Skånskan > Nyheter

Tuesday, 19 February, 21:00

Skånskan - 11 okt 18 kl. 14:33

En kvintett ska ta över makten i Lundlund Färgen i Lund byter från rödgrön till blågrön när det nya styret presenterades på tisdagen.
Uppstickarpartiet Förnyalund (FNL) går in i samarbete med de fyra borgerliga partierna och kvintetten får därmed egen majoritet i kommunstyrelsen, dock inte i kommunfullmäktige.Det sker också ett markant maktskifte inom Lundapolitiken.
Philip Sandberg (L) föreslås bli ordförande för kommunstyrelsen. Han är 37 år gammal och blev fritidspolitiker 2010.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Lund, Färgen, Förnyalund, FNL, Lundapolitiken, Sandberg, Moderaternas, Ljunghill, Moderaterna, Philip Sandbergs, Fredrik Ljunghill, Philip Sandberg, Inga-Kerstin Eriksson, Börje Hed, MP, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet, Lunds, Anna-Lena Hogerud, Axel Hallberg

Dela artikeln

83 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En kvintettska ta över , makteni , Lund
Sydsvenskan - 04 dec 12 kl. 06:30

Skånsk kvintett väljs in i IVA

Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, har valt in rekordmånga nya ledamöter. Av de 24 nya medlemmarna är sex kvinnor och resten män.Bland tillskotten finns några med skånsk anknytning: Johan Abrahamsson, vd på Eon Sverige, Klas Eklund, adjungerad professor på Ekonomhögskolan i Lund, Jens Henriksson, vd för Stockholmsbörsen, Karl-Erik Årzén, professor i reglerteknik i Lund och Gunnar Wetterberg, samhällspolitisk chef på Saco.

Sydsvenskan - 15 jan 19 kl. 05:00

"Bara genom att Lund blir en starkare motor kan välfärden värnas och skatten hållas nere."

Den kvintett som tagit över styret av Lund presenterar sina prioriteringar för den kommande mandatperioden: valfrihet, utbildning, hållbarhet, trygghet och stadens konkurrenskraft..

Helsingborgs Dagblad - 15 jan 19 kl. 05:00

"Bara genom att Lund blir en starkare motor kan välfärden värnas och skatten hållas nere."

Den kvintett som tagit över styret av Lund presenterar sina prioriteringar för den kommande mandatperioden: valfrihet, utbildning, hållbarhet, trygghet och stadens konkurrenskraft..

YA - 30 apr 14 kl. 04:00

Makten, härligheten och MP

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Miljöpartiet vet hur skatten höjs. Och hur man sitter kvar vid makten. Det är en dålig kombination.

YLE - 09 nov 12 kl. 04:29

Svenskfinland som 5 storkommuner? - se interaktiv karta om hur makten skulle fördelas!

Det kommer att ritas kommunkartor med frenesi nu efter kommunalvalet. Regeringen försöker få ändan ur vagnen med sin mångomtalade social- och hälsovårdsreform. Kommunkartor kan ritas upp på ett otal olika sätt, inte sällan utan politiska maktambitioner i ritövningarna.

UNT - 15 okt 18 kl. 16:30

Beskedet: En blågrön kvintett tar över

Den borgerliga alliansen och Miljöpartiet tar över den politiska makten i Tierps kommun..

YLE - 02 apr 14 kl. 04:51

Fullmäktige tappar makten

Är kommunens fullmäktige bara en nödvändig gummistämpel för styrelsens och tjänstemännens beslut? Var förs och vill någon föra en politisk diskussion överhuvudtaget? Den frågan kan man ställa sig, i Jakobstad har en stor del av beslutandemakten och diskussionen flyttats bort från fullmäktige när regionens gemensamma social-och hälsovårdsverk skapades 2010 men utvecklingen var på gång redan tidigare.

Kristianstadsbladet - 28 apr 14 kl. 09:04

Kyrkan, makten och markägandet

Foto: Sara Johari
Kyrkan höll sitt grepp om folket i flera århundraden. Men även om makten över människan inte längre är så stor, är fortfarande att räkna med. Svenska kyrkan är Skånes största markägare.

SmålandsPosten - 11 okt 18 kl. 11:12

Blir kommunalråd: Växjö-son tar över makten i Lund

Liberalerna är bara tredje största partiet i Lund efter valet men det är ändå förre Växjöbon Philip Sandberg (L) som ser ut att ta makten. Det kan Sydsvenskan avslöja..

