GT > Nyheter

Wednesday, 17 October, 12:19

GT - 12 okt 18 kl. 08:32

Väderrekordet: Varmaste oktoberdagen på 144 årVäderrekord är ovanliga – men nu har ett urgammalt värmerekord slagits i Göteborg: 21,1 grader.– Det är den högsta oktobertemperaturen sedan starten, säger Marcus Sjöstedt meteorolog på SMHI..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Göteborg, Marcus Sjöstedt, SMHI

Dela artikeln

1006 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Väderrekordet, Varmaste, oktoberdagen, 144, år
Supermiljöbloggen - 18 apr 15 kl. 15:34

Trenden fortsätter: Varmaste marsmånaden sedan 1880

Den globala medeltemperaturen fortsätter att öka. Mars i år var den varmaste marsmånaden sedan mätningarna började 1880.  Global uppvärmning är ingenting som bara kommer att ske i en avlägsen framtid.

Supermiljöbloggen - 22 jan 14 kl. 17:17

2013 är ett av de varmaste åren som uppmätts

I skuggan av EU-kommissionens skambud till klimatmål har NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) presenterat siffror för 2013 års globala temperaturer. Deras siffror visar att 2013 tillsammans med år 2003 är det fjärde varmaste som någonsin uppmätts.
Enligt NOAA har de tio varmaste åren alla inträffat efter år 1998 och det absolut varmaste inträffade år 2010.

Kristianstadsbladet - 22 jan 14 kl. 14:23

2013 ett av de varmaste åren

Medeltemperaturen på jorden fortsätter att ligga på en hög nivå.Förra året, 2013, var ett av de varmaste åren sedan 1880, enligt såväl rymdstyrelsen Nasa som den amerikanska vädertjänsten NOAA.
Nasa gör bedömningen att 2013 var det sjunde varmaste året tillsammans med 2006 och 2009, medan NOAA kommer fram till att fjolåret var det fjärde varmaste året.

BT - 22 jan 14 kl. 14:25

2013 ett av de varmaste åren

Medeltemperaturen på jorden fortsätter att ligga på en hög nivå. Förra året, 2013, var ett av de varmaste åren sedan 1880, enligt såväl rymdstyrelsen Nasa som den amerikanska vädertjänsten NOAA.Nasa gör bedömningen att 2013 var det sjunde varmaste året tillsammans med 2006 och 2009, medan NOAA kommer fram till att fjolåret var det fjärde varmaste året.

Cornucopia - 31 aug 14 kl. 13:17

Piratpartiet beredda ge 144 miljarder till Migrationsverket

Som första av de tillfrågade partierna har Piratpartiet gett besked om hur Migrationsverkets finansieringsbehov av ytterligare 48 miljarder för att hantera flyktingströmmarna från Irak och Syrien.  Man ser Sverige som en försäkring för flyktingar, en försäkring som måste betalas och är beredda att tillföra upp till 144 miljarder till Migrationsverket utan att ens behöva diskutera finansiering. Den som diskuterar finansiering går Sverigedemokraternas ärenden.

Skånskan - 15 jan 16 kl. 14:00

Många saknar gamla linje 144 till Malmö

SÖDERSLÄTT Det är inte bara boende i Anderslöv som är missnöjda med hur bussarna förändrats när pågatågen började rulla mellan Malmö och Trelleborg.
Många saknar busslinje 144 som numera vänder i Östra Grevie och inte fortsätter in till Malmö.Linje 144 trafikerade tidigare Trelleborg-Malmö via bland annat Anderslöv, Östra Grevie, Västra Ingelstad, Arrie och andra orter nära väg 101.

Supermiljöbloggen - 22 jan 16 kl. 10:28

2015 var det varmaste året någonsin sen mätningarna började

2015 är det varmaste året som någonsin uppmätts.  Det gäller både den globala land och havstemperaturen. Den globala landtemperaturen 2015 var 1,3 grader högre än genomsnittet under 1900-talet och havstemperaturen var 0,7 grader varmare än genomsnittet.

Nyheter 24 - 11 nov 11 kl. 07:44

Twittrade 144 gånger innan självmordet


Fick ingen hjälp när hon berättade om de sexuella övergreppen ett år tidigare. "Jag gick till badrummet och låste dörren" - twittrade 18-åriga Ashley Billasano och fortsatte:"Jag tog isär en rakhyvel . Jag gjorde vad jag tvungen att göra för att glömma.

