DN > Nyheter

Wednesday, 12 December, 11:34

Liknande nyheter

Taggar: Klart för blågrönt, styrei , Stockholm
Alliansfritt Sverige - 05 jun 13 kl. 10:56

Stockholm slår sig för bröstet för 50-talets tunnelbanebygge

Moderatstyrda Stockholm uppmärksammar hur Stockholm är bra på att leva på gamla meriter: Stockholm är ledande inom grön tillväxt. Detta enligt en rapport från London School of Economics som presenterades idag. Rapporten som tagits fram i samarbete med Stockholms stad, visar att Stockholm tidigt vidtog åtgärder för att bygga upp en grön ekonomi.

GöteborgsPosten - 15 sep 14 kl. 00:46

Rödgrönt styre i storstäderna

Det ser ut att bli rödgrönt, och rödgröntrosa styre i Stockholm, Göteborg och Malmö..

Alliansfritt Sverige - 02 apr 14 kl. 16:28

Vi tar det igen: sjukvården funkar inte bra i Stockholm

Filippa Reinfeldt har tidigare fått kritik för att inte ta ansvar för Stockholms sjukvårdskris. Istället för att ta ansvaret och vilja förbättra situationen har det varit enklare att försöka prata bort krisen genom att skylla på sossarna. Nästa på tur att skicka varningssignaler om vårdkrisen verkar vara Södersjukhuset.

BT - 15 sep 14 kl. 02:16

Rödgrön seger i Stockholm och Malmö

Allt talar för att det blir maktskifte i stadshuset i Stockholm, medan det rödgröna blocket regerar vidare i Malmö. I Göteborg är det mer komplicerat.När nästan alla valdistrikt i Stockholm räknats har de rödgröna 50 mandat - ett klart övertag över de borgerliga partierna som samlar 42.

TA - 15 sep 14 kl. 02:57

Rödgrön seger i Stockholm och Malmö

Allt talar för att det blir maktskifte i stadshuset i Stockholm, medan det rödgröna blocket regerar vidare i Malmö. I Göteborg är det mer komplicerat.
När nästan alla valdistrikt i Stockholm räknats har de rödgröna 50 mandat - ett klart övertag över de borgerliga partierna som samlar 42.

Kristianstadsbladet - 15 sep 14 kl. 01:00

Maktskifte i Stockholm

Allt talar för att det blir maktskifte i stadshuset i Stockholm, medan det rödgröna blocket regerar vidare i Malmö.
När nästan alla valdistrikt i Stockholm räknats har de rödgröna 50 mandat - ett klart övertag över de borgerliga partierna som samlar 42.Den kraftigaste nedgången står Moderaterna för, som förlorar hela tio mandat.

BT - 15 sep 14 kl. 01:00

Maktskifte i Stockholm

Allt talar för att det blir maktskifte i stadshuset i Stockholm, medan det rödgröna blocket regerar vidare i Malmö. När nästan alla valdistrikt i Stockholm räknats har de rödgröna 50 mandat - ett klart övertag över de borgerliga partierna som samlar 42.Den kraftigaste nedgången står Moderaterna för, som förlorar hela tio mandat.

SmålandsPosten - 26 jun 14 kl. 14:12

Vi hoppas på ett klart styre i Växjö efter valet

Bo Frank tyckte att Alliansen kunde styra Växjö även om man var i minoritet och med Sverigedemokraterna som vågmästare. Undertecknad frågade därför Alliansens övriga partier om de delade Bo Franks uppfattning. Svaren är ganska förutsebara.

Skånskan - 16 aug 18 kl. 15:25

Siktar på borgerligt styre

SVALÖV Moderater och Liberaler kavlar upp skjortärmarna och tar nya tag inför valet.
Målet är redan utstakat:Tillsammans ska de båda partierna försöka återta makten som man tappade i vintras och därför går man samman i en politisk plattform.
Målet är att bilda ett äkta borgerligt styre och därmed hålla socialdemokraternas borta från maktens korridorer: – Vi ska bli mer kaxiga och mer framåt.

