SVT > Inrikes

Sunday, 16 December, 02:53

SVT - 12 okt 18 kl. 10:13

Polisen: Risk för bedrägeri och id-kapning i välgörenhetsgrupper på FacebookDen som vill hjälpa sin medmänniska genom att skänka en slant till behövande, efter en bedjan i en grupp på Facebook, bör tänka sig noga för, uppmanar polisen. Pengarna hamnar lätt i händerna på bedragare – men även de som ber om hjälp kan råka ut för olägenheter i form av identitetsstöld..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Facebook

Dela artikeln

350 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisen, Riskför , bedrägerioch , id-kapningi , välgörenhetsgrupper, Facebook
Skånskan - 29 okt 18 kl. 05:00

Pojkvän avslöjade grovt bedrägeri

MALMÖ 882 000 kronor försvann från ett hyrbilsföretag och spåren ledde fram till en 31-årig revisor på företaget.
Nu åtals kvinnan för grovt bedrägeri tillsammans med två manliga kumpaner från Malmö och Skarpnäck.Under ett dygn i juli försvann 882 000 kronor från hyrbilsföretagets konto i Malmö och fördelades sedan ut till olika konton.

SmålandsPosten - 08 nov 17 kl. 14:23

Länet: Blev utsatt för id-kapning och bedrägeri

En kommuninvånare har blivit utsatt för flera fall av id-kapning och bedrägeri. Att någon använt personuppgifterna upptäcktes när det kom betalningskrav på lån som den drabbade aldrig hade tagit..

Sydsvenskan - 29 maj 15 kl. 16:01

Bedrägeri genom id-kapning ökar

Bedrägerier där bedragaren använder någons personnummer har ökat med hela 37 procent mellan 2013 och 2014, skriver Dagens Nyheter.— Förra året gjordes 67 000 bedrägeriförsök med hjälp av id-inträngning. Värdet uppgår till 3,7 miljarder kronor, säger Johan Hopstadius, presschef på kreditupplysningsföretaget UC till TT.

Metro - 29 maj 15 kl. 16:01

Bedrägeri genom id-kapning ökar

Bedrägerier där bedragaren använder någons personnummer har ökat med hela 37 procent mellan 2013....

Helsingborgs Dagblad - 29 sep 15 kl. 12:35

Bedrägeri med id-kapning

En Landskronabo i 40-årsåldern har polisanmält att han utsatts för bedrägeriförsök..

Skånskan - 10 aug 16 kl. 07:12

Fler poliser bekämpar id-kapning

Polisen gör en satsning på att stävja id-kapningar och bedrägeribrott.Bara i Stockholm innebär satsningen att ett 30-tal nya medarbetare rekryteras, skriver Dagens Nyheter. Förra året fick polisen in hela 185 000 anmälningar om bedrägeribrott, en ökning med 15 procent jämfört med året innan.

Västerbottens Folkblad - 20 apr 16 kl. 10:45

Lättare att låsa din identitet efter kapning

Har du drabbats av en id-kapning och fått ringa ett stort antal företag för att spärra dig? Nu kommer det att gå smidigare, företagen som arbetar med kreditupplysning har skapat en gemensam spärrfunktion. Det är Polisen-bedrägeri som berättar om nyheten på sin Facebook-sida.

Expressen - 08 aug 17 kl. 16:19

Polisen larmar: nya okända bedrägeriet

Nu varnar polisen för en nytt sms-bedrägeri som sticker ut på flera kusliga vis. Bedragarna låtsas jobba för polisen och tycks veta offrens namn – och försöker lura av dem pass- och id-uppgifter i en chatt. – Det verkar inte handla om någon vanlig ID-kapning utan kanske uppgifter som ska användas för att tillverka falska pass, säger Jan Olsson, polisens nationella bedrägeriexpert.

DI - 06 jun 18 kl. 11:35

Bedrägerierna mot privatpersoner ökar – så skyddar du dig

Personer som utsätts för ett privatekonomiskt bedrägeri ökar. Ett av de vanligaste bedrägerierna är att få okända varor hemskickade. Det visar den årliga undersökningen från UC där antalet så kallade bedrägerispärrar ökat med 26 procent.

