SVT > Inrikes

Thursday, 13 December, 12:17

SVT - 12 okt 18 kl. 07:26

Hon lever fattigt – får hjälp av okända på Facebook: “Vi hade inte klarat oss utan välgörenhet”Varje dag vänder sig människor i akut behov av mat, kläder och pengar till okända privatpersoner på Facebook. I välgörenhetsgrupperna – med tiotusentals medlemmar – ber de om små gåvor ellerlånför att klara vardagen. – Om jag inte fick välgörenhet skulle vi inte klara oss, säger Marja Strömmare som bor utanför Sunne..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Facebook, Marja Strömmare, Sunne

Dela artikeln

1401 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon lever, fattigtfår , hjälpav , okända, Facebook, Vi hade inte klarat oss utan välgörenhet
Sydsvenskan - 18 apr 16 kl. 10:24

Nyanlända informeras om jämställdhet

Unga nyanlända ska informeras om hälsa och jämställdhet.Det har regeringen beslutat som nu gett Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor i uppdrag att ta fram en digital plattform där informationen ska ges på "relevanta språk". Uppdraget, som omfattar fem miljoner kronor, ska genomföras i samverkan med den webbaserade ungdomsmottagningen UMO.

SR - 07 sep 16 kl. 17:15

Svårt att få marockanska gatubarn att återvända

Utrikesminister Margot Wallström träffade idag sin marockanska motsvarighet och diskuterade samarbetet för att få marockanska gatubarn som lever i Sverige att återvända..

Kristianstadsbladet - 21 okt 13 kl. 16:37

De döda lever när vi minns dem

Foto: Scanpix
Kyrkogårdar är tankens vilorum, skriver författare Susanna Alakoski och berättar om sin relation till kyrkogårdarnas gravar, ord och berättelser.
Dröjer mig kvar på kyrkogården. En skir spindeltråd balanserar mellan gravstenarna.

Helsingborgs Dagblad - 28 mar 17 kl. 09:36

Kändisar reser till fattigt Nepal

Tv-programmet "En resa för livet" återvänder för en ny omgång. Den här gången reser sex kända svenskar till de fattigaste delarna av Nepal för att skildra den utsatthet som drabbar många barn. Seriens utsända kändisar är Sanna Lundell, Filip Berg, Mia P.

Cornucopia - 24 jul 18 kl. 12:16

Gästinlägg: Arkhangelsk - monumenten som går att använda till invasionskrig

Nedanstående är ett gästinlägg signerat Lena Padukova adrenalena.se, som är det första i en serie inlägg från seglatsen Arkhangelsk - Kirkenes tidigare i sommar, ombord på Silvertaerna, som rundar Norden, ursprungligen med start i Stockholm och sedan via Piter och kanalen över till Vita Havet.
Arkhangelsk.

Sydsvenskan - 20 feb 14 kl. 05:30

Det är lätt att förledas att tro att vi idag lever i en Cosby-repris

Minns ni Bill Cosby? Han spelade huvudrollen som patriarken Cliff Huxtable i tv-serien ”The Cosby Show” under 1980-talet. Nu är han på väg tillbaka.

Skånskan - 11 dec 16 kl. 06:00

Går det att återvända till en barndom?

Vad gör urbaniseringen egentligen med oss? Vad händer djupt, djupt där inne? Går rottrådarna från generationer bakåt bara att skära av?

News55 - 04 dec 17 kl. 10:49

Ulla, 75, lever under fattigdomsgränsen: ”Jag vänder ut och in på plastpåsarna”

Statistik visar att 16,9 procent av landets pensionärer lever under EU:s fattigdomsgräns, vilket är klart fler än i våra grannländer. Majoriteten är kvinnor och en av de kvinnorna är Ulla Grandin, skriver Expressen. Ulla har arbetat som sjuksköterska och ofta på halv- eller deltid.

