Expressen > Opinion

Tuesday, 18 December, 14:47

Expressen - 12 okt 18 kl. 06:30

Tio år av svår smärta i väntan på rätt diagnosÖver en miljon svenskar är drabbade. Väntetiderna för diagnos vid reumatisk sjukdom kan vara så lång som tio år – med risk för farligt läkemedelsberoende för att stå ut med smärtan.Varför får kvinnor hjälp senare än män? skriver Reumatikerförbundets Lotta Håkansson..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Reumatikerförbundets Lotta Håkansson

Dela artikeln

1356 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tio, årav , svår, smärtai , väntanpå rätt , diagnos
Trelleborgs Allehanda - 02 nov 12 kl. 11:45

Tioåring firade med tårta och öppet hus

Foto: Claes Nyberg
På torsdagen firades en nybliven tioåring. Familjecenter vänder sig till barnfamiljer, men det är inte bara barnen som knyter kontakter.
- Helt plötsligt har föräldrarna ett helt nytt nätverk, säger förskollärare Tjärstin Kraft.

YLE - 12 okt 13 kl. 22:04

Tio år av rockmusik

Det svängde rejält i Vasa stadshus på lördag kväll. Rockskolan firade då sin tioårsfest med gräddtårta i spegelsalen och rockkonsert i den fullsatta festsalen. På plats fanns givetvis Max Bäckman, som var med och grundade rockskolan.

UT - 13 timmar sedan

Lämnar politiken efter tio år i hetluften

Han vill inte riskera att bli bitter, säger han om beslutet att lämna Ulricehamnspolitiken efter tio år i kommunledningen som både oppositionsråd och kommunalråd. I dag avtackas Mattias Josefsson i Stadshuset med kaffe och tårta. .

Sydsvenskan - 11 jul 15 kl. 00:30

Idag slår mitt hjärta åtta tusen fler slag

Idag är det 20 år sedan serbiska styrkor avrättade åtta tusen män och pojkar i Srebrenica. Idag är det dag då mitt hjärta slår åtta tusen fler slag, tio tusen, hundra och två hundra tusen slag fler. För alla de små änglar med stulen barndom som aldrig mer kommer vakna ur sin eviga sömn, för alla de män som ligger begravda i Bosniens vackra fält, för alla de våldtagna kvinnor som aldrig mer kommer kyssa sina älskades söta läppar.

YLE - 27 jan 17 kl. 17:45

Mikael fick ett nytt hjärta

En hjärttransplantation gjordes på Mikael Kock från Maxmo i en ålder av 35 år. Något som förändrade livet för honom och hans familj. Redan strax efter Mikaels födsel märkte man att han hade problem med hjärtat.

YLE - 25 jun 15 kl. 18:07

Sjundeås hjärta växer sakta

Det byggs på flera ställen i Sjundeå för tillfället. En ny större ABC vid stamväg 51, en ny bollhall och nu ska också Sjundeås hjärta få 20 nya bostäder, ett projekt som äntligen går vidare. - Vi bygger mycket just nu jämfört med andra kommuner då man tänker på Sjundeås storlek.

SmålandsPosten - 27 nov 14 kl. 10:00

Hjärta och själ i varenda ton

PREMIÄR. När Ensemble Cor från Växjö för fjärde året kliver upp på scen med en föreställning är det med Charles Dickens En julsaga. I morgon har de premiär på Palladium, i går spelade de för en specialinbjuden publik.

HBL - 10 jan 14 kl. 15:29

Missnöje med Nickby hjärta

SIBBO. Nickby hjärta planeras för trångt, och utan hänsyn till pedagogiken. Det anser lärarkåren vid Kungsvägens skola.

BT - 08 mar 14 kl. 00:30

Med smak för makt och tårta

I dag är det Internationella kvinnodagen och Gudrun Schyman, talesperson för Feministiskt initiativ, bjuder på tårta och politik på Nytorget i Stockholm. En del kommer att tveka inför erbjudandet. Det är 325 kalorier i en normalstor bit prinsesstårta.

Kristianstadsbladet - 15 maj 14 kl. 08:03

Lasse har en del av sitt hjärta på Bornholm

Foto: Nilla Olsson
1966 flyttade Lasse Sjövall till Tyringe. En plats, som enligt honom, har allt. Omständigheterna gjorde att han flyttade därifrån 2011, men han har både en enrummare och en del av sitt hjärta kvar på orten.

