Nyteknik > Teknik

Thursday, 13 December, 12:48

Nyteknik - 12 okt 18 kl. 08:33

Saab och Boeings storaffär för planet T-X med amerikanska flygvapnet uppges vara klarFörsvarskoncernen Saabs storaffär med amerikanska flygvapnet verkar nu vara klar sedan konkurrenterna valt att inte överklaga beslutet, skriver Corren som refererar till tidskriften Defense News. Tillsammans med Boeing ska Saab leverera 351 skolflygplan..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Boeings, Saabs, Corren, Defense News, Boeing, Saab

Dela artikeln

218 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saaboch , Boeings, storaffärför , planet, T-Xmed amerikanska , flygvapnet uppges vara klar
SvD - 16 mar 13 kl. 08:45

?Boeings uttalande om planet olämpligt?

Japansk flygmyndighet till attack..

Cornucopia - 28 sep 18 kl. 15:40

Saab uppåt på börsen - stor potential via F-35

Saab går starkt på börsen som ett resultat av Boeings amerikanska order på Boeing/Saabs skol- och träningsflygplan T-X. Det är ännu okänt hur stor del av detta som hamnar på Saab, men potentialen för flygplanet är stor hos länderna som köpt in amerikanska F-35.Dagschart Saab.

SVT - 27 sep 11 kl. 14:30

Live: Premiär för Boeings nya lättviktare

Efter tre års försening levererade flygplanstillverkaren Boeing det första exemplaret av sin nya 787 Dreamliner. Med sin kolfiberkonstruktion är planet en riktig lättviktare. I dag ska planet flygas från Boeings fabrik i USA till Tokyo, där planet kommer att tas i kommersiellt bruk av flygbolaget ANA, All Nippon Airways..

Opinionen.se - 27 apr 13 kl. 10:20

Boeings Dreamliner flyger igen

Flygbolaget Ethiopian Airlines blev först med att skicka upp en 787 Dreamliner i luften sedan planet belagts med flygförbud i januari, rapporterar BBC. Under lördagsförmiddagen lyfte det problemföljda planet från Addis Abeba, med slutdestination Nairobi i Kenya. Alla 50 Dreamlinerplan som tillverkats togs ur bruk tidigare i år, efter att ett flygplansbatteri börjat brinna i ett av planen och rökutveckling uppstått i ett annat.

SvD - 10 dec 15 kl. 09:42

Här är Boeings nya 737 Max-plan

Det första Boeing 737 Max-planet är färdigt. Det är ett av Boeings viktigaste projekt och planet ska bland annat användas av Norwegian som blir först i Europa med 737 Max..

DN - 27 mar 13 kl. 16:01

Boeings drömplan kan låsas till flyg över land

Problemen hopar sig för Boeings nya flygplan 787 Dreamliner. Sedan början av januari har flygplansmodellen haft flygförbud, och nu kan planet begränsas till kortdistansflyg över land..

BT - 22 jan 14 kl. 06:43

Saab i blåsväder om Gripen i Schweiz

Redan innan valkampanjen har hunnit börja har försvarskoncernen Saab retat upp nej-sidan i folkomröstningen om Gripen i Schweiz. Orsaken är att bolaget sägs stödja ja-sidan finansiellt. Även om det inte är olagligt, tycker den socialdemokratiska parlamentarikern Evi Allemann att det är problematiskt, ja till och med skandalöst om det stämmer.

Helsingborgs Dagblad - 26 sep 11 kl. 05:51

Boeings lättviktare färdig till sist

Efter tre års försening levererade flygplanstillverkaren Boeing på söndagen det första exemplaret av sin nya 787 Dreamliner. Med sin kolfiberkonstruktion är planet en riktig lättviktare. Bränsleförbrukningen är 20 procent lägre än den gamla trotjänaren 767, som ersätts av det nya planet.

Dagens PS - 12 okt 17 kl. 07:43

Di: Saab under radarn i hemlig Pakistan-affär

Ska ha levererat högavancerade radarplan för 3,5 miljarder kronor, erfar tidningen. Saab har levererat två nya radarplan till Pakistan och hjälpt landets flygvapen med att reparera det tredje som sköts sönder av talibaner i en attack 2012. Det skriver Dagens Industri.

Cornucopia - 28 sep 18 kl. 08:33

Sverige köpte Patriot - USA köper Boeing/Saab T-X

Efter att Sverige tidigare köpt det mycket dyra Patriot-luftvärnet, lägger nu USA en första order på Boeing/Saabs skolflygplan T-X. Denna första delorder på sju miljarder, men är bara en bråkdel av inköpen av nya skolflygplan till amerikanska flygvapnet. Man kan bara fråga sig hur mycket Patriot-anskaffningen har påverkat här, även om det inte ska förelegat några motköp rent formellt.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Volvo visar upp glimt av nya elektriska trailerdragaren VNR

Redan 2019 ska en fullelektrisk trailerdragare från Volvo Trucks rulla i Kalifornien. Nu har företaget visat upp en glimt av hur den kommer att se ut..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Så kommer du över rädslan för att misslyckas

Många skuldbelägger sig själva så fort de gör minsta lilla misstag på jobbet och lever med en ständig skräck för att misslyckas. Här är fyra tips på hur du kan vända din oro till framgång..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Studie: Ekologisk mat sämre för klimatet

Att producera ekologiska ärtor i Sverige släpper ut ungefär 50 procent mer koldioxid än konventionellt odlade, enligt en ny internationell studie. – Det här gör bedömningen av ekologiskt mer komplex, säger Stefan Wirsenius, forskare vid Chalmers som har deltagit i studien..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Din energilagring kan bidra till ökade utsläpp

Allt fler investerar i stora batterier för hemmet, som lagrar elen när den är billig. Men lösningen kan ge ökade koldioxidutsläpp i samhället. Det hävdar en amerikansk studie..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Lyfts patent låter autonoma bilar kommunicera med text på rutan

Det finns många förslag på hur autonoma bilar ska prata med oskyddade människor i omgivningen. Nu har Lyft fått ett patent beviljat på sitt informationssystem. Där projiceras ett förutbestämt meddelande på bilens mest synliga fönster..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Kolet och oljan fortsätter att regera

FN:s klimatmöte i Katowice i Polen äger rum i ett av de stora koldistrikten i världen _ vilket understryker att kolet, tillsammans med oljan, fortsätter att kraftigt dominera världens energiförsörjning. Trots stora satsningar på alternativ energi svarar fossila bränslen fortfarande för 81 procent av energin i världen..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Einride en av tio semifinalister i Richard Bransons startuptävling

Det är inte vi som är extrema, det är diesellastbilar som är det, säger svenska Einride apropå finalplatsen i startuptävlingen Extreme Tech Challenge..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Förbränningsmotorn – passé eller lösning i väntan på något bättre?

Dagens debatt har antagit formen av ett ställningskrig mellan fossila bränslen och elektrifiering. Men det görs stora investeringar i förbränningsmotorer, och tekniken fortsätter att utvecklas..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Vad hände med det hajpade materialet?

Kolnanorören skulle revolutionera världen. Nästan 30 år efter att materialet upptäcktes väntar vi fortfarande på genombrottet. Vad hände egentligen?.

Nyteknik - 21 timmar sedan

AWS: ”Sverige-expansionen är långt ifrån färdig”

Amazon Web Services har dragit igång sina svenska datacenter men har större planer. ”Ni kommer att få se fler satsningar från oss”, säger Nordenchefen Guido Bartles..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.