YLE > Svenskfinland

Thursday, 18 October, 00:34

YLE - 12 okt 18 kl. 04:43

Två alternativ för Keskuskoulus elever - Förälder: Vardagen uppbyggd runt nuvarande skolomgivningKeskuskoulus elever i Korsholm kan få en tillfällig skolbyggnad eller evakueras till Kvevlax lärcenter. Förälder hoppas att barnen får stanna i trygg och bekant omgivning..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Keskuskoulus, Korsholm, Kvevlax

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, alternativför , Keskuskoulus, elever, Förälder, Vardagen, uppbyggd, runt, nuvarande skolomgivning
BT - 22 okt 13 kl. 11:16

Inga elever ska tvingas bort

En flytt av designprogrammet från Bäckäng till Viskastrand kan, om den skulle bli av, inte under några omständigheter bli aktuell förrän tidigast 2016 eller 2017. Det betyder att inga elever som idag går på programmet berörs av denna fråga, skriver rödgröna i utbildningsnämnden. Reaktionerna blev omfattande bland eleverna på det Estetiska programmet med inriktning design, (nedan kallat enbart designprogrammet) på Bäckängsgymnasiet när de fick höra att vi rödgröna lagt ett förslag om att utreda förutsättningarna för att placera programmet på Viskastrandsgymnasiet i framtiden.

UT - 27 jun 13 kl. 08:32

Marknadsförare ska få elever att välja Tingsholmsgymnasiet

För att få elever att välja Tingsholmsgymnasiet gör nu Ulricehamns kommun en unik satsning. Personen bakom Tranemo Gymnasieskolas positiva resultat, Jennifer Ellinge, blir marknadsansvarig för lärandesektionen i kommunen från och med 5 augusti. Jennifer Ellinge passade inte in i den traditionella rektorsmallen.

Kristianstadsbladet - 14 dec 13 kl. 08:00

Elever i Önnestad får svårare komma i tid till gymnasietNya tågtider försvårar för gymnasieelever i Önnestad

När tåg ersätter buss mellan Önnestad och Kristianstad förlorar framförallt gymnasieeleverna bra förbindelser. Antingen går tågen alldeles för sent eller på tok för tidigt. Även elever på naturbruksgymnasiet och folkhögskolan berörs.

Skånskan - 22 mar 16 kl. 17:34

Elever får nytt besked – ska börja på Färsinga

Sjöbo För att lätta på trycket på den redan överbelastade Emanuelskoaln ändras upptagningsområdet tillfälligt.
Elever från Lövestad skola får börja högstadiet på Färsingaskolan. Samtidigt som årskurs tre stannar kvar på Sandbäcksskolan.

HBL - 20 sep 12 kl. 05:03

Hungriga elever i ostädad skola

Elever som går hungriga då skolmaten tagit slut och ostädade klassrum och korridorer i Helsinge skola i Vanda har fått lärare och elever att rasa.? Då det har varit som värst har maten tagit slut till och med tre gånger per vecka. De gångerna har äldre elever med körkort hoppat i bilen och åkt till Jumbo för att köpa fyllda baguetter till alla de klasskompisar som blivit utan mat, säger Erik Alho som är ordförande för studeranderådet i Helsinge gymnasium.

HBL - 30 apr 14 kl. 09:56

Flera alternativ för södra skolnätet

BORGÅ. Arbetsgruppen som har utrett skolnätet föreslår att Kråköbarnen flyttar till Vårberga skola.Alternativen är ändå fem stycken.

YLE - 12 feb 17 kl. 20:00

Behovet av skolskjutsar ökar - lång väg till skolan är vardag för allt fler elever

Trenden att stänga byskolor och samla upp eleverna i större centrala enheter leder till att behovet av skolskjutsar ökar hela tiden. Ändå är kommunerna njugga med hur skjutsar beviljas. Hos familjen Wiberg i Barösund i Ingå har barnen en skolväg på nästan 25 kilometer.

Sydsvenskan - 15 feb 11 kl. 16:30

Fågelskolans elever får nya datorer

Närmare 6 000 elever i Lund har fått bärbara datorer. Stölden från Vipan påverkar inte planerna på fler datorer till fler elever. Utdelningen fortsätter till elever i årskurs sju.

