YLE > Svenskfinland

Tuesday, 19 February, 19:58

Liknande nyheter

Taggar: Två, alternativför , Keskuskoulus, elever, Förälder, Vardagen, uppbyggd, runt, nuvarande skolomgivning
BT - 22 okt 13 kl. 11:16

Inga elever ska tvingas bort

En flytt av designprogrammet från Bäckäng till Viskastrand kan, om den skulle bli av, inte under några omständigheter bli aktuell förrän tidigast 2016 eller 2017. Det betyder att inga elever som idag går på programmet berörs av denna fråga, skriver rödgröna i utbildningsnämnden. Reaktionerna blev omfattande bland eleverna på det Estetiska programmet med inriktning design, (nedan kallat enbart designprogrammet) på Bäckängsgymnasiet när de fick höra att vi rödgröna lagt ett förslag om att utreda förutsättningarna för att placera programmet på Viskastrandsgymnasiet i framtiden.

Skånskan - 10 timmar sedan

Elever springer sig trötta i jakt på bollträff

Skurup Padel var en nyhet på årets sportlovschema.
– 42 elever kom det på förmiddagen, berättar tränare Lars Klannemark.Tränare Klannemark fick en kort lunch efter att ha coachat 42 elever i åldern nio till tolv år på måndagsförmiddagen.

UT - 27 jun 13 kl. 08:32

Marknadsförare ska få elever att välja Tingsholmsgymnasiet

För att få elever att välja Tingsholmsgymnasiet gör nu Ulricehamns kommun en unik satsning. Personen bakom Tranemo Gymnasieskolas positiva resultat, Jennifer Ellinge, blir marknadsansvarig för lärandesektionen i kommunen från och med 5 augusti. Jennifer Ellinge passade inte in i den traditionella rektorsmallen.

Kristianstadsbladet - 14 dec 13 kl. 08:00

Elever i Önnestad får svårare komma i tid till gymnasietNya tågtider försvårar för gymnasieelever i Önnestad

När tåg ersätter buss mellan Önnestad och Kristianstad förlorar framförallt gymnasieeleverna bra förbindelser. Antingen går tågen alldeles för sent eller på tok för tidigt. Även elever på naturbruksgymnasiet och folkhögskolan berörs.

Skånskan - 22 mar 16 kl. 17:34

Elever får nytt besked – ska börja på Färsinga

Sjöbo För att lätta på trycket på den redan överbelastade Emanuelskoaln ändras upptagningsområdet tillfälligt.
Elever från Lövestad skola får börja högstadiet på Färsingaskolan. Samtidigt som årskurs tre stannar kvar på Sandbäcksskolan.

HBL - 20 sep 12 kl. 05:03

Hungriga elever i ostädad skola

Elever som går hungriga då skolmaten tagit slut och ostädade klassrum och korridorer i Helsinge skola i Vanda har fått lärare och elever att rasa.? Då det har varit som värst har maten tagit slut till och med tre gånger per vecka. De gångerna har äldre elever med körkort hoppat i bilen och åkt till Jumbo för att köpa fyllda baguetter till alla de klasskompisar som blivit utan mat, säger Erik Alho som är ordförande för studeranderådet i Helsinge gymnasium.

YLE - 12 feb 17 kl. 20:00

Behovet av skolskjutsar ökar - lång väg till skolan är vardag för allt fler elever

Trenden att stänga byskolor och samla upp eleverna i större centrala enheter leder till att behovet av skolskjutsar ökar hela tiden. Ändå är kommunerna njugga med hur skjutsar beviljas. Hos familjen Wiberg i Barösund i Ingå har barnen en skolväg på nästan 25 kilometer.

Sydsvenskan - 15 feb 11 kl. 16:30

Fågelskolans elever får nya datorer

Närmare 6 000 elever i Lund har fått bärbara datorer. Stölden från Vipan påverkar inte planerna på fler datorer till fler elever. Utdelningen fortsätter till elever i årskurs sju.

