GT > Nyheter

Wednesday, 20 February, 06:56

GT - 12 okt 18 kl. 08:32

Väderrekordet: Varmaste oktoberdagen på 144 årVäderrekord är ovanliga – men nu har ett urgammalt värmerekord slagits i Göteborg: 21,1 grader.– Det är den högsta oktobertemperaturen sedan starten, säger Marcus Sjöstedt meteorolog på SMHI..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Göteborg, Marcus Sjöstedt, SMHI

Dela artikeln

1028 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Väderrekordet, Varmaste, oktoberdagen, 144, år
Supermiljöbloggen - 18 apr 15 kl. 15:34

Trenden fortsätter: Varmaste marsmånaden sedan 1880

Den globala medeltemperaturen fortsätter att öka. Mars i år var den varmaste marsmånaden sedan mätningarna började 1880.  Global uppvärmning är ingenting som bara kommer att ske i en avlägsen framtid.

Supermiljöbloggen - 22 jan 14 kl. 17:17

2013 är ett av de varmaste åren som uppmätts

I skuggan av EU-kommissionens skambud till klimatmål har NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) presenterat siffror för 2013 års globala temperaturer. Deras siffror visar att 2013 tillsammans med år 2003 är det fjärde varmaste som någonsin uppmätts.
Enligt NOAA har de tio varmaste åren alla inträffat efter år 1998 och det absolut varmaste inträffade år 2010.

Kristianstadsbladet - 22 jan 14 kl. 14:23

2013 ett av de varmaste åren

Medeltemperaturen på jorden fortsätter att ligga på en hög nivå.Förra året, 2013, var ett av de varmaste åren sedan 1880, enligt såväl rymdstyrelsen Nasa som den amerikanska vädertjänsten NOAA.
Nasa gör bedömningen att 2013 var det sjunde varmaste året tillsammans med 2006 och 2009, medan NOAA kommer fram till att fjolåret var det fjärde varmaste året.

BT - 22 jan 14 kl. 14:25

2013 ett av de varmaste åren

Medeltemperaturen på jorden fortsätter att ligga på en hög nivå. Förra året, 2013, var ett av de varmaste åren sedan 1880, enligt såväl rymdstyrelsen Nasa som den amerikanska vädertjänsten NOAA.Nasa gör bedömningen att 2013 var det sjunde varmaste året tillsammans med 2006 och 2009, medan NOAA kommer fram till att fjolåret var det fjärde varmaste året.

Cornucopia - 31 aug 14 kl. 13:17

Piratpartiet beredda ge 144 miljarder till Migrationsverket

Som första av de tillfrågade partierna har Piratpartiet gett besked om hur Migrationsverkets finansieringsbehov av ytterligare 48 miljarder för att hantera flyktingströmmarna från Irak och Syrien.  Man ser Sverige som en försäkring för flyktingar, en försäkring som måste betalas och är beredda att tillföra upp till 144 miljarder till Migrationsverket utan att ens behöva diskutera finansiering. Den som diskuterar finansiering går Sverigedemokraternas ärenden.

Skånskan - 15 jan 16 kl. 14:00

Många saknar gamla linje 144 till Malmö

SÖDERSLÄTT Det är inte bara boende i Anderslöv som är missnöjda med hur bussarna förändrats när pågatågen började rulla mellan Malmö och Trelleborg.
Många saknar busslinje 144 som numera vänder i Östra Grevie och inte fortsätter in till Malmö.Linje 144 trafikerade tidigare Trelleborg-Malmö via bland annat Anderslöv, Östra Grevie, Västra Ingelstad, Arrie och andra orter nära väg 101.

Supermiljöbloggen - 22 jan 16 kl. 10:28

2015 var det varmaste året någonsin sen mätningarna började

2015 är det varmaste året som någonsin uppmätts.  Det gäller både den globala land och havstemperaturen. Den globala landtemperaturen 2015 var 1,3 grader högre än genomsnittet under 1900-talet och havstemperaturen var 0,7 grader varmare än genomsnittet.

Nyheter 24 - 11 nov 11 kl. 07:44

Twittrade 144 gånger innan självmordet


Fick ingen hjälp när hon berättade om de sexuella övergreppen ett år tidigare. "Jag gick till badrummet och låste dörren" - twittrade 18-åriga Ashley Billasano och fortsatte:"Jag tog isär en rakhyvel . Jag gjorde vad jag tvungen att göra för att glömma.

