Expressen > Opinion

Friday, 19 October, 05:16

Expressen - 12 okt 18 kl. 06:30

Tio år av svår smärta i väntan på rätt diagnosÖver en miljon svenskar är drabbade. Väntetiderna för diagnos vid reumatisk sjukdom kan vara så lång som tio år – med risk för farligt läkemedelsberoende för att stå ut med smärtan.Varför får kvinnor hjälp senare än män? skriver Reumatikerförbundets Lotta Håkansson..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Reumatikerförbundets Lotta Håkansson

Dela artikeln

1257 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tio, årav , svår, smärtai , väntanpå rätt , diagnos
Trelleborgs Allehanda - 02 nov 12 kl. 11:45

Tioåring firade med tårta och öppet hus

Foto: Claes Nyberg
På torsdagen firades en nybliven tioåring. Familjecenter vänder sig till barnfamiljer, men det är inte bara barnen som knyter kontakter.
- Helt plötsligt har föräldrarna ett helt nytt nätverk, säger förskollärare Tjärstin Kraft.

YLE - 12 okt 13 kl. 22:04

Tio år av rockmusik

Det svängde rejält i Vasa stadshus på lördag kväll. Rockskolan firade då sin tioårsfest med gräddtårta i spegelsalen och rockkonsert i den fullsatta festsalen. På plats fanns givetvis Max Bäckman, som var med och grundade rockskolan.

Sydsvenskan - 11 jul 15 kl. 00:30

Idag slår mitt hjärta åtta tusen fler slag

Idag är det 20 år sedan serbiska styrkor avrättade åtta tusen män och pojkar i Srebrenica. Idag är det dag då mitt hjärta slår åtta tusen fler slag, tio tusen, hundra och två hundra tusen slag fler. För alla de små änglar med stulen barndom som aldrig mer kommer vakna ur sin eviga sömn, för alla de män som ligger begravda i Bosniens vackra fält, för alla de våldtagna kvinnor som aldrig mer kommer kyssa sina älskades söta läppar.

YLE - 27 jan 17 kl. 17:45

Mikael fick ett nytt hjärta

En hjärttransplantation gjordes på Mikael Kock från Maxmo i en ålder av 35 år. Något som förändrade livet för honom och hans familj. Redan strax efter Mikaels födsel märkte man att han hade problem med hjärtat.

YLE - 25 jun 15 kl. 18:07

Sjundeås hjärta växer sakta

Det byggs på flera ställen i Sjundeå för tillfället. En ny större ABC vid stamväg 51, en ny bollhall och nu ska också Sjundeås hjärta få 20 nya bostäder, ett projekt som äntligen går vidare. - Vi bygger mycket just nu jämfört med andra kommuner då man tänker på Sjundeås storlek.

SmålandsPosten - 27 nov 14 kl. 10:00

Hjärta och själ i varenda ton

PREMIÄR. När Ensemble Cor från Växjö för fjärde året kliver upp på scen med en föreställning är det med Charles Dickens En julsaga. I morgon har de premiär på Palladium, i går spelade de för en specialinbjuden publik.

HBL - 10 jan 14 kl. 15:29

Missnöje med Nickby hjärta

SIBBO. Nickby hjärta planeras för trångt, och utan hänsyn till pedagogiken. Det anser lärarkåren vid Kungsvägens skola.

BT - 08 mar 14 kl. 00:30

Med smak för makt och tårta

I dag är det Internationella kvinnodagen och Gudrun Schyman, talesperson för Feministiskt initiativ, bjuder på tårta och politik på Nytorget i Stockholm. En del kommer att tveka inför erbjudandet. Det är 325 kalorier i en normalstor bit prinsesstårta.

Kristianstadsbladet - 15 maj 14 kl. 08:03

Lasse har en del av sitt hjärta på Bornholm

Foto: Nilla Olsson
1966 flyttade Lasse Sjövall till Tyringe. En plats, som enligt honom, har allt. Omständigheterna gjorde att han flyttade därifrån 2011, men han har både en enrummare och en del av sitt hjärta kvar på orten.

