Nyteknik > Teknik

Sunday, 21 October, 01:43

Nyteknik - 12 okt 18 kl. 07:15

Med luft får svenska fordon ett lyftFreno arbetar för att ge framtidens fordon en förbättrad och ökad lastförmåga. Med ett patenterat luftfjädringssystem som går att anpassa för de flesta sammanhang förenklar man vardagen för sina kunder..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Med luftfår svenska , fordonett , lyft
SvD - 13 apr 17 kl. 08:46

Kinas dåliga luft – ett lyft för fraktmarknaden

Fraktmarknaden för torrlaster – det vill säga varor som järnmalm, kol och spannmål – har efter många bedrövliga år nu börjat återhämta sig på ett spektakulärt sätt. En anledning: Kinas svåra luftföroreningar..

Cornucopia - 28 apr 15 kl. 09:38

Audi och Sunfire gör diesel ur luft och vatten (och energi)

Audi har med hjälp av cleantech-bolaget Sunfire nu dragit igång en liten pilotanläggning som gör diesel ur luft och vatten, med hjälp av förnyelsebar energi från sol och vind. Teknologin är lovande och fullt skalbar, då det i princip inte finns några råvarubegränsningar, annat än tillgången till icke-fossil energi.

Vid förbränning av fossila bränslen - kolväten - skapas koldioxid (CO2) och vatten (H2O), medan energi frigörs från de kemiska bindningarna i kolvätena.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Lyft för biljättar i USA

Både Chrysler och Ford sålde fler bilar i USA i november än samma månad i fjol, visar månadssiffror från biltillverkarna. För Ford blev det ett lyft på 6,5 procent till 177 673 sålda fordon i november, medan det för Chrysler blev en ökning på 14,4 procent till 122 565 fordon. Totalt beräknas försäljningen av bilar i USA ha ökat med 11?

Helsingborgs Dagblad - 03 dec 12 kl. 16:04

Lyft för biljättar i USA

Både Chrysler och Ford sålde fler bilar i USA i november än samma månad i fjol, visar månadssiffror från biltillverkarna. För Ford blev det ett lyft på 6,5 procent till 177 673 sålda fordon i november, medan det för Chrysler blev en ökning på 14,4 procent till 122 565 fordon..

Sydsvenskan - 04 mar 11 kl. 15:47

Kastrup vill rena skadlig luft

Foto: Ingemar D Kristiansen
Luften på Kastrup kan vara farlig. Personalen ska hälsokollas.
Flygplanens jetmotorer spyr ut oerhörda mängder avgaser på Kastrup.

YLE - 18 mar 17 kl. 14:00

Nytt företag säljer finsk luft på burk

En ny produkt ska göra att turister nu kan ta med sig den finska luften hem i en flaska. Jouni Aura och Rathan Kumar har grundat ett nytt företag för att ge en upplevelse av att andas finsk luft i resten av världen. - Det handlar inte om någon hälsoprodukt utan främst om en autentisk upplevelse, säger Jouni Aura, vd för Lively Air.

Helsingborgs Dagblad - 16 feb 11 kl. 08:38

Lyft för Volvos lastbilsleveranser

Volvokoncernens leveranser av lastbilar ökade till 15 277 fordon i januari, vilket är ett lyft med 62 procent jämfört med samma månad 2010, skriver koncernen i ett pressmeddelande. I Volvokoncernens lastbilsverksamhet ingår utöver Volvo-lastbilarna även Renault Trucks, Mack och UD Trucks..

SvD - 16 feb 11 kl. 09:17

... och lyft för Volvo AB:s lastbilsleveranser

Volvokoncernens leveranser av lastbilar ökade till 15 277 fordon i januari, vilket är ett lyft med 62 procent jämfört med samma månad 2010..

Helsingborgs Dagblad - 16 mar 11 kl. 08:37

Kraftigt lyft för Volvos leveranser

Volvokoncernens lastbilsleveranser lyfte till 17 862 fordon i februari, en ökning med 49 procent jämfört med samma månad i fjol, skriver AB Volvo i ett pressmeddelande. I Europa blev det ett lyft på hela 97 procent till 7 665 levererade lastbilar. I Nordamerika ökade leveranserna med 65 procent till 2 827 lastbilar.

Vimmerby Tidning - 28 nov 17 kl. 13:00

Ny infart blev ett lyft

Ett lyft, tycker Lasse Sommansson på bilbesiktningen i Hultsfred. I veckan blev den nya infarten klar att tas i bruk. Tidigare har det varit lite småknöligt att komma in och ut med långa fordon ur besiktningshallen..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - Igår: 06:00

Unik svensk handteknik får miljonstöd av EU

Nu kan svenska Gleechi stå inför sitt stora genombrott. Bolagets banbrytande virtual reality-teknik får 21 miljoner kronor i EU-bidrag..

Nyteknik - Igår: 16:05

Tysklands mäktigaste svensk tar över Daimler

Svensken Ola Källenius får nästa år ett av bilvärldens absoluta toppjobb - högste chef på Daimlerkoncernen. Affärsvärlden träffar Ola Källenius, som i maj tar över vd-posten på fordonkoncernen Daimler..

Nyteknik - Igår: 16:00

F-117 Nighthawk – science fiction på sjuttiotalet

GRAFIK. Se illustrationen över Lockheed F-117: Planet som en gång var pionjär inom smygtekniken..

Nyteknik - Igår: 13:31

Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy S10

Den eviga debatten om notch-designen på mobiltelefoner kan få sig en vändning under 2019. Nu ryktas Samsung designa en fullskärmstelefon för Galaxy S10..

Nyteknik - Igår: 13:49

De klarar allt från fordonskomponenter till jätteskor

Fråga: vad har en två meter lång Pumasko och fordonsindustrin gemensamt? Svar: den unika kompetens och den konceptverkstad som Havd Group har byggt upp..

Nyteknik - Igår: 11:56

Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy 10

Den eviga debatten om notch-designen på mobiltelefoner kan få sig en vändning under 2019. Nu ryktas Samsung designa en fullskärmstelefon för Galaxy 10..

Nyteknik - Igår: 13:18

Här är bildtekniken som kan avbilda mumiers vävnader

Tekniken gör det möjligt att se rester av fettceller, blodkärl, nerver och möjligtvis spår av sjukdomar i mumifierade kroppsdelar..

Nyteknik - Igår: 12:00

Fetma knyts allt starkare till cancer

Fetma ökar risken för betydligt fler cancerformer än vad man hittills trott. Enligt Världscancerfonden WCRF kan fyra av tio cancerfall förebyggas med rätt kost och motion..

Nyteknik - Igår: 11:07

Efter test: Det här var mest utmanande för självkörande tekniken

Över 70 procent av förare tror att man redan i dag kan köpa självkörande bilar – det visar Euro NCAP:s undersökning. Nu har de utvärderat förarstödet hos tio modeller..

Nyteknik - Igår: 09:58

Trots avgasproblem levererar Volvo – men aktien svajar

Fordonstillverkaren Volvo klår förväntningarna och levererar sitt hittills starkaste resultat för ett tredje kvartal. Trots goda siffror svajar aktien på Stockholmsbörsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.