18-Year-Old Girl Tweets 144 Times before Committing Suicide: MyFoxHOUSTON.com

Sydsvenskan - 23 jan 14 kl. 05:30

2013 ett av de varmaste åren

Medeltemperaturen på jorden fortsätter att ligga på en hög nivå. Förra året, 2013, var ett av de varmaste åren sedan 1880, enligt såväl rymdstyrelsen Nasa som den amerikanska vädertjänsten NOAA.Den globala genomsnittstemperaturen var 2013 cirka 14,5–14,6 grader Celsius.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Blir måndagen årets varmaste dag?Nära till rekordet

Det må vara augusti – men sommaren rullar på. Faktum är att måndagen mycket väl kan komma att bli årets allra varmaste dag.– Det kommer att bli soligt längs hela ostkusten på måndagen.

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

Efter Blåvitt-rockaden: ”Poya som bestämmer”

Alf Westerberg, 57, ut – Hannes Stiller, 40, och Hjalmar Jonsson, 38, in. I senaste avsnittet av BBpodd berättar Stiller om hur ansvarsfördelningen ser ut i förhållande till huvudtränaren Poya Asbaghi, 33. – Det är Poya som fattar besluten, säger han..

GT - 1 timme sedan

Småbarnsmamman Anneli konfronterade nazisterna

I helgen stod den nazistiska organisationen NMR och delade ut flygblad i Stenungsund.Småbarnsmamman Anneli Myremark, 34, valde då att konfrontera dem.– Jag kände att de inte borde få stå där oemotsagda hela tiden, att de tillåts så stort utrymme utan att ifrågasättas, säger hon..

GT - 2 timmar sedan

Polisen topsar män i jakten på bilbrännarna

Polisen ska nu topsa ett 30-tal män i jakten på bilbrännarna i Frölunda, skriver GP.Sedan tidigare har man kunnat säkra blodspår och filmer på personer som kan vara inblandade. .

GT - 5 timmar sedan

Två bilar i krock – väg avstängd

Två bilar har krockat på Hisingen i Göteborg.Enligt SOS Alarm finns det uppgifter om att en av bilarna ska ha voltat och man har skickat två ambulanser till platsen.Räddningstjänsten har stängt av vägen under räddningsarbetet.

GT - 6 timmar sedan

PK cyklade från Indien till Borås – för kärleken

PK Mahanandia cyklade hela vägen från New Delhi till Borås för att träffa svenska kärleken Lotta.40 år senare har boken om deras kärlekshistoria översatts till 18 språk och inspirerat tusentals världen över.– Det är klart att våran kärlekshistoria är speciell, men det är alla andras också, säger Lotta..

GT - 7 timmar sedan

Hålen växer i det sociala skyddsnätet

I Göteborg finns en relativt stor grupp ”working poor”, det vill säga människor som tjänar så dåligt att de ändå måste be om hjälp för att överleva. Familjer med många barn, långtidssjukskrivna, pensionärer och unga med svag ställning på arbetsmarknaden söker sig till Göteborgs Stadsmission..

GT - 13 timmar sedan

Lundqvist hyllar sin radarpartner

5–1 borta mot Ålborg och säkrad gruppseger.Frölundas lagkapten Joel Lundqvist, 36, var nöjd när han klev på bussen i Ålborg och tog sikte mot övernattningen i Fredrikshamn.– Vi skulle ta vinsten och åka hem med gruppsegern.

GT - 14 timmar sedan

Brand på behandlingshem – stor räddningsinsats

Det har börjat brinna på ett behandlingshem i Jönköpings län, skriver JP.Ett 30-tal brandmän bekämpar lågorna..

GT - 14 timmar sedan

Tre assist från Lasch säkrade gruppsegern

Ryan Lasch svingade sitt trollspö tre gånger.3–0 till Frölunda mot Ålborg redan i början på den tredje perioden – och matchen var avgjord.Efter 5–1 mot den danska klubben vann Frölunda sin grupp i CHL..

GT - 15 timmar sedan

”Oskar fick göra vad han ville”

Sävehofs Oskar Sunnefeldt, 20, hade stor lekstuga mot SM-finalisten Malmö.Talangen gjorde hela nio mål när Sävehof vann borta med 25–23.– I första halvlek var det som att det bara gällde att passa Oskar så fick han göra vad han ville, säger lagkamraten Viktor Ottosson till C More..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.