YLE > Svenskfinland

Sunday, 09 December, 22:42

YLE - 12 okt 18 kl. 04:43

Två alternativ för Keskuskoulus elever - Förälder: Vardagen uppbyggd runt nuvarande skolomgivningKeskuskoulus elever i Korsholm kan få en tillfällig skolbyggnad eller evakueras till Kvevlax lärcenter. Förälder hoppas att barnen får stanna i trygg och bekant omgivning..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Keskuskoulus, Korsholm, Kvevlax

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, alternativför , Keskuskoulus, elever, Förälder, Vardagen, uppbyggd, runt, nuvarande skolomgivning
BT - 22 okt 13 kl. 11:16

Inga elever ska tvingas bort

En flytt av designprogrammet från Bäckäng till Viskastrand kan, om den skulle bli av, inte under några omständigheter bli aktuell förrän tidigast 2016 eller 2017. Det betyder att inga elever som idag går på programmet berörs av denna fråga, skriver rödgröna i utbildningsnämnden. Reaktionerna blev omfattande bland eleverna på det Estetiska programmet med inriktning design, (nedan kallat enbart designprogrammet) på Bäckängsgymnasiet när de fick höra att vi rödgröna lagt ett förslag om att utreda förutsättningarna för att placera programmet på Viskastrandsgymnasiet i framtiden.

UT - 27 jun 13 kl. 08:32

Marknadsförare ska få elever att välja Tingsholmsgymnasiet

För att få elever att välja Tingsholmsgymnasiet gör nu Ulricehamns kommun en unik satsning. Personen bakom Tranemo Gymnasieskolas positiva resultat, Jennifer Ellinge, blir marknadsansvarig för lärandesektionen i kommunen från och med 5 augusti. Jennifer Ellinge passade inte in i den traditionella rektorsmallen.

Kristianstadsbladet - 14 dec 13 kl. 08:00

Elever i Önnestad får svårare komma i tid till gymnasietNya tågtider försvårar för gymnasieelever i Önnestad

När tåg ersätter buss mellan Önnestad och Kristianstad förlorar framförallt gymnasieeleverna bra förbindelser. Antingen går tågen alldeles för sent eller på tok för tidigt. Även elever på naturbruksgymnasiet och folkhögskolan berörs.

Skånskan - 22 mar 16 kl. 17:34

Elever får nytt besked – ska börja på Färsinga

Sjöbo För att lätta på trycket på den redan överbelastade Emanuelskoaln ändras upptagningsområdet tillfälligt.
Elever från Lövestad skola får börja högstadiet på Färsingaskolan. Samtidigt som årskurs tre stannar kvar på Sandbäcksskolan.

HBL - 20 sep 12 kl. 05:03

Hungriga elever i ostädad skola

Elever som går hungriga då skolmaten tagit slut och ostädade klassrum och korridorer i Helsinge skola i Vanda har fått lärare och elever att rasa.? Då det har varit som värst har maten tagit slut till och med tre gånger per vecka. De gångerna har äldre elever med körkort hoppat i bilen och åkt till Jumbo för att köpa fyllda baguetter till alla de klasskompisar som blivit utan mat, säger Erik Alho som är ordförande för studeranderådet i Helsinge gymnasium.

HBL - 30 apr 14 kl. 09:56

Flera alternativ för södra skolnätet

BORGÅ. Arbetsgruppen som har utrett skolnätet föreslår att Kråköbarnen flyttar till Vårberga skola.Alternativen är ändå fem stycken.

YLE - 12 feb 17 kl. 20:00

Behovet av skolskjutsar ökar - lång väg till skolan är vardag för allt fler elever

Trenden att stänga byskolor och samla upp eleverna i större centrala enheter leder till att behovet av skolskjutsar ökar hela tiden. Ändå är kommunerna njugga med hur skjutsar beviljas. Hos familjen Wiberg i Barösund i Ingå har barnen en skolväg på nästan 25 kilometer.

Sydsvenskan - 15 feb 11 kl. 16:30

Fågelskolans elever får nya datorer

Närmare 6 000 elever i Lund har fått bärbara datorer. Stölden från Vipan påverkar inte planerna på fler datorer till fler elever. Utdelningen fortsätter till elever i årskurs sju.

Kristianstadsbladet - 14 maj 11 kl. 03:00

Elever ska alkotestas inför fest

Foto: Scanpix
Niondeklassarna på Göingeskolan ska alkotestas innan avslutningsmiddagen.
Egentligen ville skolledningen ställa in avslutningsmiddagen för niondeklassarna på Göingeskolan. Festen som hålls traditionsenligt på Vannaröds slott brukar vara ett uppskattat inslag bland eleverna.

