Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 19 December, 12:39

Världen Idag - 12 okt 18 kl. 10:11

Pingst storsatsar för att ge Jesus till DalslandPå fredag kväll startar väckelsekampanjen Jesus till Dalsland i Pingstkyrkan Bengtsfors. Satsningen, som pågår under fyra helger, började med att pastorn fick ett tilltal från Gud mitt i natten..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Jesus, Dalsland, Pingstkyrkan Bengtsfors, Gud

Dela artikeln

181 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pingst, storsatsarför att ge , Jesustill , Dalsland
Världen Idag - 12 maj 14 kl. 00:00

Jesus till alla på Pingst rådslag

När Pingst höll årets rådslag låg stort fokus på vad som är nästa steg för Pingst, och vilka prioriteringar man ska göra. Daniel Alm, pastor i pingstförsamlingen i Västerås, är nöjd med rådslaget och det stora engagemang som finns inom rörelsen.– Redan i Pelle Hörnmarks inledande tal så lades en stark betoning på Jesus till folket.

Dagen - 27 okt 11 kl. 03:00

Att slakta heliga kor inom Pingst

Finns det "heliga kor" inom Pingst, det vill säga etablerade sanningar som inte får eller kan röras? Och är det som är knäsatt i dag också gällande för i morgon? Jag tänker inte på de relativa småsakerna som predikstolens och orgelns förfall och liknande, liksom att det är de unga som med sin erfarenhet sätter agendan för församlingens verksamhet.

Dagen - 03 maj 11 kl. 11:18

Jesus bad om enhet, inget annat

Svar till Barbro Sigfridssons antikel i Dagen den 20 april. Det är inte ofta mitt hjärta fylls av sorg när jag läser Dagen, men Barbro Sigfridssons inlägg i debatten om pingstledarnas förestående besök i Rom tillsammans med den katolske biskopen Anders Arborelius fyllde mitt hjärta med sorg. Sigfridsson vill stå med båda fötterna rotade i den bibliska myllan och det uppskattar jag och kanske just därför skriver jag dessa rader.

Dagen - 04 maj 12 kl. 03:00

Nu ska Sveriges barn få höra om Jesus

Nu gör Sveriges kristna barnledare gemensam sak för att barnen ska få lära känna Jesus. - Det blir en matnyttig och uppmuntrande konferens för barnledare, anställda och frivilliga, samt föräldrar, säger Olof Edsinger, generalsekreterare för Salt och en av initiativtagarna till konferensen, som kommer hållas i februari nästa år.

Salt, Evangeliska Fosterlands-Stiftelsens barn- och ungdomsorganisation, har nyligen påbörjat lanseringen av det nya söndagsskolmaterialet "Skatten - på äventyr med Gud".

Dagen - 12 jan 11 kl. 03:00

Många frågetecken inför ny församlingsordning i Pingst


När jag läste Pelle Hörnmarks tankar om en ny församlingsordning blev jag inte överraskad. Jag förstod att det som nu händer "teologiskt" är ju inget annat än en fortsättning på den pragmatism och kontextualiseringsteologi som präglat Pingst de senaste 20 åren.
Några frågor till Pelle Hörnmark: Hur ser du på begreppet församlingstukt?

Dagen - 14 jul 11 kl. 03:00

Imamer predikar om Jesus utifrån Koranen

Imamer som predikar evangeliet, kristna husgrupper mitt i islamska områden och Koranen som ett medel för att nå ut med Jesus - är det villfarelser eller ett sätt för Gud att vinna människor? Lars Anderås, verksamhetsansvarig Pingst Internationellt, tror på det senare.

För två år sedan hörde han talas om det för första gången, att någonting höll på att hända inom islam, att kristna husförsamlingar växte fram i den muslimska världen.

Dagen - 12 jan 11 kl. 03:00

Nytt förslag från Pingst kan bidra till enande


När jag som ung pingstpastor predikade om dopet så fanns det inte mer än ett dop. Så finns det inte heller nu i min begreppsvärld mer än ett dop. Precis som Paulus skriver till församlingen i Efesus: "En är Herren, en är tron, ett är dopet.

Dagen - 18 mar 11 kl. 03:00

Pingst på frammarsch

Det är något på gång hos pingstvännerna i Sverige. Ännu ligger förändringarna vid sidan av radarn för den stora allmänheten, men allt fler noterar att pingströrelsen är på frammarsch. Det pågår ett rustningsarbete i ledarskapet, det tas nya initiativ på församlingsplanterings- och utbildningsområdet.