Kristianstadsbladet - 14 maj 11 kl. 03:00

Elever ska alkotestas inför fest

Foto: Scanpix
Niondeklassarna på Göingeskolan ska alkotestas innan avslutningsmiddagen.
Egentligen ville skolledningen ställa in avslutningsmiddagen för niondeklassarna på Göingeskolan. Festen som hålls traditionsenligt på Vannaröds slott brukar vara ett uppskattat inslag bland eleverna.

Kristianstadsbladet - 14 maj 11 kl. 06:30

Elever ska alkotestats inför fest a Skola kräver alkotest inför avslutningsfest

Foto: Scanpix
Niondeklassarna på Göingeskolan ska alkotestas innan avslutningsmiddagen. Beslutet är en kompromiss för att det överhuvudtaget ska bli en avslutningsfest i skolans regi.
BROBY.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 minuter sedan

Nykarleby utreder skolstrukturen – "Det är inte skolstängningar vi pratar om"

I Nykarleby fortsätter man utreda skolstrukturen i staden. Under lupp är skolorna i Kovjoki-Markby, Hirvlax och Socklot..

YLE - 5 timmar sedan

Provresultaten visade inget avvikande i Oxhamns skola – jakten på nya utrymmen fortsätter ändå

Arbetet med att hitta nya utrymmen för verksamheten i Oxhamns skola i Jakobstad fortsätter. Samtidigt visar provresultaten av inomhusluften i Oxhamns skola inget avvikande..

YLE - 6 timmar sedan

En person häktad för dråpförsök i Jakobstad

Tidigt på lördagsmorgonen misshandels en person svårt på gågatan i Jakobstad. Nu har en man häktats på sannolika skäl misstänkt för försök till dråp..

YLE - 6 timmar sedan

Mässlingsmittan i Larsmo ökade vaccinationsgraden – men man ligger fortfarande långt under landets medeltal

Efter att ett barn i Larsmo smittades av mässling i november har vaccinationsgraden vad gäller MPR-vaccinet gått upp, speciellt bland barn under skolåldern. Men ännu ligger vaccinationsgraden i området långt under hela landets medeltal..

YLE - 9 timmar sedan

Vamia återinför lämplighetstest för närvårdare – YA fortsätter på samma linje

Nu ska sökande igen testas om de är lämpliga att arbeta som närvårdare. I vår kommer de som söker en studieplats på närvårdarutbildningen vid Vamia i Vasa genomgå ett lämplighetstest. På Yrkesakademin i Österbotten uppger man att nog tidigare träffat de sökande även om det inte varit möjlighet att hålla ett lämplighetstest..

YLE - 13 timmar sedan

Gränser mellan byar finns inte för lantmätaren men är viktiga för byborna: "Backgränd är en jättestor del av min identitet"

Om någon säger fel om var du bor – hur snabb är du inte med att rätta? Oftast mycket snabb – det är noga vilken by eller vilket område du kommer ifrån. Gränser är en del av vår identitet, det kan bland annat Sara Wilson som bor i Backgränd i Karis intyga.

YLE - 13 timmar sedan

#femtioelvafrågor: Håller partierna vad de lovar?

I serien #femtioelvafrågor frågar sig gymnasisten Emilia Louhiranta från Kauhava hur man ska hitta det parti som står närmast en själv och hur man ska veta vilka partier som håller sina löften..

YLE - 23 timmar sedan

Stadsstyrelsen i Vasa vill undvika osthyvelsdiskussioner kring ekonomin

Det blev långa diskussioner i stadsstyrelsen i Vasa om stadens ansträngda ekonomi på måndagen. Sparbehoven är stora och kravet på nedskärningar består men uttrycks inte i procent i stadsstyrelsens beslut..

YLE - Igår: 15:46

Stort underskott för Vasa sjukvårdsdistrikt – över sex miljoner minus

Inköpta läkartjänster blev dyrare än väntat och intäkterna blev mindre under 2018 för Vasa sjukvårdsdistrikt. Nu kommer man bland annat se över prissättningen för patientbesök..

YLE - Igår: 10:52

Dubbelt fler unga startade jordbruk i Österbotten 2018

Under fjolåret var det dubbelt fler unga som ansökte om startstöd för jordbruk än 2017. Antalet ekogårdar ökade också under 2018..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.