Aftonbladet > Nyheter

Saturday, 23 February, 22:44

Liknande nyheter

Taggar: Källor, Wallströmkan bli , kandidattill , EU-ordförande
Cornucopia - 12 okt 18 kl. 16:33

Fredagsmys: EU-kommissionens nästa ordförande - Margot Walsltröm (s)

Dags för lite härligare fredagsmys. Och vad kan vara härligare än att mediakällor uppger att Margot Wallström (s) ses som kandidat att ta över posten som ordförande för EU-kommissionen. Fast baserat på vad som skrevs om hennes gärningar i kommissionen när hon kickades slutade, så är detta bara fria fantasier från Socialdemokrater.

YLE - 05 mar 17 kl. 10:08

Vem blir nästa ordförande för Sannfinländarna?

Hittills har inte en enda politiker i Sannfinländarna meddelat att den säkert ställer upp i ordförandevalet i juni. Blickarna riktas ändå mot två toppnamn inom Sannfinländarna, den invandringskritiska Europaparlamentarikern Jussi Halla-aho och den mer moderata gruppordföranden i riksdagen, Sampo Terho. Sannfinländarnas ordförande Timo Soini meddelade på söndag att han slutar som Sannfinländarnas ordförande i juni och inte ställer upp i partiets ordförandeval.

YLE - 20 feb 17 kl. 14:46

La Repubblica: Juncker avgår – Katainen blir kommissionsordförande?

Den italienska tidningen La Repubblica förutspår stora rockader inom EU-kommissionen. Helsingin Sanomat, som citerar den italienska tidningen, skriver att kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker avgår redan i mars månad. La Repubblica hävdar att den finländske kommissionären och vice ordförande Jyrki Katainen ligger väl till som efterträdare.

YLE - 12 maj 15 kl. 15:32

Förhandlingskällor spekulerar: Stubb näringsminister, Rehn utrikesminister

Den allmänna gissningen har varit att de tre mest centrala posterna i den nya regeringen är statsministerposten, finansministerposten och utrikesministerposten. De här posterna ska delas mellan regeringspartiernas ordföranden. I diskussionerna håller man enligt Yles finska nyheter ändå nu på att gå in för en annan modell.

YLE - 19 aug 17 kl. 14:51

KD ställer inte upp en egen kandidat i presidentvalet

Kristdemokraterna ställer inte upp någon egen presidentkandidat i valet nästa år. Partiordförande Sari Essayah vill inte ställa upp. Inte heller den tidigare ordföranden Päivi Räsänen är intresserad av en kandidatur.

YLE - 20 feb 17 kl. 14:46

La Repubblica sprider rykte: Juncker avgår – Katainen efterträder

En italiensk tidning hävdar att Jean-Claude Juncker avgår från posten som ordförande för EU-kommissionen. Jyrki Katainen skulle enligt tidningen vara starkaste kandidat som efterträdare, men uppgifterna bemöts med stor skepsis. Den italienska tidningen La Repubblica förutspår stora rockader inom EU-kommissionen.

YLE - 20 feb 17 kl. 14:46

La Repubblica: Juncker avgår – Katainen blir efterträdare?

Den italienska tidningen La Repubblica förutspår stora rockader inom EU-kommissionen. Helsingin Sanomat, som citerar den italienska tidningen, skriver att kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker avgår redan i mars månad. La Repubblica hävdar att den finländske kommissionären och vice ordförande Jyrki Katainen ligger väl till som efterträdare.

Kristianstadsbladet - 01 sep 14 kl. 11:17

Timmermans kommissionärskandidat


Nederländerna för fram utrikesminister Frans Timmermans som kandidat till en EU-kommissionärspost, skriver dagstidningen de Volkskrant med hänvisning till källor i Bryssel. Nederländerna vill ha posten som vice ordförande i EU-kommissionen och en "tung portfölj", skriver tidningen.Timmermans blev internationellt känd när han talade i FN i juli, efter att ett malaysiskt flygplan med 196 nederländare ombord störtat i östra Ukraina.

BT - 01 sep 14 kl. 11:17

Timmermans kommissionärskandidat

Nederländerna för fram utrikesminister Frans Timmermans som kandidat till en EU-kommissionärspost, skriver dagstidningen de Volkskrant med hänvisning till källor i Bryssel. Nederländerna vill ha posten som vice ordförande i EU-kommissionen och en "tung portfölj", skriver tidningen. Timmermans blev internationellt känd när han talade i FN i juli, efter att ett malaysiskt flygplan med 196 nederländare ombord störtat i östra Ukraina.

YLE - 24 apr 14 kl. 04:51

HS: Mycket sannolikt att Stubb ställer upp

Europa- och utrikeshandelsminister Alexander Stubb kommer högst sannolikt att ställa upp i ordförandekampen för Samlingspartiet. Det skriver Helsingin Sanomat med hänvisning till källor inom partiet. Enligt dem skulle både Stubb och den andra tippade kandidaten, trafik- och kommunminister Henna Virkkunen redan ha berättat att de inte ställer upp, om de hade haft avsikt att dra sig ur kampen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.