DI > Ekonomi

Wednesday, 19 December, 08:12

DI - 11 okt 18 kl. 19:30

Debatt: Industrins lönenormering hindrar nödvändigt skifteDEBATT. Det så kallade märket innebär att det är industrin som sätter taket för lönehöjningarna. Industriavtalet var en bra lösning på situationen där och då, men när tiderna förändras måste även lönebildningen anpassa sig, skriver sex företrädare för fackförbunden inom 6F..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Debatt

Dela artikeln

148 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Industrins, lönenormering, hindrar, nödvändigt, skifte
DI - 15 okt 18 kl. 19:30

Debatt: Märkligt av parterna i industrin

DEBATT. Företrädare för facken i 6F refererade på Di Debatt den 12/10 till den rapport om industrins lönenormering som jag skrivit för dem..

YLE - 01 nov 12 kl. 11:46

Obs. debatt: Tvåspråkig debatt om tvåspråkighet

Motståndet mot den obligatoriska skolsvenskan bubblar under ytan. I Tammerfors har föreningen Vapaa kielivalinta kört igång en reklamkampanj som svartmålar svenskundervisningen i skolorna. Bakom kampanjen finns också en privatperson, Heikki Orsila, som själv har bekostat en del av kampanjen.

BT - 26 jun 12 kl. 08:10

Stefan Eklund: "När hatet hindrar dialogen"

I gårdagens BT presenterade vi ett artikeluppslag om hatbrotten i Borås. Därefter, på morgonen, lade vi ut artiklarna på bt.se, som dagens dialogämne.

Sydsvenskan - 06 apr 15 kl. 16:45

”En debatt om beslutsformerna förs nästan aldrig.”

Det mullrar i de moderata leden. Missnöjet gäller decemberöverenskommelsen, DÖ. Kritikerna ser den inte som ett redskap att undvika regeringskris utan som ett sätt att hindra de valda ledamöterna från att bedriva en aktiv oppositionspolitik.

Helsingborgs Dagblad - 06 apr 15 kl. 16:45

”En debatt om beslutsformerna förs nästan aldrig.”

Det mullrar i de moderata leden. Missnöjet gäller decemberöverenskommelsen, DÖ. Kritikerna ser den inte som ett redskap att undvika regeringskris utan som ett sätt att hindra de valda ledamöterna från att bedriva en aktiv oppositionspolitik.

EU-Parlamentet - 02 feb 16 kl. 18:07

Pressmeddelande - Debatt: EU måste övervinna rädslor och splittring för att rädda Schengen

Plenarsammanträde : Under tisdagseftermiddagens debatt med det nederländska ordförandeskapet och EU-kommission betonade flera ledamöter att EU måste få bukt med de förlamande rädslor och splittringar som hindrar att man kan hantera migrations- och flyktingströmmarna effektivt. Att skydda EU:s yttre gränser är avgörande för att rädda det passfria Schengenområdet, sa de. Några tog också upp att det behövs nolltolerans mot rasistiskt våld mot migranter och flyktingar.

DalaDemokraten - 25 aug 17 kl. 06:30

Debatt: Personer med funktionsvariationer måste tydligare inkluderas i samhället

Det är en skam att Sverige, som en av världens modernaste demokratier, fortsatt osynliggör och utesluter människor med psykiska och fysiska funktionsvariationer. Det är ett övergivande som hindrar dem från att ingå som en del av den gemensamma samhällskroppen. Hur vi ser på och bemöter dessa människor ger en bild av vår samtid, skriver debattörerna..

DI - 19 maj 11 kl. 14:36

Debatt: Ryssland måste lägga energin på innovationer

Ryssland behöver lämna råvaru­beroendet och genomföra juridiska reformer. Olja och gas bidrar till korruption och hindrar innovation och utveckling, skriver Claes Ericson, Rysslandsexpert..

Nyteknik - 20 maj 11 kl. 09:32

?Nya havsplaner hindrar vindkraft offshore?

