PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 16 December, 02:45

PrivataAffärer - 11 okt 18 kl. 16:33

”Kappahls strukturella problem här för att stanna””Kappahl rapporterade ett mycket otillfredsställande slut på ett utmanande år /. / Ökade reor och kampanjer tog ner bruttomarginalen 150 baspunkter och rörelsekostnaderna steg kraftigt”, skriver investmentbanken. Även om Kappahls ledning pekade på det extremt varma vädret anser Carnegie att en väsentlig del av motvinden sannolikt är av strukturell natur, främst driven av en ökad migration till online. Det bör innebära att trenden sannolikt inte vänder, resonerar investmentbanken. ”Kappahl indikerade också att vädret i inledningen av det första kvartalet (från och med september) också varit något utmanande”, skriver Carnegie som har sänkt sina vinstestimat för 2019 och 2020 med 12 procent. Strax före 15-tiden på torsdagen noterades Kappahl drygt 11 procent
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Kappahls, Carnegie, Kappahl

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kappahls, strukturellaproblem här för att , stanna
Affärsvärlden - 10 okt 11 kl. 14:20

Kappahls vd: Vi garanterar nyemissionen

Kappahls vd Christian W Jansson och Mellby Gård, som kontrolleras av finansmannen Rune Andersson, garanterar Kappahls nyemission..

Expressen - 14 apr 16 kl. 05:51

Kappahls besked – så tolkar experten dagens siffror

I torsdagens Börsmorgon granskar vi siffrorna i Kappahls rapport tillsammans med Ulf Petersson, analytiker på Dagens industri. Vi får också en intervju med Kappahls vd Danny Feltmann..

YLE - 09 aug 13 kl. 04:45

"Regeringen klarar inte av stora strukturella reformer"

Finansministeriets budgetförslag innehåller nedskärningar av statsandelarna för kommunal basservice. På Kommunförbundet räknar man med att nedskärningarna betyder ett inkomstbortfall för kommunerna på över en miljard euro.
- Det här gör inte den offentliga ekonomin bättre utan överför bara ansvaret för nedskärningarna från staten till kommunerna, konstaterar Kommunförbundet i en kommentar till Finansministeriets budgetförslag.

DI - 23 jun 11 kl. 11:47

Kappahls vd: "Inget behov av nyemission"

Marknaden hade inför Kappahls rapport spekulerat i en eventuell nyemission för bolaget på grund av den höga skuldsättningen. Men så blev det inte. Och vd Christian W.

Helsingborgs Dagblad - 12 aug 11 kl. 08:46

Kappahls försäljning minskar

Modekedjan Kappahls försäljning har minskat med 13 procent i jämförbara butiker under perioden juni?juli jämfört med samma period i fjol. Rörelsemarginalen för det brutna räkenskapsåret, som slutar 31 augusti, beräknas därför bli cirka 5 procent, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Affärsvärlden - 17 okt 11 kl. 15:20

Kappahls nye vd om jobbet: ?Jag har varit en jagad man?

Idag på eftermiddagen utsågs Johan Åberg till Kappahls nye vd. I en färsk intervju berättar han för Affärsvärlden att det inte var självklart att tacka ja till det nya jobbet. "Vi vet ju alla hur det går för Kappahl", säger han..

Helsingborgs Dagblad - 31 okt 11 kl. 07:47

Kappahls försäljning minskar

Klädkedjan Kappahls försäljning under september?oktober beräknas minska med 13 procent i jämförbara butiker, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Samtidigt beräknas bruttomarginalen sjunka med 4,5 procentenheter.

Sydsvenskan - 01 dec 11 kl. 06:30

KappAhls huvudägare får 11 miljoner

Enligt uppgifter till nyhetstjänsten Rapidus misstänks de fem i ledningen för Know IT:s sydsvenska g?
STOCKHOLM. Teckningstiden för klädkedjan KappAhls nyemission löper ut på onsdagen.

Affärsvärlden - 02 jan 12 kl. 15:25

Kappahls finanschef fortsätter dumpa aktier

För tredje gången på kort tid har Kappahls finanschef Håkan Westin sålt en storpost med Kappahl-aktier..

Affärsvärlden - 10 okt 12 kl. 16:11

Storägare kritiserar Kappahls emission

Kappahls storägare Rune Andersson är kritisk till att bolaget nu för andra gången på ett år vill göra en nyemission. Om Rune Andersson ska delta i den på onsdagen aviserade emissionen är i dagsläget en öppen fråga..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 13:46

Måndag blir en rysare för H&M

För exakt ett år sedan krossade marknaden aktien efter att försäljningen missat förhandstipsen rejält. Visserligen låg H&M i en lång nedåtgående trend sedan 2015, men kurskollapsen den 15 december i fjol på 13 procent blev det enskilt största på 16 år. Den gången levererade H&M en försäljningsminskning för sitt fjärde kvartal på 2 procent.

