PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 15 February, 20:22

PrivataAffärer - 11 okt 18 kl. 16:33

”Kappahls strukturella problem här för att stanna””Kappahl rapporterade ett mycket otillfredsställande slut på ett utmanande år /. / Ökade reor och kampanjer tog ner bruttomarginalen 150 baspunkter och rörelsekostnaderna steg kraftigt”, skriver investmentbanken. Även om Kappahls ledning pekade på det extremt varma vädret anser Carnegie att en väsentlig del av motvinden sannolikt är av strukturell natur, främst driven av en ökad migration till online. Det bör innebära att trenden sannolikt inte vänder, resonerar investmentbanken. ”Kappahl indikerade också att vädret i inledningen av det första kvartalet (från och med september) också varit något utmanande”, skriver Carnegie som har sänkt sina vinstestimat för 2019 och 2020 med 12 procent. Strax före 15-tiden på torsdagen noterades Kappahl drygt 11 procent
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Kappahls, Carnegie, Kappahl

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kappahls, strukturellaproblem här för att , stanna
Affärsvärlden - 10 okt 11 kl. 14:20

Kappahls vd: Vi garanterar nyemissionen

Kappahls vd Christian W Jansson och Mellby Gård, som kontrolleras av finansmannen Rune Andersson, garanterar Kappahls nyemission..

Expressen - 14 apr 16 kl. 05:51

Kappahls besked – så tolkar experten dagens siffror

I torsdagens Börsmorgon granskar vi siffrorna i Kappahls rapport tillsammans med Ulf Petersson, analytiker på Dagens industri. Vi får också en intervju med Kappahls vd Danny Feltmann..

YLE - 09 aug 13 kl. 04:45

"Regeringen klarar inte av stora strukturella reformer"

Finansministeriets budgetförslag innehåller nedskärningar av statsandelarna för kommunal basservice. På Kommunförbundet räknar man med att nedskärningarna betyder ett inkomstbortfall för kommunerna på över en miljard euro.
- Det här gör inte den offentliga ekonomin bättre utan överför bara ansvaret för nedskärningarna från staten till kommunerna, konstaterar Kommunförbundet i en kommentar till Finansministeriets budgetförslag.

DI - 23 jun 11 kl. 11:47

Kappahls vd: "Inget behov av nyemission"

Marknaden hade inför Kappahls rapport spekulerat i en eventuell nyemission för bolaget på grund av den höga skuldsättningen. Men så blev det inte. Och vd Christian W.

Helsingborgs Dagblad - 12 aug 11 kl. 08:46

Kappahls försäljning minskar

Modekedjan Kappahls försäljning har minskat med 13 procent i jämförbara butiker under perioden juni?juli jämfört med samma period i fjol. Rörelsemarginalen för det brutna räkenskapsåret, som slutar 31 augusti, beräknas därför bli cirka 5 procent, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Affärsvärlden - 17 okt 11 kl. 15:20

Kappahls nye vd om jobbet: ?Jag har varit en jagad man?

Idag på eftermiddagen utsågs Johan Åberg till Kappahls nye vd. I en färsk intervju berättar han för Affärsvärlden att det inte var självklart att tacka ja till det nya jobbet. "Vi vet ju alla hur det går för Kappahl", säger han..

Helsingborgs Dagblad - 31 okt 11 kl. 07:47

Kappahls försäljning minskar

Klädkedjan Kappahls försäljning under september?oktober beräknas minska med 13 procent i jämförbara butiker, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Samtidigt beräknas bruttomarginalen sjunka med 4,5 procentenheter.

Sydsvenskan - 01 dec 11 kl. 06:30

KappAhls huvudägare får 11 miljoner

Enligt uppgifter till nyhetstjänsten Rapidus misstänks de fem i ledningen för Know IT:s sydsvenska g?
STOCKHOLM. Teckningstiden för klädkedjan KappAhls nyemission löper ut på onsdagen.

Affärsvärlden - 02 jan 12 kl. 15:25

Kappahls finanschef fortsätter dumpa aktier

För tredje gången på kort tid har Kappahls finanschef Håkan Westin sålt en storpost med Kappahl-aktier..

