SVT > Inrikes

Sunday, 21 October, 01:56

SVT - 12 okt 18 kl. 07:26

Hon lever fattigt – får hjälp av okända på Facebook: “Vi hade inte klarat oss utan välgörenhet”Varje dag vänder sig människor i akut behov av mat, kläder och pengar till okända privatpersoner på Facebook. I välgörenhetsgrupperna – med tiotusentals medlemmar – ber de om små gåvor ellerlånför att klara vardagen. – Om jag inte fick välgörenhet skulle vi inte klara oss, säger Marja Strömmare som bor utanför Sunne..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Facebook, Marja Strömmare, Sunne

Dela artikeln

1353 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon lever, fattigtfår , hjälpav , okända, Facebook, Vi hade inte klarat oss utan välgörenhet
Sydsvenskan - 18 apr 16 kl. 10:24

Nyanlända informeras om jämställdhet

Unga nyanlända ska informeras om hälsa och jämställdhet.Det har regeringen beslutat som nu gett Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor i uppdrag att ta fram en digital plattform där informationen ska ges på "relevanta språk". Uppdraget, som omfattar fem miljoner kronor, ska genomföras i samverkan med den webbaserade ungdomsmottagningen UMO.

SR - 07 sep 16 kl. 17:15

Svårt att få marockanska gatubarn att återvända

Utrikesminister Margot Wallström träffade idag sin marockanska motsvarighet och diskuterade samarbetet för att få marockanska gatubarn som lever i Sverige att återvända..

Kristianstadsbladet - 21 okt 13 kl. 16:37

De döda lever när vi minns dem

Foto: Scanpix
Kyrkogårdar är tankens vilorum, skriver författare Susanna Alakoski och berättar om sin relation till kyrkogårdarnas gravar, ord och berättelser.
Dröjer mig kvar på kyrkogården. En skir spindeltråd balanserar mellan gravstenarna.

Helsingborgs Dagblad - 28 mar 17 kl. 09:36

Kändisar reser till fattigt Nepal

Tv-programmet "En resa för livet" återvänder för en ny omgång. Den här gången reser sex kända svenskar till de fattigaste delarna av Nepal för att skildra den utsatthet som drabbar många barn. Seriens utsända kändisar är Sanna Lundell, Filip Berg, Mia P.

Cornucopia - 24 jul 18 kl. 12:16

Gästinlägg: Arkhangelsk - monumenten som går att använda till invasionskrig

Nedanstående är ett gästinlägg signerat Lena Padukova adrenalena.se, som är det första i en serie inlägg från seglatsen Arkhangelsk - Kirkenes tidigare i sommar, ombord på Silvertaerna, som rundar Norden, ursprungligen med start i Stockholm och sedan via Piter och kanalen över till Vita Havet.
Arkhangelsk.

Sydsvenskan - 20 feb 14 kl. 05:30

Det är lätt att förledas att tro att vi idag lever i en Cosby-repris

Minns ni Bill Cosby? Han spelade huvudrollen som patriarken Cliff Huxtable i tv-serien ”The Cosby Show” under 1980-talet. Nu är han på väg tillbaka.

Skånskan - 11 dec 16 kl. 06:00

Går det att återvända till en barndom?

Vad gör urbaniseringen egentligen med oss? Vad händer djupt, djupt där inne? Går rottrådarna från generationer bakåt bara att skära av?

News55 - 04 dec 17 kl. 10:49

Ulla, 75, lever under fattigdomsgränsen: ”Jag vänder ut och in på plastpåsarna”

Statistik visar att 16,9 procent av landets pensionärer lever under EU:s fattigdomsgräns, vilket är klart fler än i våra grannländer. Majoriteten är kvinnor och en av de kvinnorna är Ulla Grandin, skriver Expressen. Ulla har arbetat som sjuksköterska och ofta på halv- eller deltid.

YLE - 13 okt 14 kl. 17:45

Hur ska man få den ekonomiska utvecklingen att vända?

I dag ställer många sig frågan om vad som borde ske för att den ekonomiska utvecklingen ska vända. De ekonomer som Yle Nyheter har talat med bedömer att effekterna av det sänkta kreditvärdighetsbetyget är marginella. Finland får fortfarande lån på fördelaktiga villkor.

