Skånskan > Nyheter

Monday, 10 December, 08:33

Skånskan - 11 okt 18 kl. 14:33

En kvintett ska ta över makten i Lundlund Färgen i Lund byter från rödgrön till blågrön när det nya styret presenterades på tisdagen.
Uppstickarpartiet Förnyalund (FNL) går in i samarbete med de fyra borgerliga partierna och kvintetten får därmed egen majoritet i kommunstyrelsen, dock inte i kommunfullmäktige.Det sker också ett markant maktskifte inom Lundapolitiken.
Philip Sandberg (L) föreslås bli ordförande för kommunstyrelsen. Han är 37 år gammal och blev fritidspolitiker 2010.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Lund, Färgen, Förnyalund, FNL, Lundapolitiken, Sandberg, Moderaternas, Ljunghill, Moderaterna, Philip Sandbergs, Fredrik Ljunghill, Philip Sandberg, Inga-Kerstin Eriksson, Börje Hed, MP, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet, Lunds, Anna-Lena Hogerud, Axel Hallberg

Dela artikeln

83 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En kvintettska ta över , makteni , Lund
Sydsvenskan - 04 dec 12 kl. 06:30

Skånsk kvintett väljs in i IVA

Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, har valt in rekordmånga nya ledamöter. Av de 24 nya medlemmarna är sex kvinnor och resten män.Bland tillskotten finns några med skånsk anknytning: Johan Abrahamsson, vd på Eon Sverige, Klas Eklund, adjungerad professor på Ekonomhögskolan i Lund, Jens Henriksson, vd för Stockholmsbörsen, Karl-Erik Årzén, professor i reglerteknik i Lund och Gunnar Wetterberg, samhällspolitisk chef på Saco.

YA - 30 apr 14 kl. 04:00

Makten, härligheten och MP

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Miljöpartiet vet hur skatten höjs. Och hur man sitter kvar vid makten. Det är en dålig kombination.

YLE - 09 nov 12 kl. 04:29

Svenskfinland som 5 storkommuner? - se interaktiv karta om hur makten skulle fördelas!

Det kommer att ritas kommunkartor med frenesi nu efter kommunalvalet. Regeringen försöker få ändan ur vagnen med sin mångomtalade social- och hälsovårdsreform. Kommunkartor kan ritas upp på ett otal olika sätt, inte sällan utan politiska maktambitioner i ritövningarna.

UNT - 15 okt 18 kl. 16:30

Beskedet: En blågrön kvintett tar över

Den borgerliga alliansen och Miljöpartiet tar över den politiska makten i Tierps kommun..

YLE - 02 apr 14 kl. 04:51

Fullmäktige tappar makten

Är kommunens fullmäktige bara en nödvändig gummistämpel för styrelsens och tjänstemännens beslut? Var förs och vill någon föra en politisk diskussion överhuvudtaget? Den frågan kan man ställa sig, i Jakobstad har en stor del av beslutandemakten och diskussionen flyttats bort från fullmäktige när regionens gemensamma social-och hälsovårdsverk skapades 2010 men utvecklingen var på gång redan tidigare.

Kristianstadsbladet - 28 apr 14 kl. 09:04

Kyrkan, makten och markägandet

Foto: Sara Johari
Kyrkan höll sitt grepp om folket i flera århundraden. Men även om makten över människan inte längre är så stor, är fortfarande att räkna med. Svenska kyrkan är Skånes största markägare.

SmålandsPosten - 11 okt 18 kl. 11:12

Blir kommunalråd: Växjö-son tar över makten i Lund

Liberalerna är bara tredje största partiet i Lund efter valet men det är ändå förre Växjöbon Philip Sandberg (L) som ser ut att ta makten. Det kan Sydsvenskan avslöja..

Sydsvenskan - 31 jul 13 kl. 06:30

Nyliberal stadsplanering ett problem för hela Lund

För att vara en topp-politiker har Christer Wallin förvånansvärt få strängar på sin lyra (SDS den 21 juli). Istället för att faktiskt kontra några av de argument som vi i Allt åt alla eller Rör inte Borgareparken för fram, inleder han sin insändare med en ytterligare tillspetsad lögn. Givetvis är inte vårt enda mål att stoppa förtätning kring Borgareparken, som Wallin påstår.

Sydsvenskan - 11 nov 15 kl. 16:46

V sviker väljarna när de lämnar ansvaret i Lund

För oss är politiken viktigare än posterna, deklarerar Hanna Gunnarsson (V) apropå att hon först har förhandlat fram fem presidieposter och sen, efter mindre än ett år, bestämt att partiet ger upp, avstår alla poster och återgår till opposition i stället för att utöva makten och ta ansvaret.Var finns logik och stringens, frukterna av erfarenhet och uthållighet? Är man van att sitta i opposition, känns det kanske överrumplande att plötsligt behöva ta ansvar, att politiken blivit allvar och inte en intellektuell lek.

