Nyteknik > Teknik

Sunday, 24 February, 06:04

Nyteknik - 11 okt 18 kl. 15:05

Walmart patenterar kundvagn som mäter puls och kroppsvärmeEnligt butikskedjan ska deras patent hjälpa personalen att anpassa besökarens upplevelse. Kundvagnens biometriska handtag samlar in data om shopparens allmäntillstånd och skickar informationen till Walmarts server..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Walmarts

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Walmart, patenterar, kundvagnsom , mäter, pulsoch , kroppsvärme
Opinionen.se - 29 maj 13 kl. 04:44

Walmart får böter för miljöbrott

Den amerikanska varuhusjätten Walmart har dömts att betala 110 miljoner dollar i böter för att ha misskött farligt avfall och bekämpningsmedel i sina varuhus. Kedjan har dumpat farliga kemikalier i soptunnor och avloppssystem i Los Angeles och San Francisco. Enligt justitiedepartementet ska Walmart också ha skickat farliga produkter till en återvinningsanläggning i Missouri, vilket resulterat i att de blandats och sålts igen.

SVT - 29 maj 13 kl. 08:24

Walmart dumpade kemikalier - får miljonböter

Den amerikanska varuhusjätten Walmart har dömts att betala 110 miljoner dollar i böter för att ha misskött farligt avfall och bekämpningsmedel i sina varuhus..

IDG - 18 feb 14 kl. 15:25

Apple patenterar hörlurar som mäter dig

Apple har precis fått ett patent godkänt som gäller avancerade hörlurar som mäter din kropp på olika sätt..

DN - 29 maj 13 kl. 05:48

Walmart dumpade farliga kemikalier

Den amerikanska varuhusjätten Walmart har dömts att betala 110 miljoner dollar i böter för att ha misskött farligt avfall och bekämpningsmedel i sina varuhus..

Expressen - 16 okt 12 kl. 09:06

Böter för påkörning med kundvagn

I eftermiddags kom domen mot den 40-åriga kvinna som åtalats för att ha kört på en 16-årig flicka på Gekås i Ullared för ett år sedan. Det blev villkorlig dom och dagsböter - trots att hon menar att hon är oskyldig..

Helsingborgs Dagblad - 28 mar 13 kl. 12:02

Höga dagsböter för obetald matta

Två kvinnor i Malmö döms att betala över 40 000 kronor var i dagsböter sedan de i kassan på Ikea låtit bli att betala för en matta värd 995 kronor. Kvinnan som skulle ha mattan hävdar att hon blev distraherad och glömde betala, men tingsrätten tror henne inte. Hennes väninna, som hade egna varor i samma kundvagn och betalade för dem, var enligt rätten medveten om att väninnan inte betalade mattan..

Norrtelje Tidning - 26 mar 17 kl. 20:51

Kaffetjuv på Lidl fick villkorlig dom och slipper böter

Som NT har berättat tidgare åkte en man i 30-årsåldern fast i februari efter att tre män setts baxa ut en kundvagn fullastad med kaffe från Lidl på Knutby torg..

Dagensanalys.se - 22 feb 18 kl. 10:31

Spotify åter bland de tio mest innovativa företagen enligt Fast Company

Nyligen släppte Fast Company sin lista över 2018 års mest innovativa företag. Som förväntat återfinns bland annat Netflix, Amazon och Apple på listan, och på nionde plats finns det svenska företaget Spotify, som uppmärksammas för sitt innovativa sätt att hjälpa människor att konsumera musik och upptäcka nya artister. Fast Company ger varje år ut sin lista som blivit en indikator på vilka företag man ska hålla ett extra öga på under det kommande året.

IDG - 19 aug 13 kl. 15:23

Google patenterar cyniskt reklamsystem som mäter känslor

Google är inte främmande för att sprida reklam i syfte att sälja in sina tjänster och produkter till människor. Nästa steg kan bli ett system som avgör hur du känner när du ser reklamen..

HBL - 05 jan 14 kl. 10:23

Dan Loeb blev rik på att vara ful i mun

När Daniel S. Loeb var tolv år var han så stor i truten att han måste anställa en klasskamrat som livvakt för att inte riskera stryk. I dag sprider han skräck i världens storbolag.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - Igår: 06:00

Senatorn vill bygga ”autobahn” i Kalifornien

Åtta nya filer med fri fart. I Kalifornien har senator John Moorlach lagt förslag om att anlägga en amerikansk autobahn. Men förslaget möter mycket kritik..

Nyteknik - Igår: 16:16

Jetströmmen fick Dreamlinern att flyga snabbare än ljudet

Under en flygning mellan LA och London hamnade en Boeing 787-9 Dreamliner i en ovanligt kraftig jetström. Medvinden gjorde att flygplanet nådde 1 289 km/h..

Nyteknik - Igår: 15:00

Volvo Cars lanserar nya hybriddrivlinor

Det har hittills varit mycket snack men få lanseringar från Volvo kring den utlovade elektrifieringen. Men nu presenteras en rad nya hybriddrivlinor..

Nyteknik - Igår: 14:56

300 år gammalt vrak har identifierats

Vraket som vilar under Marinmuseum i Karlskrona är med största sannolikhet örlogsskeppet Prins Carl, enligt ett pressmeddelande från museet..

Nyteknik - Igår: 14:00

Jätteanläggningens el räcker för att elektrifiera hela biltrafiken

UNDER SKALET. Stockholm Exergis biokraftanläggning förser 200 000 lägenheter med värme. Varje år tar den emot upp till 130 fartyg med restprodukter från trädindustrin..

Nyteknik - Igår: 13:30

Tusen gånger lättare lidar möjliggör självflygande drönare

Den väger och kostar ungefär en tusendel av dagens lidar-teknik. Nu hoppas utvecklarna att framsteget ska bana väg för autonoma mindre farkoster som drönare och robotar, men också hjälpa fordonsindustrin på vägen mot självkörande bilar..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

Fler kvinnor blir civilingenjörer – men ökningen går långsamt

Var tredje utexaminerad civilingenjör är en kvinna. På tio år har andelen kvinnor ökat långsamt – för långsamt, anser föreningen Womengineer..

Nyteknik - Igår: 11:27

Dold mikrofon i Googles Nest-enhet – nu växer kritiken

Googles Nest-enhet visade sig var utrustad med en hemlig mikrofon. Nu ber företaget om ursäkt..

Nyteknik - Igår: 11:12

Fynd kan lösa 120 år gammal gåta om Andrée-expeditionen

Läkaren och författaren Bea Uusma har hittat ”rödbruna fläckar” på insidan av den kavaj som upptäckaren Knut Frænkel hade på sig när han dog i oktober 1897, efter ett försök att nå Arktis med luftballong tillsammans med upptäckarna Andrée och Strindberg..

Nyteknik - Igår: 11:12

Fynd kan lösa 120 år gammal gåta om misslyckade expeditionen till Arktis

Läkaren och författaren Bea Uusma har hittat ”rödbruna fläckar” på insidan av den kavaj som upptäckaren Knut Frænkel hade på sig när han dog i oktober 1897, efter ett försök att nå Arktis med luftballong tillsammans med upptäckarna Andrée och Strindberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.