YLE - 02 maj 15 kl. 09:00

Inte fett i division ett men Ekenäs IF lever på hoppet

För Ekenäs IF blir det första säsongen i ettan på över 60 år. Till sitt förfogande har laget seriens minsta budget och en enorm vilja att etablera sig på nationell nivån. Ett av lagen EIF möter är TPS, med en budget på en miljon.

Fler nyheter från SVT

SVT - 9 timmar sedan

Högskoleprov i helgen – allt färre väntas fuska

Klockan 08.10 på söndag går startskottet. Närmare 50 000 personer ger sig då i kast med de 160 frågor som kan bana väg till en hett eftertraktad högskoleutbildning.

SVT - 10 timmar sedan

Åkesson: Extraval ”i den bästa av världar”

SD:s partiledare Jimmie Åkesson efterlyser vid sitt tal i Norrköping på nytt samtal med andra partier, men säger att han inte kommer att ge sitt stöd till någon utan att få något tillbaka. Ett extraval säger han sig tro vara osannolikt, men han framhåller att det skulle gynna SD. – I den bästa av världar kommer vi dit.

SVT - I förrgår: 16:03

Flera apotek vittnar: Rasism mot anställda ett växande problem

”N-ordet”, muslimhat och kunder som kräver att få hjälp av enbart ”svenskar”. Det är vad som möter somliga av de över tiotusen anställda på Sveriges apotek. Nu reagerar apotekskedjorna på det som flera av dem menar är ett nytt och växande arbetsmiljöproblem – och säger att kunder som uttrycker eller beter sig rasistiskt kommer att polisanmälas..

SVT - 14 timmar sedan

Rasism och islamofobi – anställda på apotek vittnar om kundernas hat

”Vill inte ha hjälp från en sådan som du” och ”ska du inte anpassa dig till vårt land?” Att som anställd på apotek bli utsatt för rasism av kunder tillhör vardagen. Det uppger tre personer som anonymt vittnar om sina erfarenheter för SVT Nyheter.

SVT - 14 timmar sedan

Så bemöter du rasism – i olika fem olika situationer

Det kan vara på släktmiddagen, på bussen eller i fikarummet. Någon säger en rasistisk kommentar riktad mot dig eller mot andra. Retorikexperten Elaine Eksvärd ger dig svar på tal i klippet..

SVT - Igår: 20:12

MP:s förslag till C och L: Kan tänka sig höjda skatter

Sverige har fortfarande ingen ny regering, snart sex veckor efter valet. Nu ger sig Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin in i förhandlingarna i ett försök att bilda en mittenregering. MP erbjuder C och L att sänka värn- och företagsskatten – i utbyte mot höjda miljöskatter, skriver Dagens Nyheter..

SVT - Igår: 19:45

Bankernas skattesvindel: Så mycket hade 70 miljarder räckt till

Hela svenska barnomsorgen – så mycket hade de bortsvindlade pengarna räckt till.

SVT - Igår: 17:48

Margot Wallström om försvunne journalisten Jamal Khashoggi

Stämmer uppgifterna om vad som hände journalisten Jamal Khashoggi på Saudiarabiens konsulat i Turkiet är det skandalöst och måste få konsekvenser, anser utrikesminister Margot Wallström (S). – Det är fruktansvärt och helt oacceptabelt, säger hon..

SVT - Igår: 15:03

Nu blir det kallare i hela Sverige

Helgen bjuder på tillfälligt varmare temperaturer innan de dyker ner igen i början av nästa vecka med kallare luft norrifrån. ”Nu börjar vi se första tecknen på att vintern är antågande”, säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen..

SVT - Igår: 11:58

SVT/Novus väljarbarometer: Väljarna håller fast vid valresultatet

Det osäkra läget med bildandet av en ny regering verkar inte ha påverkat väljarna i någon märkbar utsträckning. Det här visar SVT/Novus senaste väljarbarometer för oktober. – Det är väldigt små förändringar, och de förändringar vi ser är inom felmarginalen, så i praktiken är situationen nu ungefär som på valdagen, säger Torbjörn Sjöström, vd för Novus, till SVT Nyheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.