DI > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 11:17

DI - 11 okt 18 kl. 19:30

Debatt: Industrins lönenormering hindrar nödvändigt skifteDEBATT. Det så kallade märket innebär att det är industrin som sätter taket för lönehöjningarna. Industriavtalet var en bra lösning på situationen där och då, men när tiderna förändras måste även lönebildningen anpassa sig, skriver sex företrädare för fackförbunden inom 6F..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Debatt

Dela artikeln

121 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Industrins, lönenormering, hindrar, nödvändigt, skifte
DI - Igår: 19:30

Debatt: Märkligt av parterna i industrin

DEBATT. Företrädare för facken i 6F refererade på Di Debatt den 12/10 till den rapport om industrins lönenormering som jag skrivit för dem..

YLE - 01 nov 12 kl. 11:46

Obs. debatt: Tvåspråkig debatt om tvåspråkighet

Motståndet mot den obligatoriska skolsvenskan bubblar under ytan. I Tammerfors har föreningen Vapaa kielivalinta kört igång en reklamkampanj som svartmålar svenskundervisningen i skolorna. Bakom kampanjen finns också en privatperson, Heikki Orsila, som själv har bekostat en del av kampanjen.

BT - 26 jun 12 kl. 08:10

Stefan Eklund: "När hatet hindrar dialogen"

I gårdagens BT presenterade vi ett artikeluppslag om hatbrotten i Borås. Därefter, på morgonen, lade vi ut artiklarna på bt.se, som dagens dialogämne.

Sydsvenskan - 06 apr 15 kl. 16:45

”En debatt om beslutsformerna förs nästan aldrig.”

Det mullrar i de moderata leden. Missnöjet gäller decemberöverenskommelsen, DÖ. Kritikerna ser den inte som ett redskap att undvika regeringskris utan som ett sätt att hindra de valda ledamöterna från att bedriva en aktiv oppositionspolitik.

Helsingborgs Dagblad - 06 apr 15 kl. 16:45

”En debatt om beslutsformerna förs nästan aldrig.”

Det mullrar i de moderata leden. Missnöjet gäller decemberöverenskommelsen, DÖ. Kritikerna ser den inte som ett redskap att undvika regeringskris utan som ett sätt att hindra de valda ledamöterna från att bedriva en aktiv oppositionspolitik.

EU-Parlamentet - 02 feb 16 kl. 18:07

Pressmeddelande - Debatt: EU måste övervinna rädslor och splittring för att rädda Schengen

Plenarsammanträde : Under tisdagseftermiddagens debatt med det nederländska ordförandeskapet och EU-kommission betonade flera ledamöter att EU måste få bukt med de förlamande rädslor och splittringar som hindrar att man kan hantera migrations- och flyktingströmmarna effektivt. Att skydda EU:s yttre gränser är avgörande för att rädda det passfria Schengenområdet, sa de. Några tog också upp att det behövs nolltolerans mot rasistiskt våld mot migranter och flyktingar.

DalaDemokraten - 25 aug 17 kl. 06:30

Debatt: Personer med funktionsvariationer måste tydligare inkluderas i samhället

Det är en skam att Sverige, som en av världens modernaste demokratier, fortsatt osynliggör och utesluter människor med psykiska och fysiska funktionsvariationer. Det är ett övergivande som hindrar dem från att ingå som en del av den gemensamma samhällskroppen. Hur vi ser på och bemöter dessa människor ger en bild av vår samtid, skriver debattörerna..

DI - 19 maj 11 kl. 14:36

Debatt: Ryssland måste lägga energin på innovationer

Ryssland behöver lämna råvaru­beroendet och genomföra juridiska reformer. Olja och gas bidrar till korruption och hindrar innovation och utveckling, skriver Claes Ericson, Rysslandsexpert..

Nyteknik - 20 maj 11 kl. 09:32

?Nya havsplaner hindrar vindkraft offshore?

