Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 20 February, 05:58

Nyan - 12 okt 18 kl. 10:00

Förslag till stadsplan för promenadstråkStadsutvecklingsnämnden ska ta ställning till ett preliminärt utkast till stadsplan för stora delar av Östra hamnen i Mariehamn på sitt nästa möte nästa vecka. Planen omfattar Österleden och östra sidan av gatan ungefär från Nygatan till Sjökvarteret och det finns planer att bygga en allaktivitetspark och ett promenadstråk i området, vilket Nya Åland skrivit om tidigare. Mariehamns hamn ab har bråttom med att renovera de norra delarna av området och i budgeten finns pengar för den första etappen att bygga ut, därför behöver man nu en godkänd stadsplan. (eh)
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Östra, Mariehamn, Österleden, Nygatan, Sjökvarteret, Nya Åland, Nyan

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förslagtill , stadsplanför , promenadstråk
SmålandsPosten - 20 jun 14 kl. 08:53

Badebodaån kan få promenadstråk

För att ta vara på att Badebodaån flyter genom samhället vill kommunen anlägga ett promenadstråk längs ån. – Vi vet att folk tycker det är trevligt med vatten och för att ta vara på så mycket­ som möjligt av ån vore det trevligt om vi kunde göra ett promenadstråk, säger kommunalrådet Åke Carlson (C). Det ska inte bli något stort och yvigt, utan något enklare.

Nyan - 16 dec 13 kl. 14:00

Ändringsförslag om lyxhotell godkändes

Det planerade lyxhotellet på Lotsberget i Mariehamns inlopp kom ett steg närmare ett eventuellt förverkligande i torsdags. Stadsstyrelsen godkände då förslaget om ändrad stadsplan för området. Förslaget som godkändes utgår från att Lotsberget ställer höga krav på hotellets placering och arkitektur.

BT - 01 nov 14 kl. 11:15

Nya promenadstråket snart klart

Nu återstår bara gjutjärnsräckena innan allmänheten får tillgång till Brännerinäset bakom Borås energi och miljö. Det splitternya promenadstråket med sina exotiska växter är den färskaste etappen i projektet Viskanpromenaden som blir längre för varje år. Delar av Viskanpromenaden finns bara på papper, andra partier är redan ett självklart inslag i Borås stadsbild.

Västerbottens Folkblad - 10 jun 12 kl. 07:28

Nytt promenadstråk runt sjukhuset

Ett nytt promenadstråk med kulturinslag har byggts runt Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Promenadstråket, som är avsett för anställda, patienter och anhöriga, ska invigas på måndag..

SR - 11 jun 14 kl. 08:25

Konstprojektet blev stadsplan

I sommar börjar den statliga svenska politiken för arkitektur, form och design utredas av Malmös stadsbyggnadsdirektör Christer Larsson. Ett exempel engagemanget i de här frågorna hittar vi Sundbyberg. Där har man valt att skrota ett tidigare förslag för utbyggnaden av stadsdelarna Hallonbergen och Ör.

Nyan - 11 nov 14 kl. 09:31

ÅFD avslog Wiklöfs besvär över stadsplan

Ålands förvaltningsdomstol (ÅFD) avslog i dag besvären över Mariehamns stadsfullmäktiges beslut att anta en stadsplan som anvisar en ny hotellanläggning på Lotsberget..

UNT - 20 dec 14 kl. 17:56

94-årig stadsplan förverkligas

När nästa stora bostadsområde planeras i Tierp, kan det beskrivas som att köpingens allra första stadsplan från 1918 förverkligas..

DalaDemokraten - 22 jan 16 kl. 05:17

Visionär stadsplan - gåva till kommunen från Johnsonstiftelsen

Stiftelsen tog kontakt med Avesta kommun och frågade om det fanns intresse av att få en visionär stadsplan. Svaret blev ja. I veckan träffade politiker och tjänstemän Peter Elmlund från Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse och Alexander Ståhle Spacescape, som ska göra arbetet..

Nyan - 27 mar 18 kl. 08:00

Stadsplan ställs ut

Också stadsstyrelsen har nu godkänt förslaget till stadsplan för den nya stadsdelen Södra Lillängen i Änglamarkerna i södra Mariehamn. Förslaget ställs nu ut för påseende. Om inga anmärkningar kommer in blir det stadsfullmäktiges sak att fatta det slutliga beslutet.

