YA > Nyheter

Monday, 15 October, 13:33

YA - 11 okt 18 kl. 15:50

Ensamkommande som ljugit om sin ålder ska polisanmälas



På senaste kommunfullmäktige fick Sverigedemokraterna, med stöd av Moderaterna och Skurupspartiet, gehör för sin motion om att polisanmäla ensamkommande som ljugit om sin ålder och därmed felaktigt fått bidrag. ”Det är en viktig markering, vi vill inte att någon får bidrag på oriktiga grunder”, säger SD:s Lars Nyström..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Sverigedemokraterna, Moderaterna, Skurupspartiet, SD, Lars Nyström

Dela artikeln

466 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ensamkommandesom , ljugitom sin , ålderska , polisanmälas
Kristianstadsbladet - 13 nov 17 kl. 00:01

Asylsökande som ljuger ska polisanmälas

Asylsökande som ljugit om sin ålder ska polisanmälas av Bromölla kommun. Det är förslaget som skickas till kommunfullmäktige och som SD, AltBr och M ställer sig bakom..

Kristianstadsbladet - 12 sep 17 kl. 00:01

SD vill att felaktig ålder ska polisanmälas

SD vill att asylsökande som uppgett fel ålder ska polisanmälas per automatik. Det framgår i en motion till fullmäktige..

Sydöstran - 11 jan 18 kl. 11:20

Kravet: Alla brott i skolan ska polisanmälas

Moderaterna i Karlskrona kräver att alla brott som förekommer i skolan ska polisanmälas. De vill att kommunen ska ha tydliga riktlinjerna kring polisanmälningar..

NSD - 01 okt 12 kl. 18:21

Quickutredare kan polisanmälas

Quick-utredaren Seppo Penttinen krävde information av mördade norska flickan Therese Johannesens mamma för en privat granskning. Nu riskerar han att polisanmälas i Norge. - Han har överträtt sina befogenheter, säger kriminologiprofessor Leif GW Persson till Expressen..

Sydsvenskan - 10 feb 13 kl. 08:46

Findus kan polisanmälas

Findus kan polisanmälas efter skandalen med hästkött i lasagnen.
På måndag håller Livsmedelsverket ett möte för att diskutera hur köttfusket ska stoppas.
.

YA - 11 jan 14 kl. 15:19

Falskt larm om vattenläcka kan polisanmälas

Systembolagets mejlkonto kapades och ett falskt pressmeddelande om en vattenläcka på Systembolaget i Ystad skickades ut på lördagen.
– Vi har inte skickat ut meddelandet själva. Därför undersöker våra IT-tekniker just nu hur mejlet kunnat sändas ut från vårt konto, säger Lennart Agén, presschef på Systembolaget.

Jönköpingsnytt - 10 feb 17 kl. 21:03

Kan polisanmälas efter dokumentfusk

Ekonomiska föreningen Racketcentrum förfalskade dokument för att komma åt anläggningsbidrag, nu kan föreningen komma att polisanmälas..

Blekinge Läns tidning - 10 jan 18 kl. 16:38

Kommunen: ”Alla brott ska polisanmälas”

Enligt förvaltningschef Göran Palmér ska alla brott som begås i skolan polisanmälas. Men han vet inte om det finns några skriftliga riktlinjer om hur skolorna ska agera..

Blekinge Läns tidning - 11 jan 18 kl. 16:40

Svåra gränsdragningar om vad som ska polisanmälas

Många skolor tycker att det är svårt att avgöra om en händelse ska polisanmälas eller om skolans egna åtgärder är tillräckliga. – Jag tror att det behövs mer kunskap i frågan, säger rektor Martin Andersson..

Expressen - 09 feb 18 kl. 13:08

Kastas ut: "Ska polisanmälas"

PYEONGCHANG. Samtidigt som Sveriges fanbärare Niklas Edin tågade in med den svenska flaggan på OS-arenan genomfördes en kupp på läktaren.Två personer utklädda till USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-un skapade stort rabalder.