NT - 06 nov 12 kl. 15:24

Tegelbacken tio-årsjubilerade med tårta

Tegelbacken firade tio år med smörgåstårta och trubaduren Ronny Sjödin..

NT - 02 apr 13 kl. 18:52

Tårta och musik på tio-årsjubileum

Utredningsenheten firade tio år med kaffe och tårta..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 timmar sedan

Rädda oss från Unni Drougges genusfascism

Unni Drougge bevisar att det inte alls är en garanti att ett tredje världskrig inte skulle kunna äga rum om det bara var kvinnor som styrde världen.Att kastrera män kan aldrig vara lösningen, skriver psykiatern David Eberhard..

Expressen - 22 timmar sedan

Lägg inte skulden för antisemitismen på S

Som vänner till Israel är vi djupt bekymrade över i vilken riktning landet håller på att utvecklas.Samtidigt förgiftas samhällsklimatet av tonläget i debatten, skriver ex-statsministern Ingvar Carlsson med flera tunga S-profiler..

Expressen - Igår: 16:18

Eberhard tjänar pengar på antifeministisk gubbröra

Hade genusvetenskapen varit relevant skulle män födas utan penis. Ungefär så kan psykiatern David Eberhards uppgörelse med "genusflummet" sammanfattas.Oj, vad synd det är om killarna plötsligt – det är ju skitjobbigt att vara ett svin, skriver författaren Unni Drougge..

Expressen - Igår: 06:30

Gui Minhai måste släppas – använd kungen mot Kina

Vi kan inte låta den svenske medborgaren Gui Minhai fortsätta att plågas i fångenskap dag efter dag. Ge instruktioner till kungen att verka för en omedelbar frigivning, skriver Kurdo Baksi och Magnus Fiskesjö på årsdagen av gripandet..

Expressen - I förrgår: 18:07

Att undvika SD kan inte vara ett mål i sig

Vad är det för hemska "värderingar" min partiledare gång på gång hänvisar till vad gäller SD?Vårt mål bör givetvis vara att få igenom så mycket moderat politik som möjligt, skriver Ann Heberlein (M)..

Expressen - I förrgår: 06:30

Din självupptagenhet kan bli en dödlig drog

En genomsnittlig person beräknas ta 25 000 selfies under en livstid. Mycket tyder på att detta inte är ett helt sunt beteende. Här är tre frågor du måste ställa dig innan du lägger ut en bild, skriver beteendeterapeuten Patrik Wincent från "Lyxfällan"..

Expressen - 15 okt 18 kl. 06:30

Ge oss en regering utan judefientlig Israelpolitik

Våra förbindelser med Mellanösterns enda demokrati har aldrig varit så dåliga som under regeringen Löfven. Våra skattepengar går till terrorister. Nu måste Sveriges dåliga rykte repareras, skriver Stefan Dozzi..

Expressen - 14 okt 18 kl. 07:10

Låt dig inte luras av miljömärkningarna

Rebecca Weidmo Uvell om en bransch som konsumenterna borde ställa kritiska frågor om:Det handlar om stora pengar. Miljömärkningarna lurar konsumenterna att tro att alla produkter som inte är märkta är miljöfarliga..

Expressen - 13 okt 18 kl. 07:10

Lösningen på vem som ska styra landet är enkel

Moderaterna har lovat att inte regeringsförhandla med SD, och då måste det gälla.Det finns en väg ut ur låsningen, skriver M-debattören Helena Trotzenfeldt. .

Expressen - 12 okt 18 kl. 12:53

Därför väljer vi att styra med Alliansen

Oppositionspolitik i all ära, det är i majoritet vi kan vara med och påverka Stockholms utsläpp, klimatmål och omställning av fordonsflottan på allvar, skriver MP Stockholm efter historiska beslutet att styra med Alliansen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.