Kristianstadsbladet - 14 maj 11 kl. 06:30

Elever ska alkotestats inför fest a Skola kräver alkotest inför avslutningsfest

Foto: Scanpix
Niondeklassarna på Göingeskolan ska alkotestas innan avslutningsmiddagen. Beslutet är en kompromiss för att det överhuvudtaget ska bli en avslutningsfest i skolans regi.
BROBY.

Fler nyheter från YLE

YLE - 9 timmar sedan

VM i body fitness avgjort – nu siktar Linda Backlund framåt

Linda Backlund från Vörå har just deltagit i VM i bodyfitnes i Spanien. Hon placerade sig bland de elva till femton bästa i tävlingen. Placeringen är hon inte helt nöjd med, men sin egen prestation är hon jättenöjd med..

YLE - 12 timmar sedan

15-åriga Johannes komponerade verk för fyrtiomanna blåsorkester – ”Internet lärde mig komponera”

Johannes Forsén är trumpetist i Närpes Skolmusikkår och numera också kompositör. Under skolmusikkårens 60-årsjubileumskonsert framfördes hans verk Northern Landscapes..

YLE - 14 timmar sedan

Älgjakten pågår ännu – inga vargar har stört jakten

Inga vargar har stört årets älgjakt i Österbotten, säger Stefan Pellas, jaktchef på Kust-Österbottens viltcentral. I Södra Österbotten har däremot fyra jakthundar blivit attackerade under hösten..

YLE - Igår: 12:14

Storkyros önskan om att byta landskap går framåt – kommuner säger ja till bytet

Storkyros strävan att lämna Österbottens förbund och i stället bli en del av Södra Österbottens förbund går framåt. På måndag tar Korsholm, Malax och Kristinestad ställning till Storkyros önskemål..

YLE - Igår: 08:30

Ett liv bortom elnät och moderna bekvämligheter

Tova Christoffersson och Mathias Smulter har valt att leva mitt i naturen. Utan bekvämligheter bygger de sitt eget paradis på Talasbuan i den jämtländska skogen..

YLE - I förrgår: 20:31

Vasa Sports Tommi Tikka stal showen i Helsingfors – ful ryggtackling och snyggt mål då örnarna vände mot HIFK

Tommi Tikka var med i det mesta då Vasa Sport tog en dramatisk seger över HIFK. Tikka spelade både skurk och hjälte då Vasalaget vände och vann efter förlängning..

YLE - I förrgår: 18:36

Olympiska kommittén delade ut pengar åt friidrottarna – inget stöd åt Richardsson eller Sandblom

Finlands olympiska kommitté stöder färre friidrottare år 2019 än året innan. Saga Andersson, Oliver Helander och David Söderberg finns med bland de 21 namnen medan Camilla Richardsson och Linda Sandblom har trillat bort..

YLE - I förrgår: 13:57

Övis ska börja ta emot barn med särskilda behov – nytt avtal mellan Vasa stad och Åbo Akademi

Tidigare har det inte funnits något avtal mellan staden och skolan och det gjorde bland annat att [link:https://svenska.yle.fi/artikel/2018/05/25/annu-ett-fall-dar-vasa-ovningsskola-besvarar-sig-om-elev-romeo-nekas-borja-ettan;Romeo inte kunde börja i Övis i höstas;standard;], trots att hans föräldrar ville det..

YLE - I förrgår: 10:22

Överläkare om allt längre vårdköer för barn: Trötta föräldrar och den moderna skolan producerar patienter till barnpsykiatrin

Vanliga förvärvsarbetande föräldrar prövas hårt av alla krav och skolan kräver självstyrning på ett sätt som inte beaktar barnens mognadsgrad. Det anser åtta överläkare inom barnpsykiatrin att kraftigt bidrar till de växande köerna till barnpsykiatrisk vård..

YLE - I förrgår: 06:34

Motion i Jakobstadsfullmäktige: Ge skoleleverna en meningsfull fritid med trygga vuxna

En lågtröskelverksamhet som är öppen för alla efter skoldagens slut, det föreslår SFP:s fullmäktigeledamot Annica Haldin i Jakobstad. Det viktiga är att barn inte lämnas ensamma och otrygga utan har en trygg plats att gå till, säger hon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.