Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 20 February, 06:55

Nyan - 12 okt 18 kl. 07:52

Vildsvin påkört i HammarlandIgår kväll blev ett vildsvin påkört i Östanträsk, Hammarland. I tre timmar var ett lokalt jaktlag ut och letade, men svinet försvann i Gottbyskogarna. – Vi hittade spår, men det fanns inga tecken på att den skulle vara skadad, säger jägare Evert Paulson.
Det var vid tio-tiden igår kväll som en kvinna i Hammarland kolliderade med ett vildsvin. Svinet sprang in i passagerarsidan och bucklade till dörren.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Hammarland, Östanträsk, Gottbyskogarna, Evert Paulson, Gottby, Hendersson, Nyan

Dela artikeln

94 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vildsvin, påkörti , Hammarland
Nyan - 11 okt 18 kl. 09:25

Tjära ska locka vildsvin i fällan

Vårdöbon Stig-Göran Nordberg misstänker att det finns spår av vildsvin på Simskäla på Vårdö. Landskapsregeringens jaktförvaltare Robin Juslin håller med. – Det är svårt att tänka sig att det kan vara något annat.

Nyan - 23 okt 14 kl. 06:00

Vildsvin förstörde majsskörd i Hammarland

Flera vildsvin har sedan i våras vid olika tillfällen härjat i Hammarland Boda.
Mjölkproducenten Jan-Håkan Eriksson fick sina majsfält uppbökade och delar av skörden förstörd.
– Nog blir det en skördeförlust på 10-20 procent, säger Eriksson..

Nyan - 22 mar 15 kl. 07:45

Vildsvinsfälla snart i Hammarland

Landskapet har beviljat en jägare i Hammarland tillstånd att använda en fälla för att fånga vildsvin. Syftet är att fånga vildsvinet levande. Jakthandläggare Roger Gustavsson har varit ut och tittat på fällan, som inte ännu tagits i bruk.

Nyan - 20 maj 15 kl. 09:41

Vildsvin påkört i morse

En kollision mellan en personbil och ett vildsvin inträffade vid halv sex-tiden i morse i Hammarland. Polis och ambulans var till platsen men enligt uppgift ska personen i bilen ha klarat sig utan skador. Vildsvinet dog.

Nyan - 11 maj 15 kl. 14:00

Tillstånd för ny vildsvinsfälla

Landskapet har beviljat ytterligare en jägare i Hammarland tillstånd att använda en fälla för att fånga vildsvin. Det första tillståndet för detta ändamål gavs i mars i år, för en fälla som skulle placeras på Sålis jaktlags marker. Det nya tillståndet för en fälla där vildsvin ska fångas levande gäller 6 maj till och med 31 december på marker tillhörande Torp jaktlag.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Riksdagen hann inte med Ålandsdebatten

Tisdagens riksdagsplenum kom aldrig så långt som till den andra behandlingen av självstyrelselagen, eftersom debatten om andra ärenden blev så utdragen. .

Nyan - 8 timmar sedan

Förre IFK:aren klar för division 1-klubb

FOTBOLL. Trots att Pontus Åsbrink, 26, hade option för ytterligare ett år blev det bara en säsong i IFK Mariehamn. .

Nyan - 11 timmar sedan

Otto Andersson ställs ut i Åbo

När Vårdöpojken Otto Andersson föddes 1879 hade hans tre äldre bröder alla tagits av havet. Han förbjöds därför av föräldrarna att gå till sjöss. Istället blev han musiker och till sist professor i musikvetenskap i Helsingfors.

Nyan - 12 timmar sedan

Hamnen får amorteringsfrihet

Mariehamns hamn ab:s ekonomi är svårt trängd under ombyggnaden av kaj 3 i Västerhamn. Därför har hamnen anhållit om amorteringsfrihet om totalt 3,8 miljoner euro fram till den sista december 2021. Amorteringsfrihet i den här omfattningen kan inte godkännas av stadsdirektören, utan kräver beslut i fullmäktige.

Nyan - 13 timmar sedan

Styrelse för destilleri tillsatt

Stallhagens bryggmästare Mats Ekholm har lämnat in en ansökan om näringsrätt för Slottsdestilleriet till landskapsregeringen. I ansökan framkommer att styrelsen för destilleriet består av följande personer: Marika Fagerlund, Jan Wennström, Viktor Eriksson, Jenny Björklund och Lennart Joelsson (suppleant). (ff)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 14 timmar sedan

Åländsk skaparkraft blir fotoutställning

I dag har Marcus Bomans fotoutställning ”Skaparkraft. Åländska konstnärer” vernissage på Galleri NIPÅ. Utställningen är en vidareutveckling av projektet som i höstas resulterade i boken med samma namn.

Nyan - 15 timmar sedan

Kökar utvalt av EU som fossilfri pionjär

EU har handplockat Kökar som en av tjugo öar som ska utgöra en förebild för andra öar som vill reducera sina koldioxidutsläpp. .

Nyan - 17 timmar sedan

Dubbel volym för Ålands Skogsindustrier

Från 70 000 kubikmeter till 140 000 kubikmeter. Så mycket räknar Ålands Skogsindustrier med att produktionsvolymen ökar från förra året när vindfällena från stormen Alfrida ska tas tillvara. Tiden är knapp.

Nyan - 20 timmar sedan

Strejk påverkar inte skärgårdstrafiken

En eventuell sjömansstrejk kommer att påverkar den åländska skärgårdstrafiken, det meddelar Ålandstrafiken. Sjömansunionen och Rederierna i Finland satt i går med riksförlikningsmannen i Helsingfors, för att diskutera situationen efter att facket i torsdags varslade om strejk. Strejkvarslet gäller alla finlandsflaggade fartyg – passagerarfartyg, fraktfartyg och isbrytare – och bryter ut den 1 mars klockan 10 om man inte når en lösning.

Nyan - 20 timmar sedan

Förlängd anbudstid för nya Föglöfärjan

Tiden för att lämna in anbud på den nya Föglöfärjan mellan Gripö och Mellanholm förlängs. Samtidigt förlängs också tiden att ställa frågor om upphandlingen. Det beslutar landskapsregeringen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.