Nyteknik > Teknik

Sunday, 21 October, 02:25

Nyteknik - 12 okt 18 kl. 08:33

Saab och Boeings storaffär för planet T-X med amerikanska flygvapnet uppges vara klarFörsvarskoncernen Saabs storaffär med amerikanska flygvapnet verkar nu vara klar sedan konkurrenterna valt att inte överklaga beslutet, skriver Corren som refererar till tidskriften Defense News. Tillsammans med Boeing ska Saab leverera 351 skolflygplan..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Boeings, Saabs, Corren, Defense News, Boeing, Saab

Dela artikeln

214 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saaboch , Boeings, storaffärför , planet, T-Xmed amerikanska , flygvapnet uppges vara klar
SvD - 16 mar 13 kl. 08:45

?Boeings uttalande om planet olämpligt?

Japansk flygmyndighet till attack..

Cornucopia - 28 sep 18 kl. 15:40

Saab uppåt på börsen - stor potential via F-35

Saab går starkt på börsen som ett resultat av Boeings amerikanska order på Boeing/Saabs skol- och träningsflygplan T-X. Det är ännu okänt hur stor del av detta som hamnar på Saab, men potentialen för flygplanet är stor hos länderna som köpt in amerikanska F-35.Dagschart Saab.

SVT - 27 sep 11 kl. 14:30

Live: Premiär för Boeings nya lättviktare

Efter tre års försening levererade flygplanstillverkaren Boeing det första exemplaret av sin nya 787 Dreamliner. Med sin kolfiberkonstruktion är planet en riktig lättviktare. I dag ska planet flygas från Boeings fabrik i USA till Tokyo, där planet kommer att tas i kommersiellt bruk av flygbolaget ANA, All Nippon Airways..

Opinionen.se - 27 apr 13 kl. 10:20

Boeings Dreamliner flyger igen

Flygbolaget Ethiopian Airlines blev först med att skicka upp en 787 Dreamliner i luften sedan planet belagts med flygförbud i januari, rapporterar BBC. Under lördagsförmiddagen lyfte det problemföljda planet från Addis Abeba, med slutdestination Nairobi i Kenya. Alla 50 Dreamlinerplan som tillverkats togs ur bruk tidigare i år, efter att ett flygplansbatteri börjat brinna i ett av planen och rökutveckling uppstått i ett annat.

SvD - 10 dec 15 kl. 09:42

Här är Boeings nya 737 Max-plan

Det första Boeing 737 Max-planet är färdigt. Det är ett av Boeings viktigaste projekt och planet ska bland annat användas av Norwegian som blir först i Europa med 737 Max..

DN - 27 mar 13 kl. 16:01

Boeings drömplan kan låsas till flyg över land

Problemen hopar sig för Boeings nya flygplan 787 Dreamliner. Sedan början av januari har flygplansmodellen haft flygförbud, och nu kan planet begränsas till kortdistansflyg över land..

BT - 22 jan 14 kl. 06:43

Saab i blåsväder om Gripen i Schweiz

Redan innan valkampanjen har hunnit börja har försvarskoncernen Saab retat upp nej-sidan i folkomröstningen om Gripen i Schweiz. Orsaken är att bolaget sägs stödja ja-sidan finansiellt. Även om det inte är olagligt, tycker den socialdemokratiska parlamentarikern Evi Allemann att det är problematiskt, ja till och med skandalöst om det stämmer.

Helsingborgs Dagblad - 26 sep 11 kl. 05:51

Boeings lättviktare färdig till sist

Efter tre års försening levererade flygplanstillverkaren Boeing på söndagen det första exemplaret av sin nya 787 Dreamliner. Med sin kolfiberkonstruktion är planet en riktig lättviktare. Bränsleförbrukningen är 20 procent lägre än den gamla trotjänaren 767, som ersätts av det nya planet.

Dagens PS - 12 okt 17 kl. 07:43

Di: Saab under radarn i hemlig Pakistan-affär

Ska ha levererat högavancerade radarplan för 3,5 miljarder kronor, erfar tidningen. Saab har levererat två nya radarplan till Pakistan och hjälpt landets flygvapen med att reparera det tredje som sköts sönder av talibaner i en attack 2012. Det skriver Dagens Industri.

Cornucopia - 28 sep 18 kl. 08:33

Sverige köpte Patriot - USA köper Boeing/Saab T-X

Efter att Sverige tidigare köpt det mycket dyra Patriot-luftvärnet, lägger nu USA en första order på Boeing/Saabs skolflygplan T-X. Denna första delorder på sju miljarder, men är bara en bråkdel av inköpen av nya skolflygplan till amerikanska flygvapnet. Man kan bara fråga sig hur mycket Patriot-anskaffningen har påverkat här, även om det inte ska förelegat några motköp rent formellt.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - Igår: 06:00

Unik svensk handteknik får miljonstöd av EU

Nu kan svenska Gleechi stå inför sitt stora genombrott. Bolagets banbrytande virtual reality-teknik får 21 miljoner kronor i EU-bidrag..

Nyteknik - Igår: 16:05

Tysklands mäktigaste svensk tar över Daimler

Svensken Ola Källenius får nästa år ett av bilvärldens absoluta toppjobb - högste chef på Daimlerkoncernen. Affärsvärlden träffar Ola Källenius, som i maj tar över vd-posten på fordonkoncernen Daimler..

Nyteknik - Igår: 16:00

F-117 Nighthawk – science fiction på sjuttiotalet

GRAFIK. Se illustrationen över Lockheed F-117: Planet som en gång var pionjär inom smygtekniken..

Nyteknik - Igår: 13:31

Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy S10

Den eviga debatten om notch-designen på mobiltelefoner kan få sig en vändning under 2019. Nu ryktas Samsung designa en fullskärmstelefon för Galaxy S10..

Nyteknik - Igår: 13:49

De klarar allt från fordonskomponenter till jätteskor

Fråga: vad har en två meter lång Pumasko och fordonsindustrin gemensamt? Svar: den unika kompetens och den konceptverkstad som Havd Group har byggt upp..

Nyteknik - Igår: 11:56

Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy 10

Den eviga debatten om notch-designen på mobiltelefoner kan få sig en vändning under 2019. Nu ryktas Samsung designa en fullskärmstelefon för Galaxy 10..

Nyteknik - Igår: 13:18

Här är bildtekniken som kan avbilda mumiers vävnader

Tekniken gör det möjligt att se rester av fettceller, blodkärl, nerver och möjligtvis spår av sjukdomar i mumifierade kroppsdelar..

Nyteknik - Igår: 12:00

Fetma knyts allt starkare till cancer

Fetma ökar risken för betydligt fler cancerformer än vad man hittills trott. Enligt Världscancerfonden WCRF kan fyra av tio cancerfall förebyggas med rätt kost och motion..

Nyteknik - Igår: 11:07

Efter test: Det här var mest utmanande för självkörande tekniken

Över 70 procent av förare tror att man redan i dag kan köpa självkörande bilar – det visar Euro NCAP:s undersökning. Nu har de utvärderat förarstödet hos tio modeller..

Nyteknik - Igår: 09:58

Trots avgasproblem levererar Volvo – men aktien svajar

Fordonstillverkaren Volvo klår förväntningarna och levererar sitt hittills starkaste resultat för ett tredje kvartal. Trots goda siffror svajar aktien på Stockholmsbörsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.