Expressen > Nyheter

Monday, 18 February, 12:58

Expressen - 12 okt 18 kl. 09:55

65 000 kronor betalas för nyanländas hotellboendeRunt 65 000 kronor per familj och månad – så mycket betalar Lomma kommun för att husera nyanlända på Arlöv Park Hotel.För att lösa den akuta bostadssituationen planerar kommunen nu att köpa ett gårdshotell, för 16,5 miljoner kronor.– Det innebär att vi kan plocka hem dem som bor på hotell, säger Robert Wenglén (M), kommunstyrelsens ordförande i Lomma, till Hem och Hyra..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lomma, Arlöv Park Hotel, Robert Wenglén, Hem, Hyra

Dela artikeln

8265 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 65 000kronor , betalasför , nyanländas, hotellboende
Supermiljöbloggen - 17 mar 16 kl. 13:11

Bee welcome- nyanländas kompetens tas tillvara i biodling

Svenska bins nya projekt Bee welcome ska sammanföra nyanlända med biodlare som behöver arbetskraft. Projektet ska bli ett sätt att öka mångfalden i både samhället och i naturen, en framgångsrik kombination av integration och ökad pollinering. Projektet presenterades i en debattartikel i Metro den 11 mars i anslutning till den internationella biodlarkongressen Beecome i Malmö.

Regeringen - 18 mar 15 kl. 11:14

Trepartssamtal om snabbspår för nyanländas etablering har inletts

I går inledde arbetsmarknadsminister Ylva Johansson det första trepartssamtalet om snabbspår för nyanländas etablering på arbetsmarknaden. Inbjudna till det första mötet var företrädare för centralorganisationerna.

- Målet är att tillsammans med parterna och Arbetsförmedlingen hitta lösningar som skapar ett snabbspår för att nyanlända snabbt ska kunna komma ut på en arbetsplats som är relevant för individens utbildning, erfarenheter och intresse.

Regeringen - 11 apr 15 kl. 18:15

Satsningar på civilsamhället för att förbättra nyanländas etablering

I den kommande vårändringsbudgeten konkretiserar regeringen delar av etableringspaketet som syftar till att nyanlända snabbare ska kunna etablera sig på arbetsmarknaden. Regeringen satsar ytterligare 30 miljoner kronor på verksamhet i civila samhället och kommuner som syftar till att skapa bättre förutsättningar för nyanlända att etableras i samhället.

Pressmeddelande: Satsningar på civilsamhället för att förbättra nyanländas etablering

Arbetsmarknadsdepartementet, 11 april 2015.

Regeringen - 10 jan 17 kl. 16:30

Uppdrag att främja nyanländas företagande i Sverige

Regeringen uppdrar åt Tillväxtverket att främja nyanländas företagande i Sverige i syfte att tillvarata kompetensen hos nyanlända kvinnor och män med intresse för och erfarenhet av företagande. Det är angeläget att uppdraget genomförs på ett sätt som bidrar till en jämställd arbetsmarknad. Tillväxtverket ska, baserat på beprövade modeller och kunskap om målgruppens behov, genomföra insatser som bidrar till att underlätta för nyanlända att etablera sig som företagare i Sverige samt sprida relevant information i ändamålsenliga kanaler.

Regeringen - 21 feb 13 kl. 14:03

Nya insatser för att stärka nyanländas skolgång

I dag presenterar utbildningsminister Jan Björklund och integrationsminister Erik Ullenhag nya insatser för att stärka skolgången för nyanlända elever. Pressträffen startar klockan 10.00 och sänds direkt.

Regeringen - 29 jun 17 kl. 12:31

Mötesplatser som förenklar nyanländas myndighetskontakter ska fortsätta

Genom myndigheters samordning har nyanländas myndighetskontakter effektiviserats kraftigt. Kontakter som tidigare tagit tre till fyra veckor kan genom projektet Mötesplatser hanteras på cirka fyra timmar. Regeringen ger därför myndigheter i uppdrag att fortsätta arbetet med förenklade och mer effektiva processer för nyanlända..

Regeringen - 20 sep 16 kl. 08:00

Nyanländas etablering i statens budget

Området Nyanländas etablering är en del av utgiftsområde 13 Jämställdhet och nyanlända invandrares etablering i regeringens budgetproposition för 2018..

