Expressen > Nyheter

Monday, 22 October, 09:23

Expressen - 12 okt 18 kl. 09:55

65 000 kronor betalas för nyanländas hotellboendeRunt 65 000 kronor per familj och månad – så mycket betalar Lomma kommun för att husera nyanlända på Arlöv Park Hotel.För att lösa den akuta bostadssituationen planerar kommunen nu att köpa ett gårdshotell, för 16,5 miljoner kronor.– Det innebär att vi kan plocka hem dem som bor på hotell, säger Robert Wenglén (M), kommunstyrelsens ordförande i Lomma, till Hem och Hyra..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lomma, Arlöv Park Hotel, Robert Wenglén, Hem, Hyra

Dela artikeln

8159 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 65 000kronor , betalasför , nyanländas, hotellboende
Supermiljöbloggen - 17 mar 16 kl. 13:11

Bee welcome- nyanländas kompetens tas tillvara i biodling

Svenska bins nya projekt Bee welcome ska sammanföra nyanlända med biodlare som behöver arbetskraft. Projektet ska bli ett sätt att öka mångfalden i både samhället och i naturen, en framgångsrik kombination av integration och ökad pollinering. Projektet presenterades i en debattartikel i Metro den 11 mars i anslutning till den internationella biodlarkongressen Beecome i Malmö.

Regeringen - 18 mar 15 kl. 11:14

Trepartssamtal om snabbspår för nyanländas etablering har inletts

I går inledde arbetsmarknadsminister Ylva Johansson det första trepartssamtalet om snabbspår för nyanländas etablering på arbetsmarknaden. Inbjudna till det första mötet var företrädare för centralorganisationerna.

- Målet är att tillsammans med parterna och Arbetsförmedlingen hitta lösningar som skapar ett snabbspår för att nyanlända snabbt ska kunna komma ut på en arbetsplats som är relevant för individens utbildning, erfarenheter och intresse.

Regeringen - 11 apr 15 kl. 18:15

Satsningar på civilsamhället för att förbättra nyanländas etablering

I den kommande vårändringsbudgeten konkretiserar regeringen delar av etableringspaketet som syftar till att nyanlända snabbare ska kunna etablera sig på arbetsmarknaden. Regeringen satsar ytterligare 30 miljoner kronor på verksamhet i civila samhället och kommuner som syftar till att skapa bättre förutsättningar för nyanlända att etableras i samhället.

Pressmeddelande: Satsningar på civilsamhället för att förbättra nyanländas etablering

Arbetsmarknadsdepartementet, 11 april 2015.

Regeringen - 10 jan 17 kl. 16:30

Uppdrag att främja nyanländas företagande i Sverige

Regeringen uppdrar åt Tillväxtverket att främja nyanländas företagande i Sverige i syfte att tillvarata kompetensen hos nyanlända kvinnor och män med intresse för och erfarenhet av företagande. Det är angeläget att uppdraget genomförs på ett sätt som bidrar till en jämställd arbetsmarknad. Tillväxtverket ska, baserat på beprövade modeller och kunskap om målgruppens behov, genomföra insatser som bidrar till att underlätta för nyanlända att etablera sig som företagare i Sverige samt sprida relevant information i ändamålsenliga kanaler.

Regeringen - 21 feb 13 kl. 14:03

Nya insatser för att stärka nyanländas skolgång

I dag presenterar utbildningsminister Jan Björklund och integrationsminister Erik Ullenhag nya insatser för att stärka skolgången för nyanlända elever. Pressträffen startar klockan 10.00 och sänds direkt.

Regeringen - 29 jun 17 kl. 12:31

Mötesplatser som förenklar nyanländas myndighetskontakter ska fortsätta

Genom myndigheters samordning har nyanländas myndighetskontakter effektiviserats kraftigt. Kontakter som tidigare tagit tre till fyra veckor kan genom projektet Mötesplatser hanteras på cirka fyra timmar. Regeringen ger därför myndigheter i uppdrag att fortsätta arbetet med förenklade och mer effektiva processer för nyanlända..

Regeringen - 20 sep 16 kl. 08:00

Nyanländas etablering i statens budget

Området Nyanländas etablering är en del av utgiftsområde 13 Jämställdhet och nyanlända invandrares etablering i regeringens budgetproposition för 2018..

DN - 19 feb 15 kl. 00:05

”Nyanländas etablering i Sverige ska reformeras”


Regeringen presenterar i dag åtgärder för att komma till rätta med bristerna i politiken för nyanländas etablering på arbetsmarknaden och i samhället. Vi fokuserar på jobb, skola, kommunmottagning och det civila samhällets bidrag, ­skriver Stefan Löfven, Åsa Romson, Gustav Fridolin och Ylva Johansson..

