DI > Ekonomi

Tuesday, 16 October, 07:47

DI - 11 okt 18 kl. 19:28

Låt Centern fortsatt vara ett borgerligt partiLEDARE. Läget i regeringsförhandlingarna är svårbedömt, eftersom de inblandade partierna håller fast vid sina budskap utåt. Därför är det fel att förutsätta att alliansen har spruckit. Helt enkelt för att vi inte vet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Centern, Ledare

Dela artikeln

92 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låt, Centernfortsatt vara ett , borgerligt, parti
Cornucopia - 29 dec 14 kl. 11:41

Hur löser ett nytt borgerligt parti knuten kring migration och integration?

Från allt fler håll höjs nu rösterna om att det bör startas ett nytt, riktigt, borgerligt parti och ta de väljare som nu flyr alliansen de kommande 3.5 åren. Fast avgörande är hur man ska kunna förändra migrationspolitiken och lösa integrationsproblemen, utan att vare sig stämplas som det populära uttrycket rasister eller ännu värre attrahera faktiska rasister till partiapparaten.

Alliansfritt Sverige - 26 nov 12 kl. 10:52

M - ett icke borgerligt parti som vill ha spritförsäljning i limousiner

Bild: Wikimedia CommonsBORGERLIGT. På DN Debatt skriver den unga borgergligehetens galjonsfigur, tillika Muf-orförande om att hen inte är borgerlig. Den unge moderaten känner sig hemma vid köksbord och alienerad av kristallkronor och riddarhuset.

Cornucopia - 05 jan 15 kl. 17:43

Nytt borgerligt parti - Alternativ för Sverige

Tydligen har det startats ett nytt borgerligt parti, som kallar sig Alternativ för Sverige. Partiet existerar till synes endast som en Facebook-sidan med 79 följare.

Huruvida det är en konstinstallation från Konstfack, en maskirovkasida för att hitta de sista gammelborgarna så de kan tas ut bakom ladan en sista gång, eller ett seriöst försök med etablerade politiker kopplade till sig låter jag vara osagt.

Expressen - 29 aug 14 kl. 03:38

Nej, SD är inget borgerligt parti

Sannolikt pressad av (s) usla opinionssiffror har Daniel Suhonen, en av vänsterns skarpaste hjärnor, lånat sitt namn till en PR-artikel för Mats Wingborgs kommande bok där SD beskrivs som ett borgerligt parti..

YA - 17 timmar sedan

Därför nobbar Centern S-styret: ”Kan inte samarbeta med kommunister”

Centern är ett borgerligt parti som inte kan regera med kommunister. Det slår Håkan Erlandsson (C) fast och förklarar därmed partiets lappkast för att slippa samarbete med FI..

Sydsvenskan - 23 sep 15 kl. 15:03

Centern lockar M-väljare

Centern säger ja till Nato och en liberal invandringspolitik.På partistämman i Falun, som inleds på torsdagen, är populära partiledaren Annie Lööf inte på plats. Hon väljer nyfödda dottern Ester före politiken för några dagar.

Skånskan - 23 nov 15 kl. 12:00

”Nytt parti en möjlighet”

Skurup Fyra tunga lokala politiker riskerar uteslutning efter att ha lagt en gemensam partiöverskridande budget. Nu talar de ut om splittringen inom M och FP – och öppnar upp för att starta ett nytt lokalt parti.
– Det skulle kunna bli en följd, säger Sven Rosengren (FP).

Sydsvenskan - 25 aug 15 kl. 19:17

Centern söker balans mellan gammalt och nytt.

Centerledaren Annie Lööf inledde sitt sommartal på tisdagen med klimatet. Frågan gavs också störst utrymme i minuter räknat, närmare en tredjedel av det halvtimmeslånga talet.Men det riktiga jublet och den i särklass starkaste och längsta applåden från publiken i Hagaparken i Stockholm kom mot slutet, när Lööf gjorde klart att Centerns svar på de utmaningar som följer av flyktinginvandringen inte är minskad öppenhet.

