PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 03:19

PrivataAffärer - 11 okt 18 kl. 16:33

”Kappahls strukturella problem här för att stanna””Kappahl rapporterade ett mycket otillfredsställande slut på ett utmanande år /. / Ökade reor och kampanjer tog ner bruttomarginalen 150 baspunkter och rörelsekostnaderna steg kraftigt”, skriver investmentbanken. Även om Kappahls ledning pekade på det extremt varma vädret anser Carnegie att en väsentlig del av motvinden sannolikt är av strukturell natur, främst driven av en ökad migration till online. Det bör innebära att trenden sannolikt inte vänder, resonerar investmentbanken. ”Kappahl indikerade också att vädret i inledningen av det första kvartalet (från och med september) också varit något utmanande”, skriver Carnegie som har sänkt sina vinstestimat för 2019 och 2020 med 12 procent. Strax före 15-tiden på torsdagen noterades Kappahl drygt 11 procent
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Kappahls, Carnegie, Kappahl

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kappahls, strukturellaproblem här för att , stanna
Affärsvärlden - 10 okt 11 kl. 14:20

Kappahls vd: Vi garanterar nyemissionen

Kappahls vd Christian W Jansson och Mellby Gård, som kontrolleras av finansmannen Rune Andersson, garanterar Kappahls nyemission..

Expressen - 14 apr 16 kl. 05:51

Kappahls besked – så tolkar experten dagens siffror

I torsdagens Börsmorgon granskar vi siffrorna i Kappahls rapport tillsammans med Ulf Petersson, analytiker på Dagens industri. Vi får också en intervju med Kappahls vd Danny Feltmann..

YLE - 09 aug 13 kl. 04:45

"Regeringen klarar inte av stora strukturella reformer"

Finansministeriets budgetförslag innehåller nedskärningar av statsandelarna för kommunal basservice. På Kommunförbundet räknar man med att nedskärningarna betyder ett inkomstbortfall för kommunerna på över en miljard euro.
- Det här gör inte den offentliga ekonomin bättre utan överför bara ansvaret för nedskärningarna från staten till kommunerna, konstaterar Kommunförbundet i en kommentar till Finansministeriets budgetförslag.

DI - 23 jun 11 kl. 11:47

Kappahls vd: "Inget behov av nyemission"

Marknaden hade inför Kappahls rapport spekulerat i en eventuell nyemission för bolaget på grund av den höga skuldsättningen. Men så blev det inte. Och vd Christian W.

Helsingborgs Dagblad - 12 aug 11 kl. 08:46

Kappahls försäljning minskar

Modekedjan Kappahls försäljning har minskat med 13 procent i jämförbara butiker under perioden juni?juli jämfört med samma period i fjol. Rörelsemarginalen för det brutna räkenskapsåret, som slutar 31 augusti, beräknas därför bli cirka 5 procent, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Affärsvärlden - 17 okt 11 kl. 15:20

Kappahls nye vd om jobbet: ?Jag har varit en jagad man?

Idag på eftermiddagen utsågs Johan Åberg till Kappahls nye vd. I en färsk intervju berättar han för Affärsvärlden att det inte var självklart att tacka ja till det nya jobbet. "Vi vet ju alla hur det går för Kappahl", säger han..

Helsingborgs Dagblad - 31 okt 11 kl. 07:47

Kappahls försäljning minskar

Klädkedjan Kappahls försäljning under september?oktober beräknas minska med 13 procent i jämförbara butiker, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Samtidigt beräknas bruttomarginalen sjunka med 4,5 procentenheter.

Sydsvenskan - 01 dec 11 kl. 06:30

KappAhls huvudägare får 11 miljoner

Enligt uppgifter till nyhetstjänsten Rapidus misstänks de fem i ledningen för Know IT:s sydsvenska g?
STOCKHOLM. Teckningstiden för klädkedjan KappAhls nyemission löper ut på onsdagen.

Affärsvärlden - 02 jan 12 kl. 15:25

Kappahls finanschef fortsätter dumpa aktier

För tredje gången på kort tid har Kappahls finanschef Håkan Westin sålt en storpost med Kappahl-aktier..

Affärsvärlden - 10 okt 12 kl. 16:11

Storägare kritiserar Kappahls emission

Kappahls storägare Rune Andersson är kritisk till att bolaget nu för andra gången på ett år vill göra en nyemission. Om Rune Andersson ska delta i den på onsdagen aviserade emissionen är i dagsläget en öppen fråga..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Nordea dras in i penningtvättshärva

”Vi har fått dokument från Hermitage som berör penningtvätt och vi utvärderar vilken myndighet som ska hantera ärendet, säger en talesperson från EBM till nyhetsbyrån. Hermitage Capital Management, med grundaren Bill Browder i spetsen, har tidigare agerat som uppgiftslämnare i samband med Danske Banks misstänkta penningtvätt i Estland.  .

