DI > Ekonomi

Monday, 15 October, 12:44

DI - 11 okt 18 kl. 17:43

Nedåt på bred front på nordiska börsernaDe nordiska börserna tappade under torsdagen efter branta amerikanska börsnedgångar på onsdagen som även fick Asienbörserna att rasa. Samlingsindexet Vinx 30 försvagades 2,2 procent till nivån 889..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Asienbörserna, Vinx

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nedåt på bred, front, nordiska, börserna
DI - 07 jun 12 kl. 17:57

Nordenbörser: Upp på bred front

De nordiska börserna steg på bred front på torsdagen, i likhet med de ledande europeiska handelsplatserna. Börserna lyfte efter att den kinesiska centralbanken sänkt styrräntan för första gången på drygt fyra år..

DI - 15 aug 18 kl. 17:49

Nordenbörser: Nedåt på bred front – Pandora upp med 1,8 procent

De nordiska börserna sjönk på bred front under onsdagen, i likhet med de ledande europeiska börserna. Samlingsindexet Vinx 30 var ned 1,5 procent, till nivån 927. I Köpenhamn sjönk OMXC25-indexet 1,2 procent, till 1.

DI - 12 nov 14 kl. 17:00

Nordenbörser: Minus på bred front

Aktier på de nordiska börserna backade på bred front under onsdagen. På Köpenhamnsbörsen trotsade ISS nedgångarna efter att ha öppnat böckerna för det tredje kvartalet..

DI - 10 apr 18 kl. 17:39

Nordenbörser: Avancemang på bred front

De nordiska börserna tog rygg på övriga Europa och avancerade på bred front i tisdagshandeln. Samlingsindexet Vinx 30 steg 1 procent till nivån 920. .

DI - 12 jun 15 kl. 18:01

Norden: Nedgångar på bred front

I likhet med de ledande europeiska börserna var det idel negativa tongångar på de nordiska börserna under fredagens handel. Konglomeratet Maersk var ett sänke..

Affärsvärlden - 29 sep 16 kl. 08:10

Asienbörserna stiger på bred front

De asiatiska börserna steg på bred front i sedan oljemötet i Alger något oväntat utmynnat i en överenskommelse om produktionsbegränsningar. Olje- och energibolag ledde uppgången och i Japan gav en svagare yen exportbolagen god skjuts. Vid 8-tiden var Tokyos Nikkei 225-index upp 1,5 procent och Kina avancerade de ledande börserna i storleksordningen 0,5 procent..

DI - 20 feb 18 kl. 17:57

Norden: Börserna vände upp på bred front

De nordiska börserna vände upp på tisdagen och fullföljde därmed den återhämtning som präglade förra veckan. Indexet Vinx 30, med de största och mest handlade aktierna i Norden, steg med 0,3 procent..

Nyhetskanalen - 09 jul 12 kl. 06:57

Asienbörserna faller på bred front

Asienbörserna föll på bred front i måndagens handel. Bister japansk statistik drog nedåt, liksom nya tecken på avmattning i Kina.Tokyos Nikkei 225-index föll 1,0 procent efter lunchuppehållet och det bredare Topix-indexet 0,8 procent.

E24 - 09 jul 12 kl. 08:16

Asienbörserna föll på bred front

Asienbörserna föll på bred front i dagens handel..

E24 - 25 aug 15 kl. 17:44

Europabörserna klättrade på bred front

Europabörserna klättrade på bred front under tisdagen, efter flera dagar av rejält säljtryck. Lugnande besked från Kina stärkte marknaden..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Aker BP köper andel i gasfält från Equinor för 2,2 miljarder

Aker BP har köpt Equinors andel i gasfältet King Lear i Nordsjön för 250 miljoner dollar, motsvarande drygt 2,2 miljarder svenska kronor..

DI - 15 minuter sedan

De kampanjar mot svenska skokedjor

Nära sju av tio – eller 68 procent – av svenskarna är omedvetna om hur läderskor påverkar miljön. Det visar en undersökning som Fair Action låtit Sifo göra. .

DI - 15 minuter sedan

Media-vd: USA-sanktioner mot Saudi kan leda till ekonomisk katstrof

I spåren av ökade spänningar mellan USA och Saudiarabien, skriver en av landets ledande journalister på måndagen att oljan kan komma att nå 400 dollar per fet..

DI - 30 minuter sedan

Proffsen: Så går börsen i år – här är aktierna du ska ha nu

Efter förra veckans börsfall är det nu köpläge på börsen. Men det gäller att skynda sig på. Det spår Martin Guri, strategichef Norden på Kepler Cheuvreux.

DI - 30 minuter sedan

Sjöstedt kräver inflytande över S-ledd mittenregering

Jonas Sjöstedt anser att Stefan Löfven nu bör få chansen att försöka bilda en ny regering. Men kravet - om han lyckas - är att Vänsterpartiet får inflytande över politiken. .

DI - 30 minuter sedan

Telia räknar med norska synergier på 0,7 miljarder norska kronor

Telia anger nu de totala synergierna från förvärvet av GET och TDC Norge till 0,7 miljarder norska kronor. Tidigare har bolaget angett synergier på 0,6 miljarder norska kronor..

DI - 30 minuter sedan

"Förslag om kontantkrav för banker kan vara olagligt"

Förslaget från Riksbankskommitténs delbetänkande om att några få banker ska vara ansvariga för att tillhandahålla kontanttjänster i hela landet kan vara olagligt. .

DI - 45 minuter sedan

Antalet öppet arbetslösa sjönk med 1.789 personer förra veckan

Antalet öppet arbetslösa i Sverige sjönk med 1.789 personer under förra veckan och uppgick 187.925.

DI - 45 minuter sedan

Skanska: Analytiker varnar för minskande vinstmarginaler

I och med byggkoncernen Skanskas lönsamhetsproblem inom sina entreprenaddelar har kommersiell fastighetsutveckling varit en viktig vinstbidragskälla under de senaste åren. Högre räntor, inte minst i USA, riskerar att leda till lägre försäljningsmarginaler för Skanska..

DI - 45 minuter sedan

Analytiker: Överdriven kursreaktion i Medivir

Läkemedelsbolaget Medivir tappar nästan 17 procent på Stockholmsbörsen efter nyheten att bolagets vd Christine Lind får sparken. Det är en överdriven kursreaktion, anser Carnegies analytiker enligt Direkt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.