YLE > Svenskfinland

Tuesday, 19 February, 19:50

Liknande nyheter

Taggar: Inganya , observationerav , vargeni , Korsholm
YLE - 25 apr 16 kl. 09:47

Vargen i Kvevlax har inte synts till

Inga fler vargobservationer har kommit in sedan en varg sågs mitt i bosättningen i Kvevlax i Korsholm natten till fredagen. Vargen har troligtvis dragit vidare, tror man på Vasanejdens jaktvårdsförening. Strax efter midnatt på fredag kom vargen springande mitt på Ljungvägen och fortsatte mot Koskövägen.

YLE - 04 dec 15 kl. 05:20

Korsholm sökerar investerare till Smedsby

Korsholm har stora planer för Smedsby. Det ska bli bostäder och företagshotell, och det i sin tur ska dra butiker och service till Smedsby. Nu söker man byggare som vill investera.

BT - 30 dec 14 kl. 12:57

"Jag tittade mot hagen och såg vargen direkt"

Fårägaren Valter Eliasson på gården Vatthult mellan Sandhult och Sjömarken skrämde själv iväg en varg mitt under pågående attack vid 11.30-tiden idag.
Vet du mer?

UNT - 29 feb 12 kl. 11:29

Inga nya vittnen till vargen

Inga rapporter om nya observationer av vargen i Knivstaområdet kom in till länsstyrelsen på onsdagsmorgonen..

YLE - 20 sep 15 kl. 14:30

Den nyinflyttade vargen väcker uppmärksamhet

- På senare år då det talats mycket om då en vargflock dykt upp i ett område, så har folk fått bilden av att det finns mängder av dem och att de bebor stora områden.
- Det förstärks av att vargflocken delar upp sig i små skockar som samtidigt vandrar på olika håll i reviret. - Sen då människor gör observationer kan man ha sett varg på 20-30 kilometers avstånd från varandra.

YLE - 07 jun 17 kl. 13:23

Vargen i Kvevlax kom från Raseborg

Vargen som observerades i Kvevlax i Korsholm under våren hade vandrat över 400 kilometer, från Tenala i Raseborg. Det visar prov som gjordes på vargens spillning. Det var i mars i år som vargen strök omkring i Kvevlax i Korsholm.

Kristianstadsbladet - 04 nov 16 kl. 13:00

Flera har sett vargen i Näsum

Länsstyrelsen fick på torsdagen in flera observationer av den oskygga vargen i Näsum. – Det finns inga indikationer på att det är en varg som ger sig på tamdjur, säger kommunikatör Mikael Ringman..

Nyan - 06 apr 18 kl. 06:00

Vargen oroar producenter

Tamdjuren bör få företräde. Det anser producentförbundet som kräver åtgärder mot vargen.
– Det är med mycket stor oro som Ålands producentförbund tar del av de observationer av varg som gjorts i landskapet.

YLE - 14 dec 18 kl. 12:00

Paneldiskussion om vargen ordnas i Skatila på söndag: "Vi vill visa på hur många ställen vi sett vargen"

På söndag ordnas ett vargmöte i Skatila UF i Korsholm. Också Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP) kommer att delta och arrangörerna hoppas på att få svar på sina frågor om vargen i Österbotten. Vargfacklor ska också tändas i Korsholm..

Kristianstadsbladet - 04 apr 11 kl. 15:37

Nya vittnen har sett vargen

Foto: Scanpix
Länsstyrelsen efterlyser fler tips om var den rör sig.
Från bilfönstret såg Katinka Ahlström och hennes dotter vargen. Det var vid 11.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Provresultaten visade inget avvikande i Oxhamns skola – jakten på nya utrymmen fortsätter ändå

Arbetet med att hitta nya utrymmen för verksamheten i Oxhamns skola i Jakobstad fortsätter. Samtidigt visar provresultaten av inomhusluften i Oxhamns skola inget avvikande..

YLE - 6 timmar sedan

En person häktad för dråpförsök i Jakobstad

Tidigt på lördagsmorgonen misshandels en person svårt på gågatan i Jakobstad. Nu har en man häktats på sannolika skäl misstänkt för försök till dråp..

YLE - 6 timmar sedan

Mässlingsmittan i Larsmo ökade vaccinationsgraden – men man ligger fortfarande långt under landets medeltal

Efter att ett barn i Larsmo smittades av mässling i november har vaccinationsgraden vad gäller MPR-vaccinet gått upp, speciellt bland barn under skolåldern. Men ännu ligger vaccinationsgraden i området långt under hela landets medeltal..

YLE - 9 timmar sedan

Vamia återinför lämplighetstest för närvårdare – YA fortsätter på samma linje

Nu ska sökande igen testas om de är lämpliga att arbeta som närvårdare. I vår kommer de som söker en studieplats på närvårdarutbildningen vid Vamia i Vasa genomgå ett lämplighetstest. På Yrkesakademin i Österbotten uppger man att nog tidigare träffat de sökande även om det inte varit möjlighet att hålla ett lämplighetstest..

YLE - 13 timmar sedan

Gränser mellan byar finns inte för lantmätaren men är viktiga för byborna: "Backgränd är en jättestor del av min identitet"

Om någon säger fel om var du bor – hur snabb är du inte med att rätta? Oftast mycket snabb – det är noga vilken by eller vilket område du kommer ifrån. Gränser är en del av vår identitet, det kan bland annat Sara Wilson som bor i Backgränd i Karis intyga.

YLE - 13 timmar sedan

#femtioelvafrågor: Håller partierna vad de lovar?

I serien #femtioelvafrågor frågar sig gymnasisten Emilia Louhiranta från Kauhava hur man ska hitta det parti som står närmast en själv och hur man ska veta vilka partier som håller sina löften..

YLE - 23 timmar sedan

Stadsstyrelsen i Vasa vill undvika osthyvelsdiskussioner kring ekonomin

Det blev långa diskussioner i stadsstyrelsen i Vasa om stadens ansträngda ekonomi på måndagen. Sparbehoven är stora och kravet på nedskärningar består men uttrycks inte i procent i stadsstyrelsens beslut..

YLE - Igår: 15:46

Stort underskott för Vasa sjukvårdsdistrikt – över sex miljoner minus

Inköpta läkartjänster blev dyrare än väntat och intäkterna blev mindre under 2018 för Vasa sjukvårdsdistrikt. Nu kommer man bland annat se över prissättningen för patientbesök..

YLE - Igår: 10:52

Dubbelt fler unga startade jordbruk i Österbotten 2018

Under fjolåret var det dubbelt fler unga som ansökte om startstöd för jordbruk än 2017. Antalet ekogårdar ökade också under 2018..

YLE - Igår: 04:44

Brist på respekt och grovt språk – Gerby skola i Vasa vill skapa en bättre skolmiljö

Respekten för andra elever och lärarna har blivit sämre, språkbruket är tuffare och lekar leder till slagsmål. Gerby skola har skickat ut ett brev till alla hem där man ber föräldrarna diskutera med sina barn hur skoldagen ska fungera bättre..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.