DEBATT Risken är stor att den nya Havsmyndigheten kommer att försena vindkraften till havs ytterligare. En redan lång och byråkratisk tillståndsprocess kommer att bli ännu mer komplex. Detta var väl knappast vad regeringen tänkte sig när planeringsmålet för förnybar energi slogs fast, undrar Pia Pehrson och Sophia Linderstam..

Sydsvenskan - 12 okt 11 kl. 10:41

Skolbygge hindrar inte högre hastighet

Att Nya skolan öppnar bredvid om ett år stoppade inte politikerna. Det blir en hastighetsgräns på 60 kilometer i timmen på Hyltarpsvägen.
Att det rör sig om en viktig transportväg engagerade på många plan ?

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Victoria Park reviderar sin prognos för 2019

Victoria Park AB tillkännagav idag förvärvet av två fastighetsbestånd bestående av 2 340 lägenheter i Stockholm och Göteborg. Victoria Park förutspår att helårseffekten av förvärvet är en ökning av förvaltningsresultatet med cirka 95 miljoner kronor. Tillträde i affären väntas äga rum den 1 april 2019..

DI - 30 minuter sedan

Huawei får grönt ljus för 5G-tester i Indien

Kinesiska telekomjätten Huawei, som är en rival till Ericsson och Nokia, har fått grönt ljus att genomföra tester på 5G i Indien. .

DI - 30 minuter sedan

Akelius säljer 2.340 lägenheter för 4,7 miljarder kr till Victoria Park

Storaffär bland hyresvärdjättarna: Akelius säljer 2.340 lägenheter i Haninge och Mölndal till Victoria Park för 4,7 miljarder kronor. .

DI - 30 minuter sedan

Skanska investerar 780 Mkr i rumänskt kontor

Skanska investerar cirka 780 miljoner kronor i den andra och tredje fasen av kontorsprojektet Campus 6 i Bukarest, Rumänien. .

DI - 45 minuter sedan

Victoria Park förvärvar 2 340 lägenheter i Stockholm och Göteborg

Victoria Park AB (publ) har tecknat avtal om att förvärva två bostadsfastighetsbestånd om 9 fastigheter med 2 340 lägenheter, varav 2 140 lägenheter i Haninge, Stockholm och 200 i Mölndal, Göteborg med en total uthyrbar yta om drygt 188 000 kvadratmeter. Förvärvet sker till ett underliggande fastighetsvärde om 4,7 miljarder kronor, motsvarande cirka 25 000 kronor per kvadratmeter..

DI - 45 minuter sedan

Polygiene öppnar upp hemtextilmarknaden i USA med nya partnern Sunham Home Fashions

Sunham Home Fashions är en av de största importörerna av hemtextilprodukter i USA. Bolaget arbetar med majoriteten av de stora nationella kedjorna inom retail och distribuerar sina produkter via mer än 50 000 butiker runt om i USA. Sunham har ett omfattande nätverk i industrin och arbetar både med butikskedjor och varumärken..

DI - 30 minuter sedan

Lägre resultat för Kappahl efter kampanjintensivt kvartal

Klädkedjan Kappahls försäljning steg med 2,4 procent till 1.194 miljoner kronor under det första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Rörelseresultatet landade på 52 Mkr vilket kan jämföras med 90 Mkr under samma period i fjol.

DI - 45 minuter sedan

Ola Rolléns förhandlingspart Tore Idsøe lämnar Nexts styrelse

Next Biometrics meddelar att Tore Etholm-Idsøe lämnar styrelsen, eftersom han ska bli "Senior Vice President" hos Nexts kund Tactilis som tillverkar smarta kort..

DI - 1 timme sedan

Efter Di:s avslöjanden: Första AP-fonden reviderar sin resepolicy

Efter Di:s avslöjanden om Första AP-fondens lyxresor till Kina och Indien har styrelse och vd beslutat att kartlägga de senaste årens tjänsteresor..

DI - 1 timme sedan

Utlänningarna visar vägen i svenska aktier

Utländska investerares ägande på Stockholmsbörsen är stabilt. Men förändringar i enskilda bolag kan förebåda trendbrott för kursen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.