Nyan > Svenskfinland

Thursday, 18 October, 00:15

Nyan - 12 okt 18 kl. 10:00

Förslag till stadsplan för promenadstråkStadsutvecklingsnämnden ska ta ställning till ett preliminärt utkast till stadsplan för stora delar av Östra hamnen i Mariehamn på sitt nästa möte nästa vecka. Planen omfattar Österleden och östra sidan av gatan ungefär från Nygatan till Sjökvarteret och det finns planer att bygga en allaktivitetspark och ett promenadstråk i området, vilket Nya Åland skrivit om tidigare. Mariehamns hamn ab har bråttom med att renovera de norra delarna av området och i budgeten finns pengar för den första etappen att bygga ut, därför behöver man nu en godkänd stadsplan. (eh)
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Östra, Mariehamn, Österleden, Nygatan, Sjökvarteret, Nya Åland, Nyan

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förslagtill , stadsplanför , promenadstråk
SmålandsPosten - 20 jun 14 kl. 08:53

Badebodaån kan få promenadstråk

För att ta vara på att Badebodaån flyter genom samhället vill kommunen anlägga ett promenadstråk längs ån. – Vi vet att folk tycker det är trevligt med vatten och för att ta vara på så mycket­ som möjligt av ån vore det trevligt om vi kunde göra ett promenadstråk, säger kommunalrådet Åke Carlson (C). Det ska inte bli något stort och yvigt, utan något enklare.

Nyan - 16 dec 13 kl. 14:00

Ändringsförslag om lyxhotell godkändes

Det planerade lyxhotellet på Lotsberget i Mariehamns inlopp kom ett steg närmare ett eventuellt förverkligande i torsdags. Stadsstyrelsen godkände då förslaget om ändrad stadsplan för området. Förslaget som godkändes utgår från att Lotsberget ställer höga krav på hotellets placering och arkitektur.

BT - 01 nov 14 kl. 11:15

Nya promenadstråket snart klart

Nu återstår bara gjutjärnsräckena innan allmänheten får tillgång till Brännerinäset bakom Borås energi och miljö. Det splitternya promenadstråket med sina exotiska växter är den färskaste etappen i projektet Viskanpromenaden som blir längre för varje år. Delar av Viskanpromenaden finns bara på papper, andra partier är redan ett självklart inslag i Borås stadsbild.

Västerbottens Folkblad - 10 jun 12 kl. 07:28

Nytt promenadstråk runt sjukhuset

Ett nytt promenadstråk med kulturinslag har byggts runt Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Promenadstråket, som är avsett för anställda, patienter och anhöriga, ska invigas på måndag..

SR - 11 jun 14 kl. 08:25

Konstprojektet blev stadsplan

I sommar börjar den statliga svenska politiken för arkitektur, form och design utredas av Malmös stadsbyggnadsdirektör Christer Larsson. Ett exempel engagemanget i de här frågorna hittar vi Sundbyberg. Där har man valt att skrota ett tidigare förslag för utbyggnaden av stadsdelarna Hallonbergen och Ör.

Nyan - 11 nov 14 kl. 09:31

ÅFD avslog Wiklöfs besvär över stadsplan

Ålands förvaltningsdomstol (ÅFD) avslog i dag besvären över Mariehamns stadsfullmäktiges beslut att anta en stadsplan som anvisar en ny hotellanläggning på Lotsberget..

UNT - 20 dec 14 kl. 17:56

94-årig stadsplan förverkligas

När nästa stora bostadsområde planeras i Tierp, kan det beskrivas som att köpingens allra första stadsplan från 1918 förverkligas..

DalaDemokraten - 22 jan 16 kl. 05:17

Visionär stadsplan - gåva till kommunen från Johnsonstiftelsen

Stiftelsen tog kontakt med Avesta kommun och frågade om det fanns intresse av att få en visionär stadsplan. Svaret blev ja. I veckan träffade politiker och tjänstemän Peter Elmlund från Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse och Alexander Ståhle Spacescape, som ska göra arbetet..

