DN > Nyheter

Thursday, 18 October, 05:41

DN - 12 okt 18 kl. 10:11

Klart för blågrönt styre i StockholmAlliansen och Miljöpartiet tar över styret i Stockholm. Nu har det nya blågröna styret kommit överens och kallat till presskonferens i Stadshuset..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stockholm, Miljöpartiet, Stadshuset

Dela artikeln

3346 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klart för blågrönt, styrei , Stockholm
Alliansfritt Sverige - 05 jun 13 kl. 10:56

Stockholm slår sig för bröstet för 50-talets tunnelbanebygge

Moderatstyrda Stockholm uppmärksammar hur Stockholm är bra på att leva på gamla meriter: Stockholm är ledande inom grön tillväxt. Detta enligt en rapport från London School of Economics som presenterades idag. Rapporten som tagits fram i samarbete med Stockholms stad, visar att Stockholm tidigt vidtog åtgärder för att bygga upp en grön ekonomi.

GöteborgsPosten - 15 sep 14 kl. 00:46

Rödgrönt styre i storstäderna

Det ser ut att bli rödgrönt, och rödgröntrosa styre i Stockholm, Göteborg och Malmö..

Alliansfritt Sverige - 02 apr 14 kl. 16:28

Vi tar det igen: sjukvården funkar inte bra i Stockholm

Filippa Reinfeldt har tidigare fått kritik för att inte ta ansvar för Stockholms sjukvårdskris. Istället för att ta ansvaret och vilja förbättra situationen har det varit enklare att försöka prata bort krisen genom att skylla på sossarna. Nästa på tur att skicka varningssignaler om vårdkrisen verkar vara Södersjukhuset.

BT - 15 sep 14 kl. 02:16

Rödgrön seger i Stockholm och Malmö

Allt talar för att det blir maktskifte i stadshuset i Stockholm, medan det rödgröna blocket regerar vidare i Malmö. I Göteborg är det mer komplicerat.När nästan alla valdistrikt i Stockholm räknats har de rödgröna 50 mandat - ett klart övertag över de borgerliga partierna som samlar 42.

TA - 15 sep 14 kl. 02:57

Rödgrön seger i Stockholm och Malmö

Allt talar för att det blir maktskifte i stadshuset i Stockholm, medan det rödgröna blocket regerar vidare i Malmö. I Göteborg är det mer komplicerat.
När nästan alla valdistrikt i Stockholm räknats har de rödgröna 50 mandat - ett klart övertag över de borgerliga partierna som samlar 42.

Kristianstadsbladet - 15 sep 14 kl. 01:00

Maktskifte i Stockholm

Allt talar för att det blir maktskifte i stadshuset i Stockholm, medan det rödgröna blocket regerar vidare i Malmö.
När nästan alla valdistrikt i Stockholm räknats har de rödgröna 50 mandat - ett klart övertag över de borgerliga partierna som samlar 42.Den kraftigaste nedgången står Moderaterna för, som förlorar hela tio mandat.

BT - 15 sep 14 kl. 01:00

Maktskifte i Stockholm

Allt talar för att det blir maktskifte i stadshuset i Stockholm, medan det rödgröna blocket regerar vidare i Malmö. När nästan alla valdistrikt i Stockholm räknats har de rödgröna 50 mandat - ett klart övertag över de borgerliga partierna som samlar 42.Den kraftigaste nedgången står Moderaterna för, som förlorar hela tio mandat.

SmålandsPosten - 26 jun 14 kl. 14:12

Vi hoppas på ett klart styre i Växjö efter valet

Bo Frank tyckte att Alliansen kunde styra Växjö även om man var i minoritet och med Sverigedemokraterna som vågmästare. Undertecknad frågade därför Alliansens övriga partier om de delade Bo Franks uppfattning. Svaren är ganska förutsebara.