SmålandsPosten - 07 feb 19 kl. 06:39

Storsatsning för nyanländas psykiska hälsa

Myndighetsutövare, sjukhuspersonal och goda män samlades vid Linnéuniversitet för att utvidga sina kunskaper om nyanländas situation och psykiska mående. Förhoppningen är att det ska minska den psykiska ohälsan bland nyanlända. .

DN - 19 feb 15 kl. 00:05

”Nyanländas etablering i Sverige ska reformeras”


Regeringen presenterar i dag åtgärder för att komma till rätta med bristerna i politiken för nyanländas etablering på arbetsmarknaden och i samhället. Vi fokuserar på jobb, skola, kommunmottagning och det civila samhällets bidrag, ­skriver Stefan Löfven, Åsa Romson, Gustav Fridolin och Ylva Johansson..

SvD - 09 jan 16 kl. 10:32

SKL: Svårt klara lagkrav om nyanländas skolgång

Vårterminen drar i gång med en ny lag på att nyanländas utbildning ska kartläggas. Stockholm, Göteborg och Malmö nyanställer för att möta kravet. Roy Melchert på Sveriges kommuner och landsting tror inte att alla kommuner kan kartlägga och placera eleverna inom två månader, som lagen kräver..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Brand i lägenhet - kraftig rökutveckling

Polis och räddningstjänst larmades strax efter lunch till en brand i ett flerbostadshus i Malmö..

Expressen - 15 minuter sedan

Gaslarm i centrala Malmö – flera butiker utrymda

Stora delar av shoppinggatan Södra Förstadsgatan i Malmö är avstängd.Anledningen är en avgrävd gasledning. – Vi har utrymt två butiker, vi vill hålla allmänheten borta därför har vi spärrat av platsen, säger Gustaf Sandell inre befäl vid räddningstjänsten syd till SVT Nyheter Skåne.

Expressen - 15 minuter sedan

Så kan Meghan och Harry dela på föräldraledigheten

Meghan och Harry är inga vanliga kungligheter.
De har tagit många moderna beslut sedan de gifte sig 19 maj 2018. Frågan är om de inte kommer ta ännu ett modernt beslut – dela upp föräldraledigheten när de väntar smått nu i april.

Expressen - 45 minuter sedan

Supermånen den 19 februari: Så ser du fenomenet bäst

Missade du supermånen i januari får du en ny chans nu. Ställ klockan till 16.54, tisdagen den 19 februari.

Expressen - 30 minuter sedan

Michelle Obama avslöjar mammans oväntade pik

Under den amerikanska Grammysgalan klev Michelle Obama ut på scenen till publikens jubel och höll tal. Men alla var inte lika imponerade.I ett sms frågade Michelle Obamas mamma om hon ”träffade några riktiga kändisar?

Expressen - 1 timme sedan

Englands rikaste var för Brexit – lämnar nu landet

Storbritanniens rikaste man, Jim Ratcliffe, har länge varit en av de mest högljudda förespråkarna för att landet ska lämna EU.Nu står han själv i begrepp att lämna hemlandet och flytta till skatteparadiset Monaco – vilket kan bespara honom upp till 4 miljarder pund (45 miljarder kronor) i skatter, skriver Sunday Times..

Expressen - 1 timme sedan

Larm om villbrand – ska vara fullt utvecklad

Polis, räddningstjänst och ambulans har larmats till en brand.Det är en villa som brinner.Enligt de första larmuppgifterna är det fråga om en fullt utvecklad brand..

Expressen - 1 timme sedan

Bokhandlare går på knä när bokbranschen ökar

Den digitala försäljningen lyfter bokbranschen när försäljningen i fysiska butiker dyker.Det visar ny statstik från branschen.– En förskjutning mot digitala kanaler blev ännu tydligare under 2018, säger rapportförfattaren Erik Wikberg, vid Handelshögskolan i Stockholm, till Market.

Expressen - 1 timme sedan

App i telefonen ska varna för skolattacker i Skåne

Flera kommuner i Skåne vill införa en krisapp i telefonen som kan varna om en beväpnad gärningsperson kommer in på skolan, rapporterar P4 Malmöhus.– Då är det en signal till personalen att de ska se till så att barnen gömmer sig säger Thomas Andersson, säkerhetschef..

Expressen - 1 timme sedan

Per Gudmundson blir KD-presschef

Per Gudmundson, mångårig ledarskribent på Svenska Dagbladet, lämnar journalistiken och blir presschef i Kristdemokraternas partiledarstab. Det skriver KD i ett pressmeddelande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.