Nyteknik > Teknik

Sunday, 21 October, 01:28

Nyteknik - 11 okt 18 kl. 15:05

Walmart patenterar kundvagn som mäter puls och kroppsvärmeEnligt butikskedjan ska deras patent hjälpa personalen att anpassa besökarens upplevelse. Kundvagnens biometriska handtag samlar in data om shopparens allmäntillstånd och skickar informationen till Walmarts server..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Walmarts

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Walmart, patenterar, kundvagnsom , mäter, pulsoch , kroppsvärme
Opinionen.se - 29 maj 13 kl. 04:44

Walmart får böter för miljöbrott

Den amerikanska varuhusjätten Walmart har dömts att betala 110 miljoner dollar i böter för att ha misskött farligt avfall och bekämpningsmedel i sina varuhus. Kedjan har dumpat farliga kemikalier i soptunnor och avloppssystem i Los Angeles och San Francisco. Enligt justitiedepartementet ska Walmart också ha skickat farliga produkter till en återvinningsanläggning i Missouri, vilket resulterat i att de blandats och sålts igen.

SVT - 29 maj 13 kl. 08:24

Walmart dumpade kemikalier - får miljonböter

Den amerikanska varuhusjätten Walmart har dömts att betala 110 miljoner dollar i böter för att ha misskött farligt avfall och bekämpningsmedel i sina varuhus..

IDG - 18 feb 14 kl. 15:25

Apple patenterar hörlurar som mäter dig

Apple har precis fått ett patent godkänt som gäller avancerade hörlurar som mäter din kropp på olika sätt..

DN - 29 maj 13 kl. 05:48

Walmart dumpade farliga kemikalier

Den amerikanska varuhusjätten Walmart har dömts att betala 110 miljoner dollar i böter för att ha misskött farligt avfall och bekämpningsmedel i sina varuhus..

Expressen - 16 okt 12 kl. 09:06

Böter för påkörning med kundvagn

I eftermiddags kom domen mot den 40-åriga kvinna som åtalats för att ha kört på en 16-årig flicka på Gekås i Ullared för ett år sedan. Det blev villkorlig dom och dagsböter - trots att hon menar att hon är oskyldig..

Helsingborgs Dagblad - 28 mar 13 kl. 12:02

Höga dagsböter för obetald matta

Två kvinnor i Malmö döms att betala över 40 000 kronor var i dagsböter sedan de i kassan på Ikea låtit bli att betala för en matta värd 995 kronor. Kvinnan som skulle ha mattan hävdar att hon blev distraherad och glömde betala, men tingsrätten tror henne inte. Hennes väninna, som hade egna varor i samma kundvagn och betalade för dem, var enligt rätten medveten om att väninnan inte betalade mattan..

Norrtelje Tidning - 26 mar 17 kl. 20:51

Kaffetjuv på Lidl fick villkorlig dom och slipper böter

Som NT har berättat tidgare åkte en man i 30-årsåldern fast i februari efter att tre män setts baxa ut en kundvagn fullastad med kaffe från Lidl på Knutby torg..

Dagensanalys.se - 22 feb 18 kl. 10:31

Spotify åter bland de tio mest innovativa företagen enligt Fast Company

Nyligen släppte Fast Company sin lista över 2018 års mest innovativa företag. Som förväntat återfinns bland annat Netflix, Amazon och Apple på listan, och på nionde plats finns det svenska företaget Spotify, som uppmärksammas för sitt innovativa sätt att hjälpa människor att konsumera musik och upptäcka nya artister. Fast Company ger varje år ut sin lista som blivit en indikator på vilka företag man ska hålla ett extra öga på under det kommande året.

IDG - 19 aug 13 kl. 15:23

Google patenterar cyniskt reklamsystem som mäter känslor

Google är inte främmande för att sprida reklam i syfte att sälja in sina tjänster och produkter till människor. Nästa steg kan bli ett system som avgör hur du känner när du ser reklamen..

HBL - 05 jan 14 kl. 10:23

Dan Loeb blev rik på att vara ful i mun

När Daniel S. Loeb var tolv år var han så stor i truten att han måste anställa en klasskamrat som livvakt för att inte riskera stryk. I dag sprider han skräck i världens storbolag.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - Igår: 06:00

Unik svensk handteknik får miljonstöd av EU

Nu kan svenska Gleechi stå inför sitt stora genombrott. Bolagets banbrytande virtual reality-teknik får 21 miljoner kronor i EU-bidrag..

Nyteknik - Igår: 16:05

Tysklands mäktigaste svensk tar över Daimler

Svensken Ola Källenius får nästa år ett av bilvärldens absoluta toppjobb - högste chef på Daimlerkoncernen. Affärsvärlden träffar Ola Källenius, som i maj tar över vd-posten på fordonkoncernen Daimler..

Nyteknik - Igår: 16:00

F-117 Nighthawk – science fiction på sjuttiotalet

GRAFIK. Se illustrationen över Lockheed F-117: Planet som en gång var pionjär inom smygtekniken..

Nyteknik - Igår: 13:31

Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy S10

Den eviga debatten om notch-designen på mobiltelefoner kan få sig en vändning under 2019. Nu ryktas Samsung designa en fullskärmstelefon för Galaxy S10..

Nyteknik - Igår: 13:49

De klarar allt från fordonskomponenter till jätteskor

Fråga: vad har en två meter lång Pumasko och fordonsindustrin gemensamt? Svar: den unika kompetens och den konceptverkstad som Havd Group har byggt upp..

Nyteknik - Igår: 11:56

Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy 10

Den eviga debatten om notch-designen på mobiltelefoner kan få sig en vändning under 2019. Nu ryktas Samsung designa en fullskärmstelefon för Galaxy 10..

Nyteknik - Igår: 13:18

Här är bildtekniken som kan avbilda mumiers vävnader

Tekniken gör det möjligt att se rester av fettceller, blodkärl, nerver och möjligtvis spår av sjukdomar i mumifierade kroppsdelar..

Nyteknik - Igår: 12:00

Fetma knyts allt starkare till cancer

Fetma ökar risken för betydligt fler cancerformer än vad man hittills trott. Enligt Världscancerfonden WCRF kan fyra av tio cancerfall förebyggas med rätt kost och motion..

Nyteknik - Igår: 11:07

Efter test: Det här var mest utmanande för självkörande tekniken

Över 70 procent av förare tror att man redan i dag kan köpa självkörande bilar – det visar Euro NCAP:s undersökning. Nu har de utvärderat förarstödet hos tio modeller..

Nyteknik - Igår: 09:58

Trots avgasproblem levererar Volvo – men aktien svajar

Fordonstillverkaren Volvo klår förväntningarna och levererar sitt hittills starkaste resultat för ett tredje kvartal. Trots goda siffror svajar aktien på Stockholmsbörsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.