Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 12 December, 21:48

Nyan - 12 okt 18 kl. 10:00

Förslag till stadsplan för promenadstråkStadsutvecklingsnämnden ska ta ställning till ett preliminärt utkast till stadsplan för stora delar av Östra hamnen i Mariehamn på sitt nästa möte nästa vecka. Planen omfattar Österleden och östra sidan av gatan ungefär från Nygatan till Sjökvarteret och det finns planer att bygga en allaktivitetspark och ett promenadstråk i området, vilket Nya Åland skrivit om tidigare. Mariehamns hamn ab har bråttom med att renovera de norra delarna av området och i budgeten finns pengar för den första etappen att bygga ut, därför behöver man nu en godkänd stadsplan. (eh)
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Östra, Mariehamn, Österleden, Nygatan, Sjökvarteret, Nya Åland, Nyan

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förslagtill , stadsplanför , promenadstråk
SmålandsPosten - 20 jun 14 kl. 08:53

Badebodaån kan få promenadstråk

För att ta vara på att Badebodaån flyter genom samhället vill kommunen anlägga ett promenadstråk längs ån. – Vi vet att folk tycker det är trevligt med vatten och för att ta vara på så mycket­ som möjligt av ån vore det trevligt om vi kunde göra ett promenadstråk, säger kommunalrådet Åke Carlson (C). Det ska inte bli något stort och yvigt, utan något enklare.

Nyan - 16 dec 13 kl. 14:00

Ändringsförslag om lyxhotell godkändes

Det planerade lyxhotellet på Lotsberget i Mariehamns inlopp kom ett steg närmare ett eventuellt förverkligande i torsdags. Stadsstyrelsen godkände då förslaget om ändrad stadsplan för området. Förslaget som godkändes utgår från att Lotsberget ställer höga krav på hotellets placering och arkitektur.

BT - 01 nov 14 kl. 11:15

Nya promenadstråket snart klart

Nu återstår bara gjutjärnsräckena innan allmänheten får tillgång till Brännerinäset bakom Borås energi och miljö. Det splitternya promenadstråket med sina exotiska växter är den färskaste etappen i projektet Viskanpromenaden som blir längre för varje år. Delar av Viskanpromenaden finns bara på papper, andra partier är redan ett självklart inslag i Borås stadsbild.

Västerbottens Folkblad - 10 jun 12 kl. 07:28

Nytt promenadstråk runt sjukhuset

Ett nytt promenadstråk med kulturinslag har byggts runt Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Promenadstråket, som är avsett för anställda, patienter och anhöriga, ska invigas på måndag..

SR - 11 jun 14 kl. 08:25

Konstprojektet blev stadsplan

I sommar börjar den statliga svenska politiken för arkitektur, form och design utredas av Malmös stadsbyggnadsdirektör Christer Larsson. Ett exempel engagemanget i de här frågorna hittar vi Sundbyberg. Där har man valt att skrota ett tidigare förslag för utbyggnaden av stadsdelarna Hallonbergen och Ör.

Nyan - 11 nov 14 kl. 09:31

ÅFD avslog Wiklöfs besvär över stadsplan

Ålands förvaltningsdomstol (ÅFD) avslog i dag besvären över Mariehamns stadsfullmäktiges beslut att anta en stadsplan som anvisar en ny hotellanläggning på Lotsberget..

UNT - 20 dec 14 kl. 17:56

94-årig stadsplan förverkligas

När nästa stora bostadsområde planeras i Tierp, kan det beskrivas som att köpingens allra första stadsplan från 1918 förverkligas..

DalaDemokraten - 22 jan 16 kl. 05:17

Visionär stadsplan - gåva till kommunen från Johnsonstiftelsen

Stiftelsen tog kontakt med Avesta kommun och frågade om det fanns intresse av att få en visionär stadsplan. Svaret blev ja. I veckan träffade politiker och tjänstemän Peter Elmlund från Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse och Alexander Ståhle Spacescape, som ska göra arbetet..

