 kl. 10:45

Lättare att låsa din identitet efter kapning

Har du drabbats av en id-kapning och fått ringa ett stort antal företag för att spärra dig? Nu kommer det att gå smidigare, företagen som arbetar med kreditupplysning har skapat en gemensam spärrfunktion. Det är Polisen-bedrägeri som berättar om nyheten på sin Facebook-sida.

Expressen - 08 aug 17 kl. 16:19

Polisen larmar: nya okända bedrägeriet

Nu varnar polisen för en nytt sms-bedrägeri som sticker ut på flera kusliga vis. Bedragarna låtsas jobba för polisen och tycks veta offrens namn – och försöker lura av dem pass- och id-uppgifter i en chatt. – Det verkar inte handla om någon vanlig ID-kapning utan kanske uppgifter som ska användas för att tillverka falska pass, säger Jan Olsson, polisens nationella bedrägeriexpert.

DI - 06 jun 18 kl. 11:35

Bedrägerierna mot privatpersoner ökar – så skyddar du dig

Personer som utsätts för ett privatekonomiskt bedrägeri ökar. Ett av de vanligaste bedrägerierna är att få okända varor hemskickade. Det visar den årliga undersökningen från UC där antalet så kallade bedrägerispärrar ökat med 26 procent.

Skånskan - 21 sep 18 kl. 20:15

Åtalas för bank-id kapning

MALMÖ På fredagen lämnade åklagare in ett jätteåtal till Malmö tingsrätt.
De åtalade misstänks ingå i en av de ligor som ägnar sig åt bedrägerier genom att kapa offrens bank id och koder och på så sätt kunnat svindla till sig miljonbelopp.Hela 41 personer, kvinnor och män åtalas.

Fler nyheter från SVT

SVT - 10 minuter sedan

Bolaget som ska syna Swedbank granskas själva för inblandning i penningtvätt

Revisionsbolaget EY har anlitats för att göra en extern utredning av den misstänkta penningtvätten i Swedbank. Men samtidigt granskas EY själva för inblandning i penningtvättshärvan i Danske Bank, skriver Affärsvärlden..

SVT - 45 minuter sedan

Riksgäldens chef: ”Det finns en girighetskultur hos bankerna”

Riksgäldsdirektören Hans Lindblad är mycket bekymrad över uppgifterna om misstänkt penningtvätt i Swedbank. – Bankerna måste ändra sin kultur och inställning, säger han..

SVT - 1 timme sedan

Annika Strandhäll om hatet på nätet: Som kvinna drabbas man hårdare

Socialförsäkringsministern Annika Strandhäll (S) råkade i veckan ut för en attack. En bild på en kontroversiell tweet som såg ut att vara skriven från hennes konto. Men bilden är manipulerad.

SVT - 1 timme sedan

Försvarsministern: ”Det här är provokativt – farligt”

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) reagerar kraftigt på händelsen i tisdags då ett ryskt stridsflygplan flög cirka 20 meter från ett svenskt signalspaningsflygplan. – Det är väldigt provokativt. Det är farligt, säger han..

SVT - 2 timmar sedan

Bolaget bakom 1177-servern säljer telefonkopplingar till flera landsting

Bolaget VIN, som fått hård kritik för den så kallade 1177-läckan, säljer telefonkopplingstjänster till flera landsting. Det handlar bland annat om samtal till tjänstgörande ambulanschef eller SOS-alarm. Bolaget har även fakturerat MSB för en föreläsning..

SVT - 3 timmar sedan

Ryskt stridsflyg flög nära svenskt signalspaningsflygplan

I tisdags flög ett ryskt stridsflygplan cirka 20 meter från ett svenskt signalspaningsflygplan. – Vid enstaka tillfällen har vi varit med om något liknande. Det är en anmärkningsvärd händelse, säger Anders Persson, flygstabschef i Uppsala till SVT Nyheter..

SVT - 4 timmar sedan

Väljarna: KD knappar in på S i sjukvård- och äldreomsorgsfrågor

Kristdemokraterna stärker sina positioner i politiska frågor som rör sjukvård och äldreomsorg. Nu anser lika många väljare att Kristdemokraterna och Socialdemokraterna bedriver bäst politik inom äldreomsorgen, samtidigt som partiet anses vara det näst bästa inom vårdfrågor. Det visar en Novusundersökning..

SVT - 5 timmar sedan

Nu är våren här – enligt meteorologerna

I sju dygn har dygnsmedeltemperaturen varit över noll grader i delar av södra och västra Sverige. Det betyder att den meteorologiska våren här. – Troligtvis kommer våren att få ytterligare utbredning under nästa vecka, säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen..

SVT - 6 timmar sedan

Molnvakter och etikutvecklare – det här är framtidens jobb

Studerar du på universitet just nu? Då kanske du tillhör de 65 procent som kommer arbeta med ett jobb som ännu inte ens finns. Inte nog med det, 85 procent av de jobb som kommer finnas till år 2030 existerar ännu inte, visar en rapport som Trygghetsrådet tagit fram..

SVT - 7 timmar sedan

Åklagaren yrkar på livstid för hedersmord: ”Hon vågade inte gå till polisen”

Åklagaren yrkar på livstids fängelse för Masziehs misstänkta mördare. Enligt åklagaren var det hedersmotiv som låg bakom mordet. – Hon ville bryta normerna han satt upp och istället leva ett västerländskt liv, säger målsägarbiträdet Saman Paknejad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.