Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 16 October, 20:42

Världen Idag - 12 okt 18 kl. 10:11

Pingst storsatsar för att ge Jesus till DalslandPå fredag kväll startar väckelsekampanjen Jesus till Dalsland i Pingstkyrkan Bengtsfors. Satsningen, som pågår under fyra helger, började med att pastorn fick ett tilltal från Gud mitt i natten..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Jesus, Dalsland, Pingstkyrkan Bengtsfors, Gud

Dela artikeln

157 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pingst, storsatsarför att ge , Jesustill , Dalsland
Världen Idag - 12 maj 14 kl. 00:00

Jesus till alla på Pingst rådslag

När Pingst höll årets rådslag låg stort fokus på vad som är nästa steg för Pingst, och vilka prioriteringar man ska göra. Daniel Alm, pastor i pingstförsamlingen i Västerås, är nöjd med rådslaget och det stora engagemang som finns inom rörelsen.– Redan i Pelle Hörnmarks inledande tal så lades en stark betoning på Jesus till folket.

Dagen - 27 okt 11 kl. 03:00

Att slakta heliga kor inom Pingst

Finns det "heliga kor" inom Pingst, det vill säga etablerade sanningar som inte får eller kan röras? Och är det som är knäsatt i dag också gällande för i morgon? Jag tänker inte på de relativa småsakerna som predikstolens och orgelns förfall och liknande, liksom att det är de unga som med sin erfarenhet sätter agendan för församlingens verksamhet.

Dagen - 03 maj 11 kl. 11:18

Jesus bad om enhet, inget annat

Svar till Barbro Sigfridssons antikel i Dagen den 20 april. Det är inte ofta mitt hjärta fylls av sorg när jag läser Dagen, men Barbro Sigfridssons inlägg i debatten om pingstledarnas förestående besök i Rom tillsammans med den katolske biskopen Anders Arborelius fyllde mitt hjärta med sorg. Sigfridsson vill stå med båda fötterna rotade i den bibliska myllan och det uppskattar jag och kanske just därför skriver jag dessa rader.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Nu ska Sveriges barn få höra om Jesus

Nu gör Sveriges kristna barnledare gemensam sak för att barnen ska få lära känna Jesus. - Det blir en matnyttig och uppmuntrande konferens för barnledare, anställda och frivilliga, samt föräldrar, säger Olof Edsinger, generalsekreterare för Salt och en av initiativtagarna till konferensen, som kommer hållas i februari nästa år.

Salt, Evangeliska Fosterlands-Stiftelsens barn- och ungdomsorganisation, har nyligen påbörjat lanseringen av det nya söndagsskolmaterialet "Skatten - på äventyr med Gud".

Dagen - 12 jan 11 kl. 03:00

Många frågetecken inför ny församlingsordning i Pingst


När jag läste Pelle Hörnmarks tankar om en ny församlingsordning blev jag inte överraskad. Jag förstod att det som nu händer "teologiskt" är ju inget annat än en fortsättning på den pragmatism och kontextualiseringsteologi som präglat Pingst de senaste 20 åren.
Några frågor till Pelle Hörnmark: Hur ser du på begreppet församlingstukt?

Dagen - 14 jul 11 kl. 03:00

Imamer predikar om Jesus utifrån Koranen

Imamer som predikar evangeliet, kristna husgrupper mitt i islamska områden och Koranen som ett medel för att nå ut med Jesus - är det villfarelser eller ett sätt för Gud att vinna människor? Lars Anderås, verksamhetsansvarig Pingst Internationellt, tror på det senare.

För två år sedan hörde han talas om det för första gången, att någonting höll på att hända inom islam, att kristna husförsamlingar växte fram i den muslimska världen.

Dagen - 12 jan 11 kl. 03:00

Nytt förslag från Pingst kan bidra till enande


När jag som ung pingstpastor predikade om dopet så fanns det inte mer än ett dop. Så finns det inte heller nu i min begreppsvärld mer än ett dop. Precis som Paulus skriver till församlingen i Efesus: "En är Herren, en är tron, ett är dopet.

