YLE > Svenskfinland

Sunday, 09 December, 22:33

YLE - 12 okt 18 kl. 10:08

Inga nya observationer av vargen i KorsholmDet har inte gjorts några nya observationer av vargen som i tisdags sågs mellan Vikby industriområde och Rimalvägen i Korsholm. Polisens tillstånd att fördriva vargen går ut idag, fredag..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Korsholm, Vikby, Rimalvägen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inganya , observationerav , vargeni , Korsholm
YLE - 25 apr 16 kl. 09:47

Vargen i Kvevlax har inte synts till

Inga fler vargobservationer har kommit in sedan en varg sågs mitt i bosättningen i Kvevlax i Korsholm natten till fredagen. Vargen har troligtvis dragit vidare, tror man på Vasanejdens jaktvårdsförening. Strax efter midnatt på fredag kom vargen springande mitt på Ljungvägen och fortsatte mot Koskövägen.

YLE - 04 dec 15 kl. 05:20

Korsholm sökerar investerare till Smedsby

Korsholm har stora planer för Smedsby. Det ska bli bostäder och företagshotell, och det i sin tur ska dra butiker och service till Smedsby. Nu söker man byggare som vill investera.

BT - 30 dec 14 kl. 12:57

"Jag tittade mot hagen och såg vargen direkt"

Fårägaren Valter Eliasson på gården Vatthult mellan Sandhult och Sjömarken skrämde själv iväg en varg mitt under pågående attack vid 11.30-tiden idag.
Vet du mer?

UNT - 29 feb 12 kl. 11:29

Inga nya vittnen till vargen

Inga rapporter om nya observationer av vargen i Knivstaområdet kom in till länsstyrelsen på onsdagsmorgonen..

YLE - 20 sep 15 kl. 14:30

Den nyinflyttade vargen väcker uppmärksamhet

- På senare år då det talats mycket om då en vargflock dykt upp i ett område, så har folk fått bilden av att det finns mängder av dem och att de bebor stora områden.
- Det förstärks av att vargflocken delar upp sig i små skockar som samtidigt vandrar på olika håll i reviret. - Sen då människor gör observationer kan man ha sett varg på 20-30 kilometers avstånd från varandra.

Kristianstadsbladet - 04 nov 16 kl. 13:00

Flera har sett vargen i Näsum

Länsstyrelsen fick på torsdagen in flera observationer av den oskygga vargen i Näsum. – Det finns inga indikationer på att det är en varg som ger sig på tamdjur, säger kommunikatör Mikael Ringman..

YLE - 07 jun 17 kl. 13:23

Vargen i Kvevlax kom från Raseborg

Vargen som observerades i Kvevlax i Korsholm under våren hade vandrat över 400 kilometer, från Tenala i Raseborg. Det visar prov som gjordes på vargens spillning. Det var i mars i år som vargen strök omkring i Kvevlax i Korsholm.

Nyan - 06 apr 18 kl. 06:00

Vargen oroar producenter

Tamdjuren bör få företräde. Det anser producentförbundet som kräver åtgärder mot vargen.
– Det är med mycket stor oro som Ålands producentförbund tar del av de observationer av varg som gjorts i landskapet.

Kristianstadsbladet - 04 apr 11 kl. 15:37

Nya vittnen har sett vargen

Foto: Scanpix
Länsstyrelsen efterlyser fler tips om var den rör sig.
Från bilfönstret såg Katinka Ahlström och hennes dotter vargen. Det var vid 11.

UNT - 29 feb 12 kl. 11:29

Inga nya vargobservationer

Inga rapporter om nya observationer av vargen i Knivstaområdet kom in till länsstyrelsen på onsdagsmorgonen..

Fler nyheter från YLE

YLE - 9 timmar sedan

VM i body fitness avgjort – nu siktar Linda Backlund framåt

Linda Backlund från Vörå har just deltagit i VM i bodyfitnes i Spanien. Hon placerade sig bland de elva till femton bästa i tävlingen. Placeringen är hon inte helt nöjd med, men sin egen prestation är hon jättenöjd med..

YLE - 12 timmar sedan

15-åriga Johannes komponerade verk för fyrtiomanna blåsorkester – ”Internet lärde mig komponera”

Johannes Forsén är trumpetist i Närpes Skolmusikkår och numera också kompositör. Under skolmusikkårens 60-årsjubileumskonsert framfördes hans verk Northern Landscapes..

YLE - 14 timmar sedan

Älgjakten pågår ännu – inga vargar har stört jakten

Inga vargar har stört årets älgjakt i Österbotten, säger Stefan Pellas, jaktchef på Kust-Österbottens viltcentral. I Södra Österbotten har däremot fyra jakthundar blivit attackerade under hösten..

YLE - Igår: 12:14

Storkyros önskan om att byta landskap går framåt – kommuner säger ja till bytet

Storkyros strävan att lämna Österbottens förbund och i stället bli en del av Södra Österbottens förbund går framåt. På måndag tar Korsholm, Malax och Kristinestad ställning till Storkyros önskemål..

YLE - Igår: 08:30

Ett liv bortom elnät och moderna bekvämligheter

Tova Christoffersson och Mathias Smulter har valt att leva mitt i naturen. Utan bekvämligheter bygger de sitt eget paradis på Talasbuan i den jämtländska skogen..

YLE - I förrgår: 20:31

Vasa Sports Tommi Tikka stal showen i Helsingfors – ful ryggtackling och snyggt mål då örnarna vände mot HIFK

Tommi Tikka var med i det mesta då Vasa Sport tog en dramatisk seger över HIFK. Tikka spelade både skurk och hjälte då Vasalaget vände och vann efter förlängning..

YLE - I förrgår: 18:36

Olympiska kommittén delade ut pengar åt friidrottarna – inget stöd åt Richardsson eller Sandblom

Finlands olympiska kommitté stöder färre friidrottare år 2019 än året innan. Saga Andersson, Oliver Helander och David Söderberg finns med bland de 21 namnen medan Camilla Richardsson och Linda Sandblom har trillat bort..

YLE - I förrgår: 13:57

Övis ska börja ta emot barn med särskilda behov – nytt avtal mellan Vasa stad och Åbo Akademi

Tidigare har det inte funnits något avtal mellan staden och skolan och det gjorde bland annat att [link:https://svenska.yle.fi/artikel/2018/05/25/annu-ett-fall-dar-vasa-ovningsskola-besvarar-sig-om-elev-romeo-nekas-borja-ettan;Romeo inte kunde börja i Övis i höstas;standard;], trots att hans föräldrar ville det..

YLE - I förrgår: 10:22

Överläkare om allt längre vårdköer för barn: Trötta föräldrar och den moderna skolan producerar patienter till barnpsykiatrin

Vanliga förvärvsarbetande föräldrar prövas hårt av alla krav och skolan kräver självstyrning på ett sätt som inte beaktar barnens mognadsgrad. Det anser åtta överläkare inom barnpsykiatrin att kraftigt bidrar till de växande köerna till barnpsykiatrisk vård..

YLE - I förrgår: 06:34

Motion i Jakobstadsfullmäktige: Ge skoleleverna en meningsfull fritid med trygga vuxna

En lågtröskelverksamhet som är öppen för alla efter skoldagens slut, det föreslår SFP:s fullmäktigeledamot Annica Haldin i Jakobstad. Det viktiga är att barn inte lämnas ensamma och otrygga utan har en trygg plats att gå till, säger hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.