PrivataAffärer - Igår: 13:28

Meningarna går isär om nästa veckas räntebesked

Riksbanken lämnar nästa räntebesked den 20 december, och enligt fyra av ekonomerna kommer räntehöjningen redan då. Övriga åtta tror dock att den dröjer till i februari. Det betyder också att ekonomerna för första gången på ett bra tag inte eniga om vilket räntebeslut Riksbankens direktion kommer att fatta vid nästkommande penningpolitiska möte.

PrivataAffärer - Igår: 12:21

Trading Direkt: Millicom till NY och stororder till Munters

Som vanligt gjorde Tobbe Rosén teknisk analys, idag på bland annat Swedish Match och Stillfront. Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Munters, Millicom, Autoliv, Veoneer Tobbe Roséns tekniska analyser: Index: OMXS30, DAX, S&P500 Aktier: Handelsbanken, Telia, Swedish Match, Sandvik, Atlas Copco Valutor: USD/SEK, EUR/SEK Råvaror: Koppar, guld, råolja (Brent) Tittarönskemål: Nibe, Vestas, CLS, SSAB, Intervacc, BIMObject, Sony, SOBI, Africa Oil, General Electric, Cyxone, Latour, Stillfront, Hexagon  .

PrivataAffärer - Igår: 11:21

Kina sänker tullar på amerikanska bilar

Kina sänkte i våras tullarna på importerade bilar generellt men höjde därefter tullarna på USA-bilar i juli som ett svar på amerikanska tullåtgärder. Finansdepartementet uppger att åtgärden avser att implementera den konsensus som skapats mellan ledarna från USA och Kina (vid deras möte i samband med G20-mötet). Kina hoppas att länderna ska skynda på förhandlingarna mot att ta bort alla strafftullar och bygga en balanserad ”win-win”-ordning för ekonomin och handeln..

PrivataAffärer - Igår: 11:08

Hernhag: Tre spännande tillväxtcase

Boktips: Just nu finns Marcus Hernhags fyra aktieböcker att köpa i vår butik. Klicka här för att komma till bokhandeln. Olof: Hej Marcus.

PrivataAffärer - Igår: 10:55

Rekordstora utflöden från amerikanska aktiefonder

Totalt gjordes netto uttag på 45,2 miljarder dollar ur fonderna, enligt veckostatistik från analysföretaget Lipper. Inhemska aktiefonder stod för 32,5 miljarder dollar av de samlade utflödena medan fonder inriktade på icke-amerikanska aktier hade utflöden på 12,7 miljarder dollar. Även amerikanska obligationsfonder hade under veckan stora utflöden: 13,4 miljarder dollar.

PrivataAffärer - Igår: 10:22

SSM ska bygga fler hyresrätter

”I närtid kommer ett ökat antal hyresrättsprojekt att projekteras fram samtidigt som 400 omritade 1:or och 2:or i det angivna prisintervallet relanseras under det första kvartalet 2019 i projekten Bromma Boardwalk, Elverket i Nacka samt Täby Market. Bolagets finansiella mål kvarstår”, heter det vidare. SSM har omkring 6.

PrivataAffärer - Igår: 10:27

Deutsche Bank sågar Autoliv och Veoneer

Beskeden för svenskt vidkommande är dystra, med säljrekommendationer för Autoliv och Veoneer, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på fredagen. För Autolivs del ser den närmaste framtiden visserligen ljus ut, sedan bolaget i spåren av konkurrenten Takatas konkurs tagit hälften av alla nya order på passiva säkerhetsprodukter som krockkuddar och säkerhetsbälten. Hittills har det höga orderflödet mest lett till ökade kostnader i form av investeringar, men kommande två år väntar en skördeperiod, menar Deutsche Bank.

PrivataAffärer - Igår: 10:16

Handelsbanken: Tillväxtmarknader lockar inför 2019

Det är i den senaste upplagan av Handelsbankens ”Fokus Placeringar” som allokeringschefen Johann Guggi konstaterar att stigande räntor och handelskrig gör att inställningen till aktiemarknaden blir mer försiktig. Handelsbanken har också justerat ner aktievikten i Multi Asset-portföljerna i december. ”Vårt huvudscenario för den närmaste tiden är att riskninvån fortsätter att vara förhöjd på de finansiella marknaderna”, skriver han.

PrivataAffärer - Igår: 08:44

Här är fredagens analyser

Den amerikanska investmentbanken Suntrust har inlett bevakning av Astra Zeneca med köprekommendation och riktkurs 48 dollar för det amerikanska depåbeviset. Senast betalt var drygt 39 dollar. Två amerikanska depåbevis motsvarar en aktie i London eller Stockholm vilket skulle innebära att riktkursen motsvarar cirka 872 kr per aktie.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.