Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 12 December, 23:00

Nyan - 12 okt 18 kl. 07:52

Vildsvin påkört i HammarlandIgår kväll blev ett vildsvin påkört i Östanträsk, Hammarland. I tre timmar var ett lokalt jaktlag ut och letade, men svinet försvann i Gottbyskogarna. – Vi hittade spår, men det fanns inga tecken på att den skulle vara skadad, säger jägare Evert Paulson.
Det var vid tio-tiden igår kväll som en kvinna i Hammarland kolliderade med ett vildsvin. Svinet sprang in i passagerarsidan och bucklade till dörren.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Hammarland, Östanträsk, Gottbyskogarna, Evert Paulson, Gottby, Hendersson, Nyan

Dela artikeln

94 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vildsvin, påkörti , Hammarland
Nyan - 11 okt 18 kl. 09:25

Tjära ska locka vildsvin i fällan

Vårdöbon Stig-Göran Nordberg misstänker att det finns spår av vildsvin på Simskäla på Vårdö. Landskapsregeringens jaktförvaltare Robin Juslin håller med. – Det är svårt att tänka sig att det kan vara något annat.

Nyan - 23 okt 14 kl. 06:00

Vildsvin förstörde majsskörd i Hammarland

Flera vildsvin har sedan i våras vid olika tillfällen härjat i Hammarland Boda.
Mjölkproducenten Jan-Håkan Eriksson fick sina majsfält uppbökade och delar av skörden förstörd.
– Nog blir det en skördeförlust på 10-20 procent, säger Eriksson..

Nyan - 22 mar 15 kl. 07:45

Vildsvinsfälla snart i Hammarland

Landskapet har beviljat en jägare i Hammarland tillstånd att använda en fälla för att fånga vildsvin. Syftet är att fånga vildsvinet levande. Jakthandläggare Roger Gustavsson har varit ut och tittat på fällan, som inte ännu tagits i bruk.

Nyan - 20 maj 15 kl. 09:41

Vildsvin påkört i morse

En kollision mellan en personbil och ett vildsvin inträffade vid halv sex-tiden i morse i Hammarland. Polis och ambulans var till platsen men enligt uppgift ska personen i bilen ha klarat sig utan skador. Vildsvinet dog.

Nyan - 11 maj 15 kl. 14:00

Tillstånd för ny vildsvinsfälla

Landskapet har beviljat ytterligare en jägare i Hammarland tillstånd att använda en fälla för att fånga vildsvin. Det första tillståndet för detta ändamål gavs i mars i år, för en fälla som skulle placeras på Sålis jaktlags marker. Det nya tillståndet för en fälla där vildsvin ska fångas levande gäller 6 maj till och med 31 december på marker tillhörande Torp jaktlag.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 4 timmar sedan

Vett och etikett-serie: Får man applådera i kyrkan?

Får man applådera i kyrkan? Hur går nattvarden egentligen till? Och när ska man sitta eller stå i kyrkan?

Nyan - 5 timmar sedan

Rederierna ser positivt på 2019

Det ser ljust ut för sjöfarts- och rederibranschen i Finland, enligt den så kallade Rederibarometern. Rederierna förväntar sig en visserligen en måttligare tillväxttakt nästa år, men konjunkturerna pekar uppåt, refererar Yle. Konkurrensen på sjöfartsmarknaden kommer att vara fortsatt hård.

Nyan - 5 timmar sedan

Återremiss för delgeneralplan

Stadsutvecklingsnämnden beslutade att återremittera förslaget till ny delgeneralplan för Mariehamn i måndags. Förslaget gavs av Ingrid Johansson (Lib) och fick understöd av Daja Rothberg. Motiveringen är att man vill utreda planförslagets konsekvenser för detaljplanering gällande plan- och bygglagens krav på att skyddsvärda objekt ska anges i generalplanen.

Nyan - 7 timmar sedan

Kortare dock och ny lördagstur för Rosella

Rosellas vinteruppehåll blir kortare än planerat, skriver Viking Line i ett pressmeddelande.
Tidigare var ett längre uppehåll planerat då Rosella skulle ersätta Viking XPRS på linjen Helsingfors – Tallinn, men nu har den dockningen skjutits upp. Rosella tas nu ur trafik efter kvällsturen till Mariehamn den 6 januari 2019 och är åter i trafik till morgonturen från Mariehamn den 25 januari, i stället för den 8 februari som tidigare meddelades.

Nyan - 7 timmar sedan

Stora skulder för ÅBF

Det finns över 30 000 euro i utestående fordringar på Ålands bildningsförbund. Det framgår av den redovisning över skulderna som ÅBF lämnade in till Ålands kulturdelegation på måndagen och som nu till största delen blivit offentlig. Enligt redovisningen har stora skulder redan gått till landskapsfogden för indrivning.

Nyan - 8 timmar sedan

”Det är en ekonomisk nedåtspiral”

Qandra Henriksson har varit sjukpensionär i sju år, trots att hon bara är 30 år gammal. document.domain = 'nyan.

Nyan - 8 timmar sedan

Show Time vann i Gävle

TRAV. Två hästar till start – dubbla framgångar.
I Gävle kunde travtränare Barbro Carlsson nämligen räkna hem ytterligare placeringar.

Nyan - 9 timmar sedan

Sjöräddningen går över till miljöbränsle

Ålands sjöräddningssällskap går över till miljöbränslet Ecopar.
Enligt ett pressmeddelande innebär detta att utsläppet av många cancerogena ämnen går ner med över 90 procent jämfört med dieselolja, och att halterna av kväveoxider i omgivningen går ner med upp till 50 procent. Sjöräddningen testade EcoPar på räddningskryssaren Svante G i somras och under hösten.

Nyan - 11 timmar sedan

Testar feature mallen

Lorem ipsum dolor sit amet, zril definitiones pri ut, sed at nulla primis consectetuer. Nobis consul delectus ad vim. Ancillae interpretaris sit ei, ut stet assum duo, cu admodum deterruisset usu.

Nyan - 13 timmar sedan

Mariehamn toppar olycksstatistiken

Mariehamn var den kommun där flest trafikolyckor inträffade under juli till september i år, 145 stycken. I Jomala var siffran 91. Båda siffrorna är högre än vid samma tid i fjol.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.