Skånskan - 16 aug 18 kl. 15:25

Siktar på borgerligt styre

SVALÖV Moderater och Liberaler kavlar upp skjortärmarna och tar nya tag inför valet.
Målet är redan utstakat:Tillsammans ska de båda partierna försöka återta makten som man tappade i vintras och därför går man samman i en politisk plattform.
Målet är att bilda ett äkta borgerligt styre och därmed hålla socialdemokraternas borta från maktens korridorer: – Vi ska bli mer kaxiga och mer framåt.

Skånskan - 13 okt 18 kl. 13:32

C säger nej till M-styre

Vill se blocköverskridande styre – men inte med S vid rodret.
Mandatfördelningen efter valet är 30 för de rödgröna, 20 för Alliansen och 11 för Sverigedemokraterna. Därmed har inget av de traditionella blocken majoritet men Alliansen skulle kunna ta makten med stöd av Sverigedemokraterna.

Skånskan - I förrgår: 19:31

Fortsatt S-styre med fokus på samarbete

MALMÖ Med 29 röster av 61 valdes Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) till kommunstyrelsens ordförande för ännu en mandatperiod.
Ett renodlat S-styre utan majoritet i kommunfullmäktige är vad som väntar. Samsyn och blocköverskridande samarbeten krävs för att styret ska hålla.

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

”Politiker har en slapp inställning till svenska språket”

Det är beklämmande när politiker inte står upp för svenska språket. I språklagen framgår att det allmänna har ett särskilt ansvar för att svenskan används och utvecklas, skriver medlemmar i nätverket Språkförsvaret..

DN - 5 timmar sedan

Ernie

DN - 5 timmar sedan

”Orange is the new black” lägger ner

Tråkiga nyheter för ”Orange is the new black”-fans. Den kommande säsong sju blir även seriens sista bekräftar skådespelarna i ett klipp på Twitter..

DN - 7 timmar sedan

Demonstranter stoppade kvinnliga tempelbesökare

När ett av hinduismens heligaste tempel för första gången öppnades för kvinnor utbröt kaos. Polis drabbade samman med demonstranter som handgripligen försökte stoppa kvinnorna. .

DN - 7 timmar sedan

Hana Al-Khamri: Khashoggi offrade sig för sanningens skull

Saudiska journalister minns Jamal Khashoggis tid som inflytelserik publicist med avund och beundran. Mellanösternanalytikern Hana Al-Khamri vädjar till omvärlden att inte låta den saudiska regimen slippa undan ansvaret för hans försvinnande..

DN - 7 timmar sedan

Svag marknad slår mot bostadsbyggare

Bostadsutvecklaren Tobin Properties sänker återigen sin prognos avseende rörelseresultatet för helåret 2018 till 25-50 miljoner kronor till följd av en svag försäljning och nedskrivning av fastighet under det tredje kvartalet..

DN - 7 timmar sedan

Guld i beachvolley till Sverige i ungdoms-OS

Det svenska paret Jonatan Hellvig och David Åhman tog guld i ungdoms-OS i Buenos Aires. I finalen besegrades det nederländska paret de Groot/Immers i två raka set. .

DN - 8 timmar sedan

Twitter lämnar ut miljoner inlägg från ryska och iranska troll

Twitter publicerar nu alla de inlägg som den ryska trollfabriken Internet Research Agency och andra liknande statliga organisationer gjort på mikrobloggen sedan 2016, inlägg vars syfte varit att skapa konflikter inom olika länder..

DN - 8 timmar sedan

Kim Larsen slår alla rekord – efter sin död

Hyllningarna av Kim Larsen i Danmark slår alla rekord. Drygt två veckor efter sin död lägger nationalhjälten beslag på nio av de tio första platserna på den danska albumlistan..

DN - 8 timmar sedan

Tungt för Linköping i 17-åringens CL-debut

Linköping, med 17-åriga Champions League-debutanten Julia Nyström i målet, förlorade med 0–2 hemma mot PSG i åttondelsfinalens första möte. Ett tufft utgångsläge inför returen i Paris om två veckor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.