GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 19 October, 20:05

GöteborgsPosten - 11 okt 18 kl. 16:23

Alliansen behöver förstå valresultatetEn förhandling om att styra Göteborg bygger på att man har en realistisk syn på valresultatet och att man respekterar vilka politiska frågor som väljarna har diskuterat i valrörelsen, skriver Demokraterna..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Göteborg, Demokraterna

Dela artikeln

544 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alliansenbehöver , förstå, valresultatet
BT - 21 aug 14 kl. 17:21

Löfven släpper inte fram Alliansen

Allianspartiernas ledare gör på DN debatt klart att de efter en valförlust den 14 september avgår om det rödgröna blocket blir större. Men motsvarande löfte vill inte Socialdemokraterna ge. - Vi vill isolera SD utan att lägga ned rösterna, säger Löfven.

Skånskan - 25 sep 18 kl. 15:00

SPI tackar nej till Alliansen – vill värna sin fria roll

HÖRBY
Samtidigt som SD försöker bilda majoritet sonderar Alliansen förutsättningarna för att bilda ett minoritetsstyre tillsammans med SPI.
Men SPI säger nej, och vill hellre ha ett valtekniskt samarbete med i först ahand Sverigedemokraterna, vilket kan stjälpa de borgerliga partiernas planer på att ta över makten.
Om SPI fortsätter det valtekniska samarbetet med SD, som man har sedan tidigare, bildar dessa partierna ett samlat block med 17 mandat.

Cornucopia - 04 sep 14 kl. 10:34

Bayesiansk analys: Alliansen 139 mandat - Axelmakten 173 mandat - (sd) vågmästare

Statistikdoktoranden Måns Magnusson har med journalisten Jens Finnäs en lagt upp en websajt kallad Botten Ada, som använder bayesiansk analys för att göra statistiskt korrekta valprognoser. Historiskt prickade modellen och metoden rätt intervall för sju av sju partier i valet 2006 och åtta av åtta partier i valet 2010. Sannolikheten för egen majoritet för axelmakten sätts till 54% och 2% för egen majoritet för alliansen.

BT - 27 maj 14 kl. 11:22

Statsvetare: Alliansen är rökt

De rödgröna partierna skulle få egen majoritet med 51,3 procent av stödet om det vore val i dag, enligt SCB:s stora mätning. - Ingenting tyder på att alliansen kommer att bli störst i höst, säger statsvetaren Jonas Hinnfors.Regeringspartierna får 36,8 procent.

Trelleborgs Allehanda - 07 jan 13 kl. 14:36

"Alliansen har ökat sina egna arvoden"

Foto: Tomas Nyberg
Catherine Persson är oppositionsråd för Socialdemokraterna. Hon är varken förvånad eller nöjd med utvecklingen av de politiska kostnaderna i Trelleborgs kommun sedan maktskiftet 2006.
Catherine Persson betonar att en del av kostnadsökningen beror på att kommunen gått från majoritetsstyrd till minoritetsstyrd.?

Cornucopia - 29 aug 14 kl. 10:11

Ny valprognos: Socialisterna 160 mandat, alliansen 147, rasisterna 42

Förra helgens valenkät här på bloggen visar på att inget block får egen majoritet i riksdagsvalet. Socialistblocket får 160 mandat och alliansblocket 147. Rasistblocket får 42 mandat och blir alltså de som avgör regeringsfrågan om inte något parti från socialisterna eller alliansen avstår från att rösta för att inte samarbeta med rasister.

BT - 14 sep 14 kl. 22:28

SD:s roll som vågmästare förstärks

Förväntan var stor - jublet detsamma hos Sverigedemokraterna. 13 procent gör SD till det tredje största partiet och nu höjs kraven på ökat inflytande i riksdagen.Valrörelsens slutspurt har handlat om avslöjanden kring partimedlemmar och slutligen partiledaren Jimmie Åkessons spelande på nätkasinon.

Trelleborgs Allehanda - 15 dec 13 kl. 08:30

MP och alliansen oense om framtiden

Foto: Tomas Nyberg
Det är en vingklippt femklöver som tillsammans med Socialdemokraterna ska försöka övertyga Trafikverket och länsstyrelsen om att bygga en ringväg runt Trelleborg.
Miljöpartiet, som styrt med den borgerliga alliansen sedan 2006, sågar den fördjupade översiktsplanen. Framförallt ringvägen.

SVT - 10 sep 18 kl. 01:43

Jämnt mellan rödgröna och Alliansen – M näst störst

Med några få distrikt kvar att räkna är det nästa helt jämnt mellan de rödgröna och Alliansen, visar det preliminära valresultatet. Moderaterna förblir det näst största partiet och Miljöpartiet klarar spärren med liten marginal..

Dagens PS - 03 okt 18 kl. 10:28

Ledarkollen: Spricker Alliansen nu?

Dagens ledarkoll handlar om vem och vilka som egentligen borde bilda regering, om Irak. Dessutom briljerar skribenterna på The Guardian igen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Damernas VM-playoff sålde slut direkt

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Här tar familj och vänner ett sista farväl av Frank Andersson

Brottarstjärnans dotter Montana, 10, höll ett gripande tal och sonen Isac, 21, tillägnade sin far en låt. Under fredagen tog familj och vänner ett sista farväl av Frank Andersson under en begravningsceremoni i Trollhättans kyrka..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Volvofack: Viktigt att det syns i lönekuverten

Det är strålande tider för Volvokoncernen, men facket oroas över ingenjörernas framtid.
– Det är viktigt att medarbetarnas insatser även syns i lönekuvertet, säger Akademikerföreningens Peter Månsson..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Miljarder i stöd utbetalat till lantbrukarna

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Efter bråket i trafiknämnden – M-toppen slutar delta på presidiemötena

Det har stormat ordentligt kring trafiknämnden den senaste månaden. Nu meddelar Axel Josefson (M) att han inte kommer att delta på nämndens presidiemöten i framtiden.
– Vi har personer som gör dolda inspelningar på dessa möten, det ger inget fruktbart samarbetsklimat, säger han..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Tokveganerna är tillbaka!

Dagens veganer provocerar ingen, så Ina Lundström fylldes av upprymdhet när Aftonbladet i veckan rapporterade om veganer som vill ha alternativa barnsånger. Till ingen nytta, visade det sig..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Chans till miljardvinst på lotto

Vad sägs om att vinna mer än nio miljarder kronor på lotto? Den hisnande summan kan en lycklig spelare kamma hem som ensam vinnare i USA i natt..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Tove Lo debuterar som skådespelare

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Tomas Sjödin: "Livet är lokalt"

"De stora uppbrotten och de långa resorna i livet lovar oftast mer än de kan hålla", skriver Tomas Sjödin i sin helgkrönika där han prisar 'det lokala och lilla': de närmaste människorna, de egna kvarteren och den omgivande naturen..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Turkiet förnekar spridning av ljudfil

Turkisk polis utökar sökandet efter den saknade saudiske journalisten Jamal Khashoggi, som misstänks vara mördad. Samtidigt förnekar landets utrikesminister uppgifter om att Turkiet skulle ha delat med sig av en påstådd ljudinspelning av det misstänkta mordet till USA..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.