YLE - 13 okt 14 kl. 17:45

Hur ska man få den ekonomiska utvecklingen att vända?

I dag ställer många sig frågan om vad som borde ske för att den ekonomiska utvecklingen ska vända. De ekonomer som Yle Nyheter har talat med bedömer att effekterna av det sänkta kreditvärdighetsbetyget är marginella. Finland får fortfarande lån på fördelaktiga villkor.

YLE - 02 maj 15 kl. 09:00

Inte fett i division ett men Ekenäs IF lever på hoppet

För Ekenäs IF blir det första säsongen i ettan på över 60 år. Till sitt förfogande har laget seriens minsta budget och en enorm vilja att etablera sig på nationell nivån. Ett av lagen EIF möter är TPS, med en budget på en miljon.

Fler nyheter från SVT

SVT - 10 minuter sedan

SVT:s Elisabeth Marmorstein svarar på läsarnas frågor

Snart har 100 dagar gått sedan valet, men det politiska läget verkar mer låst än på länge. Vad händer härnäst? Klockan 15.

SVT - 45 minuter sedan

Bah Kuhnke och Holmgren toppar MP-lista

Alice Bah Kuhnke och Pär Holmgren står främst på Miljöpartiets lista till nästa års Europaparlamentsval..

SVT - 45 minuter sedan

Här lussar prinsessan Estelle och prins Oscar på Haga slott

Lucia firas på många håll i landet i dag – så även på Haga slott. I morse fick kronprinsessan Victoria njuta av ett litet luciatåg, bestående av prinsessan Estelle och prins Oscar..

SVT - 45 minuter sedan

Sport, politik och giraffer: Detta Google-sökte svenska folket på 2018

Under onsdagen släppte Google sin årliga lista över svenska folkets vanligaste sökningar – en lista som sträcker sig från frågor om bananflugor och giraffers magar, till frågor om vad egentligen Svenska akademien är, och varför det egentligen var så varmt under sommaren 2018. Och julkalendern – förstås..

SVT - 4 timmar sedan

António Guterres i Sverige för Jemensamtalen

FN:s generalsekreterare António Guterres har anlänt till Sverige. Han kommer att närvara vid Jemensamtalens sista dag i Rimbo på torsdagen. På onsdagen talade han med Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman om Jemen..

SVT - 5 timmar sedan

Högre risk för hjärtinfarkt under julen

En god jul vill väl de allra flesta ha. Men risken att få en hjärtinfarkt ökar med 40 procent på julafton, det visar en ny unik forskning vid Skånes universitetssjukhus..

SVT - 12 timmar sedan

S anklagar M och KD för Trump-politik om klimatet

Dagens budget får bred kritik för de stora besparingar som görs på klimatpolitiken. Socialdemokraterna jämför inriktningen med Donald Trump, Miljöpartiet kallar det vansinne och även Centern tycker M och KD satsar för lite..

SVT - 15 timmar sedan

2018 ett rekordsoligt år

Efter den långa varma våren och supersommaren som följde, kan konstateras att 2018 slutar som ett rekordsoligt år, säger SVT:s Meteorolog..

SVT - 16 timmar sedan

Ekonomipristagaren Paul Romer gifte sig bara timmar före Nobelfesten

Hur fixar man enkelt och gratis tidernas bröllopsfest? Jo, man ser till att få ett Nobelpris och passar på att gifta sig före festernas fest, Nobelbanketten i Stockholms stadshus. Bakom det snillrika upplägget ligger ekonomipristagaren Paul Romer och hans numera hustru Caroline Weber.

SVT - 20 timmar sedan

Guide: Det här kan ändras i en budget och det här går inte att röra

Moderaternas och Kristdemokraternas gemensamma budgetförslag röstades igenom i riksdagen. Det innebär att regeringen, oavsett vilken färg den får, måste börja regera med den budgeten. Mycket går dock att ändra i en tilläggsbudget, men inte allt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.