Skånskan - 21 sep 18 kl. 20:15

Åtalas för bank-id kapning

MALMÖ På fredagen lämnade åklagare in ett jätteåtal till Malmö tingsrätt.
De åtalade misstänks ingå i en av de ligor som ägnar sig åt bedrägerier genom att kapa offrens bank id och koder och på så sätt kunnat svindla till sig miljonbelopp.Hela 41 personer, kvinnor och män åtalas.

Fler nyheter från SVT

SVT - 7 timmar sedan

Nu blir det varmare igen: ”En ordentlig temperaturstigning”

I flera delar av landet står termometern på minus 20 grader. Framförallt i Norrland och Dalarna har det varit väldigt kallt. Men du kan packa ner sockorna och lägga undan fleecejackan ett tag.

SVT - 11 timmar sedan

Ingen fri kollektivtrafik för unga i sommar

Det blir ingen andra och tredje sommar där ungdomar kan åka kollektivtrafik gratis. I och med att Moderaternas och Kristdemokraternas budgetförslag röstades igenom i riksdagen, med hjälp av Sverigedemokraterna, dras det statliga bidraget på 350 miljoner kronor för 2019 in. – Det är djupt olyckligt, anser Jens Holm (V), ordförande i riksdagens trafikutskott..

SVT - 13 timmar sedan

Samtal om ny regering fortsätter i helgen

I riksdagen fortsätter nu samtalen om hur Sverige ska kunna få en ny regering. Kontakterna inleddes enligt uppgift på fredagen och kommer att fortsätta under helgen, säger talmannens pressekreterare Anna Ström till SVT Nyheter..

SVT - 15 timmar sedan

Finansinspektionen raderade i utlämnade dokument

Finansinspektionen har manipulerat dokument innan myndigheten lämnat ut dem, enligt SvD. – Jag skulle säga att det är brottsligt, säger Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt vid Uppsala universitet, till SvD. Finansinspektionen tillsätter nu en utredning för att granska det inträffade..

SVT - 16 timmar sedan

Kvinnor och rika mer nöjda med sitt sexliv än män och de med lägre inkomst

Är du kvinna, gift eller höginkomsttagare? Då är chansen stor att du är mer nöjd med ditt sexliv. Det visar en undersökning som Novus har gjort på uppdrag av SVT Nyheter..

SVT - 19 timmar sedan

Trendbrott: Vinterresandet minskar

Flygresorna till sol och värme på vintern har ökat stadigt i flera år, men i år syns ett trendbrott. Men det tycks inte bero på klimatdebatten – snarare den varma sommaren och svaga kronan..

SVT - Igår: 21:41

Opinionsbildarna: Så stor är sannolikheten för ett extra val

Stefan Löfven (S) är nedröstad och Sverige har tagit ett steg närmare ett extra val. SVT Nyheter har frågat fyra opinionsbildare vad de tror kommer att hända framöver. – Det är klokt att börja förbereda sig på ett extra val, säger Anders Lindberg, politisk chefredaktör på Aftonbladet..

SVT - Igår: 20:52

Jonas Millard: Jag står inte bakom de grova inläggen på Flashback

Jonas Millard, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, säger till SVT Nyheter att han inte skrivit något av de grova inläggen på det Flashback-konto som han startade när han gick på gymnasiet och att han inte vet vem eller vilka som gjort det. Han får stöd från partiets gruppledare Mattias Karlsson..

SVT - Igår: 20:36

Fem enkla tips: Så får du ett bättre sexliv

Trött på klitorisguider och snack om att kommunicera mera? Varsågod, här är en handfast och bra guide som ger dig fem snabba tips på hur du kan förbättra ditt sexliv..

SVT - Igår: 20:32

Utesluten advokat försvarar misstänkt för Muskö-intrång – upp till domstol om hon kan fortsätta

Advokatsamfundets beslut att utesluta en advokat som förfalskat fullmakter kan få betydelse för ett av Sveriges just nu mest uppmärksammade rättsfall. Hon utsågs nyligen att försvara en av de två män som misstänks för intrånget på Muskö örlogsbas i början av december..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.