DI > Ekonomi

Monday, 18 February, 05:05

DI - 11 okt 18 kl. 19:28

Låt Centern fortsatt vara ett borgerligt partiLEDARE. Läget i regeringsförhandlingarna är svårbedömt, eftersom de inblandade partierna håller fast vid sina budskap utåt. Därför är det fel att förutsätta att alliansen har spruckit. Helt enkelt för att vi inte vet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Centern, Ledare

Dela artikeln

96 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låt, Centernfortsatt vara ett , borgerligt, parti
Cornucopia - 29 dec 14 kl. 11:41

Hur löser ett nytt borgerligt parti knuten kring migration och integration?

Från allt fler håll höjs nu rösterna om att det bör startas ett nytt, riktigt, borgerligt parti och ta de väljare som nu flyr alliansen de kommande 3.5 åren. Fast avgörande är hur man ska kunna förändra migrationspolitiken och lösa integrationsproblemen, utan att vare sig stämplas som det populära uttrycket rasister eller ännu värre attrahera faktiska rasister till partiapparaten.

Alliansfritt Sverige - 26 nov 12 kl. 10:52

M - ett icke borgerligt parti som vill ha spritförsäljning i limousiner

Bild: Wikimedia CommonsBORGERLIGT. På DN Debatt skriver den unga borgergligehetens galjonsfigur, tillika Muf-orförande om att hen inte är borgerlig. Den unge moderaten känner sig hemma vid köksbord och alienerad av kristallkronor och riddarhuset.

Cornucopia - 05 jan 15 kl. 17:43

Nytt borgerligt parti - Alternativ för Sverige

Tydligen har det startats ett nytt borgerligt parti, som kallar sig Alternativ för Sverige. Partiet existerar till synes endast som en Facebook-sidan med 79 följare.

Huruvida det är en konstinstallation från Konstfack, en maskirovkasida för att hitta de sista gammelborgarna så de kan tas ut bakom ladan en sista gång, eller ett seriöst försök med etablerade politiker kopplade till sig låter jag vara osagt.

Expressen - 29 aug 14 kl. 03:38

Nej, SD är inget borgerligt parti

Sannolikt pressad av (s) usla opinionssiffror har Daniel Suhonen, en av vänsterns skarpaste hjärnor, lånat sitt namn till en PR-artikel för Mats Wingborgs kommande bok där SD beskrivs som ett borgerligt parti..

SVT - 12 nov 18 kl. 12:08

”Historisk situation om borgerligt parti röstar emot en borgerlig statsminister”

Partiledarna såg förmodligen dagens besked från Ulf Kristersson komma, men samtidigt som en omröstning i riksdagen närmar sig så ökar trycket på C och L. – Det är en historisk situation om ett borgerligt parti väljer att rösta emot en borgerlig statsminister, säger KD-ledaren Ebba Busch Thor..

YA - 11 nov 18 kl. 05:05

Insändare: Centerpartiet är ett liberalt borgerligt parti

I en insändare publicerad i YA 5 november går Eva Hallmer Lindahl, ordförande för Liberalerna i Skurup, till kraftigt angrepp på Centerpartiet som är Skurups största liberala parti. .

YA - 15 okt 18 kl. 14:00

Därför nobbar Centern S-styret: ”Kan inte samarbeta med kommunister”

Centern är ett borgerligt parti som inte kan regera med kommunister. Det slår Håkan Erlandsson (C) fast och förklarar därmed partiets lappkast för att slippa samarbete med FI..

Sydsvenskan - 23 sep 15 kl. 15:03

Centern lockar M-väljare

Centern säger ja till Nato och en liberal invandringspolitik.På partistämman i Falun, som inleds på torsdagen, är populära partiledaren Annie Lööf inte på plats. Hon väljer nyfödda dottern Ester före politiken för några dagar.

