SVT > Inrikes

Saturday, 23 February, 22:20

SVT - 12 okt 18 kl. 07:26

Hon lever fattigt – får hjälp av okända på Facebook: “Vi hade inte klarat oss utan välgörenhet”Varje dag vänder sig människor i akut behov av mat, kläder och pengar till okända privatpersoner på Facebook. I välgörenhetsgrupperna – med tiotusentals medlemmar – ber de om små gåvor ellerlånför att klara vardagen. – Om jag inte fick välgörenhet skulle vi inte klara oss, säger Marja Strömmare som bor utanför Sunne..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Facebook, Marja Strömmare, Sunne

Dela artikeln

1402 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon lever, fattigtfår , hjälpav , okända, Facebook, Vi hade inte klarat oss utan välgörenhet
SmålandsPosten - 15 feb 19 kl. 07:11

MFF-drömmen lever: "Allt kan hända"

Enligt all logik skulle världsstjärnorna i Chelsea bara springa över Malmö FF i Europa League-slutspelet. Anders Christiansen ville annorlunda. Danskens sena reducering ger MFF-spelarna hopp om avancemang.

Sydsvenskan - 18 apr 16 kl. 10:24

Nyanlända informeras om jämställdhet

Unga nyanlända ska informeras om hälsa och jämställdhet.Det har regeringen beslutat som nu gett Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor i uppdrag att ta fram en digital plattform där informationen ska ges på "relevanta språk". Uppdraget, som omfattar fem miljoner kronor, ska genomföras i samverkan med den webbaserade ungdomsmottagningen UMO.

SR - 07 sep 16 kl. 17:15

Svårt att få marockanska gatubarn att återvända

Utrikesminister Margot Wallström träffade idag sin marockanska motsvarighet och diskuterade samarbetet för att få marockanska gatubarn som lever i Sverige att återvända..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Hoppet lever i Borgen efter dramatisk vändning

Allt annat än seger hade inneburit att BK Borgen varit isolerat på nedflyttningsplats. Motståndaren Mamba rivstartade, men hemmalaget höll emot och kunde vända och vinna. Segern med 12–8 innebär hopp om fortsatt liv i sydallsvenskan..

Kristianstadsbladet - 21 okt 13 kl. 16:37

De döda lever när vi minns dem

Foto: Scanpix
Kyrkogårdar är tankens vilorum, skriver författare Susanna Alakoski och berättar om sin relation till kyrkogårdarnas gravar, ord och berättelser.
Dröjer mig kvar på kyrkogården. En skir spindeltråd balanserar mellan gravstenarna.

Helsingborgs Dagblad - 28 mar 17 kl. 09:36

Kändisar reser till fattigt Nepal

Tv-programmet "En resa för livet" återvänder för en ny omgång. Den här gången reser sex kända svenskar till de fattigaste delarna av Nepal för att skildra den utsatthet som drabbar många barn. Seriens utsända kändisar är Sanna Lundell, Filip Berg, Mia P.

Cornucopia - 24 jul 18 kl. 12:16

Gästinlägg: Arkhangelsk - monumenten som går att använda till invasionskrig

Nedanstående är ett gästinlägg signerat Lena Padukova adrenalena.se, som är det första i en serie inlägg från seglatsen Arkhangelsk - Kirkenes tidigare i sommar, ombord på Silvertaerna, som rundar Norden, ursprungligen med start i Stockholm och sedan via Piter och kanalen över till Vita Havet.
Arkhangelsk.

Sydsvenskan - 20 feb 14 kl. 05:30

Det är lätt att förledas att tro att vi idag lever i en Cosby-repris

Minns ni Bill Cosby? Han spelade huvudrollen som patriarken Cliff Huxtable i tv-serien ”The Cosby Show” under 1980-talet. Nu är han på väg tillbaka.

Skånskan - 11 dec 16 kl. 06:00

Går det att återvända till en barndom?

Vad gör urbaniseringen egentligen med oss? Vad händer djupt, djupt där inne? Går rottrådarna från generationer bakåt bara att skära av?