18-Year-Old Girl Tweets 144 Times before Committing Suicide: MyFoxHOUSTON.com

Sydsvenskan - 23 jan 14 kl. 05:30

2013 ett av de varmaste åren

Medeltemperaturen på jorden fortsätter att ligga på en hög nivå. Förra året, 2013, var ett av de varmaste åren sedan 1880, enligt såväl rymdstyrelsen Nasa som den amerikanska vädertjänsten NOAA.Den globala genomsnittstemperaturen var 2013 cirka 14,5–14,6 grader Celsius.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Blir måndagen årets varmaste dag?Nära till rekordet

Det må vara augusti – men sommaren rullar på. Faktum är att måndagen mycket väl kan komma att bli årets allra varmaste dag.– Det kommer att bli soligt längs hela ostkusten på måndagen.

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

Grannarnas rop på hjälp – när vildsvinen tar över

BALLTORP. De dyker upp vid lekplatser, på promenadvägar och utanför bostäder. De gräver upp marken i trädgårdar och skrämmer boende både på kvällar och mitt på dagen.

GT - 1 timme sedan

Bråttom med lagad kabel till södra skärgården

Sedan i förra veckan är södra skärgården i Göteborg digitalt avskuret från omvärlden. Människor, verksamheter och näringsliv behöver IT, skriver KD-politikerna Marianne Bergman, Hampus Hagman och Kalle Bäck..

GT - 7 timmar sedan

Spelaragenten gripen – efter månader på flykt

Den tidigare spelaragenten Håcan Bodelind, dömd för grov förskingring, greps på måndagskvällen i Fuengirola i Spanien, rapporterar GP.Det var en göteborgare som kände igen Bodelind, skuggade honom och tipsade polisen..

GT - 8 timmar sedan

Sjukstuga när IFK Vänersborg föll

Sjukstuga i IFK Vänersborg i den första kvartsfinalen. Det var dock länge jämnt mot Västerås, men tre hemmamål på fyra minuter sänkte gästerna. – Vinner vi hemma finns det ändå alla möjligheter, säger mittfältaren Emil Viklund.

GT - 10 timmar sedan

Miljonbud på allsvenska stjärnan: ”De är sugna”

Alexander Jeremejeff, 25, har gjort stor succé i BK Häcken. Men nu kan anfallaren vara på väg bort. Enligt GT:s uppgifter ligger det ett utländskt jättebud på bordet.

GT - 10 timmar sedan

Efter Sundsvalls succé – Blåvitt testar spanjorer

Gif Sundsvall har haft stor framgång med sina spanska importer. Nu vill IFK Göteborg testa samma koncept.Enligt GT:s uppgifter kommer två spanjorer att provspela med laget i veckan.

GT - 12 timmar sedan

Louie, 7, nära att dö i skidbacken i Sälen

Första dagen på skidresan till Sälen tog en ände i förskräckelse för Louie Norgren, 7.På väg ner för backen kraschade han in i en stenhård isvall.Den ena lungsäcken fylldes med blod och en av Louies njurar krossades.

GT - 14 timmar sedan

Beskedet: Spanska våren kommer nu till Västsverige

Den spanska vårvärmen är på väg mot Västsverige.Och den ser ut att hålla i sig i resten av februari.– Det kommer in luftströmmar från Iberiska halvön, säger Lasse Rydqivst, meteorolog på väderinstitutet Storm..

GT - 14 timmar sedan

Störningar i tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg

Det är på tisdagseftermiddagen störningar i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm samt mellan Katrineholm och Karlstad.Störningarna beror på en olycka utanför Hallsberg. .

GT - 18 timmar sedan

Försvunna bebisens mamma: ”En fruktansvärd händelse”

Nu vill föräldrarna till bebisen som försvann i Göteborg tacka alla som hjälpt till att leta efter flickan, rapporterar SVT Nyheter Väst.– Det var en fruktansvärd händelse som har satt sina spår, men med tanke på allt gott vi fick uppleva runtomkring har det hjälpt oss att känna hopp för det samhälle vi lever i, säger barnets mamma till SVT..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.