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Danske: Hexagons kursnedgång talar för köp

Det framgår av en analys där rekommendationen höjs till köp från behåll med intakt riktkurs om 565 kr. ”Värderingen i förhållande till sektorn är attraktiv igen och marginalförväntningarna inför det tredje kvartalet ser nu rimliga ut”, skriver banken. På lång sikt är Hexagon av allt att döma en vinnare menar analyshuset.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Bomarknaden: Större köpintresse i Stockholm

Det visar statistik från bostadssajten Booli som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”I Stockholms kommun lades det i snitt 11,6 bud per budgivning förra veckan, vilket är ganska mycket. Vi ser både att antalet bud och antalet personer som budar på lägenheterna är högre just nu än vad de var samma period förra året, även om budgivningarna fortfarande är svalare jämfört med samma period 2016”, säger Matilda Adelborg, pressansvarig vid Booli, till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

”Saudiarabien lockande placering trots journalistaffär”

Saudiarabien hotar hämnas om världssamfundet inför sanktioner mot landet om det visar sig att den försvunne saudiske journalisten Jamal Khashoggi blivit mördad  och bortförd från landets konsulat i Turkiet. Oljeanalytiker spekulerar i om landet då kommer att begränsa utbudet av olja som hämnd, vilket skulle kunna medföra en mycket kraftig höjning av priset i aldrig tidigare skådad omfattning. I den saudiägda tv-kanalen Al Arabiya varnade vd:n Turki Aldakhil för ”den ekonomiska katastrof” som inträffar om sanktioner införs mot Saudiarabien.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Billerud sämre än väntat

Billerud Korsnäs rörelseresultatet uppgick till 513 miljoner kronor och rörelsemarginalen blev 8,5 procent för det tredje kvartalet 2018. Det framgår av kvartalsrapporten. Infront Estimates sammanställning av tre analytikers prognoser för rörelseresultatet låg i genomsnitt på 633 miljoner kronor och på en rörelsemarginal om 10,4 procent.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Chocken från NCC visar risken med aktier i byggbolagen

Läs även: Vinstvarning från NCC – aktien rasar 13 procent Fonderna som drabbas hårdast av NCC:s vinstvarning När NCC:s nye vd Tomas Carlsson tillträdde i våras kom han från teknikkonsulten Sweco som varit en succé på börsen under senare år. Nu klev han in i ett getingbo där det nya bolaget direkt fick presentera en sämre halvårsrapport än väntat i juli – och han meddelade då att det sku

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Trading Direkt tisdag: NCC, Volvo och hård brexit

Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: NCC, Volvo, Leo Vegas, Getinge Tobbe Roséns tekniska analyser: INDEX: OMXS30, DAX, S&P 500 AKTIER: Swedbank, Volvo, Hexagon TITTARÖNSKEMÅL: H&M, Fingerprint Cards, Mycronic, Oncopeptides, Prolight Diagnostics, Sobi VALUTOR: EUR/SEK, USD/SEK RÅVAROR: Koppar, Råolja (Brent), Guld HÅLLTIDER: 01:01 Börsen 05:40 Teknisk Analys med Tobbe Rosén 31:00 Tittarfrågor med Makrochefen Mikael Sandbladh 34:52 Hållpunkter för Makroveckan    .

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Halverad riktkurs och säljrek sänker Norwegian

Den radikala omvärderingen beror enligt Danske Bank på att det är osannolikt med ett bud på flygbolaget från IAG, men också på faktorer som högre pris på flygbränsle och risken för en nyemission. ”Eftersom det gått sex månader sedan nyheten om att IAG äger 4,6 procent av Norwegian och de obekräftade avfärdade buden anser vi att sannolikheten för ett bud är under 50 procent”, skriver Danske Bank Markets. Mäklarhuset räknar med att Norwegians eget kapital kommer att sjunka till under 1,5 miljarder norska kronor under det första kvartalet 2019, en nivå som utgör ett minimikrav i förhållande till bolagets existerande lånevillkor.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Fonderna som drabbas hårdast av NCC:s vinstvarning

Läs också: NCC rasar efter vinstvarning NCC vinstvarnade på måndagskvällen och flaggar för ytterligare omstruktureringskostnader om cirka 200 miljoner kronor fram till slutet av 2019, för att lyfta koncernens lönsamhet. NCC har beslutat om omvärderingar utöver den löpande verksamheten, med en preliminär negativ påverkan om 1.565 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2018, vilket innebär att b

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Analytiker: Kursfallet skapar köptillfälle i Leo Vegas

Det menar DNB Markets analytiker Martin Arnell i sin inledande analys av bolaget med köprekommendation och riktkurs 70 kr. ”Konsensusförväntningarna för tillväxten för det andra halvåret i år har kapats rejält och aktien är ned runt 40 procent i år. Vår positiva syn bygger på Leo Vegas konkurrenskraftiga styrkor och förmågan att hantera de kommande spelskatterna” skriver banken och pekar bland annat på stordriftsfördelar och minskade marknadsföringskostnader.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.