Världen Idag - 04 okt 18 kl. 15:40

2 053 döptes i pingst under 2017

Under 2017 lät historiskt många, 2 053 personer, döpa sig i pingstförsamlingarna och rörelsen ökade med 1 745 personer. ”Vilken glädje för de många människor som fått ta emot Jesus”, skriver Pingst FFS på sin Facebooksida..

Dagen - 30 sep 16 kl. 03:05

Vill Jesus ett perspektivskifte?

Vilken väg ska vi gå framöver och vad ger störst engagemang för att se människor komma till personlig tro på Jesus Kristus? Det skriver Daniel Alm, föreståndare i Pingst FFS..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Ville inte bära Pridetröja – förlorade jobb på Clarion

Julia Waage arbetade som receptionist på Clarion Hotel Arlanda och låg i topp när det gällde försäljning och medlemsvärvning. Men helt plötsligt blev hon uppsagd från sin provanställning. Själv tror hon att det hade att göra med att hon hade sagt nej till att bära en särskild Pridetröja.

Världen Idag - 12 timmar sedan

100 år av demokrati finner oss i politisk kris

I måndags firade demokratin 100 år i Sverige – ett faktum värt att fira! Den 17 december 1918 fattade riksdagen beslutet om ”allmän och lika rösträtt”. Det var följden av en lång process med början 1866, då ståndsriksdagen avskaffades.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Lilla Aktuellt väjde för svåra frågor om könsbyte bland barn

Att bli pojke var helt rätt för tioåriga Minea, som numera heter Max. Det berättade förra veckans ”Lilla Aktuellt”, SVT:s nyhetsprogram som vänder sig till barn mellan åtta och tolv år. Att könsbytet framställdes som helt oproblematiskt är något som redaktören ångrar i efterhand..

Världen Idag - 20 timmar sedan

SKR: ”Migrationsverket måste respektera konvertitens tro”

Migrationsverkets bedömning av konvertiter har systematiska brister, och måste ta större hänsyn till hotbild och levd tro. Det skriver Sveriges kristna råd, SKR, i en debattartikel i DN. Den kristna paraplyorganisationen anordnar en förbönsgudstjänst och ljusmanifestation för konvertiter den 16 januari i Stockholm..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Olof Edsinger i DN: Låt inte 15-åringar byta kön

Regeringen måste dra tillbaka det lagförslag som skulle göra det möjligt för 15-åringar att göra ett kirurgiskt könsbyte utan föräldrarnas medgivande. Det skriver Olof Edsinger i en debattartikel i DN och hänvisar till ny forskning och ett utlåtande från Lagrådet..

Världen Idag - Igår: 11:00

Asia Bibi är kvar i sitt gömställe

Det är fortfarande oklart när Asia Bibi, den kristna kvinna som den 30 oktober frikändes från en dödsdom för hädelse, ska kunna lämna sitt gömställe i Pakistan och leva i frihet. I väntan på besked om eventuell asyl i utlandet fruktar familjen som skyddar hennes döttrar dagligen för sina liv..

Världen Idag - Igår: 09:00

Gemenskapen viktigast när familjen Hammar firar jul

Välkommen hem till en av våra läsare en helt vanlig torsdag i advent. Här är pepparkaksbaket i full gång i den moderna herrgårdsidyllen..

Världen Idag - Igår: 08:00

Expert: Regeringsförslag kan leda till övergrepp på barn

S/MP-regeringens förslag om att tillåta könsalternerande kirurgi på barn utan föräldrars medgivande har fått hård kritik. Förslaget sågas nu även av Heather Brunskell-Evans, doktor i sociologi och feministisk debattör, som menar att det riskerar bli ett övergrepp på barnets fysiska integritet..

Världen Idag - Igår: 19:00

Mukwege: ”Jag har fått en kallelse att tjäna mitt land”

I fredags hyllades Nobels fredspristagare Denis Mukwege i en fullsatt kongresshall i Stockholm, en kväll arrangerad av PMU och Läkarmissionen. Bland de medverkande fanns utrikesminister Margot Wallström liksom sångarna Timbuktu och Samuel Ljungblahd..

Världen Idag - Igår: 16:04

Altare till nytt tempel invigdes i Jerusalem

Ett nybyggt tempelaltare till ett kommande tredje tempel i Jerusalem invigdes nyligen. Bakom initiativet står ortodoxa tempelaktivister och ceremonin ägde rum på sista dagen av den judiska tempel-invigningsfesten Chanukka..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.