Världen Idag > Nyheter

Monday, 18 February, 05:07

Världen Idag - 12 okt 18 kl. 10:11

Pingst storsatsar för att ge Jesus till DalslandPå fredag kväll startar väckelsekampanjen Jesus till Dalsland i Pingstkyrkan Bengtsfors. Satsningen, som pågår under fyra helger, började med att pastorn fick ett tilltal från Gud mitt i natten..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Jesus, Dalsland, Pingstkyrkan Bengtsfors, Gud

Dela artikeln

181 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pingst, storsatsarför att ge , Jesustill , Dalsland
Världen Idag - 12 maj 14 kl. 00:00

Jesus till alla på Pingst rådslag

När Pingst höll årets rådslag låg stort fokus på vad som är nästa steg för Pingst, och vilka prioriteringar man ska göra. Daniel Alm, pastor i pingstförsamlingen i Västerås, är nöjd med rådslaget och det stora engagemang som finns inom rörelsen.– Redan i Pelle Hörnmarks inledande tal så lades en stark betoning på Jesus till folket.

Dagen - 27 okt 11 kl. 03:00

Att slakta heliga kor inom Pingst

Finns det "heliga kor" inom Pingst, det vill säga etablerade sanningar som inte får eller kan röras? Och är det som är knäsatt i dag också gällande för i morgon? Jag tänker inte på de relativa småsakerna som predikstolens och orgelns förfall och liknande, liksom att det är de unga som med sin erfarenhet sätter agendan för församlingens verksamhet.

Dagen - 03 maj 11 kl. 11:18

Jesus bad om enhet, inget annat

Svar till Barbro Sigfridssons antikel i Dagen den 20 april. Det är inte ofta mitt hjärta fylls av sorg när jag läser Dagen, men Barbro Sigfridssons inlägg i debatten om pingstledarnas förestående besök i Rom tillsammans med den katolske biskopen Anders Arborelius fyllde mitt hjärta med sorg. Sigfridsson vill stå med båda fötterna rotade i den bibliska myllan och det uppskattar jag och kanske just därför skriver jag dessa rader.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Nu ska Sveriges barn få höra om Jesus

Nu gör Sveriges kristna barnledare gemensam sak för att barnen ska få lära känna Jesus. - Det blir en matnyttig och uppmuntrande konferens för barnledare, anställda och frivilliga, samt föräldrar, säger Olof Edsinger, generalsekreterare för Salt och en av initiativtagarna till konferensen, som kommer hållas i februari nästa år.

Salt, Evangeliska Fosterlands-Stiftelsens barn- och ungdomsorganisation, har nyligen påbörjat lanseringen av det nya söndagsskolmaterialet "Skatten - på äventyr med Gud".

Dagen - 12 jan 11 kl. 03:00

Många frågetecken inför ny församlingsordning i Pingst


När jag läste Pelle Hörnmarks tankar om en ny församlingsordning blev jag inte överraskad. Jag förstod att det som nu händer "teologiskt" är ju inget annat än en fortsättning på den pragmatism och kontextualiseringsteologi som präglat Pingst de senaste 20 åren.
Några frågor till Pelle Hörnmark: Hur ser du på begreppet församlingstukt?

Dagen - 14 jul 11 kl. 03:00

Imamer predikar om Jesus utifrån Koranen

Imamer som predikar evangeliet, kristna husgrupper mitt i islamska områden och Koranen som ett medel för att nå ut med Jesus - är det villfarelser eller ett sätt för Gud att vinna människor? Lars Anderås, verksamhetsansvarig Pingst Internationellt, tror på det senare.

För två år sedan hörde han talas om det för första gången, att någonting höll på att hända inom islam, att kristna husförsamlingar växte fram i den muslimska världen.

Dagen - 12 jan 11 kl. 03:00

Nytt förslag från Pingst kan bidra till enande


När jag som ung pingstpastor predikade om dopet så fanns det inte mer än ett dop. Så finns det inte heller nu i min begreppsvärld mer än ett dop. Precis som Paulus skriver till församlingen i Efesus: "En är Herren, en är tron, ett är dopet.

