DN > Nyheter

Wednesday, 20 February, 16:11

DN - 12 okt 18 kl. 09:04

Filmmusikspaning: Hjältefilmernas soundtrack förenar det kolossala och det mänskligaUnder rubriken ”We can be heroes” ger Radiosymfonikerna fyra utsålda konserter med soundtrack från Hollywoods actionladdade publikvältare. Nicholas Ringskog Ferrada-Noli förklarar varför musiken alltid spelat en huvudroll i hjältefilmerna. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
We, Radiosymfonikerna, Hollywoods, Ringskog Ferrada-Noli

Dela artikeln

107 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Filmmusikspaning, Hjältefilmernas, soundtrack, förenardet , kolossalaoch det , mänskliga

Fler nyheter från DN

DN - just nu

Kulturprofilen anklagar hovrätten för ”grovt rättegångsfel”

På onsdagen tog Högsta domstolen upp målet kring kulturprofilen Jean-Claude Arnault. Men bara timmar tidigare anklagade mannen hovrätten för ”grovt rättegångsfel” och jäv. Högsta domstolen har nu beslutat att Svea hovrätt skyndsamt ska yttra sig i frågan..

DN - 1 timme sedan

”Skärp straffet för att förhindra utvisningar”

En tio gånger större bötessumma skulle fungera avskräckande..

DN - 15 minuter sedan

”De som stoppar utvisningar visar civilkurage”

Unga kvinnan som vägrade sätta sig i planet gjorde rätt..

DN - 15 minuter sedan

Guide till VM-sprinten – första medaljerna ska delas ut

VM inleds med sprinttävlingar. Stor blågul medaljchans, framför allt på damsidan men kanske en av de större chanserna även på herrsidan för svensk del. Här är en liten guide..

DN - 1 timme sedan

Konstrecension: Det osynliggjorda får värdigheten tillbaka på Färgfabriken

Theresa Traore Dahlberg har belönats med Beckers konstnärsstipendium och en utställning på Färgfabriken. Sevärt i alla bemärkelser, tycker Jessica Kempe..

DN - 1 timme sedan

Sjukhusledning beklagar att kvinna blev sexuellt ofredad

I höstas blev en kvinna sexuellt ofredad av en manlig patient som hon delade rum med på Karolinska i Solna. I ett yttrande till Justitieombudsmannen beklagar sjukhusledningen det inträffade..

DN - 1 timme sedan

UBS får böta 40 miljarder efter penningtvätt

En fransk domstol har funnit schweiziska banken UBS skyldig till penningtvätt av intäkter från skatteflykt. Banken döms att betala böter uppgående till 3,7 miljarder euro, motsvarande 40 miljarder kronor..

DN - 3 timmar sedan

DN listar: Sveriges fem största framgångar i Europa League

Malmö FF har tagit sig till 16-delsfinal mot Chelsea i Europa League. Men MFF är inte det enda lag som lyckats i Europa League eller Uefacupen som var turneringens föregående namn fram till 2009/2010. DN listar de fem största framgångarna för svenska klubbar i turneringen..

DN - 3 timmar sedan

Engla Höglunds syster kritisk mot SVT: ”De förstår inte vilken chock det är”

Sol Höglund, syster till mördade Engla Höglund, kritiserar SVT för bristande hänsyn.  Anledningen är delar i en ny dokumentär, där mördaren intervjuas och inspelningar från rättegången spelas upp. Ansvarig utgivare på SVT menar att ett misstag skett och ber nu om ursäkt..

DN - 4 timmar sedan

Skidskyttelandslagets bagage är framme efter förseningar

Skidskyttelandslaget befinner sig på EM i Belarus. Men resan dit var inte problemfri då deras bagage blev försenat. Nu har utrustningen kommit fram..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.