Nyan > Svenskfinland

Thursday, 18 October, 01:19

Nyan - 12 okt 18 kl. 07:52

Vildsvin påkört i HammarlandIgår kväll blev ett vildsvin påkört i Östanträsk, Hammarland. I tre timmar var ett lokalt jaktlag ut och letade, men svinet försvann i Gottbyskogarna. – Vi hittade spår, men det fanns inga tecken på att den skulle vara skadad, säger jägare Evert Paulson.
Det var vid tio-tiden igår kväll som en kvinna i Hammarland kolliderade med ett vildsvin. Svinet sprang in i passagerarsidan och bucklade till dörren.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Hammarland, Östanträsk, Gottbyskogarna, Evert Paulson, Gottby, Hendersson, Nyan

Dela artikeln

93 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vildsvin, påkörti , Hammarland
Nyan - 11 okt 18 kl. 09:25

Tjära ska locka vildsvin i fällan

Vårdöbon Stig-Göran Nordberg misstänker att det finns spår av vildsvin på Simskäla på Vårdö. Landskapsregeringens jaktförvaltare Robin Juslin håller med. – Det är svårt att tänka sig att det kan vara något annat.

Nyan - 23 okt 14 kl. 06:00

Vildsvin förstörde majsskörd i Hammarland

Flera vildsvin har sedan i våras vid olika tillfällen härjat i Hammarland Boda.
Mjölkproducenten Jan-Håkan Eriksson fick sina majsfält uppbökade och delar av skörden förstörd.
– Nog blir det en skördeförlust på 10-20 procent, säger Eriksson..

Nyan - 22 mar 15 kl. 07:45

Vildsvinsfälla snart i Hammarland

Landskapet har beviljat en jägare i Hammarland tillstånd att använda en fälla för att fånga vildsvin. Syftet är att fånga vildsvinet levande. Jakthandläggare Roger Gustavsson har varit ut och tittat på fällan, som inte ännu tagits i bruk.

Nyan - 20 maj 15 kl. 09:41

Vildsvin påkört i morse

En kollision mellan en personbil och ett vildsvin inträffade vid halv sex-tiden i morse i Hammarland. Polis och ambulans var till platsen men enligt uppgift ska personen i bilen ha klarat sig utan skador. Vildsvinet dog.

Nyan - 11 maj 15 kl. 14:00

Tillstånd för ny vildsvinsfälla

Landskapet har beviljat ytterligare en jägare i Hammarland tillstånd att använda en fälla för att fånga vildsvin. Det första tillståndet för detta ändamål gavs i mars i år, för en fälla som skulle placeras på Sålis jaktlags marker. Det nya tillståndet för en fälla där vildsvin ska fångas levande gäller 6 maj till och med 31 december på marker tillhörande Torp jaktlag.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 6 timmar sedan

Nattlig vandring på Kastelholm

Kastelholms slott håller öppet under skolornas höstlov, den 18 till 20 oktober mellan klockan 10 och 16.00 – Vi upprepar succén från i fjol med kvällsguidning för de modigaste på fredagen och lördagen klockan 20.00.

Nyan - 7 timmar sedan

Ingen strejk på Åland

Den strejk som fackförbundet JHL planerar för den 23 oktober i riket genomförs inte på Åland. Det stod klart efter FOA Ålands möte på onsdagskvällen. – Vi har så små förhållanden på Åland, så genomslagskraften blir inte så stor, säger Henrik Sjöblom på FOA Åland.

Nyan - 7 timmar sedan

677 000 röstade om sommar- eller vintertid

Enkäten om att ställa om klockan engagerade över en halv miljon finländare. Nästan 100 000 svar kom in under fredagen. I en webbenkät fick finländare ta ställning till vilken tidzon Finland ska gå enligt.

Nyan - 8 timmar sedan

Mårten Andersson även i Hammarland

Kyrkoherden i Eckerö församling Mårten Andersson har av Domkapitlet i Borgå förordnats att vid sidan av egen tjänst sköta kyrkoherdetjänsten i Hammarlands församling på deltid från den 1 december i år till den 30 november nästa år. Samtidigt har församlingspastorn i Tervola församling Markus Kallatsa förordnats till församlingspastor i Hammarlands församling för samma period. (ms)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 9 timmar sedan

Marken vid Algots varv nu sanerad

ÅMHM har godkänt Algots varv ab:s sanering av marken vid varvet på Klinten i Mariehamn. – 2010 lämnade de in en saneringsplan för mark och vatten och fick miljötillstånd för det, berättar Ann-Sofi Wikingson, tillfällig miljöskyddsinspektör vid ÅMHM. ÅMHM har följt upp att Algots varv fört bort jordmassor och avfall och städat upp.

Nyan - 11 timmar sedan

Svar på frågor om flyg den här veckan

Air Leap har bett om mer tid för att besvara landskapets frågor om klagomål gällande säkerhetsgenomgångarna ombord på flygen mellan Mariehamn och Stockholm. Den här veckan väntas även frågan om Air Leaps certifikat avgöras.
Per-Erik Cederkvist, landskapets upphandlare av flygtrafiken, pratade i måndags med vd för Air Leap, Magnus Ivarsson.

Nyan - 13 timmar sedan

Grön flicka får ny färg

Statyn som brukar stå utanför Mariebad restaureras. ”Grön flicka med ring” får nya skuggor och rostskydd. Armarna och händerna är klara, men benen och bålen återstår.

Nyan - 15 timmar sedan

Svedenplan till stadsstyrelsen

Stadsutvecklingsnämnden godkände i måndags förslaget till ny stadsplan för Svedenområdet i Mariehamn. I förra veckan höll staden ett informationsmöte för boende i området med anledning av stadsplanen där det ingår att 13 hus föreslås k-märkas. – Det var ett bra möte med ett 50-tal invånare.

Nyan - 16 timmar sedan

Oklart om Fifax får mer vatten

Fifax har sedan mars velat utöka sin dygnsförbrukning av vatten. Men då man tidigare överskridit gränsen så var kommunen tveksam och parterna har ännu inte nått någon lösning. – Det har varit ganska många vändor, säger kommundirektör Arsim Zekaj.

Nyan - 17 timmar sedan

242 personer såg Kedjan

Kökars teatergrupp har spelat tre föreställningar av ”Kedjan” för fullsatta hus. 242 personer har sett pjäsen. – Vi är alla överväldigade över responsen och det positiva mottagandet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.