Dagen - 18 mar 11 kl. 03:00

Pingst på frammarsch

Det är något på gång hos pingstvännerna i Sverige. Ännu ligger förändringarna vid sidan av radarn för den stora allmänheten, men allt fler noterar att pingströrelsen är på frammarsch. Det pågår ett rustningsarbete i ledarskapet, det tas nya initiativ på församlingsplanterings- och utbildningsområdet.

Världen Idag - 04 okt 18 kl. 15:40

2 053 döptes i pingst under 2017

Under 2017 lät historiskt många, 2 053 personer, döpa sig i pingstförsamlingarna och rörelsen ökade med 1 745 personer. ”Vilken glädje för de många människor som fått ta emot Jesus”, skriver Pingst FFS på sin Facebooksida..

Dagen - 30 sep 16 kl. 03:05

Vill Jesus ett perspektivskifte?

Vilken väg ska vi gå framöver och vad ger störst engagemang för att se människor komma till personlig tro på Jesus Kristus? Det skriver Daniel Alm, föreståndare i Pingst FFS..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 3 timmar sedan

Ny biskop i Missionsprovins riskerar "avkragning"

Missionsprovinsen valde i lördags Bengt Ådahl som nästa missionsbiskop, efter avgående Roland Gustafsson. Bara några veckor dessförinnan uppmanades han av Göteborgsbiskopen Susanne Rappmann att avsäga sig sin rätt att utöva prästämbetet inom Svenska kyrkan i det fall han blev vald. – Jag kommer inte att lämna in någon sådan ansökan, utan det initiativet får de ta, säger Bengt Ådahl..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Jesus4Europe väckte iver för Europa-mission

Helgens konferens Jesus4Europe samlade många missionsintresserade i Filadelfiakyrkan i Stockholm. – Det visade sig finnas ett oerhört stort intresse för arbetet i Europa, den världsdel där andelen evangeliskt kristna är lägst, säger Rauli Lehtonen, missionspastor i Finska Filadelfia..

Världen Idag - 10 timmar sedan

KD-ledaren rusar i förtroendemätning

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor har på kort tid gått från botten till toppen när det gäller allmänhetens förtroende för de olika partiledarna..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Australien överväger ambassadflytt

Australien överväger att flytta sin Israelambassad från Tel Aviv till Jerusalem, vilket bryter mot Australiens tidigare Mellanösternpolitik..

Världen Idag - Igår: 16:34

Gud stöder idé om judisk nation

Kristen sionism bejakar det som första lärarna av Nya testamentet tar som självklart. Ingenstans i Nya testamentet kan man finna att Israel som folk förkastas eller att Guds förbund med Israel som nation annullerats, framhåller Göran Lennartsson..

Världen Idag - Igår: 14:48

Löfven redo kompromissa för en ny regering

Socialdemokraternas Stefan Löfven är redo att försöka bilda en ny regering. Han öppnar upp för kompromisser med borgerliga partier..

Världen Idag - Igår: 14:37

Viger inte homopar – har stort stöd i Stockholmsförsamling

Ytterligare en nytillträdd kyrkoherde har kritiserats för att han inte vill viga homosexuella par, Petter Sundelius i Stockholmsförsamlingen S:t Matteus..

Världen Idag - Igår: 14:39

Hans ovilja att viga homopar har resulterat i hård debatt

Den nya kyrkoherden i Mölndals pastorat, Carl Sjögren, debatteras just nu på sociala medier. Orsaken är en intervju i Mölndals-Posten, där han uppger att han inte kommer att viga samkönade par..

Världen Idag - Igår: 10:52

Kritik mot kyrkostyrelsens Israelresa: "Indoktrineringsresa"

”En i raden av de politiska indoktrineringsresor Svenska kyrkan ordnar och finansierar för grupper inom och utanför kyrkan”. Så beskriver prästen och debattören Annika Borg den resa till Israel som kyrkostyrelsen, Svenska kyrkans högsta verkställande organ, gjorde i förra veckan..

Världen Idag - Igår: 08:00

”Öst och väst har mycket att lära av varandra”

Europas ivrigaste missionärer finns i dag i länder som Rumänien och Ukraina. Men resultatet blir som bäst när församlingar i östra och västra Europa krokar arm för att sprida förkunnelsen. Det menar pingstpastor Rauli Lehtonen, som arbetat med mission i östra Europa och andra delar i forna Sovjetunionen i mer än 30 år..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.