SvD - 09 jan 16 kl. 10:32

SKL: Svårt klara lagkrav om nyanländas skolgång

Vårterminen drar i gång med en ny lag på att nyanländas utbildning ska kartläggas. Stockholm, Göteborg och Malmö nyanställer för att möta kravet. Roy Melchert på Sveriges kommuner och landsting tror inte att alla kommuner kan kartlägga och placera eleverna inom två månader, som lagen kräver..

Regeringen - 21 jan 16 kl. 08:47

I morgon inleds de regionala konferenserna om mottagande och nyanländas etablering

Under början av 2016 arrangerar länsstyrelserna på uppdrag av regeringen 17 regionala konferenser över hela landet på temat mottagande och nyanländas etablering. Alla Sveriges kommuner och landsting bjuds in till de regionala konferenserna som är en fortsättning på den nationella samlingen Sverige tillsammans. I morgon, den 22 januari, är det dags för den första regionala konferensen som äger rum i Malmö..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

JUST NU: Ny avstängning på E6: "Kommer bli köer"

En lastbil välte i fredags på E6 mellan Borgeby och Löddeköpinge och skapade kaos i trafiken. Under måndagen ska mitträcket lagas efter olyckan – och nya problem är att vänta. – Det kommer tyvärr bli köbildning, säger Joanna Ljunggren, informatör på Trafikverket.

Expressen - 30 minuter sedan

Föroreningar i Östersjön hotar vildlaxens överlevnad

Föroreningar i Östersjön tros ligga bakom den stora laxdöden som drabbat flera svenska vildlaxområden. –  Skulle vi få ett tredje år med dålig eller utebliven lek så är det verkligen allvarligt, säger Kenneth Ottosson, fiskerikonsulent på Sundsvalls kommun till SVT. .

Expressen - 45 minuter sedan

Löfven möter talmannen - och håller presskonferens

Hemlighetsmakeriet har varit stort under den första delen av Stefan Löfvens sonderingsuppdrag.Nu ska han berätta hur det går för talman Andreas Norlén..

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Tre bilar inblandade i olycka

Tre personbilar är inblandade i en olycka på Ängelholmsleden i höjd med trafikplats Brohult. Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats till platsen.Skadeläget är oklart.

Expressen - 1 timme sedan

Sveriges fulaste stad framröstad

Borlänge är Sveriges fulaste stad. I varje fall enligt den omröstning som föreningen Arkitekturupproret ordnat i sociala medier..

Expressen - 1 timme sedan

Apotekschefen Jasmina om ökande rasismen: ”Nolltolerans”

Rasismen mot anställda på svenska apotek ökar, rapporterar SVT Nyheter.En av de som har förhåller sig till nolltolerans mot kunder som riktar hat mot muslimer eller använder n-ordet är apotekschefen Jasmina Karic, 30.– Kunder som beter sig på det här viset blir vänligt visade till utgången och ombedda att komma tillbaka när de respekterar personalen på apoteket, säger hon till Expressen..

Expressen - 2 timmar sedan

Instamodellen avslöjar varför hon fuskade med bilden

Många älskar Carolyn Stritchs bilder på Instagram och hon har över 200 000 följare.Hon beskriver själv bilderna som ”perfekta” – och särskilt uppmärksammade blev hennes foton från en spontanresa till Disneyland.Men även bilder kan ljuga.

Expressen - 2 timmar sedan

Så ska Löfven lyckas med att locka Lööf

Nu är det dags för Stefan Löfven att rapportera till talmannen om hur sonderingssamtalen har gått. Enligt flera S-profiler är det inte omöjligt att locka över C-ledaren Annie Lööf till en blocköverskridande regering – men det gäller att agera klokt. – Han ska ge henne så mycket politik att hon framstår som en förlorare om hon tackar nej, säger tidigare justitieministern Thomas Bodström..

Expressen - 2 timmar sedan

Valet som kan höja din pension med en tusenlapp

Över 1 000 kronor. Så mycket kan du höja din pension med ett enkelt klick, visar färska siffror från valcentralen Collectum. Men höjningen kommer med ett pris.

Expressen - 2 timmar sedan

Flera bilbränder i natt – tidningsbudsbil helt utbränd

Under natten har det brunnit i ett par bilar på olika håll i Blekinge. I Listerby larmas polisen till Byvägen och hittar där en helt utbränt tidningsbudsbil. Även i Karlskrona brann en bil under natten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.