Affärsvärlden - 10 okt 12 kl. 16:11

Storägare kritiserar Kappahls emission

Kappahls storägare Rune Andersson är kritisk till att bolaget nu för andra gången på ett år vill göra en nyemission. Om Rune Andersson ska delta i den på onsdagen aviserade emissionen är i dagsläget en öppen fråga..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Vinstvarning från Oscar Properties

  Liksom föregående kvartal påverkades resultatet även av prissänkningar och en fortsatt låg försäljningstakt. Omsättningen för det fjärde kvartalet landar på 257 miljoner kronor, jämfört med 559 miljoner för motsvarande kvartal föregående år. Rörelseresultatet blev -256 miljoner kronor (-112).

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Opus slog analytikernas resultatprognoser

Opus redovisar ett ebitda-resultat om 132 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018. Väntat var enligt Infront Datas sammanställning av tre analytikers prognoser ett ebitda-resultat om 127 miljoner kronor. Ebitda-marginalen blev 19,7 procent.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

”Soffliggarfonden” drar ner risken

  ”Många marknader är ganska fullvärderade och just nu har vi lite lägre risk, men vi är fortfarande väldigt långsiktiga i våra investeringar”, meddelar hon. Fonden använder sig av hävstång för att få bättre långsiktig utväxling av det förvaltade pensionskapitalet. Vid ett normalläge ligger hävstången på 25 procent, att jämföra med 14,5 procent vid de senaste offentliggjorda siffra, skriver Realtid, som lägger till att hävstången i AP7 Aktiefond för ett par år sedan var uppe i 50 procent.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Hernhag: Börsens tre bästa investmentbolag

Anders: Hej Marcus! Jag är i färd med att starta ett månadssparande i investmentbolag. Kan du rangordna dina topp tre?

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Efter elchocken i januari – risk för fortsatt höga elpriser

Den torra sommaren i kombination med lite vind och höga råvarupriser gjorde att fjolårets elpris blev det högsta sedan 2010. Men även 2019 har bjudit på höga elpriser. Januari hade exempelvis det högsta elpriset för en januarimånad sedan 2011, konstaterar elprisupphandlaren Kundkraft i ett marknadsbrev.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Sparekonomen om haussade teknikfonden

Två viktiga faktorer när en ny fond startas är distributionen, att vara där kunderna är, samt en bra förvaltningsstrategi och en förmåga att kommunicera den. Det säger Nordnets sparekonom Frida Bratt till Realtid, med anledning av de tidigare Robur-förvaltarna Carl Armfelts och Erik Sprinchorns nya fond Core Ny Teknik, och det faktum att fonden de tre första dygnen drog in 6.500 sparare från Avanza och Nordnet kombinerat.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Pareto: För låga förväntningar på Evolution Gaming

I samband med rapporten för det fjärde kvartalet gav bolaget guidning om en något högre ebitda-marginal i spannet 44-46 procent för 2019. Pareto räknar med att ebitda-marginalen stiger till 45,8 procent mot bakgrund av skalfördelar i driften från tidigare gjorda investeringar. Efterfrågan på nya spelbord har överstigit efterfrågan och bolaget uppgav att efterfrågan är fortsatt stark.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Fastighetsmäklaren: Prisförväntningarna ovanligt negativa

Nettoandelen som tror på stigande kontra sjunkande bostadspriser har sjunkit till -19 procent i februari från +2 procent i november. ”Prisförväntningarna är ovanligt negativa. Om man undantar hösten och vintern 2017, när marknaden var väldigt turbulent och bostadspriserna gick ned ordentligt, har inte nettot i EOBi varit lika negativt sedan hösten 2012”, säger Erik Olsson, grundare av Erik Olsson Fastighetsförmedling.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Zalando rasar efter halverad riktkurs

Riktkursen sätts till 14 euro från 27 euro och rekommendationen sälj upprepas. Berenbergs analytiker menar att Zalando bränner för mycket pengar. Prognosen för vinstmarginalerna har sänkts fyra gånger de senaste två åren, skriver banken.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Här är fredagens analyser

Pareto Securities höjer riktkursen för Evolution Gaming till 750 kr från 700 kr. Rekommendationen köp upprepas. Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Lindab till 88 kr från 65 kr.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.