Expressen > Opinion

Wednesday, 20 February, 17:07

Expressen - 12 okt 18 kl. 06:30

Tio år av svår smärta i väntan på rätt diagnosÖver en miljon svenskar är drabbade. Väntetiderna för diagnos vid reumatisk sjukdom kan vara så lång som tio år – med risk för farligt läkemedelsberoende för att stå ut med smärtan.Varför får kvinnor hjälp senare än män? skriver Reumatikerförbundets Lotta Håkansson..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Reumatikerförbundets Lotta Håkansson

Dela artikeln

1356 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tio, årav , svår, smärtai , väntanpå rätt , diagnos
Trelleborgs Allehanda - 02 nov 12 kl. 11:45

Tioåring firade med tårta och öppet hus

Foto: Claes Nyberg
På torsdagen firades en nybliven tioåring. Familjecenter vänder sig till barnfamiljer, men det är inte bara barnen som knyter kontakter.
- Helt plötsligt har föräldrarna ett helt nytt nätverk, säger förskollärare Tjärstin Kraft.

YLE - 12 okt 13 kl. 22:04

Tio år av rockmusik

Det svängde rejält i Vasa stadshus på lördag kväll. Rockskolan firade då sin tioårsfest med gräddtårta i spegelsalen och rockkonsert i den fullsatta festsalen. På plats fanns givetvis Max Bäckman, som var med och grundade rockskolan.

Sydsvenskan - 11 jul 15 kl. 00:30

Idag slår mitt hjärta åtta tusen fler slag

Idag är det 20 år sedan serbiska styrkor avrättade åtta tusen män och pojkar i Srebrenica. Idag är det dag då mitt hjärta slår åtta tusen fler slag, tio tusen, hundra och två hundra tusen slag fler. För alla de små änglar med stulen barndom som aldrig mer kommer vakna ur sin eviga sömn, för alla de män som ligger begravda i Bosniens vackra fält, för alla de våldtagna kvinnor som aldrig mer kommer kyssa sina älskades söta läppar.

YLE - 27 jan 17 kl. 17:45

Mikael fick ett nytt hjärta

En hjärttransplantation gjordes på Mikael Kock från Maxmo i en ålder av 35 år. Något som förändrade livet för honom och hans familj. Redan strax efter Mikaels födsel märkte man att han hade problem med hjärtat.

YLE - 25 jun 15 kl. 18:07

Sjundeås hjärta växer sakta

Det byggs på flera ställen i Sjundeå för tillfället. En ny större ABC vid stamväg 51, en ny bollhall och nu ska också Sjundeås hjärta få 20 nya bostäder, ett projekt som äntligen går vidare. - Vi bygger mycket just nu jämfört med andra kommuner då man tänker på Sjundeås storlek.

SmålandsPosten - 27 nov 14 kl. 10:00

Hjärta och själ i varenda ton

PREMIÄR. När Ensemble Cor från Växjö för fjärde året kliver upp på scen med en föreställning är det med Charles Dickens En julsaga. I morgon har de premiär på Palladium, i går spelade de för en specialinbjuden publik.

HBL - 10 jan 14 kl. 15:29

Missnöje med Nickby hjärta

SIBBO. Nickby hjärta planeras för trångt, och utan hänsyn till pedagogiken. Det anser lärarkåren vid Kungsvägens skola.

BT - 08 mar 14 kl. 00:30

Med smak för makt och tårta

I dag är det Internationella kvinnodagen och Gudrun Schyman, talesperson för Feministiskt initiativ, bjuder på tårta och politik på Nytorget i Stockholm. En del kommer att tveka inför erbjudandet. Det är 325 kalorier i en normalstor bit prinsesstårta.

Kristianstadsbladet - 15 maj 14 kl. 08:03

Lasse har en del av sitt hjärta på Bornholm

Foto: Nilla Olsson
1966 flyttade Lasse Sjövall till Tyringe. En plats, som enligt honom, har allt. Omständigheterna gjorde att han flyttade därifrån 2011, men han har både en enrummare och en del av sitt hjärta kvar på orten.

