DI > Ekonomi

Friday, 22 February, 13:53

Liknande nyheter

Taggar: USA, Inflationsdata, lugnar, dallrande, Wall, Street-nerver
E24 - 22 nov 11 kl. 06:21

RÄntor/valutor: stabilt usa-betyg lugnar efter superfiasko

Amerikanska statspappersräntor stabiliserades på lägre nivåer efter den svenska marknadens stängning på måndagen, detta efter att tidigare ha sjunkit på allt tydligare signaler om att den så kallade superkommittén skulle misslyckas med att presentera en överenskommelse om åtgärder för att minska budgetunderskottet..

Dagens PS - 07 feb 18 kl. 08:49

Miljardären: ”Bra att folk lugnar ner sig”

Finansprofilen Rune Andersson kommenterar gårdagens börsdramatik. Stockholmsbörsen rasade då 4 procent direkt i inledningen av morgonhandeln efter att Dow Jones kvällen innan gått ned historiskt mycket i USA och fått med sig Asiens börser i fallet. Hela världens aktiemarknader skakade av dominoeffekten.

Dagens PS - 07 feb 18 kl. 08:49

Miljardären: ”Bra att folk lugnar ner sig”

Finansprofilen Rune Andersson kommenterar gårdagens börsdramatik. Stockholmsbörsen rasade då 4 procent direkt i inledningen av morgonhandeln efter att Dow Jones kvällen innan gått ned historiskt mycket i USA och fått med sig Asiens börser i fallet. Hela världens aktiemarknader skakade av dominoeffekten.

DI - 19 aug 14 kl. 16:50

USA-börser: Starka bosiffror bakom uppgång

Efter breda uppgångar på måndagen fortsatte de ledande amerikanska indexen uppåt under den inledande handelstimmen på tisdagen, med stöd i övertygande bostads- och inflationsdata från USA. På bolagsfronten handlades Home Depots aktie upp efter en rapport som överträffat förhandstipsen..

DI - 19 aug 14 kl. 22:07

USA-börser: Kurslyft på Wall Street

Efter breda uppgångar på måndagen fortsatte USA-börserna högre på tisdagen, med stöd i betryggande bostads- och inflationsdata och en stark rapport från Home Depot..

PrivataAffärer - 20 aug 14 kl. 08:14

Rapport lyfte USA-index

De amerikanska indexen fortsatte klättra högre på tisdagen, med stöd i betryggande bostads- och inflationsdata från USA och en stark rapport från Home Depot....

Affärsvärlden - 12 apr 16 kl. 10:26

Nedåt på börsen efter stark inflationsdata

Stockholmsbörsen vände nedåt i börsöppningen på tisdagen. Utvecklingen tilltog efter oväntat stark inflationsdata för mars som i sin tur bidrog till en förstärkning av den svenska kronan..

DN - 22 dec 13 kl. 14:56

Nils Hansson: Hans signum var den ­dallrande flöjtstilen

För att ha varit en musikant med en så tydlig instrumentalröst som Björn J:son Lindh är det anmärkningsvärt hur mycket av allt han gjorde som inte alls präglades av hans speciella flöjtstil: det där staccato­artade, väsande, nerviga. Men i musiken till ”Mannen på taket” var den central, utan hans dallrande filmmusik skulle laddningen i Bo Widerbergs 70-talsklassiker definitivt ha varit mindre..

Sydsvenskan - 23 mar 16 kl. 04:00

Dallrande het spänning med Swinton och Fiennes

Luca Guadagninos remake av Alain Derays "Bassängen" (1969) är inte bara ett stort ”splash”, utan också en rejäl spark upp i skrevet på vårt kalla Norden. Det är sällan man ser en så här fysisk film; där vartenda sandkorn skaver och havssaltet kliar på den solvarma huden, där solen bränner och hettan försätter en i ett lojt tillstånd av närvaro och frånvaro, samtidigt. Jag tänker direkt på Marguerite Duras-boken "De små hästarna i Tarquinia", om en stillastående italiensk semestervistelse, eller Deborah Levys roman "Simma hem", från 2011, där en oväntad ankomst öppnar upp avgrunder, vid en poolkant i en villa ovanför Nice.

YLE - 08 nov 16 kl. 16:51

Efter presidentvalet i USA: ”Business as usual”

En mer protektionistisk handelspolitik från USA kan bli ett slag mot Finlands tredje största exportmarknad. Men nordiska företag utgör inte det största hotet mot USA, varför företagen känner sig rätt säkra på en fortsatt handel. Under Barack Obamas tid på presidentposten har handelsrelationernas förbättrats och europeiska bolag har gärna sökt sig till den amerikanska marknaden.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Daimler och BMW miljardsatsar på gemensam Ubertjänst

Daimler och BMW investerar 1 miljard euro i en gemensam bildelningstjänst för kunder i stadsmiljö, skriver bolagen i ett pressmeddelande..

DI - 15 minuter sedan

Huaweis Nordenchef: Kinas spionage har inget med oss att göra

Kinesiska staten bedriver förvisso industrispionage, men det har ingenting med Huawei att göra..

DI - 15 minuter sedan

NCC tar order på 825 miljoner i Köpenhamn

Byggbolaget NCC ska renovera och bygga om Nordeas tidigare kontor i Köpenhamn till nytt Hilton-hotell. Ordervärdet ligger på omkring 825 miljoner kronor. .

DI - 15 minuter sedan

Volvo Cars och Tesla tappar mark i inflytelserik kvalitetsranking

Volvo hamnar i det nedre skiktet av den inflytelserika konsumenttidningen Consumer Reports årliga lista över de bästa och sämsta bilarna på USA-marknaden. Största tappet på rankinglistan står Tesla för. .

DI - 45 minuter sedan

Oriflames vd köper aktier i bolaget för 0,7 miljoner

Oriflames vd Magnus Brännström har den 22 februari köpt 4.000 aktier i kosmetikabolaget. .

DI - 1 timme sedan

Pressen ökar på May att utesluta avtalslös brexit

EU:s ledare kommer inte att diskutera brexit vid toppmötet i Egypten i helgen och oundet försvagas. Nu rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg att EU förväntar sig att Storbritannien skjuter på brexit. Samtidigt ökar pressen på premiärminister Theresa May från hennes eget parti..

DI - 1 timme sedan

Morgan Stanley: ”Vi byter favorit inom nordisk banksektor från Nordea till DNB”

Utsikterna kring räntor och makro är bättre för norska DNB jämfört med läget för svenska banker. Av de nordiska bankerna med baltisk verksamhet är dessutom DNB den bank där penningtvättsrelaterade risker förefaller vara lägst..

DI - 1 timme sedan

Tysk centralbankschef förslås sitta kvar på posten

Det tyska finansdepartementet ska den 27 februari lägga fram ett förslag till regeringen om att Bundesbankchefen Jens Weidmann ska få fortsätta på sin post i ytterligare åtta år, rapporterar Reuters..

DI - 1 timme sedan

Storägaren bryter tystnaden efter historiska raset: ”Ett väldigt högt tonläge”

Alectas vd Magnus Billing bryter nu tystnaden efter det historiska raset i Swedbank i kölvattnet av penningtvättsskandalen.  ”Vi har fullt förtroende”, säger han. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.