Realtid > Ekonomi

Thursday, 18 October, 05:51

Realtid - 12 okt 18 kl. 07:26

Förödande om S går in i SD:s strategiska fällaFör att förstå valresultatet behövs olika måttstockar som inte är ett önsketänkade. Min egen bakgrund i en MC-klubb och den brännande frågan om hedersvåld kan tjänstgöra som två exempel på varför det vore förödande för S att låta gal-tan-skalan helt ersätta en klassanalys när valet analyseras, skriver den frihetlig socialdemokraten och riskkapitalisten Jan Emanuel Johansson. .
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
SD, MC, Jan Emanuel Johansson

Dela artikeln

129 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förödandeom S , gårin i , SD:s, strategiska, fälla
DI - 05 dec 16 kl. 10:59

Banco Popular öppnar för strategiska alternativ

Den spanska banken Banco Popular Espanols tillträdande ordförande Emilio Saracho har mandat från styrelsen att vara öppen inför strategiska alternativ, samtidigt som han ska försöka vända utvecklingen för verksamheten..

YA - 20 jun 12 kl. 06:32

En blödande region

Med två dagars maratondebatt värmde regionpolitikerna upp inför sommarlovet.
Oppositionen med S, V och SD hade ett fint utgångsläge för att gå till attack. Ekonomin är hårt utsatt.

Kristianstadsbladet - 02 sep 14 kl. 14:23

Ryssland inte längre en EU-partner

Skilsmässan blir allt mer officiell mellan Moskva och Bryssel.Ryssland är inte längre EU:s strategiska partner, säger tillträdande utrikeschefen Federica Mogherini.
- Det strategiska partnerskapet är över, helt klart över.

BT - 02 sep 14 kl. 14:33

Ryssland inte längre en EU-partner

Skilsmässan blir allt mer officiell mellan Moskva och Bryssel. Ryssland är inte längre EU:s strategiska partner, säger tillträdande utrikeschefen Federica Mogherini.- Det strategiska partnerskapet är över, helt klart över.

YLE - 28 aug 17 kl. 19:41

Vänstern vill stoppa resultatbonus i Vanda: Cheferna får bonus för att skära ner

Orsakerna till att Vandas högsta ledning får resultatbonus är hemliga. Vänsterförbundet i Vandafullmäktige vill ändra på det här och vill att hela bonussystemet frångås. Jussi Saramos (VF) motion om saken förkastades ändå på måndagskvällen.

Sydsvenskan - 28 aug 14 kl. 05:30

Strid om miljöstrateger

Stoppa varslet för medarbetare på kommunens miljöstrategiska enhet.Det kräver nu Socialdemokraterna och Miljöpartiet i en skrivelse till kommunstyrelsen.Mats Helmfrid (M), kommunstyrelsens ordförande, ser detta som ett personalärende och inte något för kommunstyrelsen.

Magazin24 - 28 jan 13 kl. 12:47

Politisk debatt i rådhuset

Torsdagen den 31 januari hålls den årliga politiska debatten i Arbogas Rådhus. Ämnet för denna debatt är kommunens strategiska områden. Under torsdagen kommer politiker från olika partier att debattera om kommunens strategiska områden, det vill säga saker som livsmiljö, lärande (förskolor, skolor, fritidshem), arbete, arbetsmarknad och organisation.

SVT Debatt - 07 dec 13 kl. 06:00

Att FRA gör sitt jobb är ingen nyhet

SIGNALSPANING Det är inte särskilt upprörande att Sverige bedriver signalspaning mot Ryssland och delar med sig av informationen. Tvärtom får man vara glad att åtminstone en del av det svenska försvaret fungerar som det är tänkt. Det klassiska ”alliansfrihet i fred syftande till neutralitet i krig” frångicks redan under kalla kriget, då Sverige samarbetade med Nato av både strategiska och ideologiska skäl, skriver Amanda Wollstad.

Cornucopia - 12 jun 15 kl. 11:11

Ryssland övar massivt mer än västvärlden

Tillväxtbarometern publicerade i maj en utmärkt rapport om de ekonomiska konsekvenserna av det skärpta säkerhetsläget för Sveriges del. Bland annat hade man sammanställt data på de massiva ryska krigsövningarna och jämfört dessa med det fria Europas minimala övningar. 475 miljarder kronor i export om året står på spel för svensk del när våra grannar riskerar att dras in i konflikt med Ryssland.

Cornucopia - 09 nov 13 kl. 14:22

CBO/US Navy: Oljepris 350 USD för att kärnkraftsdrivna fartyg ska löna sig

USA:s motsvarighet till riksdagens utredningstjänst, Congressional Budget Office - CBO, tittade 2011 på hur högt oljepris som behövdes för att kunna motivera att amerikanska flottan ska gå över till kärnkraft även för jagar och amfibieplattformar (PDF). Slutsaten är att oljepriset behöver stiga till ca 350 USD, realt - dvs i 2011 års dollar och alltså justerat för inflation, för att kärnkraftsdrivna fartyg ska bli billigare över sin livscykel än oljedrivna.
USS Arleigh Burke DDG-51.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 13 timmar sedan

Cherry köper resterande aktier i Game Lounge

Spelbolaget Cherry köper resterande aktier i affiliatebolaget Game Lounge Sweden och når därmed en ägarandel om 100 procent..

Realtid - 15 timmar sedan

Kraftigt resultatlyft för Traction

Investmentbolaget Traction levererar en rapport för det tredje kvartalet med ett resultat efter skatt som lyfts rejält till 141 miljoner kronor..

Realtid - 13 timmar sedan

Advokatbyråerna flest klienter vill anlita vid en tvist

I Legally yours undersökning Tvistebarometern 2018 har inköpare av juridiska tjänster rankat vilka affärsjuridiska konsulter de helst anlitar vid en tvist. En välkänd byrå toppar återigen listan..

Realtid - 15 timmar sedan

Starkt resultatlyft i Traction

Investmentbolaget Traction levererar en stark Q3-rapport med ett resultat efter skatt som lyfts rejält till 141 miljoner kronor. .

Realtid - 15 timmar sedan

Ökade intäkter för Burenstam & Partners

Burenstam & Partners ökade intäkterna med 30 procent jämfört med samma period i fjol. En planerad expansion ökar samtidigt kostnaderna i bolaget..

Realtid - 15 timmar sedan

Bra resultat från Traction

Investmentbolaget Traction levererade idag en stark Q3-rapport med ett resultat efter skatt landade på 141 (7) miljoner kronor..

Realtid - 17 timmar sedan

Nu kommer inte längre D. Carnegie förväxlas med Carnegie

Efter en extra bolagsstämma i fastighetsbolaget D. Carnegie är det nu klart att bolaget byter namn till Hembla AB..

Realtid - 17 timmar sedan

Klart med D. Carnegies namnbyte

Efter en extra bolagsstämma i D. Carnegies är det nu klart att bolaget byter namn till Hembla AB..

Realtid - 19 timmar sedan

Tidigare vd:n i Impact Coatings bröt mot reglerna

I en oberoende slutrapport bekräftar PwC att den tidigare vd:n Henrik Ljungcrantz i Impact Coatings har under flera år brutit mot regler för återbetalning..

Realtid - 18 timmar sedan

Danska FI underkänner tilltänkta vd:n

Danske Bank har återigen åkt på ett bakslag. Danska Finanstilsynet anser att den tilltänkta vd:n Jacob Aaruo-Andersen har för lite erfarenhet. Banken tvingas nu dra tillbaka nomineringen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.