Sydsvenskan - 16 sep 14 kl. 05:30

Lär i Lund

Så som i riksdagen, så ock i Lund? Jo, visst finns klara likheter: de borgerliga backade rejält i valet och förlorar nu makten till en socialdemokratiskt ledd koalition. Hur den ska se ut är en obesvarad fråga.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Vandaliserade kommunens julgran

Teckomatorp Vid 01.40-tiden stötte polisen på två misstänkta tonåringar på torget i Teckomatorp.Eftersom ungdomarna, två killar i 14-årsåldern, försökte att gömma sig fattade polisen misstankar.

Skånskan - 2 timmar sedan

Klart: Zlatan stannar i La Galaxy

Zlatan Ibrahimovic nobbar Milan och stannar i La Galaxy, meddelade Milans sportchef Leonardo på söndagskvällen.– Zlatan har lovat LA Galaxy att förnya sitt kontrakt. Han har valt att hålla sitt ord och stanna kvar i MLS, säger Leonardo till den italienska fotbollssajten Fottball Italia.

Skånskan - 3 timmar sedan

Åtal för tablettsmuggling

Malmö En 38-åring skriven i Stockholmstrakten åtalas vid Malmö tingsrätt för grovt narkotikabrott.
Han är misstänkt för att ha försökt transportera mer än 35 000 narkotikaklassade tabletter uppåt i landet.Mannen observerades av tullen på Malmö central den 14 september i år.

Skånskan - 3 timmar sedan

Körde med falskt körkort – frikänns

ESLÖV En 23-årig syrisk medborgare från Eslöv frikänns i Lunds tingsrätt från olovlig körning och för att ha visat fram ett falskt sådant för polisen vid en trafikkontroll – trots att körkortet högst troligt verkligen är förfalskat. Tingsrätten anser att han inte hade någon anledning att betvivla att det var äkta men tar ändå körkortet i beslag.Mannen stoppades på Södergatan i Eslöv i april.

Skånskan - 3 timmar sedan

Han vill skydda sina träd

BLENTARP – Far brukade säga till mig att ”f-n ta dig om du tar dom träden!”
Hans Andersson lydde sin far och lät två resliga och anrika tallar vara i fred. Nu vill han att de ska skyddas så de kan växa vidare.

Skånskan - 3 timmar sedan

Kon­ti­nui­tet med AKK

När An­ge­la Merkel av­gick som par­ti­ord­fö­ran­de för CDU, det stats­bä­ran­de par­tiet i Eu­ro­pas mäk­tigaste land, fick hon den ef­ter­trä­da­re hon önskade. Par­ti­sek­re­te­ra­ren Annegret Kramp-Karrenbauer, AKK kallad, vann den av­gö­ran­de om­röst­ningen med knappa siff­ror, 52 pro­cent av rösterna.
Det be­tyder att An­ge­la Merkel lugnt kan fort­sätta som för­bunds­kans­ler så länge hon kan hålla ihop rege­ringen.

Skånskan - 9 timmar sedan

E65 avstängd vid Rydsgård efter krock

Skurup Två personbilar kolliderade vid 22-tiden under söndagen på E65 i höjd med Rydsgård.Olyckan orsakar inledningsvis stopp i östergående körriktning, uppger polisen och båda bilarna behöver bärgas. Det finns inledningsvis inga uppgifter om att någon kommit till skada.

Skånskan - 10 timmar sedan

Brand i bil på Bellevuegården

Malmö Räddningstjänsten larmades vid 21.30-tiden på söndagen om en brand i ett fordon.Det är dock oklart om det brinner i en eller två personbilar på platsen.

Skånskan - 11 timmar sedan

Bombskadad 18-åring var efterlyst

Malmö Den 18-årige man som fick livshotande skador i samband med ett sprängdåd på Södra Gulsparvsgatan tidigt på söndagsmorgonen ska ha varit efterlyst av polisen.Detta uppger SVT. Han ska ha blivit automatiskt efterlyst efter att ha avvikit från ett hem för tvångsomhändertagna unga.

Skånskan - 12 timmar sedan

Lugi förlorade toppmötet

HANDBOLL Efter fyra raka segrar bröts Lugis fina svit i Handbollsligan. Borta mot IFK Skövde blev det förlust med 25-29 (11-16).Lugi fick en tung start i toppmötet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.