GT - 05 okt 18 kl. 08:31

Beskedet: Henrik Munck (-) kommer polisanmälas

Den politiske vilden i Trafiknämnden i Göteborg, Henrik Munck, kommer polisanmälas.
Det beskedet ger trafikdirektören Stefan Eglinger nu på morgonen.Det var i fredags i förra veckan som GT kunde avslöja att Henrik Munck (-) enligt minnesanteckningar från ett möte med nämndens presidium skulle ha efterforskat källor – ett grundlagsbrott.

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

Rektorer tror mer på samtal än kvarsittning

Rektorer är mycket väl medvetna om vilka disciplinära åtgärder de kan ta till mot elever. Men de väljer oftast bort åtgärderna och tycker att samtal och stöd har bättre effekt, visar Skolverkets undersökning.(TT).

YA - 15 minuter sedan

Malmö: "Vi vill inte att ni ska dö"

För att få stopp på skjutningar och gängmord har en strategi sjösatts i Malmö för att få unga kriminella att byta bana. I torsdags förra veckan kom nio unga kriminella till ett möte inom konceptet som kallas "Sluta skjut". Myndigheternas budskap på mötet var tydligt:(TT).

YA - 15 minuter sedan

Positiv rapport från Bank of America

Positiva effekter från skattelättnader samt ökade låneintäkter, bidrog till att USA:s näst största bank, Bank of America, gör ett rejält rapportlyft. Nettovinsten för tredje kvartalet 2018 slutade på 6,7 miljarder dollar, 35 procent högre än samma period föregående år.(TT).

YA - 30 minuter sedan

Falsk brandman åtalas

En man som lurat till sig anställning som brandman gjorde sina nya kollegor misstänksamma - de tyckte att han verkade sakna kunskap om yrket. Nu åtalas mannen i Kalmar tingsrätt för urkundsförfalskning, rapporterar SVT Nyheter Småland.(TT).

YA - 30 minuter sedan

BMW går in i Northvolt

BMW och Northvolt inleder ett samarbete kring utvecklingen av elbilsbatterier, skriver Dagens industri som hänvisar till ett pressmeddelande från Northvolt. Hur stort belopp det handlar om nämns dock inte.(TT).

YA - 45 minuter sedan

Filmrecension: Bad times at the El Royale

En peppig trailer med Tarantino möter "Lost"-känsla samt en hop stjärnskådisar bådade ju gott. Men den kittlande mysteriekänslan sjabblas bort. En lämpligare titel hade varit "Boring times at the El Royale".

YA - 45 minuter sedan

17-åring gripen för hot mot skola

En 17-årig pojke misstänks ligga bakom ett hot om en skolskjutning på en gymnasieskola i Boden. Pojken har gripits av polis och är misstänkt för grovt olaga hot mot grupp via sociala medier, skriver polisen på sin hemsida.(TT).

YA - 30 minuter sedan

Lastbilschaufför åtals för grovt rattfylleri

En lastbilschaufför som stoppades i Ystads hamn hade 1,04 promille alkohol i blodet. Nu åtalas han för grovt rattfylleri vid Ystads tingsrätt..

YA - 1 timme sedan

Halep avslutar året som världsetta: Speciellt

För andra gången i rad avslutar rumänska tennisstjärnan Simona Halep året som världsetta. 27-åringen vann i somras Franska mästerskapen och tog då karriärens första grand slam-titel. "Att avsluta förra säsongen som världsetta var en enorm ära för mig (.

YA - 1 timme sedan

Svenske Jerebko tar plats i NBA:s stjärnlag

En svensk i basketvärldens mest omsusade stjärngäng. Natten till onsdag spelar Jonas Jerebko med Kevin Durant, Stephen Curry och de andra i NBA-premiären för Golden State Warriors. - Att få spela för världens bästa lag är ju inget att klaga på, säger han.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.