NT - 06 nov 12 kl. 15:24

Tegelbacken tio-årsjubilerade med tårta

Tegelbacken firade tio år med smörgåstårta och trubaduren Ronny Sjödin..

NT - 02 apr 13 kl. 18:52

Tårta och musik på tio-årsjubileum

Utredningsenheten firade tio år med kaffe och tårta..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 timmar sedan

Vi behöver en lag mot skadliga sexrobotarna

”Sexrobotar” och ”sexdockor” förstärker och normaliserar synen på kvinnor som objekt och normaliserar mäns våld mot kvinnor. Det är dags för skärpt lagstiftning så att ny teknik inte reproducerar värderingar om att exploatera kvinnors kroppar, skriver Sveriges kvinnolobby, Roks och Unizon..

Expressen - Igår: 12:25

Du får en chans, Damberg – håller du löftet till polisen?

Vi poliser är inte långsinta, vi är vana att ta emot smällar och törnar, vi är vana vid att bli illa behandlade, vi är vana vid att folk ljuger för oss. Vi är av hårt virke.Men det finns en gräns, skriver Martin Melin..

Expressen - Igår: 06:10

Partiernas cyniska röstfiske: Säljer ut de hedersförtryckta

Att förespråkare för hedersförtrycket och extremismen flyttar fram sina positioner är uppenbart. Att de gör det med hjälp av några av de etablerade partierna i Sveriges riksdag är minst sagt skrämmande, skriver författaren Helene Bergman. .

Expressen - I förrgår: 06:10

Kvinnor lider – förstatliga svensk förlossningsvård

Landstingen levererar inte jämlik vård. Det behövs ett nationellt ledarskap som pekar ut riktningen för hela förlossningsvården. Jag är beredd att ta det.

Expressen - 17 feb 19 kl. 07:10

Lövins klimatpolitik sker på de svagas bekostnad

Låg- och medelinkomsttagare ska inte finansiera en närmast religiös symbolpolitisk klimatpolitik som ställer stad mot landsbygd och välbärgade mot sämre bemedlade, skriver SD:s Martin Kinnunen och Runar Filper..

Expressen - 16 feb 19 kl. 07:10

I min del av landet får de kriminella fri lejd, Damberg

Hej, Mikael Damberg. Jag tänker ta upp ett bekymmer om dessvärre inte alls intresserade din företrädare Morgan Johansson. Hur kan en enda polispatrull anses tillräcklig för en yta stor som Danmark?

Expressen - 15 feb 19 kl. 10:23

Skrota tillfälliga asyllagen och höj skatten för de rika

Här är ett tips till ojämlikhetspartiet C. Den tillfälliga asyllagen skapar bara lidande och sämre integration. Skrota den och de planerade skattesänkningarna till landets rikaste direktörer, skriver Christina Höj Larsen (V)..

Expressen - 15 feb 19 kl. 06:10

Björklunds största styrka blev till slut en belastning

Ingen i Liberalerna vill öppet ifrågasätta att dagens partiledning ska vaska fram Jan Björklunds efterträdare. Hur ska de som ledde oss ner i detta ras kunna leda processen?Krismedvetenheten är häpnadsväckande usel i mitt parti, skriver Jasenko Selimovic..

Expressen - 14 feb 19 kl. 12:21

C blundar för följderna av sin migrationspolitik

Som läkare försöker jag förutse konsekvenserna av mina beslut. C-toppen Anders W Jonssons replik om humanitär skyddsgrund får mig att undra om han som politiker gör detsamma, skriver Stefan Krakowski..

Expressen - 14 feb 19 kl. 06:30

De försöker fortfarande mörda Salman Rushdie

Idag är det 30 år sedan författare Salman Rushdie fick ett pris på sitt huvud, senast 2016 aktualiserades fatwan när iranska tidningar höjde belöningen.Jesper Bengtsson skriver att yttrandefrihetens nya vindar på 90-talet i dag är en parentes mellan två repressiva epoker. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.