Nyan - 27 mar 18 kl. 08:00

Stadsplan ställs ut

Också stadsstyrelsen har nu godkänt förslaget till stadsplan för den nya stadsdelen Södra Lillängen i Änglamarkerna i södra Mariehamn. Förslaget ställs nu ut för påseende. Om inga anmärkningar kommer in blir det stadsfullmäktiges sak att fatta det slutliga beslutet.

Barometern - 29 aug 13 kl. 15:30

Körde påverkad på promenadstråk

En 48-årig man döms sedan han två gånger kört bil påverkad. En gång smet han dessutom från en olycka han orsakat.
Vid både tillfällena hade 48-åringen ätit narkotikaklassade tabletter.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 timmar sedan

Vett och etikett-serie: Får man applådera i kyrkan?

Får man applådera i kyrkan? Hur går nattvarden egentligen till? Och när ska man sitta eller stå i kyrkan?

Nyan - 3 timmar sedan

Rederierna ser positivt på 2019

Det ser ljust ut för sjöfarts- och rederibranschen i Finland, enligt den så kallade Rederibarometern. Rederierna förväntar sig en visserligen en måttligare tillväxttakt nästa år, men konjunkturerna pekar uppåt, refererar Yle. Konkurrensen på sjöfartsmarknaden kommer att vara fortsatt hård.

Nyan - 4 timmar sedan

Återremiss för delgeneralplan

Stadsutvecklingsnämnden beslutade att återremittera förslaget till ny delgeneralplan för Mariehamn i måndags. Förslaget gavs av Ingrid Johansson (Lib) och fick understöd av Daja Rothberg. Motiveringen är att man vill utreda planförslagets konsekvenser för detaljplanering gällande plan- och bygglagens krav på att skyddsvärda objekt ska anges i generalplanen.

Nyan - 6 timmar sedan

Kortare dock och ny lördagstur för Rosella

Rosellas vinteruppehåll blir kortare än planerat, skriver Viking Line i ett pressmeddelande.
Tidigare var ett längre uppehåll planerat då Rosella skulle ersätta Viking XPRS på linjen Helsingfors – Tallinn, men nu har den dockningen skjutits upp. Rosella tas nu ur trafik efter kvällsturen till Mariehamn den 6 januari 2019 och är åter i trafik till morgonturen från Mariehamn den 25 januari, i stället för den 8 februari som tidigare meddelades.

Nyan - 6 timmar sedan

Stora skulder för ÅBF

Det finns över 30 000 euro i utestående fordringar på Ålands bildningsförbund. Det framgår av den redovisning över skulderna som ÅBF lämnade in till Ålands kulturdelegation på måndagen och som nu till största delen blivit offentlig. Enligt redovisningen har stora skulder redan gått till landskapsfogden för indrivning.

Nyan - 7 timmar sedan

”Det är en ekonomisk nedåtspiral”

Qandra Henriksson har varit sjukpensionär i sju år, trots att hon bara är 30 år gammal. document.domain = 'nyan.

Nyan - 7 timmar sedan

Show Time vann i Gävle

TRAV. Två hästar till start – dubbla framgångar.
I Gävle kunde travtränare Barbro Carlsson nämligen räkna hem ytterligare placeringar.

Nyan - 8 timmar sedan

Sjöräddningen går över till miljöbränsle

Ålands sjöräddningssällskap går över till miljöbränslet Ecopar.
Enligt ett pressmeddelande innebär detta att utsläppet av många cancerogena ämnen går ner med över 90 procent jämfört med dieselolja, och att halterna av kväveoxider i omgivningen går ner med upp till 50 procent. Sjöräddningen testade EcoPar på räddningskryssaren Svante G i somras och under hösten.

Nyan - 10 timmar sedan

Testar feature mallen

Lorem ipsum dolor sit amet, zril definitiones pri ut, sed at nulla primis consectetuer. Nobis consul delectus ad vim. Ancillae interpretaris sit ei, ut stet assum duo, cu admodum deterruisset usu.

Nyan - 11 timmar sedan

Mariehamn toppar olycksstatistiken

Mariehamn var den kommun där flest trafikolyckor inträffade under juli till september i år, 145 stycken. I Jomala var siffran 91. Båda siffrorna är högre än vid samma tid i fjol.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.