Dagen - 18 mar 11 kl. 03:00

Pingst på frammarsch

Det är något på gång hos pingstvännerna i Sverige. Ännu ligger förändringarna vid sidan av radarn för den stora allmänheten, men allt fler noterar att pingströrelsen är på frammarsch. Det pågår ett rustningsarbete i ledarskapet, det tas nya initiativ på församlingsplanterings- och utbildningsområdet.

Världen Idag - 04 okt 18 kl. 15:40

2 053 döptes i pingst under 2017

Under 2017 lät historiskt många, 2 053 personer, döpa sig i pingstförsamlingarna och rörelsen ökade med 1 745 personer. ”Vilken glädje för de många människor som fått ta emot Jesus”, skriver Pingst FFS på sin Facebooksida..

Dagen - 30 sep 16 kl. 03:05

Vill Jesus ett perspektivskifte?

Vilken väg ska vi gå framöver och vad ger störst engagemang för att se människor komma till personlig tro på Jesus Kristus? Det skriver Daniel Alm, föreståndare i Pingst FFS..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 5 timmar sedan

Randig kroppsmålning kan vara ett skydd mot insektsbett

Ränder på kroppen skyddar inte bara zebror, utan också människor från insektsbett. Mest lockande för bromsar är omålat mörkt skinn..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Tröttsam normbrytande propaganda i kulturen

Kanske var kulturens förfall det tydligaste tecknet på Romarrikets förestående undergång. När det som en gång varit en blomstrande antik kultur föll allt djupare i ytlighet och dekadens kunde man också ana att Rom var ett imperium på väg mot sin undergång. En liknande utveckling svämmar i dag över också i vår tids Västerland.

Världen Idag - 5 timmar sedan

Blomdoft kan skifta mellan olika platser

Blommor inom samma art kan dofta olika beroende på var de växer. Det visar en svenskledd studie, som dessutom har upptäckt att småfjärilar ibland bara känner igen blommor från sin egen dalgång..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Statsägda medeltidskyrkor blir byggnadsminnen

Åtta statligt ägda kyrkor från medeltiden har fått status som byggnadsminnen. Det är ett av de första beslut som kultur- och demokratiminister Amanda Lind varit med om att fatta på sin nya post..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Kvinnor som föder fyra barn ska slippa skatt

Förmånliga lån för par som gifter sig och befrielse från inkomstskatt för den som föder minst fyra barn är några av åtgärderna som det konservativa styret i Ungern ämnar införa för att få fart på barnafödandet. Men från Sveriges regering har stark kritik framförts mot Ungerns nya familjepolitik..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Lilja efter Afrika-besök: En hel by tog emot Jesus

Att evangelisera bland några av de sist onådda folken i Afrika. Det var målet när Tommy Lilja vid PTL Ministries nyligen besökte den avlägsna Oomodalen. – En dörr har öppnats till två stora stammar i regionen, hamer och daasanach.

Världen Idag - 21 timmar sedan

LP Grow vill lyfta av de ungas bördor

Att många barn och unga mår dåligt i dag vet vi, men vi vet inte alltid vad vi ska göra åt det. LP Grow möter unga som kämpar både med alkohol, droger och psykisk ohälsa i sin vardag..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Trump mer populär än övriga ledare i kongressen

Han är en av världens mest kritiserade ledare. Men faktum är att USA:s president Donald Trumps popularitetssiffror är betydligt högre än de för Demokraternas talman Nancy Pelosi och de övriga ledarna i kongressen..

Världen Idag - Igår: 18:00

Världen idag-redaktör bokdebuterar

Anna Karlsson arbetar som redaktör på Världen idag. I mars släpps hennes debutroman ”Inte som du tror” på Sjöbergs förlag. Vi ringde upp henne för att ställa några frågor om boken..

Världen Idag - Igår: 14:00

Migrationsverket kallas till utfrågning i riksdagsutskott

Socialförsäkringsutskottet, som också bereder migrationsfrågor och asylpolitik, vill tala med Migrationsverket innan man beslutar om att eventuellt låta snabbutreda hanteringen av asylärenden med koppling till religion..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.