DI > Ekonomi

Wednesday, 19 December, 14:33

DI - 11 okt 18 kl. 19:28

Låt Centern fortsatt vara ett borgerligt partiLEDARE. Läget i regeringsförhandlingarna är svårbedömt, eftersom de inblandade partierna håller fast vid sina budskap utåt. Därför är det fel att förutsätta att alliansen har spruckit. Helt enkelt för att vi inte vet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Centern, Ledare

Dela artikeln

96 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låt, Centernfortsatt vara ett , borgerligt, parti
Cornucopia - 29 dec 14 kl. 11:41

Hur löser ett nytt borgerligt parti knuten kring migration och integration?

Från allt fler håll höjs nu rösterna om att det bör startas ett nytt, riktigt, borgerligt parti och ta de väljare som nu flyr alliansen de kommande 3.5 åren. Fast avgörande är hur man ska kunna förändra migrationspolitiken och lösa integrationsproblemen, utan att vare sig stämplas som det populära uttrycket rasister eller ännu värre attrahera faktiska rasister till partiapparaten.

Alliansfritt Sverige - 26 nov 12 kl. 10:52

M - ett icke borgerligt parti som vill ha spritförsäljning i limousiner

Bild: Wikimedia CommonsBORGERLIGT. På DN Debatt skriver den unga borgergligehetens galjonsfigur, tillika Muf-orförande om att hen inte är borgerlig. Den unge moderaten känner sig hemma vid köksbord och alienerad av kristallkronor och riddarhuset.

Cornucopia - 05 jan 15 kl. 17:43

Nytt borgerligt parti - Alternativ för Sverige

Tydligen har det startats ett nytt borgerligt parti, som kallar sig Alternativ för Sverige. Partiet existerar till synes endast som en Facebook-sidan med 79 följare.

Huruvida det är en konstinstallation från Konstfack, en maskirovkasida för att hitta de sista gammelborgarna så de kan tas ut bakom ladan en sista gång, eller ett seriöst försök med etablerade politiker kopplade till sig låter jag vara osagt.

Expressen - 29 aug 14 kl. 03:38

Nej, SD är inget borgerligt parti

Sannolikt pressad av (s) usla opinionssiffror har Daniel Suhonen, en av vänsterns skarpaste hjärnor, lånat sitt namn till en PR-artikel för Mats Wingborgs kommande bok där SD beskrivs som ett borgerligt parti..

SVT - 12 nov 18 kl. 12:08

”Historisk situation om borgerligt parti röstar emot en borgerlig statsminister”

Partiledarna såg förmodligen dagens besked från Ulf Kristersson komma, men samtidigt som en omröstning i riksdagen närmar sig så ökar trycket på C och L. – Det är en historisk situation om ett borgerligt parti väljer att rösta emot en borgerlig statsminister, säger KD-ledaren Ebba Busch Thor..

YA - 11 nov 18 kl. 05:05

Insändare: Centerpartiet är ett liberalt borgerligt parti

I en insändare publicerad i YA 5 november går Eva Hallmer Lindahl, ordförande för Liberalerna i Skurup, till kraftigt angrepp på Centerpartiet som är Skurups största liberala parti. .

YA - 15 okt 18 kl. 14:00

Därför nobbar Centern S-styret: ”Kan inte samarbeta med kommunister”

Centern är ett borgerligt parti som inte kan regera med kommunister. Det slår Håkan Erlandsson (C) fast och förklarar därmed partiets lappkast för att slippa samarbete med FI..

Sydsvenskan - 23 sep 15 kl. 15:03

Centern lockar M-väljare

Centern säger ja till Nato och en liberal invandringspolitik.På partistämman i Falun, som inleds på torsdagen, är populära partiledaren Annie Lööf inte på plats. Hon väljer nyfödda dottern Ester före politiken för några dagar.

