GöteborgsPosten > Nyheter

Sunday, 16 December, 07:12

GöteborgsPosten - 11 okt 18 kl. 16:23

Alliansen behöver förstå valresultatetEn förhandling om att styra Göteborg bygger på att man har en realistisk syn på valresultatet och att man respekterar vilka politiska frågor som väljarna har diskuterat i valrörelsen, skriver Demokraterna..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Göteborg, Demokraterna

Dela artikeln

588 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alliansenbehöver , förstå, valresultatet
BT - 21 aug 14 kl. 17:21

Löfven släpper inte fram Alliansen

Allianspartiernas ledare gör på DN debatt klart att de efter en valförlust den 14 september avgår om det rödgröna blocket blir större. Men motsvarande löfte vill inte Socialdemokraterna ge. - Vi vill isolera SD utan att lägga ned rösterna, säger Löfven.

Skånskan - 25 sep 18 kl. 15:00

SPI tackar nej till Alliansen – vill värna sin fria roll

HÖRBY
Samtidigt som SD försöker bilda majoritet sonderar Alliansen förutsättningarna för att bilda ett minoritetsstyre tillsammans med SPI.
Men SPI säger nej, och vill hellre ha ett valtekniskt samarbete med i först ahand Sverigedemokraterna, vilket kan stjälpa de borgerliga partiernas planer på att ta över makten.
Om SPI fortsätter det valtekniska samarbetet med SD, som man har sedan tidigare, bildar dessa partierna ett samlat block med 17 mandat.

Cornucopia - 04 sep 14 kl. 10:34

Bayesiansk analys: Alliansen 139 mandat - Axelmakten 173 mandat - (sd) vågmästare

Statistikdoktoranden Måns Magnusson har med journalisten Jens Finnäs en lagt upp en websajt kallad Botten Ada, som använder bayesiansk analys för att göra statistiskt korrekta valprognoser. Historiskt prickade modellen och metoden rätt intervall för sju av sju partier i valet 2006 och åtta av åtta partier i valet 2010. Sannolikheten för egen majoritet för axelmakten sätts till 54% och 2% för egen majoritet för alliansen.

BT - 27 maj 14 kl. 11:22

Statsvetare: Alliansen är rökt

De rödgröna partierna skulle få egen majoritet med 51,3 procent av stödet om det vore val i dag, enligt SCB:s stora mätning. - Ingenting tyder på att alliansen kommer att bli störst i höst, säger statsvetaren Jonas Hinnfors.Regeringspartierna får 36,8 procent.

Trelleborgs Allehanda - 07 jan 13 kl. 14:36

"Alliansen har ökat sina egna arvoden"

Foto: Tomas Nyberg
Catherine Persson är oppositionsråd för Socialdemokraterna. Hon är varken förvånad eller nöjd med utvecklingen av de politiska kostnaderna i Trelleborgs kommun sedan maktskiftet 2006.
Catherine Persson betonar att en del av kostnadsökningen beror på att kommunen gått från majoritetsstyrd till minoritetsstyrd.?

Cornucopia - 29 aug 14 kl. 10:11

Ny valprognos: Socialisterna 160 mandat, alliansen 147, rasisterna 42

Förra helgens valenkät här på bloggen visar på att inget block får egen majoritet i riksdagsvalet. Socialistblocket får 160 mandat och alliansblocket 147. Rasistblocket får 42 mandat och blir alltså de som avgör regeringsfrågan om inte något parti från socialisterna eller alliansen avstår från att rösta för att inte samarbeta med rasister.

BT - 14 sep 14 kl. 22:28

SD:s roll som vågmästare förstärks

Förväntan var stor - jublet detsamma hos Sverigedemokraterna. 13 procent gör SD till det tredje största partiet och nu höjs kraven på ökat inflytande i riksdagen.Valrörelsens slutspurt har handlat om avslöjanden kring partimedlemmar och slutligen partiledaren Jimmie Åkessons spelande på nätkasinon.

Trelleborgs Allehanda - 15 dec 13 kl. 08:30

MP och alliansen oense om framtiden

Foto: Tomas Nyberg
Det är en vingklippt femklöver som tillsammans med Socialdemokraterna ska försöka övertyga Trafikverket och länsstyrelsen om att bygga en ringväg runt Trelleborg.
Miljöpartiet, som styrt med den borgerliga alliansen sedan 2006, sågar den fördjupade översiktsplanen. Framförallt ringvägen.

SVT - 10 sep 18 kl. 01:43

Jämnt mellan rödgröna och Alliansen – M näst störst

Med några få distrikt kvar att räkna är det nästa helt jämnt mellan de rödgröna och Alliansen, visar det preliminära valresultatet. Moderaterna förblir det näst största partiet och Miljöpartiet klarar spärren med liten marginal..

Dagens PS - 03 okt 18 kl. 10:28

Ledarkollen: Spricker Alliansen nu?

Dagens ledarkoll handlar om vem och vilka som egentligen borde bilda regering, om Irak. Dessutom briljerar skribenterna på The Guardian igen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Välbehövligt porträtt av Karin Rehnqvist

Per F Broman har skrivit något av en musikvetenskaplig bladvändare med cliffhangers. Porträttet av Karin Rehnqvist, en av våra mest spelade och uppskattade tonsättare, är gediget gjort, skriver Hanna Höglund..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Fyra döda i helikopterkrasch i Portugal

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Svenskarna väljer bort plastpåsen

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Sparkad premiärminister kommer igen

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Polis slog journalister i Managua

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Rånare bakband butiksanställd

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Låt personalens erfarenheter avgöra

Vi håller med, mycket bra sker på SU. En viktig orsak till det är att personalen gör allt de kan trots orimliga villkor. Fråga i stället personalen vad som behövs för att arbetsmiljön ska vara attraktiv, skriver överläkarna Olof Lekholm och Jan Brun..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Finland – en förebild i arbetet mot hemlöshet

Det görs bra kommunala satsningar och byggindustrin går på högvarv – ändå ökar hemlösheten. Det är dags för oss att ta efter den finska modellen, den enda i Europa som får hemlösheten att minska, skriver bland andra Emil Mattsson, Räddningsmissionen..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Molnet över Vita huset mörknar

Ljusen i granarna glittrar, dekorationerna har ett patriotiskt tema, maten har börjat tillredas och familjen välkomnas för ett tidigt firande. Men julstämningen vägrar att infinna sig. Molnet över Vita huset mörknar.

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Dansar för att stärka gemenskapen

I 40 år har Stig Karlsson lärt skollever att dansa för att motverka mobbning. Numer stärker han också gemenskapen bland äldre med sina kassettband fyllda med gamla hits..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.