DN > Nyheter

Tuesday, 23 October, 18:35

DN - 11 okt 18 kl. 16:30

Spelet bakom namninsamlingen på Regeringskansliet – ”förtrupp” leddes av chef med S-kopplingI ett gemensamt brev markerade 261 opolitiska tjänstemän på regeringskansliet inför regeringsbildningen. Brevet har väckt stor uppmärksamhet och debatt.  Nu framgår att namninsamlingen har organiserats av en UD-chef med nära band till Socialdemokraterna. Mejl som DN läst visar att han lett en ”förtrupp” som skulle övertyga inflytelserika kolleger att skriva på. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Regeringskansliet, UD, Socialdemokraterna, DN

Dela artikeln

1542 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spelet, bakom, namninsamlingen, Regeringskansliet, förtrupp, leddesav , chef, med S-koppling
Nyheter 24 - 05 nov 11 kl. 15:07

Nu berättar agenten om spelet bakom kulisserna


Nyheter24 har pratat med agenten Anders Karlsson. Silly Season-tider stundar och agenterna jobbar på för fullt för att förbättra villkoren för sina spelare - och självklart tjäna en rejäl summa pengar på köpet.Men det är inte bara under dessa intensiva tider som agenterna sliter.

Expressen - 10 nov 11 kl. 12:08

Spelet bakom Ranelid

Expressen kan i dag berätta om spelet bakom kulisserna som ledde till Björn Ranelids medverkan i Melodifestivalen. Samtidigt driver de tidigare vinnarna Malena Ernman och Richard Herrey med författarens deltagande - något han själv fruktat: - Jag vill inte veta av att man hånar mig eller är ironisk. .

Nyheter 24 - 23 jan 12 kl. 12:16

Nuder till angrepp - skriver om spelet bakom Juholts avgång


Pär Nuder går nu till angrepp mot de socialdemokrater som avsatte Håkan Juholt.
? Är det de eller Juholt som egentligen borde kölhalas?

Expressen - 07 maj 12 kl. 03:01

Hemliga spelet bakom flytten till Coventry

Magnus Hedman släpper i veckan sin självbiografi "När ljuset släcks". SPORT-Expressen kan som enda tidning publicera utdrag ur boken - och berätta om spelet bakom flytten till Coventry. "Jag bekräftade för styrelsen att jag gick ner i min procentsats.

Expressen - 26 jun 12 kl. 10:53

Spelet bakom Jonas Jerebkos comeback

Han var trött på basket. Därför tackade Jonas Jerebko nej till spel för Sverige i EM-kvalet. Men för två veckor sen ändrade sig NBA-stjärnan ?

Expressen - 09 jul 12 kl. 12:35

Det hemliga spelet bakom arena-beslutet

SVT:s beslut att lägga Eurovision Song Contest i Malmö i stället för i Stockholm möts av kritik. Expressen kan i dag berätta om de hemliga nattförhandlingarna hemma hos arenaägaren Percy Nilsson och spelet bakom beslutet att arrangera musiktävlingen i Malmö arena i stället för i betydligt större Friends arena - det handlar till stor del om ekonomi. - Det är klart att det är en pengafråga, vad man vill lägga pengarna på, säger Martin Österdahl, exekutiv producent för Eurovision Song Contest som beräknas kosta över hundra miljoner kronor..

Expressen - 31 dec 12 kl. 11:05

Här är spelet bakom Almqvists avhopp

Trycket efter järnrörsskandalen blev för hårt. I går lämnade Sverigedemokraternas förre ekonomisk­politiske talesperson Erik Almqvist både partiet och sin riksdagsplats. Expressen kan i dag avslöja spelet bakom uppgörelsen med partiledaren Jimmie Åkesson - som garanterar Almqvist ett miljonavtal.

SVT - 11 jan 13 kl. 21:37

Experten: Det mentala spelet bakom spurterna

Du måste våga utlämna dig själv totalt. Annars kommer du vara en förlorare. Vinterstudions expert Anders Blomquist berättar om det mentala spelet bakom spurtstriderna ?