Kristianstadsbladet - 14 maj 11 kl. 03:00

Elever ska alkotestas inför fest

Foto: Scanpix
Niondeklassarna på Göingeskolan ska alkotestas innan avslutningsmiddagen.
Egentligen ville skolledningen ställa in avslutningsmiddagen för niondeklassarna på Göingeskolan. Festen som hålls traditionsenligt på Vannaröds slott brukar vara ett uppskattat inslag bland eleverna.

Kristianstadsbladet - 14 maj 11 kl. 06:30

Elever ska alkotestats inför fest a Skola kräver alkotest inför avslutningsfest

Foto: Scanpix
Niondeklassarna på Göingeskolan ska alkotestas innan avslutningsmiddagen. Beslutet är en kompromiss för att det överhuvudtaget ska bli en avslutningsfest i skolans regi.
BROBY.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Mardrömskväll för Sport – insläppt mål i powerplay bara sista spiken i kistan

Sport hade inget att sätta emot i Raumo. Lukko spelade ut gästerna och såg till att örnarnas formkurva fortsätter att peka spikrakt neråt..

YLE - 4 timmar sedan

Vbl: Polisen anser att de handlade korrekt med den hotfulla vargen i Kimo

Polisen gjorde inget fel när de lät bli att ge order om avlivning av vargen i Kimo i våras. Det svarar man JO angående den klagan som Vörås kommunstyrelse lämnade in mot polisens agerande..

YLE - 6 timmar sedan

Saknar du något? - Det kanske finns på polisens hittegodsbyrå

Under onsdagen höll polisen i Vasa sin höstauktion där folk fick bjuda på upphittade cyklar. Byråsekreterare Ann-Louise Olén på polisens hittegodsbyrå har under sin tid sett folk komma in med det mesta man kan tänka sig..

YLE - 7 timmar sedan

Laihelaföretag föregångare inom kemisk återvinning av plast

Ett företag i Laihela har löst problemen med återvinning av plast. Vid företagets anläggning värms plasten upp och efter avdunstning och destillering blir det till olja..

YLE - 8 timmar sedan

Schampotillverkning och korvstoppning på läseordningen – Bäckby skola satsar på kreativ undervisning i naturvetenskap

Att lära sig genom att göra framom att sitta i skolbänken är vardag för eleverna i Bäckby skola i Pedersöre. I år blir det ännu mer av det då skolan utvecklar den kreativa undervisningen i naturvetenskap. - Man ser vad man gör, säger eleven Hugo Ahlvik..

YLE - 10 timmar sedan

Förlängt förtroende för Käcko – får hjälp av Portin: ”Har ett stort Jaro-hjärta”

Efter en stark höstsäsong får Niklas Käcko fortsätta som huvudtränare i Jaro. Han får dessutom hjälp av en riktig Jaroprofil i Jonas Portin under nästa säsong. "Ett av de finaste jobben man kan ha inom fotbollen i vår nejd", säger Käcko..

YLE - 10 timmar sedan

Två månaders kö till operation i Vasa

I Vasa får man vänta längre på ickebrådskande sjukhusvård än i bland annat Seinäjoki och Karleby. Enligt institutet för hälsa och välfärd, THL, är köerna i Vasa sjukvårdsdistrikt i medeltal 61 dagar..

YLE - 11 timmar sedan

Strejk stänger idrottsanläggningar i Österbotten nästa vecka

Strejken inom den offentliga sektorn berör idrotts- och kulturväsendet, kostshållsbranschen samt rengöring och fastighetsservice..

YLE - 14 timmar sedan

Luciajuryn har gjort sitt val - här är listan på årets lucia-kandidater!

De tio kandidaterna i valet av Finlands lucia 2018 är utsedda. Kandidaterna kommer från olika håll i Svenskfinland. Luciajuryn bestående av journalisten Anna Bäck, skådespelaren Riko Eklundh och journalisten Stefan Lundberg sammanträdde på Folkhälsan i dag, onsdag..

YLE - 17 timmar sedan

Nya inomhusluftproblem i Oxhamns skola i Jakobstad

Problemen med inomhusluften i Oxhamns skola i Jakobstad fortsätter. Åtta av elva lärare lider av den dåliga luften, en av dem har förflyttats till andra utrymmen enligt rektor Peter Lindqvist..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.