Sydsvenskan - 31 jul 13 kl. 06:30

Nyliberal stadsplanering ett problem för hela Lund

För att vara en topp-politiker har Christer Wallin förvånansvärt få strängar på sin lyra (SDS den 21 juli). Istället för att faktiskt kontra några av de argument som vi i Allt åt alla eller Rör inte Borgareparken för fram, inleder han sin insändare med en ytterligare tillspetsad lögn. Givetvis är inte vårt enda mål att stoppa förtätning kring Borgareparken, som Wallin påstår.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

”Föredömlig polisutredning”

HÄSSLEHOLM Polisen i Kristianstad får högsta betyg för hanteringen av valprånet, av Leif GW Persson i kvällens program av Brottsjournalen i TV4.– Kristianstadspolisen genomförde en prickfri underökning och hittade busarna, en föredömligt skött polisutredning, säger Leif GW Persson i kvällens sändning till sammans med Jenny Strömstedt i Tv4.
I programmet resoneras kring det ovanliga brottet.

Skånskan - 1 timme sedan

P-skiva kan ge platser till ledare

MALMÖ Genom att införa tidsbegränsad parkering med P-skiva vill fritidsförvaltningen hjälpa ledare i ideella föreningar att hitta en parkeringsplats vid Malmös idrottshallar.Det svaret ger förvaltningen på ett Malmöinitiativ om att föreningsledare ska få parkera på skolornas tomma p-platser på kvällar och helger. Som Skånskan tidigare har berättat om har en av Malmös föreningsledare tagit initiativet till att förbättra parkeringsmöjligheterna till skolornas idrottshallar.

Skånskan - 1 timme sedan

Redhawks trivs mot Djurgården

ISHOCKEY Tre gånger har Malmö Redhawks ställts mot Djurgården den här säsongen, och alla tre har slutat med Malmöseger. Nu kan det bli en fjärde.På onsdagen väntar nämligen grundseriens sista möte lagen emellan och ett heltänt Redhawks jagar en ny vinst mot stockholmarna.

Skånskan - 2 timmar sedan

Kvinna får rätt till LSS-bostad

Sjöbo En kvinna har nekats en LSS-bostad av Sjöbo kommun, men får nu rätt av förvaltningsrätten.Kvinnan ställde sig i den allmänna bostadskön våren 2018 men eftersom hon inte kunde få någon lägenhet blev hon hemlös. Hon har därför sökt hjälp av Sjöbo kommun som erbjudit henne en jourlägenhet.

Skånskan - 2 timmar sedan

Larm om lastbil som fastnat vid bro

Malmö Ett larm har kommit in om en lastbil som ska ha fastnat under en bro i centrala Malmö.Räddningstjänst och polis har åkt till Persborgstorget för närmare undersökning. Det är oklart om någon har skadats i samband med händelsen.

Skånskan - 2 timmar sedan

36-åring ny ägare till mindre hus i Höör

Höör Nu är det klart vem som köpt huset på Bokehall Rödhakevägen 6 i Höör av Alexandra Eriksson. Ny ägare är Marika Rylander, 36 år. Priset blev 1 232 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i februari 2019.

Skånskan - 3 timmar sedan

Tyck till om översiktsplanen

YSTAD Nu vill kommunen veta vad Ystadsborna tycker om översiktsplanen. Den beskriver hur kommunen ska utvecklas i framtiden, om bebyggelse, landsbygdsutveckling, hav och infrastruktur.
Syftet med planen är att visa hur mark och vatten ska användas och att skapa en långsiktigt hållbar utveckling.

Skånskan - 3 timmar sedan

Sänkt åldersgräns är för dyrt

YSTAD Det skulle kosta för mycket att sänka åldersgränsen från 75 år till 70 år för frikort på Skånetrafiken.
Det svaret ger samhällsbyggnadsnämnden till ett medborgarförslag.
Kommunen betalar i dag närmare 860 000 kronor för seniorkortet för ett år och den kostnaden skulle öka med nästan 60 procent, ifall åldersgränsen sänktes till 70 år.

Skånskan - 3 timmar sedan

Glädje när Malmös yngsta provade på cirkus

MALMÖ Glädjen lyste i ögonen på de sportlovslediga barnen som fick gå på cirkusskola och prova på att jonglera och gå på lina.– Det är jättespännande att prova olika cirkusövningar. Jag kan tänka på att gå på cirkusskolan senare, säger en glad Lea Shaxiates, som kastade sig ut i övningarna.

Skånskan - 3 timmar sedan

150 kvadratmeter stort hus i Skurup sålt till nya ägare

Skurup Fastigheten på adressen Svaneholm 290 i Skurup har fått nya ägare. Köpare är Joachim Christian och Gerd Maria Lentz, 60 och 58 år, och säljare är Kent Bertil Lindhjö och Lina Konrad. Köpet blev klart i februari 2019 och priset blev 3 800 000 kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.