Nyteknik > Teknik

Sunday, 24 February, 06:48

Nyteknik - 12 okt 18 kl. 08:33

Saab och Boeings storaffär för planet T-X med amerikanska flygvapnet uppges vara klarFörsvarskoncernen Saabs storaffär med amerikanska flygvapnet verkar nu vara klar sedan konkurrenterna valt att inte överklaga beslutet, skriver Corren som refererar till tidskriften Defense News. Tillsammans med Boeing ska Saab leverera 351 skolflygplan..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Boeings, Saabs, Corren, Defense News, Boeing, Saab

Dela artikeln

219 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saaboch , Boeings, storaffärför , planet, T-Xmed amerikanska , flygvapnet uppges vara klar
SvD - 16 mar 13 kl. 08:45

?Boeings uttalande om planet olämpligt?

Japansk flygmyndighet till attack..

Cornucopia - 28 sep 18 kl. 15:40

Saab uppåt på börsen - stor potential via F-35

Saab går starkt på börsen som ett resultat av Boeings amerikanska order på Boeing/Saabs skol- och träningsflygplan T-X. Det är ännu okänt hur stor del av detta som hamnar på Saab, men potentialen för flygplanet är stor hos länderna som köpt in amerikanska F-35.Dagschart Saab.

SVT - 27 sep 11 kl. 14:30

Live: Premiär för Boeings nya lättviktare

Efter tre års försening levererade flygplanstillverkaren Boeing det första exemplaret av sin nya 787 Dreamliner. Med sin kolfiberkonstruktion är planet en riktig lättviktare. I dag ska planet flygas från Boeings fabrik i USA till Tokyo, där planet kommer att tas i kommersiellt bruk av flygbolaget ANA, All Nippon Airways..

Opinionen.se - 27 apr 13 kl. 10:20

Boeings Dreamliner flyger igen

Flygbolaget Ethiopian Airlines blev först med att skicka upp en 787 Dreamliner i luften sedan planet belagts med flygförbud i januari, rapporterar BBC. Under lördagsförmiddagen lyfte det problemföljda planet från Addis Abeba, med slutdestination Nairobi i Kenya. Alla 50 Dreamlinerplan som tillverkats togs ur bruk tidigare i år, efter att ett flygplansbatteri börjat brinna i ett av planen och rökutveckling uppstått i ett annat.

SvD - 10 dec 15 kl. 09:42

Här är Boeings nya 737 Max-plan

Det första Boeing 737 Max-planet är färdigt. Det är ett av Boeings viktigaste projekt och planet ska bland annat användas av Norwegian som blir först i Europa med 737 Max..

DN - 27 mar 13 kl. 16:01

Boeings drömplan kan låsas till flyg över land

Problemen hopar sig för Boeings nya flygplan 787 Dreamliner. Sedan början av januari har flygplansmodellen haft flygförbud, och nu kan planet begränsas till kortdistansflyg över land..

BT - 22 jan 14 kl. 06:43

Saab i blåsväder om Gripen i Schweiz

Redan innan valkampanjen har hunnit börja har försvarskoncernen Saab retat upp nej-sidan i folkomröstningen om Gripen i Schweiz. Orsaken är att bolaget sägs stödja ja-sidan finansiellt. Även om det inte är olagligt, tycker den socialdemokratiska parlamentarikern Evi Allemann att det är problematiskt, ja till och med skandalöst om det stämmer.

Helsingborgs Dagblad - 26 sep 11 kl. 05:51

Boeings lättviktare färdig till sist

Efter tre års försening levererade flygplanstillverkaren Boeing på söndagen det första exemplaret av sin nya 787 Dreamliner. Med sin kolfiberkonstruktion är planet en riktig lättviktare. Bränsleförbrukningen är 20 procent lägre än den gamla trotjänaren 767, som ersätts av det nya planet.

