Nyteknik > Teknik

Friday, 22 February, 19:38

Liknande nyheter

Taggar: Med luftfår svenska , fordonett , lyft
SvD - 13 apr 17 kl. 08:46

Kinas dåliga luft – ett lyft för fraktmarknaden

Fraktmarknaden för torrlaster – det vill säga varor som järnmalm, kol och spannmål – har efter många bedrövliga år nu börjat återhämta sig på ett spektakulärt sätt. En anledning: Kinas svåra luftföroreningar..

Cornucopia - 28 apr 15 kl. 09:38

Audi och Sunfire gör diesel ur luft och vatten (och energi)

Audi har med hjälp av cleantech-bolaget Sunfire nu dragit igång en liten pilotanläggning som gör diesel ur luft och vatten, med hjälp av förnyelsebar energi från sol och vind. Teknologin är lovande och fullt skalbar, då det i princip inte finns några råvarubegränsningar, annat än tillgången till icke-fossil energi.

Vid förbränning av fossila bränslen - kolväten - skapas koldioxid (CO2) och vatten (H2O), medan energi frigörs från de kemiska bindningarna i kolvätena.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Lyft för biljättar i USA

Både Chrysler och Ford sålde fler bilar i USA i november än samma månad i fjol, visar månadssiffror från biltillverkarna. För Ford blev det ett lyft på 6,5 procent till 177 673 sålda fordon i november, medan det för Chrysler blev en ökning på 14,4 procent till 122 565 fordon. Totalt beräknas försäljningen av bilar i USA ha ökat med 11?

Helsingborgs Dagblad - 03 dec 12 kl. 16:04

Lyft för biljättar i USA

Både Chrysler och Ford sålde fler bilar i USA i november än samma månad i fjol, visar månadssiffror från biltillverkarna. För Ford blev det ett lyft på 6,5 procent till 177 673 sålda fordon i november, medan det för Chrysler blev en ökning på 14,4 procent till 122 565 fordon..

Sydsvenskan - 04 mar 11 kl. 15:47

Kastrup vill rena skadlig luft

Foto: Ingemar D Kristiansen
Luften på Kastrup kan vara farlig. Personalen ska hälsokollas.
Flygplanens jetmotorer spyr ut oerhörda mängder avgaser på Kastrup.

YLE - 18 mar 17 kl. 14:00

Nytt företag säljer finsk luft på burk

En ny produkt ska göra att turister nu kan ta med sig den finska luften hem i en flaska. Jouni Aura och Rathan Kumar har grundat ett nytt företag för att ge en upplevelse av att andas finsk luft i resten av världen. - Det handlar inte om någon hälsoprodukt utan främst om en autentisk upplevelse, säger Jouni Aura, vd för Lively Air.

Helsingborgs Dagblad - 16 feb 11 kl. 08:38

Lyft för Volvos lastbilsleveranser

Volvokoncernens leveranser av lastbilar ökade till 15 277 fordon i januari, vilket är ett lyft med 62 procent jämfört med samma månad 2010, skriver koncernen i ett pressmeddelande. I Volvokoncernens lastbilsverksamhet ingår utöver Volvo-lastbilarna även Renault Trucks, Mack och UD Trucks..

SvD - 16 feb 11 kl. 09:17

... och lyft för Volvo AB:s lastbilsleveranser

Volvokoncernens leveranser av lastbilar ökade till 15 277 fordon i januari, vilket är ett lyft med 62 procent jämfört med samma månad 2010..

Helsingborgs Dagblad - 16 mar 11 kl. 08:37

Kraftigt lyft för Volvos leveranser

Volvokoncernens lastbilsleveranser lyfte till 17 862 fordon i februari, en ökning med 49 procent jämfört med samma månad i fjol, skriver AB Volvo i ett pressmeddelande. I Europa blev det ett lyft på hela 97 procent till 7 665 levererade lastbilar. I Nordamerika ökade leveranserna med 65 procent till 2 827 lastbilar.

Vimmerby Tidning - 28 nov 17 kl. 13:00

Ny infart blev ett lyft

Ett lyft, tycker Lasse Sommansson på bilbesiktningen i Hultsfred. I veckan blev den nya infarten klar att tas i bruk. Tidigare har det varit lite småknöligt att komma in och ut med långa fordon ur besiktningshallen..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 3 timmar sedan

Jetströmmen fick Dreamlinern att flyga snabbare än ljudet

Under en flygning mellan LA och London hamnade en Boeing 787-9 Dreamliner i en ovanligt kraftig jetström. Medvinden gjorde att flygplanet nådde 1 289 km/h..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Volvo Cars lanserar nya hybriddrivlinor

Det har hittills varit mycket snack men få lanseringar från Volvo kring den utlovade elektrifieringen. Men nu presenteras en rad nya hybriddrivlinor..

Nyteknik - 4 timmar sedan

300 år gammalt vrak har identifierats

Vraket som vilar under Marinmuseum i Karlskrona är med största sannolikhet örlogsskeppet Prins Carl, enligt ett pressmeddelande från museet..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Jätteanläggningens el räcker för att elektrifiera hela biltrafiken

UNDER SKALET. Stockholm Exergis biokraftanläggning förser 200 000 lägenheter med värme. Varje år tar den emot upp till 130 fartyg med restprodukter från trädindustrin..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Tusen gånger lättare lidar möjliggör självflygande drönare

Den väger och kostar ungefär en tusendel av dagens lidar-teknik. Nu hoppas utvecklarna att framsteget ska bana väg för autonoma mindre farkoster som drönare och robotar, men också hjälpa fordonsindustrin på vägen mot självkörande bilar..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Fler kvinnor blir civilingenjörer – men ökningen går långsamt

Var tredje utexaminerad civilingenjör är en kvinna. På tio år har andelen kvinnor ökat långsamt – för långsamt, anser föreningen Womengineer..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Dold mikrofon i Googles Nest-enhet – nu växer kritiken

Googles Nest-enhet visade sig var utrustad med en hemlig mikrofon. Nu ber företaget om ursäkt..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Fynd kan lösa 120 år gammal gåta om Andrée-expeditionen

Läkaren och författaren Bea Uusma har hittat ”rödbruna fläckar” på insidan av den kavaj som upptäckaren Knut Frænkel hade på sig när han dog i oktober 1897, efter ett försök att nå Arktis med luftballong tillsammans med upptäckarna Andrée och Strindberg..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Fynd kan lösa 120 år gammal gåta om misslyckade expeditionen till Arktis

Läkaren och författaren Bea Uusma har hittat ”rödbruna fläckar” på insidan av den kavaj som upptäckaren Knut Frænkel hade på sig när han dog i oktober 1897, efter ett försök att nå Arktis med luftballong tillsammans med upptäckarna Andrée och Strindberg..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Hitta nya affärsmöjligheter med 5G

Med 5G runt hörnet är vi på väg in i en än mer uppkopplad värld. Femte generationens mobiltelefoni innebär snabbare och mer tillförlitlig uppkoppling vilket medför många nya affärsmöjligheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.