GöteborgsPosten - 24 dec 18 kl. 05:00

Göteborg behöver en stadsplan

Göteborg saknar en övergripande, framtidssäker och traditionellt förankrad stadsplan. Vaga översiktsplaner räcker inte som ersättning och skapar bara ett riktningslöst lapptäcke av stadsdelar..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 7 timmar sedan

Förre IFK:aren klar för division 1-klubb

FOTBOLL. Trots att Pontus Åsbrink, 26, hade option för ytterligare ett år blev det bara en säsong i IFK Mariehamn. .

Nyan - 10 timmar sedan

Otto Andersson ställs ut i Åbo

När Vårdöpojken Otto Andersson föddes 1879 hade hans tre äldre bröder alla tagits av havet. Han förbjöds därför av föräldrarna att gå till sjöss. Istället blev han musiker och till sist professor i musikvetenskap i Helsingfors.

Nyan - 11 timmar sedan

Hamnen får amorteringsfrihet

Mariehamns hamn ab:s ekonomi är svårt trängd under ombyggnaden av kaj 3 i Västerhamn. Därför har hamnen anhållit om amorteringsfrihet om totalt 3,8 miljoner euro fram till den sista december 2021. Amorteringsfrihet i den här omfattningen kan inte godkännas av stadsdirektören, utan kräver beslut i fullmäktige.

Nyan - 12 timmar sedan

Styrelse för destilleri tillsatt

Stallhagens bryggmästare Mats Ekholm har lämnat in en ansökan om näringsrätt för Slottsdestilleriet till landskapsregeringen. I ansökan framkommer att styrelsen för destilleriet består av följande personer: Marika Fagerlund, Jan Wennström, Viktor Eriksson, Jenny Björklund och Lennart Joelsson (suppleant). (ff)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 13 timmar sedan

Åländsk skaparkraft blir fotoutställning

I dag har Marcus Bomans fotoutställning ”Skaparkraft. Åländska konstnärer” vernissage på Galleri NIPÅ. Utställningen är en vidareutveckling av projektet som i höstas resulterade i boken med samma namn.

Nyan - 14 timmar sedan

Kökar utvalt av EU som fossilfri pionjär

EU har handplockat Kökar som en av tjugo öar som ska utgöra en förebild för andra öar som vill reducera sina koldioxidutsläpp. .

Nyan - 16 timmar sedan

Dubbel volym för Ålands Skogsindustrier

Från 70 000 kubikmeter till 140 000 kubikmeter. Så mycket räknar Ålands Skogsindustrier med att produktionsvolymen ökar från förra året när vindfällena från stormen Alfrida ska tas tillvara. Tiden är knapp.

Nyan - 19 timmar sedan

Strejk påverkar inte skärgårdstrafiken

En eventuell sjömansstrejk kommer att påverkar den åländska skärgårdstrafiken, det meddelar Ålandstrafiken. Sjömansunionen och Rederierna i Finland satt i går med riksförlikningsmannen i Helsingfors, för att diskutera situationen efter att facket i torsdags varslade om strejk. Strejkvarslet gäller alla finlandsflaggade fartyg – passagerarfartyg, fraktfartyg och isbrytare – och bryter ut den 1 mars klockan 10 om man inte når en lösning.

Nyan - 19 timmar sedan

Förlängd anbudstid för nya Föglöfärjan

Tiden för att lämna in anbud på den nya Föglöfärjan mellan Gripö och Mellanholm förlängs. Samtidigt förlängs också tiden att ställa frågor om upphandlingen. Det beslutar landskapsregeringen.

Nyan - 20 timmar sedan

Långa förhandlingar efter strejkvarslet

Förlikningsförhandlingarna i den varslade sjömansstrejken inleddes i går kl 10 och pågick till efter kl 17. Hans Ahlström, vice verkställande direktör på Rederierna i Finland och den som leder förhandlingarna från arbetsgivarsidan, säger till Nya Åland att förhandlingarna fortsätter denna vecka. Han säger vidare att parterna kommit överens om att varken facket eller arbetsgivarsidan ska kommentera hur förhandlingarna fortskrider, utan hänvisar till förlikningsman Jukka Ahtela vid riksförlikningsmannens byrå.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.