DEBATT Risken är stor att den nya Havsmyndigheten kommer att försena vindkraften till havs ytterligare. En redan lång och byråkratisk tillståndsprocess kommer att bli ännu mer komplex. Detta var väl knappast vad regeringen tänkte sig när planeringsmålet för förnybar energi slogs fast, undrar Pia Pehrson och Sophia Linderstam..

Sydsvenskan - 12 okt 11 kl. 10:41

Skolbygge hindrar inte högre hastighet

Att Nya skolan öppnar bredvid om ett år stoppade inte politikerna. Det blir en hastighetsgräns på 60 kilometer i timmen på Hyltarpsvägen.
Att det rör sig om en viktig transportväg engagerade på många plan ?

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Brittiska huspriser upp, bostadsaktier faller efter varning om tuff marknad

De brittiska huspriserna steg 3,2 procent i augusti jämfört med samma månad föregående år. Det rapporterar det brittiska statistikkontoret, ONS. Bostadsbolagen faller brett på Londonbörsen efter en varning från jätten Crest Nichols.

DI - 4 minuter sedan

Svagare pund efter lägre brittisk inflation

Europaräntorna sjunker på onsdagen och dollarn har stärkts mot yenen efter att amerikanska börser återhämtat sig på tisdagen. Även Europabörserna handlades högre på onsdagsförmiddagen, även om uppgångarna var mindre än i Nordamerika. .

DI - 15 minuter sedan

Analytiker: Tuffare svensk marknad väntar Telia

Utvecklingen för Telias svenska verksamhet väntas hamna i fokus när bolaget lägger fram siffrorna för det tredje kvartalet. Här flaggar flera analytiker för något tuffare trender andra halvåret. Det framgår av en rad analyser..

DI - 10 minuter sedan

Lönsamhet för riskkapitalbolag minskar för tredje kvartalet i rad

Efter nära ett decennium av stadigt ökande avkastning minskar lönsamheten för världens riskkapitalbolag för tredje kvartalet i rad, enligt researchföretaget Efront..

DI - 30 minuter sedan

Gustaf Douglas och Didner & Gerge säljer i plastraketen

Två tunga investerare har fattat samma beslut – samtidigt. Både finansmannen Gustaf Douglas och Didner & Gerges aktiefond har sålt stora poster i en av förra årets kursrusare..

DI - 15 minuter sedan

Max Mitteregger stänger Gladiator för nya insättningar

Hedgefonden Gladiator, som förvaltas av Max Mitteregger Kapitalförvaltning, har enligt ett styrelsebeslut beslutat att stänga fonden för nyteckning från och med den 1 december 2018. Det framgår av en nyhet på fondbolagets hemsida..

DI - 30 minuter sedan

Danske Bank drar tillbaka nomineringen av Jacob Aarup-Andersen

Danske Bank drar tillbaka nomineringen av Jacob Aarup-Andersen som ny vd. Annledningen är att den danska finansinspektionen anser att han inte har tillräckligt med erfarenhet. .

DI - 45 minuter sedan

Brittiska inflationen under förväntan i september

Den brittiska inflationen landade på 2,4 procent i september. Analytikerna hade räknat med 2,6 procent enligt en sammanställning från Reuters..

DI - 45 minuter sedan

Kronan fortsätter att stärkas mot dollarn och euron

Den svenska kronan forsätter uppåtresan och stärks mot euron, dollarn och det brittiska pundet på onsdagen. Någon specifik förklaring ligger inte i korten utan stärkningen är en fortsättning på förra veckans trend, uppger Richard Falkenhäll, valutastrateg på SEB för Di..

DI - 1 timme sedan

Nu är krisrean total

De sex nordiska storbankerna förväntas dela ut 300 miljarder kronor de tre närmsta åren.  Allra högst direktavkastning väntas Danske Bank generera, men banken riskerar mastodontböter i spåren av penningtvättshärvan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.