Nyteknik > Teknik

Sunday, 16 December, 14:02

Nyteknik - 12 okt 18 kl. 07:15

Med luft får svenska fordon ett lyftFreno arbetar för att ge framtidens fordon en förbättrad och ökad lastförmåga. Med ett patenterat luftfjädringssystem som går att anpassa för de flesta sammanhang förenklar man vardagen för sina kunder..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Med luftfår svenska , fordonett , lyft
SvD - 13 apr 17 kl. 08:46

Kinas dåliga luft – ett lyft för fraktmarknaden

Fraktmarknaden för torrlaster – det vill säga varor som järnmalm, kol och spannmål – har efter många bedrövliga år nu börjat återhämta sig på ett spektakulärt sätt. En anledning: Kinas svåra luftföroreningar..

Cornucopia - 28 apr 15 kl. 09:38

Audi och Sunfire gör diesel ur luft och vatten (och energi)

Audi har med hjälp av cleantech-bolaget Sunfire nu dragit igång en liten pilotanläggning som gör diesel ur luft och vatten, med hjälp av förnyelsebar energi från sol och vind. Teknologin är lovande och fullt skalbar, då det i princip inte finns några råvarubegränsningar, annat än tillgången till icke-fossil energi.

Vid förbränning av fossila bränslen - kolväten - skapas koldioxid (CO2) och vatten (H2O), medan energi frigörs från de kemiska bindningarna i kolvätena.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Lyft för biljättar i USA

Både Chrysler och Ford sålde fler bilar i USA i november än samma månad i fjol, visar månadssiffror från biltillverkarna. För Ford blev det ett lyft på 6,5 procent till 177 673 sålda fordon i november, medan det för Chrysler blev en ökning på 14,4 procent till 122 565 fordon. Totalt beräknas försäljningen av bilar i USA ha ökat med 11?

Helsingborgs Dagblad - 03 dec 12 kl. 16:04

Lyft för biljättar i USA

Både Chrysler och Ford sålde fler bilar i USA i november än samma månad i fjol, visar månadssiffror från biltillverkarna. För Ford blev det ett lyft på 6,5 procent till 177 673 sålda fordon i november, medan det för Chrysler blev en ökning på 14,4 procent till 122 565 fordon..

Sydsvenskan - 04 mar 11 kl. 15:47

Kastrup vill rena skadlig luft

Foto: Ingemar D Kristiansen
Luften på Kastrup kan vara farlig. Personalen ska hälsokollas.
Flygplanens jetmotorer spyr ut oerhörda mängder avgaser på Kastrup.

YLE - 18 mar 17 kl. 14:00

Nytt företag säljer finsk luft på burk

En ny produkt ska göra att turister nu kan ta med sig den finska luften hem i en flaska. Jouni Aura och Rathan Kumar har grundat ett nytt företag för att ge en upplevelse av att andas finsk luft i resten av världen. - Det handlar inte om någon hälsoprodukt utan främst om en autentisk upplevelse, säger Jouni Aura, vd för Lively Air.

Helsingborgs Dagblad - 16 feb 11 kl. 08:38

Lyft för Volvos lastbilsleveranser

Volvokoncernens leveranser av lastbilar ökade till 15 277 fordon i januari, vilket är ett lyft med 62 procent jämfört med samma månad 2010, skriver koncernen i ett pressmeddelande. I Volvokoncernens lastbilsverksamhet ingår utöver Volvo-lastbilarna även Renault Trucks, Mack och UD Trucks..

SvD - 16 feb 11 kl. 09:17

... och lyft för Volvo AB:s lastbilsleveranser

Volvokoncernens leveranser av lastbilar ökade till 15 277 fordon i januari, vilket är ett lyft med 62 procent jämfört med samma månad 2010..

Helsingborgs Dagblad - 16 mar 11 kl. 08:37

Kraftigt lyft för Volvos leveranser

Volvokoncernens lastbilsleveranser lyfte till 17 862 fordon i februari, en ökning med 49 procent jämfört med samma månad i fjol, skriver AB Volvo i ett pressmeddelande. I Europa blev det ett lyft på hela 97 procent till 7 665 levererade lastbilar. I Nordamerika ökade leveranserna med 65 procent till 2 827 lastbilar.