Expressen - 19 feb 13 kl. 08:40

Spelet bakom Centerns kris

På kort tid lyckades Annie Lööf ena det djupt splittrade Centerpartiet. Den liberala idéprogramgruppens förslag offrades öppet i medierna. Expressen kan nu skildra spelet bakom den intensiva krishanteringen.

Expressen - 04 apr 13 kl. 09:44

Spelet bakom löftet: Löfven körde över LO

Stefan Löfven rivstartade S-kongressen med ett storslaget löfte om att Sverige ska ha lägst arbetslöshet i EU sex år efter att han tagit makten. Under arbetet med förslaget körde S-ledaren över LO - som ville ha en annan inriktning på utspelet. Efter flera veckors förberedelse lanserade han sitt kaxiga mål på kongressens första dag för att sätta jobben i fokus under resten av veckan.

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

FN: Varje år dör två arbetare i minuten av farliga ämnen

Var 30:e sekund dör en arbetare på grund av giftiga ämnen. Luftföroreningar orsakar nio miljoner dödsfall varje år. Barn föds med gift i kroppen.

DN - Igår: 14:52

Stefan Borg (SD) blir inte kommunstyrelseordförande

Sverigedemokraten Stefan Borg har meddelat att han inte kandiderar till posten som kommunstyrelsens ordförande i Hörby.  Borg hade blivit partiets första kommunstyrelseordförande i landet. Nu ersätts han av kollegan Cecilia Bladh in Zito (SD)..

DN - 19 okt 18 kl. 10:27

SD öppnar för att rösta på M-budget

På grund av det politiska läget talar allt mer för att den rödgröna övergångsregeringen lägger en begränsad budget.  Nu öppnar Sverigedemokraterna för att rösta på en eventuell moderat budgetmotion, och därmed fälla övergångsregeringens. – Det är inte en möjlighet som vi utesluter, säger Oscar Sjöstedt, partiets ekonomiska talesperson, till Ekot.

DN - 18 okt 18 kl. 16:23

”Lisbeth Palme var totalt orädd och ställde obekväma frågor”

Lisbeth Palmes mångåriga arbete för barnens rättigheter satte djupa avtryck, enligt Unicefs ordförande Maj-Inger Klingvall. – Hon hade förmågan att få alla att lyssna, även de som inte var inne på hennes linje lyssnade på henne..

DN - 18 okt 18 kl. 15:44

Viktor Barth-Kron: Talmanskäbblet i all ära – nästa val blir betydligt mer spännande

Förr eller senare, beroende på hur lång tid som måste avsättas för internterapi i Centerpartiet och Liberalerna, kommer Sverige få en ny regering. .

DN - 18 okt 18 kl. 14:19

Bildspel: Lisbeth Palme

DN - 18 okt 18 kl. 14:14

Stefan Löfven: Lisbeth Palme var en engagerad förkämpe för barnets rätt

"Det är med stor sorg jag tagit emot beskedet om Lisbeth Palmes bortgång" skriver Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven i ett uttalande..

DN - 17 okt 18 kl. 22:24

SD-topp: Utlys folkomröstning om invandring

Regeringen bör snarast utlysa en folkomröstning om invandringspolitiken. Det föreslår Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof i en riksdagsmotion. Han hänvisar till Ungerns premiärminister Viktor Orbán som i brev har frågat medborgarna vad de tycker om invandringspolitiken..

DN - 15 okt 18 kl. 10:50

Löfven: Sverige måste styras, Sverige måste regeras

På måndagen hålls den tredje talmansrundan sedan Stefan Löfven (S) röstades ner som statsminister. I dag var han först ut med att träffa talman Andreas Norlén.  Han var återhållsam i sina besked, och upprepade att han ”står till talmannens förfogande”.

DN - 15 okt 18 kl. 08:51

Ny talmansrunda – Löfven kan få uppdraget

Ännu en gång ska talman Andreas Norlén slå sig ned med partiledarna och lyssna på deras tankar och åsikter kring regeringsfrågan.  Den här gången förväntas Stefan Löfven få uppdraget att sondera möjligheten att bilda en regering.  DN rapporterar direkt från talmansrundan under dagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.