NT - 06 nov 12 kl. 15:24

Tegelbacken tio-årsjubilerade med tårta

Tegelbacken firade tio år med smörgåstårta och trubaduren Ronny Sjödin..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 8 timmar sedan

Moderaterna svek vallöftet till lärarna

Lärarna, som ska upprätthålla kvaliteten i välfärdens kärna, får inte några av sina önskemål uppfyllda i M+KD:s budget.Det är riktigt oroande i en tid av enorm lärarbrist, skriver LR:s ordförande Åsa Fahlén..

Expressen - Igår: 06:15

Ge varje barnfamilj en extra röst på valdagen

Att regeringen vill att vi ska fira den "allmänna och lika rösträtten" klingar falskt. Det är dags att ge barnen rösträtt genom sina föräldrar, skriver barnläkarna Hugo Lagercrantz, Per Hedman och Bengt Lagerkvist..

Expressen - I förrgår: 07:10

Vad handlar egentligen Annie Lööfs spel om?

Annie Lööf har slagit världsrekord i konsten att säga nej till allt som kommit i hennes väg – i en fars som är ett hån mot väljarna.Frågan är om inte detta manövrerande syftar till att hon i finalen själv ska bli statsminister, skriver Elisabet Höglund..

Expressen - 15 dec 18 kl. 07:10

Stoppa skatteflödet till kvinnoförbunden

Varför i hela fridens namn ska kvinnor ha särskilda bidrag i partierna?För att stödet ska kunna rättfärdigas behöver bilden att kvinnor är en missgynnad särart fortsätta att odlas, skriver Josefin Utas och Åsa Tallroth..

Expressen - 14 dec 18 kl. 06:15

Jimmie kan fira i Thailand efter bonusen från M+KD

Med högerns budget blir det sänkta skatter för de allra rikaste och en extra bonus för SD. M och KD satsar 100 miljoner på att bygga extra förvar, så att man lättare kan köra ut flyktingar ur Sverige, skriver Ulla Andersson (V)..

Expressen - 13 dec 18 kl. 18:00

Vårdköerna fördubblades under S regeringsmakt

Att skylla Socialdemokraternas valförlust på att väljarna inte förstod vad de röstade om är bara oförskämt.Invånarna runt om i Sverige vill ha tillgång till en god sjukvård och få den i tid. De vill inte få en kölapp, svarar fyra ledande hälso- och sjukvårdspolitiker från M..

Expressen - 13 dec 18 kl. 06:15

Så sprider Telia kinesisk kommunistpropaganda

Telia tjänar pengar på fejkade, bedrägliga och olagliga ”bekännelser” som lämnar eviga sår hos de drabbade.Hur kan ni låta detta sändas i Sverige? Ni är ett propagandaverktyg för den kinesiska statsapparaten, skriver Kurdo Baksi..

Expressen - 12 dec 18 kl. 18:05

Att ställa in Lucia är att ställa in integrationen

Vi ställer krav om att invandrare ska ta del av den svenska kulturen – men hur ska detta gå till när vi stänger dörren gång på gång? Att stoppa Luciafirandet för att ingen ska känna sig exkluderad är inte så smart. När vi omöjliggör delaktighet i den rådande kulturen blir effekten just exkludering, skriver Menekse Mermer.

Expressen - 12 dec 18 kl. 12:17

Jag vill kunna ha råd att bo kvar i mitt hem

Varför ska just hyresgäster bo utan ekonomisk risk? undrade Rebecca Weidmo Uvell i en debattartikel.Nu får hon svar av Hyresgästföreningens Tomas Svensson: Om marknadshyror införs kan min kostnad gå upp med 2 200 kronor.

Expressen - 12 dec 18 kl. 06:15

Ta bort arvsrätten för barn som plågar sina föräldrar

Med dagens lagstiftning kan ett brottsoffer tvingas låta stora delar av sin kvarlåtenskap tillfalla sin värsta plågoande.Detta duger inte. Föräldrars ansvar och förpliktelser måste någonstans ha sin gräns, skriver Johan Pehrson och Lina Nordquist..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.