Vimmerby Tidning - 28 nov 17 kl. 13:00

Ny infart blev ett lyft

Ett lyft, tycker Lasse Sommansson på bilbesiktningen i Hultsfred. I veckan blev den nya infarten klar att tas i bruk. Tidigare har det varit lite småknöligt att komma in och ut med långa fordon ur besiktningshallen..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 4 timmar sedan

Svensk entreprenör: ”Inget konstigt att jobba 80 timmar”

Måste startup-grundare lägga nästan all vaken tid på sina företag? Tre svenska entreprenörer om sin arbetstid – och vad de kräver av sina anställda..

Nyteknik - Igår: 12:14

EU-dom ett bakslag för dansk-tyska Fehmarntunneln

Rederiet Scandlines jublar och menar att EU-domen betyder spiken i kistan för tunneln mellan Danmark och Tyskland. Men bolaget bakom bygget menar att det redan säkrat annan finansiering..

Nyteknik - I förrgår: 13:43

Det är ett fint uppdrag att återskapa husets karaktär

Att arbeta med ombyggnationer av bostadshus handlar mycket om människor. För att lyckas krävs hänsyn, fokus och en vilja att se nya lösningar. Hannah Jinton är en av dem som arbetar med morgondagens bostäder i Stockholm..

Nyteknik - Igår: 15:38

Musks utbrott under krisen: ”Stick och kom inte tillbaka”

Teslas ”produktionshelvete” innebar en stor prövning för företaget och grundaren vd Elon Musk. Den pressade situationen fick drastiska konsekvenser även för vissa anställda, enligt uppgifter i tidningen Wired..

Nyteknik - I förrgår: 07:56

SJ-kunder utsatta för bedrägeri – 1,3 miljoner lösenord byts

SJ har utsatts för ett bedrägeri och inloggningsuppgifter har läckt ut. Kunder har även fått sina så kallade priopoäng stulna. Nu måste samtliga 1,3 miljoner användare byta lösenord.

Nyteknik - I förrgår: 13:55

Här kan du ladda med 450 kW – om du har bilen som klarar det

Större batterier och snabbare snabbladdning. I dag är det de två knepen för att radera elbilistens räckviddsångest. Och nu har tyskarna invigt en teststation som tar snabbladdning till nya höjder..

Nyteknik - I förrgår: 11:46

Den avancerade roboten visade sig vara en man i en dräkt

Putin Youth Forum arrangerade robotkonventet för tonåringar. Under den tv-sända invigningen dansade roboten Boris på scenen. Rysk statsmedia hyllade ingenjörskonsten – men maskinen visade sig vara en man i en dräkt..

Nyteknik - I förrgår: 10:44

Hyundai plöjer ned mer än 60 miljarder i bränsleceller

Elon Musk kallar det för häpnadsväckande korkat – men Hyundai fortsätter att satsa på vätgasfordon. Fram till år 2030 kommer man investera 60,3 miljarder kronor i bränsleceller, med en halv miljon tillverkade fordon om året..

Nyteknik - I förrgår: 09:23

Starkt innovationssystem för teknikdrivna företag i Luleå

Talang attraherar talang – och det behöver nödvändigtvis inte handla om personer, det kan lika gärna vara företag. På Luleå Science Park samverkar näringsliv, akademi och offentligheten och tillsammans driver de framtidens innovation framåt. – Vi bidrar till att utveckla framtidens tillväxt och välfärd..

Nyteknik - I förrgår: 10:19

Saab-utvecklat flygledartorn på plats i Storbritanninen

Storbritanniens första digitala flygledartorn har invigts vid flygplatsen Cranfield i Bedfordshire, skriver The Telegraph. Högupplösta kameror filmar landningsbanorna i realtid, vilket flygledaren ser på 14 skärmar som är som fönster på ett traditionellt flygledartorn..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.