Dagens PS - 12 okt 17 kl. 07:43

Di: Saab under radarn i hemlig Pakistan-affär

Ska ha levererat högavancerade radarplan för 3,5 miljarder kronor, erfar tidningen. Saab har levererat två nya radarplan till Pakistan och hjälpt landets flygvapen med att reparera det tredje som sköts sönder av talibaner i en attack 2012. Det skriver Dagens Industri.

Cornucopia - 28 sep 18 kl. 08:33

Sverige köpte Patriot - USA köper Boeing/Saab T-X

Efter att Sverige tidigare köpt det mycket dyra Patriot-luftvärnet, lägger nu USA en första order på Boeing/Saabs skolflygplan T-X. Denna första delorder på sju miljarder, men är bara en bråkdel av inköpen av nya skolflygplan till amerikanska flygvapnet. Man kan bara fråga sig hur mycket Patriot-anskaffningen har påverkat här, även om det inte ska förelegat några motköp rent formellt.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - Igår: 06:00

Senatorn vill bygga ”autobahn” i Kalifornien

Åtta nya filer med fri fart. I Kalifornien har senator John Moorlach lagt förslag om att anlägga en amerikansk autobahn. Men förslaget möter mycket kritik..

Nyteknik - Igår: 16:16

Jetströmmen fick Dreamlinern att flyga snabbare än ljudet

Under en flygning mellan LA och London hamnade en Boeing 787-9 Dreamliner i en ovanligt kraftig jetström. Medvinden gjorde att flygplanet nådde 1 289 km/h..

Nyteknik - Igår: 15:00

Volvo Cars lanserar nya hybriddrivlinor

Det har hittills varit mycket snack men få lanseringar från Volvo kring den utlovade elektrifieringen. Men nu presenteras en rad nya hybriddrivlinor..

Nyteknik - Igår: 14:56

300 år gammalt vrak har identifierats

Vraket som vilar under Marinmuseum i Karlskrona är med största sannolikhet örlogsskeppet Prins Carl, enligt ett pressmeddelande från museet..

Nyteknik - Igår: 14:00

Jätteanläggningens el räcker för att elektrifiera hela biltrafiken

UNDER SKALET. Stockholm Exergis biokraftanläggning förser 200 000 lägenheter med värme. Varje år tar den emot upp till 130 fartyg med restprodukter från trädindustrin..

Nyteknik - Igår: 13:30

Tusen gånger lättare lidar möjliggör självflygande drönare

Den väger och kostar ungefär en tusendel av dagens lidar-teknik. Nu hoppas utvecklarna att framsteget ska bana väg för autonoma mindre farkoster som drönare och robotar, men också hjälpa fordonsindustrin på vägen mot självkörande bilar..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

Fler kvinnor blir civilingenjörer – men ökningen går långsamt

Var tredje utexaminerad civilingenjör är en kvinna. På tio år har andelen kvinnor ökat långsamt – för långsamt, anser föreningen Womengineer..

Nyteknik - Igår: 11:27

Dold mikrofon i Googles Nest-enhet – nu växer kritiken

Googles Nest-enhet visade sig var utrustad med en hemlig mikrofon. Nu ber företaget om ursäkt..

Nyteknik - Igår: 11:12

Fynd kan lösa 120 år gammal gåta om Andrée-expeditionen

Läkaren och författaren Bea Uusma har hittat ”rödbruna fläckar” på insidan av den kavaj som upptäckaren Knut Frænkel hade på sig när han dog i oktober 1897, efter ett försök att nå Arktis med luftballong tillsammans med upptäckarna Andrée och Strindberg..

Nyteknik - Igår: 11:12

Fynd kan lösa 120 år gammal gåta om misslyckade expeditionen till Arktis

Läkaren och författaren Bea Uusma har hittat ”rödbruna fläckar” på insidan av den kavaj som upptäckaren Knut Frænkel hade på sig när han dog i oktober 1897, efter ett försök att nå Arktis med luftballong tillsammans med upptäckarna Andrée och Strindberg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.