DI > Ekonomi

Friday, 19 October, 20:34

Liknande nyheter

Taggar: USA, Inflationsdata, lugnar, dallrande, Wall, Street-nerver
E24 - 22 nov 11 kl. 06:21

RÄntor/valutor: stabilt usa-betyg lugnar efter superfiasko

Amerikanska statspappersräntor stabiliserades på lägre nivåer efter den svenska marknadens stängning på måndagen, detta efter att tidigare ha sjunkit på allt tydligare signaler om att den så kallade superkommittén skulle misslyckas med att presentera en överenskommelse om åtgärder för att minska budgetunderskottet..

Dagens PS - 07 feb 18 kl. 08:49

Miljardären: ”Bra att folk lugnar ner sig”

Finansprofilen Rune Andersson kommenterar gårdagens börsdramatik. Stockholmsbörsen rasade då 4 procent direkt i inledningen av morgonhandeln efter att Dow Jones kvällen innan gått ned historiskt mycket i USA och fått med sig Asiens börser i fallet. Hela världens aktiemarknader skakade av dominoeffekten.

Dagens PS - 07 feb 18 kl. 08:49

Miljardären: ”Bra att folk lugnar ner sig”

Finansprofilen Rune Andersson kommenterar gårdagens börsdramatik. Stockholmsbörsen rasade då 4 procent direkt i inledningen av morgonhandeln efter att Dow Jones kvällen innan gått ned historiskt mycket i USA och fått med sig Asiens börser i fallet. Hela världens aktiemarknader skakade av dominoeffekten.

DI - 19 aug 14 kl. 16:50

USA-börser: Starka bosiffror bakom uppgång

Efter breda uppgångar på måndagen fortsatte de ledande amerikanska indexen uppåt under den inledande handelstimmen på tisdagen, med stöd i övertygande bostads- och inflationsdata från USA. På bolagsfronten handlades Home Depots aktie upp efter en rapport som överträffat förhandstipsen..

DI - 19 aug 14 kl. 22:07

USA-börser: Kurslyft på Wall Street

Efter breda uppgångar på måndagen fortsatte USA-börserna högre på tisdagen, med stöd i betryggande bostads- och inflationsdata och en stark rapport från Home Depot..

PrivataAffärer - 20 aug 14 kl. 08:14

Rapport lyfte USA-index

De amerikanska indexen fortsatte klättra högre på tisdagen, med stöd i betryggande bostads- och inflationsdata från USA och en stark rapport från Home Depot....

Affärsvärlden - 12 apr 16 kl. 10:26

Nedåt på börsen efter stark inflationsdata

Stockholmsbörsen vände nedåt i börsöppningen på tisdagen. Utvecklingen tilltog efter oväntat stark inflationsdata för mars som i sin tur bidrog till en förstärkning av den svenska kronan..

DN - 22 dec 13 kl. 14:56

Nils Hansson: Hans signum var den ­dallrande flöjtstilen

För att ha varit en musikant med en så tydlig instrumentalröst som Björn J:son Lindh är det anmärkningsvärt hur mycket av allt han gjorde som inte alls präglades av hans speciella flöjtstil: det där staccato­artade, väsande, nerviga. Men i musiken till ”Mannen på taket” var den central, utan hans dallrande filmmusik skulle laddningen i Bo Widerbergs 70-talsklassiker definitivt ha varit mindre..

Sydsvenskan - 23 mar 16 kl. 04:00

Dallrande het spänning med Swinton och Fiennes

Luca Guadagninos remake av Alain Derays "Bassängen" (1969) är inte bara ett stort ”splash”, utan också en rejäl spark upp i skrevet på vårt kalla Norden. Det är sällan man ser en så här fysisk film; där vartenda sandkorn skaver och havssaltet kliar på den solvarma huden, där solen bränner och hettan försätter en i ett lojt tillstånd av närvaro och frånvaro, samtidigt. Jag tänker direkt på Marguerite Duras-boken "De små hästarna i Tarquinia", om en stillastående italiensk semestervistelse, eller Deborah Levys roman "Simma hem", från 2011, där en oväntad ankomst öppnar upp avgrunder, vid en poolkant i en villa ovanför Nice.

YLE - 08 nov 16 kl. 16:51

Efter presidentvalet i USA: ”Business as usual”

En mer protektionistisk handelspolitik från USA kan bli ett slag mot Finlands tredje största exportmarknad. Men nordiska företag utgör inte det största hotet mot USA, varför företagen känner sig rätt säkra på en fortsatt handel. Under Barack Obamas tid på presidentposten har handelsrelationernas förbättrats och europeiska bolag har gärna sökt sig till den amerikanska marknaden.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Skistar-topp säljer aktier – igen

Per-Uno Sandberg har den 17 oktober sålt totalt drygt 4.100 B-aktier i Skistar där han sitter i styrelsen sedan 2002.  Det framgår av Finansinspektionens insynslista.

DI - 1 timme sedan

Hård smäll för Volvo-aktien

AB Volvos resultat för det tredje kvartalet utklassade högt ställda förväntningar, koncernen ser positivt på efterfrågeutvecklingen under 2019 och vd Martin Lundstedt gav lugnande besked om avgasproblemen. Ändå dök Volvoaktien till lägsta nivån sedan april 2017..

DI - 1 timme sedan

Pinsamt låg värdering – nu måste Volvos styrelse agera

Volvos rapport bekräftade att koncernen har förändrats i grunden och har nått en helt ny lönsamhetsnivå, tack vare de senaste årens förändringsarbete. Viktigt i rapporten var också att koncernen spår en fortsatt hög efterfrågan under 2019 på de viktigaste marknaderna..

DI - 1 timme sedan

Låt budgeten testa styrkeförhållandena

LEDARE. På måndag ska Stefan Löfven ge talmannen en rapport om hur det går med regeringsbildningen. Det är inte troligt att han kan ge besked om att sonderingsuppdraget har lyckats..

DI - 1 timme sedan

Nordea: "Oligarkens stämning visar hur svårt det är att hantera penningtvätt"

Den ryska miljardären Boris Rotenbergs stämning av Nordea och Handelsbanken för avtalsbrott illustrerar hur svårt det är att stävja penningtvätt. Det hävdar Nordea apropå tvisten som blossat upp på finsk mark med bankens ryska oligarkkund..

DI - 1 timme sedan

Reaktionen på Volvos rapport en väckarklocka

AB Volvo backade på börsen för andra gången på fyra dagar på fredagen, trots en stark rapport..

DI - 1 timme sedan

Källor: Theresa May redo släppa krav på Irlandsgräns

Storbritanniens premiärminister Theresa May sägs vara beredd att släppa ett nyckelkrav i frågan om den irländska gränsen för att lösa upp knuten i brexitförhandlingarna..

DI - 1 timme sedan

Saab fronderar i England mot sin USA-partner Boeing

Saab vann tillsammans med Boeing nyligen ett av sina största uppdrag någonsin, att bygga skolflygplan i USA. Nu protesterar det svenska bolaget mot att Boeing vunnit en brittisk upphandling framför näsan på Saab. .

DI - 1 timme sedan

Sandvik: industrikonjunkturens hÄlsa i fokus - analytiker

Den eventuellt sviktande hälsan hos industrikonjunkturen ser ut att hamna i fokus när verkstadskoncernen Sandvik på tisdag presenterar sin delårsrapport för det tredje kvartalet..

DI - 1 timme sedan

Starka rapporter lyfter New York-börsen

USA-börserna handlades högre på fredagen efter att starka delårsrapporter bidragit till att dämpa oron för risker i Europa och Saudiarabien. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.