Nyteknik > Teknik

Thursday, 13 December, 11:50

Nyteknik - 11 okt 18 kl. 15:05

Walmart patenterar kundvagn som mäter puls och kroppsvärmeEnligt butikskedjan ska deras patent hjälpa personalen att anpassa besökarens upplevelse. Kundvagnens biometriska handtag samlar in data om shopparens allmäntillstånd och skickar informationen till Walmarts server..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Walmarts

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Walmart, patenterar, kundvagnsom , mäter, pulsoch , kroppsvärme
Opinionen.se - 29 maj 13 kl. 04:44

Walmart får böter för miljöbrott

Den amerikanska varuhusjätten Walmart har dömts att betala 110 miljoner dollar i böter för att ha misskött farligt avfall och bekämpningsmedel i sina varuhus. Kedjan har dumpat farliga kemikalier i soptunnor och avloppssystem i Los Angeles och San Francisco. Enligt justitiedepartementet ska Walmart också ha skickat farliga produkter till en återvinningsanläggning i Missouri, vilket resulterat i att de blandats och sålts igen.

SVT - 29 maj 13 kl. 08:24

Walmart dumpade kemikalier - får miljonböter

Den amerikanska varuhusjätten Walmart har dömts att betala 110 miljoner dollar i böter för att ha misskött farligt avfall och bekämpningsmedel i sina varuhus..

IDG - 18 feb 14 kl. 15:25

Apple patenterar hörlurar som mäter dig

Apple har precis fått ett patent godkänt som gäller avancerade hörlurar som mäter din kropp på olika sätt..

DN - 29 maj 13 kl. 05:48

Walmart dumpade farliga kemikalier

Den amerikanska varuhusjätten Walmart har dömts att betala 110 miljoner dollar i böter för att ha misskött farligt avfall och bekämpningsmedel i sina varuhus..

Expressen - 16 okt 12 kl. 09:06

Böter för påkörning med kundvagn

I eftermiddags kom domen mot den 40-åriga kvinna som åtalats för att ha kört på en 16-årig flicka på Gekås i Ullared för ett år sedan. Det blev villkorlig dom och dagsböter - trots att hon menar att hon är oskyldig..

Helsingborgs Dagblad - 28 mar 13 kl. 12:02

Höga dagsböter för obetald matta

Två kvinnor i Malmö döms att betala över 40 000 kronor var i dagsböter sedan de i kassan på Ikea låtit bli att betala för en matta värd 995 kronor. Kvinnan som skulle ha mattan hävdar att hon blev distraherad och glömde betala, men tingsrätten tror henne inte. Hennes väninna, som hade egna varor i samma kundvagn och betalade för dem, var enligt rätten medveten om att väninnan inte betalade mattan..

Norrtelje Tidning - 26 mar 17 kl. 20:51

Kaffetjuv på Lidl fick villkorlig dom och slipper böter

Som NT har berättat tidgare åkte en man i 30-årsåldern fast i februari efter att tre män setts baxa ut en kundvagn fullastad med kaffe från Lidl på Knutby torg..

Dagensanalys.se - 22 feb 18 kl. 10:31

Spotify åter bland de tio mest innovativa företagen enligt Fast Company

Nyligen släppte Fast Company sin lista över 2018 års mest innovativa företag. Som förväntat återfinns bland annat Netflix, Amazon och Apple på listan, och på nionde plats finns det svenska företaget Spotify, som uppmärksammas för sitt innovativa sätt att hjälpa människor att konsumera musik och upptäcka nya artister. Fast Company ger varje år ut sin lista som blivit en indikator på vilka företag man ska hålla ett extra öga på under det kommande året.

IDG - 19 aug 13 kl. 15:23

Google patenterar cyniskt reklamsystem som mäter känslor

Google är inte främmande för att sprida reklam i syfte att sälja in sina tjänster och produkter till människor. Nästa steg kan bli ett system som avgör hur du känner när du ser reklamen..

HBL - 05 jan 14 kl. 10:23

Dan Loeb blev rik på att vara ful i mun

När Daniel S. Loeb var tolv år var han så stor i truten att han måste anställa en klasskamrat som livvakt för att inte riskera stryk. I dag sprider han skräck i världens storbolag.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Så kommer du över rädslan för att misslyckas

Många skuldbelägger sig själva så fort de gör minsta lilla misstag på jobbet och lever med en ständig skräck för att misslyckas. Här är fyra tips på hur du kan vända din oro till framgång..

Nyteknik - 1 timme sedan

Studie: Ekologisk mat sämre för klimatet

Att producera ekologiska ärtor i Sverige släpper ut ungefär 50 procent mer koldioxid än konventionellt odlade, enligt en ny internationell studie. – Det här gör bedömningen av ekologiskt mer komplex, säger Stefan Wirsenius, forskare vid Chalmers som har deltagit i studien..

Nyteknik - 1 timme sedan

Din energilagring kan bidra till ökade utsläpp

Allt fler investerar i stora batterier för hemmet, som lagrar elen när den är billig. Men lösningen kan ge ökade koldioxidutsläpp i samhället. Det hävdar en amerikansk studie..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Lyfts patent låter autonoma bilar kommunicera med text på rutan

Det finns många förslag på hur autonoma bilar ska prata med oskyddade människor i omgivningen. Nu har Lyft fått ett patent beviljat på sitt informationssystem. Där projiceras ett förutbestämt meddelande på bilens mest synliga fönster..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Kolet och oljan fortsätter att regera

FN:s klimatmöte i Katowice i Polen äger rum i ett av de stora koldistrikten i världen _ vilket understryker att kolet, tillsammans med oljan, fortsätter att kraftigt dominera världens energiförsörjning. Trots stora satsningar på alternativ energi svarar fossila bränslen fortfarande för 81 procent av energin i världen..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Einride en av tio semifinalister i Richard Bransons startuptävling

Det är inte vi som är extrema, det är diesellastbilar som är det, säger svenska Einride apropå finalplatsen i startuptävlingen Extreme Tech Challenge..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Förbränningsmotorn – passé eller lösning i väntan på något bättre?

Dagens debatt har antagit formen av ett ställningskrig mellan fossila bränslen och elektrifiering. Men det görs stora investeringar i förbränningsmotorer, och tekniken fortsätter att utvecklas..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Vad hände med det hajpade materialet?

Kolnanorören skulle revolutionera världen. Nästan 30 år efter att materialet upptäcktes väntar vi fortfarande på genombrottet. Vad hände egentligen?.

Nyteknik - 20 timmar sedan

AWS: ”Sverige-expansionen är långt ifrån färdig”

Amazon Web Services har dragit igång sina svenska datacenter men har större planer. ”Ni kommer att få se fler satsningar från oss”, säger Nordenchefen Guido Bartles..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Nu tar Sverige klivet mot 5g – så ska frekvenserna fördelas

Tre operatörer har vunnit plats i 700 MHz-bandet och ser tilldelningen som en språngbräda in i 5g. "Vi har en ambition om att börja bygga ut nätet under 2019", säger Telenor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.