Skånskan - 13 okt 18 kl. 13:32

C säger nej till M-styre

Vill se blocköverskridande styre – men inte med S vid rodret.
Mandatfördelningen efter valet är 30 för de rödgröna, 20 för Alliansen och 11 för Sverigedemokraterna. Därmed har inget av de traditionella blocken majoritet men Alliansen skulle kunna ta makten med stöd av Sverigedemokraterna.

Skånskan - 15 okt 18 kl. 19:31

Fortsatt S-styre med fokus på samarbete

MALMÖ Med 29 röster av 61 valdes Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) till kommunstyrelsens ordförande för ännu en mandatperiod.
Ett renodlat S-styre utan majoritet i kommunfullmäktige är vad som väntar. Samsyn och blocköverskridande samarbeten krävs för att styret ska hålla.

Fler nyheter från DN

DN - 4 minuter sedan

Anaheims Lundeström klar för JVM

Här är ett glädjebesked för det svenska JVM-laget i ishockey. Anaheim Ducks släpper forwarden Isac Lundeström som därmed är klar för spel i turneringen..

DN - 15 minuter sedan

ABB handelsstoppas på börsen – uppgifter om storaffär

All handel med aktien i verkstadsjätten ABB är för närvarande stoppad, enligt ett pressmeddelande från börsen..

DN - 30 minuter sedan

35-åring döms till fängelse i 12 år för medhjälp till mord i Östberga

En 35-årig mans dömdes i dag av Södertörns tingsrätt till 12 års fängelse för medhjälp till mordet på en 20-åring i ett garage vid Östberga torg i augusti 2017. Man döms mot sitt nekande även för medhjälp till försök ti mord, dopningsbrott och vapenbrott.  Mannen stod åtalad för mord..

DN - 30 minuter sedan

”Tryck inte ner rika äldres lyx i halsen på fattiga kvinnor”

Det är tydligt att förmögna inte längre behöver skämmas för sina höga inkomster och stora vinster. Men att som företagaren Peje Emilsson trycka ner rika äldre lyx i halsen på fattiga kvinnor är att gå för långt, skriver läsaren Per Ljungberg..

DN - 30 minuter sedan

Man död i trafikolycka utanför Alingsås

En man i 30-årsåldern omkom när han blev påkörd av en bil på E20 öster om Alingsås i Västergötland tidigt på onsdagsmorgonen, uppger polisregion Väst..

DN - 30 minuter sedan

”Pewdiepie” anklagas för att ha rekommenderat antisemitisk Youtubekanal

Ny kritik har riktats mot en av världens mest följda youtubare, svensken Felix ”Pewdiepie” Kjellberg. Han anklagas för att ha lyft fram en annan kanal som sprider antisemitiskt material, skriver The Verge. .

DN - 45 minuter sedan

Svensken fetare än någonsin

Överlag är svenskarnas hälsa god. Mer än 70 procent eller sju av tio svenskar uppger att de har ett gott allmäntillstånd. Samtidigt har den positiva hälsoutvecklingen avstannat sedan föregående års undersökning, konstaterar Folkhälsomyndigheten efter att ha frågat 40.

DN - 1 timme sedan

Minnesord: Rune Kjellander

En gentleman av rätta virket har gått bort. Vid en ålder av 98 år har personhistorikern Rune Kjellander, Värmdö, avlidit. Närmaste anhöriga är barnen Anita, Elisabeth och Lars-Göran.

DN - 5 timmar sedan

600 poliser jagar misstänkt gärningsman i Strasbourg

600 poliser jagar den misstänkte gärningsmannen efter skottlossningen vid julmarknaden i Strasbourg, där tre människor dödades och flera skadades. Samtidigt har säkerhetsnivån för terrorhot höjts till Frankrikes högsta nivå..

DN - 1 timme sedan

Katrine Marçal: Förlorar Theresa May kvällens omröstning måste hon avgå både som partiledare och premiärminister

ANALYS. Politik handlar ofta om siffror. Och för Theresa May var siffran alltid 48.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.