Realtid > Ekonomi

Wednesday, 20 February, 07:04

Realtid - 12 okt 18 kl. 07:26

Förödande om S går in i SD:s strategiska fällaFör att förstå valresultatet behövs olika måttstockar som inte är ett önsketänkade. Min egen bakgrund i en MC-klubb och den brännande frågan om hedersvåld kan tjänstgöra som två exempel på varför det vore förödande för S att låta gal-tan-skalan helt ersätta en klassanalys när valet analyseras, skriver den frihetlig socialdemokraten och riskkapitalisten Jan Emanuel Johansson. .
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
SD, MC, Jan Emanuel Johansson

Dela artikeln

135 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förödandeom S , gårin i , SD:s, strategiska, fälla
DI - 05 dec 16 kl. 10:59

Banco Popular öppnar för strategiska alternativ

Den spanska banken Banco Popular Espanols tillträdande ordförande Emilio Saracho har mandat från styrelsen att vara öppen inför strategiska alternativ, samtidigt som han ska försöka vända utvecklingen för verksamheten..

YA - 20 jun 12 kl. 06:32

En blödande region

Med två dagars maratondebatt värmde regionpolitikerna upp inför sommarlovet.
Oppositionen med S, V och SD hade ett fint utgångsläge för att gå till attack. Ekonomin är hårt utsatt.

Kristianstadsbladet - 02 sep 14 kl. 14:23

Ryssland inte längre en EU-partner

Skilsmässan blir allt mer officiell mellan Moskva och Bryssel.Ryssland är inte längre EU:s strategiska partner, säger tillträdande utrikeschefen Federica Mogherini.
- Det strategiska partnerskapet är över, helt klart över.

BT - 02 sep 14 kl. 14:33

Ryssland inte längre en EU-partner

Skilsmässan blir allt mer officiell mellan Moskva och Bryssel. Ryssland är inte längre EU:s strategiska partner, säger tillträdande utrikeschefen Federica Mogherini.- Det strategiska partnerskapet är över, helt klart över.

YLE - 28 aug 17 kl. 19:41

Vänstern vill stoppa resultatbonus i Vanda: Cheferna får bonus för att skära ner

Orsakerna till att Vandas högsta ledning får resultatbonus är hemliga. Vänsterförbundet i Vandafullmäktige vill ändra på det här och vill att hela bonussystemet frångås. Jussi Saramos (VF) motion om saken förkastades ändå på måndagskvällen.

Sydsvenskan - 28 aug 14 kl. 05:30

Strid om miljöstrateger

Stoppa varslet för medarbetare på kommunens miljöstrategiska enhet.Det kräver nu Socialdemokraterna och Miljöpartiet i en skrivelse till kommunstyrelsen.Mats Helmfrid (M), kommunstyrelsens ordförande, ser detta som ett personalärende och inte något för kommunstyrelsen.

Magazin24 - 28 jan 13 kl. 12:47

Politisk debatt i rådhuset

Torsdagen den 31 januari hålls den årliga politiska debatten i Arbogas Rådhus. Ämnet för denna debatt är kommunens strategiska områden. Under torsdagen kommer politiker från olika partier att debattera om kommunens strategiska områden, det vill säga saker som livsmiljö, lärande (förskolor, skolor, fritidshem), arbete, arbetsmarknad och organisation.

SVT Debatt - 07 dec 13 kl. 06:00

Att FRA gör sitt jobb är ingen nyhet

SIGNALSPANING Det är inte särskilt upprörande att Sverige bedriver signalspaning mot Ryssland och delar med sig av informationen. Tvärtom får man vara glad att åtminstone en del av det svenska försvaret fungerar som det är tänkt. Det klassiska ”alliansfrihet i fred syftande till neutralitet i krig” frångicks redan under kalla kriget, då Sverige samarbetade med Nato av både strategiska och ideologiska skäl, skriver Amanda Wollstad.

Cornucopia - 12 jun 15 kl. 11:11

Ryssland övar massivt mer än västvärlden

Tillväxtbarometern publicerade i maj en utmärkt rapport om de ekonomiska konsekvenserna av det skärpta säkerhetsläget för Sveriges del. Bland annat hade man sammanställt data på de massiva ryska krigsövningarna och jämfört dessa med det fria Europas minimala övningar. 475 miljarder kronor i export om året står på spel för svensk del när våra grannar riskerar att dras in i konflikt med Ryssland.

Cornucopia - 09 nov 13 kl. 14:22

CBO/US Navy: Oljepris 350 USD för att kärnkraftsdrivna fartyg ska löna sig

USA:s motsvarighet till riksdagens utredningstjänst, Congressional Budget Office - CBO, tittade 2011 på hur högt oljepris som behövdes för att kunna motivera att amerikanska flottan ska gå över till kärnkraft även för jagar och amfibieplattformar (PDF). Slutsaten är att oljepriset behöver stiga till ca 350 USD, realt - dvs i 2011 års dollar och alltså justerat för inflation, för att kärnkraftsdrivna fartyg ska bli billigare över sin livscykel än oljedrivna.
USS Arleigh Burke DDG-51.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 20 nov 18 kl. 16:05

Frankrike ber Ghosn avgå som vd för Renault

Realtid - 20 nov 18 kl. 13:54

Aktieägare i riskkapitalbolag får lägre skatt 

Elva delägare i riskkapitalbolagen Valedo Fund I AB samt Valedo Fund II AB ska beskattas endast i inkomstlaget kapital..

Realtid - 20 nov 18 kl. 13:07

Ahlsell säljer dotterbolag

Ahlsell säljer dotterbolaget Ahlsell Maskin AB till Mekana AB..

Realtid - 20 nov 18 kl. 13:08

BDO får ny skattechef

Håkan Behmer blir affärsområdeschef för rådgivning- och revisionsbyrån BDO:s skatteavdelning. Kommer tidigare från Carnegie Investment Bank och PwC..

Realtid - 20 nov 18 kl. 12:07

Välj rätt kapitalförsäkring när du flyttar utomlands

– Med Sveriges instabila politiska läge är det bra att skaffa sig en internationell kapitalförsäkring, säger Madelene Gorbutt Hägg, på Lombard International Assurance i Luxemburg..

Realtid - 20 nov 18 kl. 11:52

DLA värvar Maqs ordförande

DLA Piper rekryterar försäkringsexperten Peter Sarkia, som närmast kommer från Maqs där han hade ordförandeposten..

Realtid - 20 nov 18 kl. 11:11

Balder förvärvar byggrätter i Solvallastaden

Balder förvärvar 83.000 kvadratmeter byggrätter av Stockholms Travsällskap..

Realtid - 20 nov 18 kl. 09:31

Hemfosa ned 40 procent efter delning

Hemfosa-aktien ned med nära 40 procent efter beslutet att Hemfosas aktie handlas utan rätt till utdelning av aktier i Nyfosa från och med i dag..

Realtid - 20 nov 18 kl. 08:53

Latour säljer aktieinnehav i Diamorph

Latour säljer 28,2 procent av kapitalet i Diamorph till brittiska Epiris Fund II..

Realtid - 20 nov 18 kl. 08:55

Tekniskt underhåll på Realtid.se

Realtids sajt kan i perioder det kommande dygnet laddas något långsammare än vanligt. Detta på grund av tekniskt underhåll. Förhoppningsvis fungerar sajten som vanligt inom kort igen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.