Expressen > Nyheter

Tuesday, 11 December, 05:15

Expressen - 12 okt 18 kl. 09:55

65 000 kronor betalas för nyanländas hotellboendeRunt 65 000 kronor per familj och månad – så mycket betalar Lomma kommun för att husera nyanlända på Arlöv Park Hotel.För att lösa den akuta bostadssituationen planerar kommunen nu att köpa ett gårdshotell, för 16,5 miljoner kronor.– Det innebär att vi kan plocka hem dem som bor på hotell, säger Robert Wenglén (M), kommunstyrelsens ordförande i Lomma, till Hem och Hyra..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lomma, Arlöv Park Hotel, Robert Wenglén, Hem, Hyra

Dela artikeln

8266 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 65 000kronor , betalasför , nyanländas, hotellboende
Supermiljöbloggen - 17 mar 16 kl. 13:11

Bee welcome- nyanländas kompetens tas tillvara i biodling

Svenska bins nya projekt Bee welcome ska sammanföra nyanlända med biodlare som behöver arbetskraft. Projektet ska bli ett sätt att öka mångfalden i både samhället och i naturen, en framgångsrik kombination av integration och ökad pollinering. Projektet presenterades i en debattartikel i Metro den 11 mars i anslutning till den internationella biodlarkongressen Beecome i Malmö.

Regeringen - 18 mar 15 kl. 11:14

Trepartssamtal om snabbspår för nyanländas etablering har inletts

I går inledde arbetsmarknadsminister Ylva Johansson det första trepartssamtalet om snabbspår för nyanländas etablering på arbetsmarknaden. Inbjudna till det första mötet var företrädare för centralorganisationerna.

- Målet är att tillsammans med parterna och Arbetsförmedlingen hitta lösningar som skapar ett snabbspår för att nyanlända snabbt ska kunna komma ut på en arbetsplats som är relevant för individens utbildning, erfarenheter och intresse.

Regeringen - 11 apr 15 kl. 18:15

Satsningar på civilsamhället för att förbättra nyanländas etablering

I den kommande vårändringsbudgeten konkretiserar regeringen delar av etableringspaketet som syftar till att nyanlända snabbare ska kunna etablera sig på arbetsmarknaden. Regeringen satsar ytterligare 30 miljoner kronor på verksamhet i civila samhället och kommuner som syftar till att skapa bättre förutsättningar för nyanlända att etableras i samhället.

Pressmeddelande: Satsningar på civilsamhället för att förbättra nyanländas etablering

Arbetsmarknadsdepartementet, 11 april 2015.

Regeringen - 10 jan 17 kl. 16:30

Uppdrag att främja nyanländas företagande i Sverige

Regeringen uppdrar åt Tillväxtverket att främja nyanländas företagande i Sverige i syfte att tillvarata kompetensen hos nyanlända kvinnor och män med intresse för och erfarenhet av företagande. Det är angeläget att uppdraget genomförs på ett sätt som bidrar till en jämställd arbetsmarknad. Tillväxtverket ska, baserat på beprövade modeller och kunskap om målgruppens behov, genomföra insatser som bidrar till att underlätta för nyanlända att etablera sig som företagare i Sverige samt sprida relevant information i ändamålsenliga kanaler.

Regeringen - 21 feb 13 kl. 14:03

Nya insatser för att stärka nyanländas skolgång

I dag presenterar utbildningsminister Jan Björklund och integrationsminister Erik Ullenhag nya insatser för att stärka skolgången för nyanlända elever. Pressträffen startar klockan 10.00 och sänds direkt.

Regeringen - 29 jun 17 kl. 12:31

Mötesplatser som förenklar nyanländas myndighetskontakter ska fortsätta

Genom myndigheters samordning har nyanländas myndighetskontakter effektiviserats kraftigt. Kontakter som tidigare tagit tre till fyra veckor kan genom projektet Mötesplatser hanteras på cirka fyra timmar. Regeringen ger därför myndigheter i uppdrag att fortsätta arbetet med förenklade och mer effektiva processer för nyanlända..

Regeringen - 20 sep 16 kl. 08:00

Nyanländas etablering i statens budget

Området Nyanländas etablering är en del av utgiftsområde 13 Jämställdhet och nyanlända invandrares etablering i regeringens budgetproposition för 2018..