News55 - 04 dec 17 kl. 10:49

Ulla, 75, lever under fattigdomsgränsen: ”Jag vänder ut och in på plastpåsarna”

Statistik visar att 16,9 procent av landets pensionärer lever under EU:s fattigdomsgräns, vilket är klart fler än i våra grannländer. Majoriteten är kvinnor och en av de kvinnorna är Ulla Grandin, skriver Expressen. Ulla har arbetat som sjuksköterska och ofta på halv- eller deltid.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Kritik mot Valmyndigheten efter SVT:s uppgifter om cyberattack på valdagen

Valmyndigheten kritiseras av it-experter efter att myndighetens hemsida slogs ut av en överbelastningsattack på valdagen, vilket SVT Nyheter rapporterade om förra veckan. – Det är inte svårt att skydda sig mot det här, säger it-säkerhetsexperten Fredrik Möller, till SvD..

SVT - 4 timmar sedan

Avsiktlig attack släckte valsajt i Sverige

Det var en så kallad överbelastningsattack som ledde till att Valmyndighetens sajt slogs ut under valkvällen i höstas. Tidigare har det från myndighetens sida hetat att ”ingenting tydde” på att så var fallet..

SVT - 7 timmar sedan

Moderatledaren Ulf Kristersson glömde låsa vapenskåpet – polisen omhändertog jaktvapnen

Moderatledaren Ulf Kristersson lämnade vapenskåpet olåst hemma i villan. Polisen har nu omhändertagit hans jaktvapen och startat en utredning, uppger Aftonbladet. – Jag begick ett misstag, säger partiledaren..

SVT - 13 timmar sedan

Reinfeldt och KTH förnekar samröre med kinesiske affärsmannen

Fredrik Reinfeldt förnekar samröre med den kinesiske affärsmannen Kevin Liu, trots att han används i Lius marknadsföring. SVT Nyheter kan nu visa att även Kungliga tekniska högskolan utnyttjas som reklam i Lius bolag trots att detta inte sanktionerats av KTH..

SVT - 10 timmar sedan

Här räknas rösterna i Sveriges största underhållningsprogram

Varje vecka röstar svenska folket miljontals gånger på sina favoritbidrag i Melodifestivalen och det är mycket som står på spel. Ansvariga för att röstningsmomentet och rösträkningen går till på rätt sätt är en grupp personer ihopträngda i fikarummet för de som till vardags kör hockeyarenans ismaskin..

SVT - 10 timmar sedan

Löfven ryter till mot Swedbank

Statsminister Stefan Löfven (S) vill se hårdare tag i arbetet mot penningtvätt och utesluter inte skärpt lagstiftning. – Om det här senaste nu stämmer, så att man kan belägga Swedbank med de här bristerna, så är det naturligtvis fullständigt oacceptabelt, säger han..

SVT - 14 timmar sedan

Kinesiske affärsmannen vill köpa svensk medicinsk högteknologi

Kevin Liu, den kinesiske affärsman som var involverad i förhandlingar om frigivning av den svenske förläggaren Gui Minhai, förhandlar nu med ett svenskt högteknologiskt företag. Den svenske entreprenören Thorleif Lavold blev inbjuden till Lius flotta kontor i Kina och möttes av en bild på Fredrik Reinfeldt och av reklam för Karolinska institutet och KTH..

SVT - Igår: 21:59

Aktiespararnas vd kritisk både mot Swedbank och Finansinspektionen

Aktiespararnas vd Joacim Olsson är kritisk både mot Swedbanks agerande, men också hur Finansinspektionen agerat. – Jag tycker att det finns anledning att rikta kritik mot hur Finansinspektionen agerat hittills, säger han..

SVT - Igår: 21:19

Blixthalka orsakar många olyckor

SMHI varnar för plötslig blixthalka i Västerbottens och Norrbottens kustland. Längs med stora delar av Norrlandskusten rapporteras om mängder av halkolyckor och lastbilar som ställer sig på tvären. Jag har stått i bilkö i fem timmar, säger en bilist vid Kinnbäck, norr om Skellefteå..

SVT - Igår: 19:42

Bolaget som ska syna Swedbank granskas själva för inblandning i penningtvätt

Revisionsbolaget EY har anlitats för att göra en extern utredning av den misstänkta penningtvätten i Swedbank. Men samtidigt granskas EY själva för inblandning i penningtvättshärvan i Danske Bank, skriver Affärsvärlden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.