Helsingborgs Dagblad - 25 aug 15 kl. 19:17

Centern söker balans mellan gammalt och nytt.

Centerledaren Annie Lööf inledde sitt sommartal på tisdagen med klimatet. Frågan gavs också störst utrymme i minuter räknat, närmare en tredjedel av det halvtimmeslånga talet.Men det riktiga jublet och den i särklass starkaste och längsta applåden från publiken i Hagaparken i Stockholm kom mot slutet, när Lööf gjorde klart att Centerns svar på de utmaningar som följer av flyktinginvandringen inte är minskad öppenhet.

BT - 29 sep 11 kl. 21:08

Nu vill alla göra som centern

De senaste två månaderna har Centerpartiet valsat runt med medlemmarna, media och hela svenska folket ? utan att trampa någon på tårna. När nya centerledaren Annie Lööf igår presenterade sina ministerkolleger var det kronan på verket på ett mycket framgångsrikt ledarskifte.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Barclays skruvar ned riktkursen för flera verkstadsbolag

Barclays sänker riktkurserna för verkstadsbolagen SKF, Sandvik och Atlas Copco. Det skriver Reuters..

DI - 15 minuter sedan

WSA ser långsammare tillväxt för stålefterfrågan 2019

Den globala efterfrågan på stål väntas stiga till 1.658 miljoner ton under 2018, en ökning med 3,9 procent jämfört med fjolåret. För 2019 bedöms efterfrågeökningstakten avta till 1,4 procent..

DI - 30 minuter sedan

Efter vinstvarningen – så ska NCC vända skutan

NCC aviserar ytterligare omstruktureringskostnader på drygt 200 miljoner kronor till och med 2019. De finansiella målen och utdelningen behålls oförändrade, meddelar bolaget inför tisdagens kapitalmarknadsdag. Vd:n Tomas Carlsson intervjuas i Di TV klockan 07.

DI - 45 minuter sedan

Ambea köper Aleris omsorgsverksamhet

Ambea har ingått avtal om att förvärva samtliga Aleris omsorgsverksamheter i Norge, Sverige och Danmark. Köpeskilling uppgår till 2,6 miljarder kronor på kassa och skuldfri basis. .

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Dollarn i sidled och USA-räntor något högre

Dollarn Amerikanska räntor har stigit några punkter med tioåringen vid 3,17 procent och dollarn handlas marginellt starkare på tisdagsmorgonen omkring 112 mot yenen..

DI - 1 timme sedan

Asienbörserna trotsar amerikansk nedgång

De amerikanska börserna vände nedåt i slutet av måndagens handel. Men investerarna i Asien tycks knappast vara skärrade då börserna i regionen stiger..

DI - 1 timme sedan

Högre elpriser gör boendet dyrare

Stigande elpriser fortsätter att driva upp svenska hushålls boendekostnader. På ett år har elkostnaderna ökat med i snitt 20 procent. Samtidigt kvarstår stora geografiska skillnader – den som bor Munkedal kan betala drygt 900 kronor mer per månad jämfört med den som bor i Luleå..

DI - 1 timme sedan

Amerikanskt bolag går in i svenska Syncron – tar sikte mot börsen

Riskkapitalbolaget Summit Partners investerar 600 miljoner kronor i svenska Syncron, kan Di berätta. “Det är ett viktigt steg för oss på vår tillväxtresa, och inte minst för att göra oss redo för en börsnotering”, säger Syncrons vd Anders Grudén..

DI - 1 timme sedan

Kraftig ökning – fler japanska företag drabbas av handelskriget

Andelen japanska företag som påverkas av handelskriget mellan USA och Kina har ökat till en tredjedel från 3 procent i maj. Det visar en undersökning gjord av Reuters..

DI - 2 timmar sedan

Högre producentpriser i Kina

Kinas producentpriser steg med 3,6 procent i september jämfört med samma månad 2017.  Det rapporterar den nationella statistikbyrån i Kina, enligt Reuters..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.