Nyan - 27 mar 18 kl. 08:00

Stadsplan ställs ut

Också stadsstyrelsen har nu godkänt förslaget till stadsplan för den nya stadsdelen Södra Lillängen i Änglamarkerna i södra Mariehamn. Förslaget ställs nu ut för påseende. Om inga anmärkningar kommer in blir det stadsfullmäktiges sak att fatta det slutliga beslutet.

Barometern - 29 aug 13 kl. 15:30

Körde påverkad på promenadstråk

En 48-årig man döms sedan han två gånger kört bil påverkad. En gång smet han dessutom från en olycka han orsakat.
Vid både tillfällena hade 48-åringen ätit narkotikaklassade tabletter.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 4 timmar sedan

Nattlig vandring på Kastelholm

Kastelholms slott håller öppet under skolornas höstlov, den 18 till 20 oktober mellan klockan 10 och 16.00 – Vi upprepar succén från i fjol med kvällsguidning för de modigaste på fredagen och lördagen klockan 20.00.

Nyan - 6 timmar sedan

Ingen strejk på Åland

Den strejk som fackförbundet JHL planerar för den 23 oktober i riket genomförs inte på Åland. Det stod klart efter FOA Ålands möte på onsdagskvällen. – Vi har så små förhållanden på Åland, så genomslagskraften blir inte så stor, säger Henrik Sjöblom på FOA Åland.

Nyan - 6 timmar sedan

677 000 röstade om sommar- eller vintertid

Enkäten om att ställa om klockan engagerade över en halv miljon finländare. Nästan 100 000 svar kom in under fredagen. I en webbenkät fick finländare ta ställning till vilken tidzon Finland ska gå enligt.

Nyan - 7 timmar sedan

Mårten Andersson även i Hammarland

Kyrkoherden i Eckerö församling Mårten Andersson har av Domkapitlet i Borgå förordnats att vid sidan av egen tjänst sköta kyrkoherdetjänsten i Hammarlands församling på deltid från den 1 december i år till den 30 november nästa år. Samtidigt har församlingspastorn i Tervola församling Markus Kallatsa förordnats till församlingspastor i Hammarlands församling för samma period. (ms)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 8 timmar sedan

Marken vid Algots varv nu sanerad

ÅMHM har godkänt Algots varv ab:s sanering av marken vid varvet på Klinten i Mariehamn. – 2010 lämnade de in en saneringsplan för mark och vatten och fick miljötillstånd för det, berättar Ann-Sofi Wikingson, tillfällig miljöskyddsinspektör vid ÅMHM. ÅMHM har följt upp att Algots varv fört bort jordmassor och avfall och städat upp.

Nyan - 10 timmar sedan

Svar på frågor om flyg den här veckan

Air Leap har bett om mer tid för att besvara landskapets frågor om klagomål gällande säkerhetsgenomgångarna ombord på flygen mellan Mariehamn och Stockholm. Den här veckan väntas även frågan om Air Leaps certifikat avgöras.
Per-Erik Cederkvist, landskapets upphandlare av flygtrafiken, pratade i måndags med vd för Air Leap, Magnus Ivarsson.

Nyan - 12 timmar sedan

Grön flicka får ny färg

Statyn som brukar stå utanför Mariebad restaureras. ”Grön flicka med ring” får nya skuggor och rostskydd. Armarna och händerna är klara, men benen och bålen återstår.

Nyan - 14 timmar sedan

Svedenplan till stadsstyrelsen

Stadsutvecklingsnämnden godkände i måndags förslaget till ny stadsplan för Svedenområdet i Mariehamn. I förra veckan höll staden ett informationsmöte för boende i området med anledning av stadsplanen där det ingår att 13 hus föreslås k-märkas. – Det var ett bra möte med ett 50-tal invånare.

Nyan - 14 timmar sedan

Oklart om Fifax får mer vatten

Fifax har sedan mars velat utöka sin dygnsförbrukning av vatten. Men då man tidigare överskridit gränsen så var kommunen tveksam och parterna har ännu inte nått någon lösning. – Det har varit ganska många vändor, säger kommundirektör Arsim Zekaj.

Nyan - 16 timmar sedan

242 personer såg Kedjan

Kökars teatergrupp har spelat tre föreställningar av ”Kedjan” för fullsatta hus. 242 personer har sett pjäsen. – Vi är alla överväldigade över responsen och det positiva mottagandet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.