DI > Ekonomi

Wednesday, 20 February, 16:13

DI - 11 okt 18 kl. 19:30

Debatt: Industrins lönenormering hindrar nödvändigt skifteDEBATT. Det så kallade märket innebär att det är industrin som sätter taket för lönehöjningarna. Industriavtalet var en bra lösning på situationen där och då, men när tiderna förändras måste även lönebildningen anpassa sig, skriver sex företrädare för fackförbunden inom 6F..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Debatt

Dela artikeln

148 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Industrins, lönenormering, hindrar, nödvändigt, skifte
DI - 15 okt 18 kl. 19:30

Debatt: Märkligt av parterna i industrin

DEBATT. Företrädare för facken i 6F refererade på Di Debatt den 12/10 till den rapport om industrins lönenormering som jag skrivit för dem..

YLE - 01 nov 12 kl. 11:46

Obs. debatt: Tvåspråkig debatt om tvåspråkighet

Motståndet mot den obligatoriska skolsvenskan bubblar under ytan. I Tammerfors har föreningen Vapaa kielivalinta kört igång en reklamkampanj som svartmålar svenskundervisningen i skolorna. Bakom kampanjen finns också en privatperson, Heikki Orsila, som själv har bekostat en del av kampanjen.

BT - 26 jun 12 kl. 08:10

Stefan Eklund: "När hatet hindrar dialogen"

I gårdagens BT presenterade vi ett artikeluppslag om hatbrotten i Borås. Därefter, på morgonen, lade vi ut artiklarna på bt.se, som dagens dialogämne.

Sydsvenskan - 06 apr 15 kl. 16:45

”En debatt om beslutsformerna förs nästan aldrig.”

Det mullrar i de moderata leden. Missnöjet gäller decemberöverenskommelsen, DÖ. Kritikerna ser den inte som ett redskap att undvika regeringskris utan som ett sätt att hindra de valda ledamöterna från att bedriva en aktiv oppositionspolitik.

Helsingborgs Dagblad - 06 apr 15 kl. 16:45

”En debatt om beslutsformerna förs nästan aldrig.”

Det mullrar i de moderata leden. Missnöjet gäller decemberöverenskommelsen, DÖ. Kritikerna ser den inte som ett redskap att undvika regeringskris utan som ett sätt att hindra de valda ledamöterna från att bedriva en aktiv oppositionspolitik.

EU-Parlamentet - 02 feb 16 kl. 18:07

Pressmeddelande - Debatt: EU måste övervinna rädslor och splittring för att rädda Schengen

Plenarsammanträde : Under tisdagseftermiddagens debatt med det nederländska ordförandeskapet och EU-kommission betonade flera ledamöter att EU måste få bukt med de förlamande rädslor och splittringar som hindrar att man kan hantera migrations- och flyktingströmmarna effektivt. Att skydda EU:s yttre gränser är avgörande för att rädda det passfria Schengenområdet, sa de. Några tog också upp att det behövs nolltolerans mot rasistiskt våld mot migranter och flyktingar.

DalaDemokraten - 25 aug 17 kl. 06:30

Debatt: Personer med funktionsvariationer måste tydligare inkluderas i samhället

Det är en skam att Sverige, som en av världens modernaste demokratier, fortsatt osynliggör och utesluter människor med psykiska och fysiska funktionsvariationer. Det är ett övergivande som hindrar dem från att ingå som en del av den gemensamma samhällskroppen. Hur vi ser på och bemöter dessa människor ger en bild av vår samtid, skriver debattörerna..

DI - 19 maj 11 kl. 14:36

Debatt: Ryssland måste lägga energin på innovationer

Ryssland behöver lämna råvaru­beroendet och genomföra juridiska reformer. Olja och gas bidrar till korruption och hindrar innovation och utveckling, skriver Claes Ericson, Rysslandsexpert..

Nyteknik - 20 maj 11 kl. 09:32

?Nya havsplaner hindrar vindkraft offshore?

DEBATT Risken är stor att den nya Havsmyndigheten kommer att försena vindkraften till havs ytterligare. En redan lång och byråkratisk tillståndsprocess kommer att bli ännu mer komplex. Detta var väl knappast vad regeringen tänkte sig när planeringsmålet för förnybar energi slogs fast, undrar Pia Pehrson och Sophia Linderstam..

Sydsvenskan - 12 okt 11 kl. 10:41

Skolbygge hindrar inte högre hastighet

Att Nya skolan öppnar bredvid om ett år stoppade inte politikerna. Det blir en hastighetsgräns på 60 kilometer i timmen på Hyltarpsvägen.
Att det rör sig om en viktig transportväg engagerade på många plan ?

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Estland undersöker penningtvättsanklagelserna mot Swedbank

Estland utreder anklagelserna om penningtvätt som riktats mot Swedbank. Det uppger Estlands åklagarmyndighet enligt nyhetsbyrån Reuters..

DI - 5 minuter sedan

Ekonomistudion podd: ”Svårt för Bonnesen att sitta kvar”

Nu finns Di TV:s Ekonomistudion även som podd.  Lyssna på dagens avsnitt i spelaren här intill – och glöm inte att prenumerera på podden här..

DI - 5 minuter sedan

Bolund om Swedbank: “Helt oacceptabelt”

Finansmarknadsminister Per Bolund är allvarligt bekymrad över den skandal som uppdagats i Swedbank. “Det handlar om förtroende”, säger han. .

DI - 15 minuter sedan

EMU: Stigande konfidensindikator för hushållen i februari

EU-kommissionens snabbestimat för konfidensindikatorn för hushåll i euroområdet steg till minus 7,4 i februari, jämfört med oreviderade minus 7,9 föregående månad..

DI - 15 minuter sedan

Irlands premiärminister varnar för ”instabil” brexit-situation

Brexitsituationen är mycket instabil och svår att förutsäga..

DI - 30 minuter sedan

FI: Ser allvarligt på uppgifter om penningtvätt i svenska banker

Det är av högsta vikt att bankernas ledningar och styrelser tar uppgifter om penningtvätt och andra regelöverträdelser i svenska banker på allvar, skriver Finansinspektionen i ett pressmeddelande..

DI - 15 minuter sedan

Prime Living: Rörelsekapitalet räcker till slutet av mars

Studentbostadsbolaget Prime Living bedömer att bolagets rörelsekapital räcker hela mars, utan att beakta eventuella framtida lån, tillskott eller emissioner..

DI - 45 minuter sedan

1930-talet är DN:s enda argument

Vad anser Dagens Nyheters politiska redaktör Per Svensson om Sveriges inträde i euro-zonen? Vad anser han om svenskt deltagande i bankunionen? Vad tycker han om energiunionens konsekvenser?

DI - 1 timme sedan

Investor nära miljardaffär i portföljbolaget

Efter mer än tio år i Investors portfölj kan ögonlaserbolaget Memira vara på väg att få nya ägare. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.