Skånskan - 23 nov 15 kl. 12:00

”Nytt parti en möjlighet”

Skurup Fyra tunga lokala politiker riskerar uteslutning efter att ha lagt en gemensam partiöverskridande budget. Nu talar de ut om splittringen inom M och FP – och öppnar upp för att starta ett nytt lokalt parti.
– Det skulle kunna bli en följd, säger Sven Rosengren (FP).

Sydsvenskan - 25 aug 15 kl. 19:17

Centern söker balans mellan gammalt och nytt.

Centerledaren Annie Lööf inledde sitt sommartal på tisdagen med klimatet. Frågan gavs också störst utrymme i minuter räknat, närmare en tredjedel av det halvtimmeslånga talet.Men det riktiga jublet och den i särklass starkaste och längsta applåden från publiken i Hagaparken i Stockholm kom mot slutet, när Lööf gjorde klart att Centerns svar på de utmaningar som följer av flyktinginvandringen inte är minskad öppenhet.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Handelsveckan i Asien rivstartar

Asiatiska börserna inledde handelsveckan med små glädjeskutt, när börserna öppnade på måndagen..

DI - 6 timmar sedan

Kungen och militären kopplar greppet om Thailand

HONGKONG Thailands kung Maha Vajiralongkorn har ökat kontrollen över landets politik och näringsliv. Inför nästa månads val väntas han med militärens hjälp stärka sitt grepp ytterligare.  Bedömare varnar för ökad risk för företag verksamma i Thailand..

DI - 6 timmar sedan

Svart måndag väntar bostadsutvecklare

Måndagen blir en prövningens dag för börsens bostadsutvecklare. Efter Oscar Properties vinstvarning på fredagskvällen är det bäddat för att den senaste månadens trista kursutveckling accelererar..

DI - 7 timmar sedan

Tyskland stoppar utlämningar vid brexit

Tyskland kommer att sluta utlämna personer till Storbritannien oavsett om britterna lämnar EU med ett avtal eller inte. Det rapporterar Financial Times (FT) med hänvisning till en formell text som Tyskland gav EU-kommissionen förra veckan..

DI - 8 timmar sedan

M-ledarens passning till Annie Lööf: ”Man gör inte slut per telefon”

Moderatledaren Ulf Kristersson är mycket besk i sin kritik av Centerledaren Annie Lööf. Det berättar han i en intervju med Svenska Dagbladet..

DI - 8 timmar sedan

Spelbolagen som åker på mest stryk 2019

Allt fler kunder – men lägre lönsamhet när aktiviteten dopas av bonusar. Spelbolagens bokslut skvallrar om att 2019 kan bli tufft på den omstöpta svenska marknaden. Och vissa bolag får det svettigare än andra.

DI - 9 timmar sedan

Så gör du ett konkursklipp – ”möjlighet att köpa väldigt billigt”

Marknaden för konkursbon växer och ovanligt många kursade bolag sitter på attraktiva värden. Di har pratat med två experter som berättar hur lyckas med köp av företag som är på väg mot – eller redan ramlat ned i – graven. ”Vi ser många konkurser med substans.

DI - 10 timmar sedan

”Världens sämsta investering” blev Sveriges mest framgångsrika kickstarter

När förlaget lade ned hans baby tog serietecknaren Jonas Darnell saken i egna händer. Med fansens hjälp och närmare 1,7 miljoner kronor i gräsrotsfinansiering återuppstår nu tidningen Herman Hedning i egen regi..

DI - 11 timmar sedan

Konkurs drabbar Norrköpings flygplats hårt

Det brittiska flygbolaget Flybmis konkurs innebär att elva avgångar per vecka från Norrköping till tyska München upphör. Det är ett mycket hårt slag för kommunalägda Norrköpings flygplats..

DI - 11 timmar sedan

Mycket på spel när EU går till val

Europa går mot ett ödesval den 26 maj, enligt politiker från vänster till höger. Men oenigheten är stor om vilka frågor som avgör unionens framtid.  Om mindre än hundra dagar väntar val till Europaparlamentet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.