Skånskan - 23 nov 15 kl. 12:00

”Nytt parti en möjlighet”

Skurup Fyra tunga lokala politiker riskerar uteslutning efter att ha lagt en gemensam partiöverskridande budget. Nu talar de ut om splittringen inom M och FP – och öppnar upp för att starta ett nytt lokalt parti.
– Det skulle kunna bli en följd, säger Sven Rosengren (FP).

Sydsvenskan - 25 aug 15 kl. 19:17

Centern söker balans mellan gammalt och nytt.

Centerledaren Annie Lööf inledde sitt sommartal på tisdagen med klimatet. Frågan gavs också störst utrymme i minuter räknat, närmare en tredjedel av det halvtimmeslånga talet.Men det riktiga jublet och den i särklass starkaste och längsta applåden från publiken i Hagaparken i Stockholm kom mot slutet, när Lööf gjorde klart att Centerns svar på de utmaningar som följer av flyktinginvandringen inte är minskad öppenhet.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Smarta Pengar: Se över försäkringen inför julresan

Räkna inte med att hemförsäkringen räcker i alla lägen. I ett nytt avsnitt av podden Smarta Pengar förklarar försäkringsexperten Gabriella Hallberg vad som gäller inför julresan. Dessutom ger Di:s Jenny Petersson och Hans Bolander sina bästa tips inför årsskiftet..

DI - 30 minuter sedan

Kvittningsemission i samband med förvärv

Styrelsen i Knowit AB har med stöd av bemyndigande från årsstämman 2018 beslutat om kvittningsemission av aktier i Knowit AB i samband med betalning av köpeskilling avseende förvärvet av All Rise Media AB. Beslutet innebär att 32 841 nya aktier emitteras och att aktiekapitalet ökar till 19 253 760 kronor. .

DI - 30 minuter sedan

Bedrägeriutredning mot Szyber (KD) nerlagd

Bedrägeriutredningen mot den tidigare riksdagsledamoten Caroline Szyber (KD) har lagts ner..

DI - 30 minuter sedan

Guldregn över petad SHB-chef

Den kritiserade bankiren Martin Nossman, som slutade på Handelsbanken i slutet på förra året, deklarerade en inkomst på över 23 miljoner för 2017. Detta trots att han redan 2015 förlorade sitt chefsjobb på storbanken..

DI - 30 minuter sedan

Saabs Latinamerikachef flyttar hem

Saabs Brasilienstationerade Latinamerikachef flyttar hem till Sverige för att "ta sig an nya utmaningar inom Saab"..

DI - 15 minuter sedan

Saab får order på Carl-Gustaf M4 värd 492 miljoner

Försvarskoncernen Saab har fått en order på leveranser av vapensystemet Carl-Gustaf M4 till en icke namngiven kund. Det totala ordervärdet är cirka 492 miljoner kronor och leveranserna ska genomföras 2019-2024. .

DI - 1 timme sedan

Kina inrättar lånefacilitet för små privata företag

Kinas centralbank, PBOC, ska inrätta en riktad lånefacilitet på medellång sikt (TMLF) för att stötta små och privata företag. Syftet är att minska deras finansieringskostnader..

DI - 1 timme sedan

Nedskruvade förväntningar efter två Nobina-besvikelser i rad

Nobina lämnar på torsdagen rapport för det i börsoperatörens värld viktiga tredje kvartalet. Årets rapporter hittills har utgjort besvikelser givet högt uppskruvade vinstförväntningar, som nu har tonats ned..

DI - 1 timme sedan

Migrationsverket lägger ned på fem orter

Migrationsverket lägger ned verksamheten helt på fem orter och avvecklar på andra, det skriver den fackliga tidsskriften Publikt..

DI - 1 timme sedan

Kias elbil E-niro vinner i längden

Elbilar med lång räckvidd har länge varit väldigt dyra. Men nu händer det saker. Kia E-niro är bilen som kan få riktig fart på elbilsmarknaden.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.