DN - 19 feb 15 kl. 00:05

”Nyanländas etablering i Sverige ska reformeras”


Regeringen presenterar i dag åtgärder för att komma till rätta med bristerna i politiken för nyanländas etablering på arbetsmarknaden och i samhället. Vi fokuserar på jobb, skola, kommunmottagning och det civila samhällets bidrag, ­skriver Stefan Löfven, Åsa Romson, Gustav Fridolin och Ylva Johansson..

SvD - 09 jan 16 kl. 10:32

SKL: Svårt klara lagkrav om nyanländas skolgång

Vårterminen drar i gång med en ny lag på att nyanländas utbildning ska kartläggas. Stockholm, Göteborg och Malmö nyanställer för att möta kravet. Roy Melchert på Sveriges kommuner och landsting tror inte att alla kommuner kan kartlägga och placera eleverna inom två månader, som lagen kräver..

Regeringen - 21 jan 16 kl. 08:47

I morgon inleds de regionala konferenserna om mottagande och nyanländas etablering

Under början av 2016 arrangerar länsstyrelserna på uppdrag av regeringen 17 regionala konferenser över hela landet på temat mottagande och nyanländas etablering. Alla Sveriges kommuner och landsting bjuds in till de regionala konferenserna som är en fortsättning på den nationella samlingen Sverige tillsammans. I morgon, den 22 januari, är det dags för den första regionala konferensen som äger rum i Malmö..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Kvinna frias för tvättstugebråk

Ett tvättstugebråk urartade och en 45-årig kvinna från Växjö åtalades för misshandel..

Expressen - 1 timme sedan

Mindre bedrägerier utreds bara i undantagsfall fram till nyår

Fram till årsskiftet kommer Stockholmspolisen bara att utreda mindre bedrägerier i undantagsfall. Det rapporterar Sveriges Radios Ekot. Det handlar bland annat om bedrägerier som berör tankkort och mobiltelefonabonnemang.

Expressen - 3 timmar sedan

Sara Danius om Horace Engdahl: ”Skulle vi stöta ihop skulle jag självklart heja”

Det är på dansgolvet i Gyllene salen allt händer.Expressens reporter tar en svängom med Liberalernas Jan Björklund och Miljöpartiets Gustav Fridolin – och pratar med balens drottning Sara Danius och Akademiledamoten Horace Engdahl..

Expressen - 4 timmar sedan

Victoria lånade mammas gamla Nobelklänning

Kronprinsessan Victorias val av klänning på årets Nobelmiddag förvånade många.Hon återanvände nämligen klänningen som drottning Silvia bar på samma bankett 1995.”Man skulle nästan inte kunna tro att klänningen är över tjugo år gammal – för den känns väldigt modern och inne”, skriver Expressens modeexpert Magda Omerspahic..

Expressen - 5 timmar sedan

Sara Danius klädval Nobelfestens snackis

Sara Danius väcker ofta uppmärksamhet och hyllas för sina klädval – och färgchocken under Nobelfesten är inget undantag. Den extravaganta klänningen – med cape och knytblus får modekritiker att spekulera i en koppling till Svenska Akademien. Men Sara Danius vill själv inte göra den kopplingen.

Expressen - 5 timmar sedan

Larm om skottlossning – stort pådrag

Polis är på plats i Brämaregården på Hisingen efter larm om skottlossning, skriver GP.– Vi är på plats med ett par patruller så det är lite pådrag där ute, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl, till tidningen..

Expressen - 6 timmar sedan

JUST NU: Tonåring utsatt för brutalt rån – hotades med kniv och pistol

En man i övre tonåren blev utsatt för ett brutalt rån på måndagskvällen.Gärningsmännen slog honom, sparkade honom och hotade med kniv och pistol.Nu söker polisen tips om händelsen..

Expressen - 6 timmar sedan

Expressens reporter på plats inne på Nobelfesten

Det är som en saga att sitta här i Blå hallen och på riktigt få uppleva allt det som man vanligtvis bara ser på tv.Maten, musiken och gästerna håller världsklass, tycker Expressens reporter Karin Sörbring..

Expressen - 6 timmar sedan

Michelle Obamas förebild: Pippi Långstrump

NEW YORK. Michelle Obamas barndomsidol?En viss svensk flicka med röda flätor och oanad styrka.

Expressen - 6 timmar sedan

Man död – blev påkörd av traktor i Vilhelmina

En man i 65-årsåldern har dött efter att ha blivit påbackad av en traktor.Polisen utreder vållande till annans död efter händelsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.