Skånskan > Nyheter

Tuesday, 16 October, 19:40

Skånskan - 11 okt 18 kl. 14:33

En kvintett ska ta över makten i Lundlund Färgen i Lund byter från rödgrön till blågrön när det nya styret presenterades på tisdagen.
Uppstickarpartiet Förnyalund (FNL) går in i samarbete med de fyra borgerliga partierna och kvintetten får därmed egen majoritet i kommunstyrelsen, dock inte i kommunfullmäktige.Det sker också ett markant maktskifte inom Lundapolitiken.
Philip Sandberg (L) föreslås bli ordförande för kommunstyrelsen. Han är 37 år gammal och blev fritidspolitiker 2010.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Lund, Färgen, Förnyalund, FNL, Lundapolitiken, Sandberg, Moderaternas, Ljunghill, Moderaterna, Philip Sandbergs, Fredrik Ljunghill, Philip Sandberg, Inga-Kerstin Eriksson, Börje Hed, MP, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet, Lunds, Anna-Lena Hogerud, Axel Hallberg

Dela artikeln

77 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En kvintettska ta över , makteni , Lund
Skånskan - 2 timmar sedan

Trädgårdsföretaget Bepps flyttar till Lund

Sjöbo Skogs- och trädgårdsföretaget Bepps stänger butiken i Sjöbo efter 45 år. Vid årsskiftet flyttas hela verksamheten till lokalerna i Lund.– Det är ett noga övervägt beslut.

Sydsvenskan - 04 dec 12 kl. 06:30

Skånsk kvintett väljs in i IVA

Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, har valt in rekordmånga nya ledamöter. Av de 24 nya medlemmarna är sex kvinnor och resten män.Bland tillskotten finns några med skånsk anknytning: Johan Abrahamsson, vd på Eon Sverige, Klas Eklund, adjungerad professor på Ekonomhögskolan i Lund, Jens Henriksson, vd för Stockholmsbörsen, Karl-Erik Årzén, professor i reglerteknik i Lund och Gunnar Wetterberg, samhällspolitisk chef på Saco.

YA - 30 apr 14 kl. 04:00

Makten, härligheten och MP

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Miljöpartiet vet hur skatten höjs. Och hur man sitter kvar vid makten. Det är en dålig kombination.

YLE - 09 nov 12 kl. 04:29

Svenskfinland som 5 storkommuner? - se interaktiv karta om hur makten skulle fördelas!

Det kommer att ritas kommunkartor med frenesi nu efter kommunalvalet. Regeringen försöker få ändan ur vagnen med sin mångomtalade social- och hälsovårdsreform. Kommunkartor kan ritas upp på ett otal olika sätt, inte sällan utan politiska maktambitioner i ritövningarna.

UNT - Igår: 16:30

Beskedet: En blågrön kvintett tar över

Den borgerliga alliansen och Miljöpartiet tar över den politiska makten i Tierps kommun..

Kristianstadsbladet - 28 apr 14 kl. 09:04

Kyrkan, makten och markägandet

Foto: Sara Johari
Kyrkan höll sitt grepp om folket i flera århundraden. Men även om makten över människan inte längre är så stor, är fortfarande att räkna med. Svenska kyrkan är Skånes största markägare.

YLE - 02 apr 14 kl. 04:51

Fullmäktige tappar makten

Är kommunens fullmäktige bara en nödvändig gummistämpel för styrelsens och tjänstemännens beslut? Var förs och vill någon föra en politisk diskussion överhuvudtaget? Den frågan kan man ställa sig, i Jakobstad har en stor del av beslutandemakten och diskussionen flyttats bort från fullmäktige när regionens gemensamma social-och hälsovårdsverk skapades 2010 men utvecklingen var på gång redan tidigare.

SmålandsPosten - 11 okt 18 kl. 11:12

Blir kommunalråd: Växjö-son tar över makten i Lund

Liberalerna är bara tredje största partiet i Lund efter valet men det är ändå förre Växjöbon Philip Sandberg (L) som ser ut att ta makten. Det kan Sydsvenskan avslöja..

Sydsvenskan - 31 jul 13 kl. 06:30

Nyliberal stadsplanering ett problem för hela Lund

För att vara en topp-politiker har Christer Wallin förvånansvärt få strängar på sin lyra (SDS den 21 juli). Istället för att faktiskt kontra några av de argument som vi i Allt åt alla eller Rör inte Borgareparken för fram, inleder han sin insändare med en ytterligare tillspetsad lögn. Givetvis är inte vårt enda mål att stoppa förtätning kring Borgareparken, som Wallin påstår.

Sydsvenskan - 11 nov 15 kl. 16:46

V sviker väljarna när de lämnar ansvaret i Lund

För oss är politiken viktigare än posterna, deklarerar Hanna Gunnarsson (V) apropå att hon först har förhandlat fram fem presidieposter och sen, efter mindre än ett år, bestämt att partiet ger upp, avstår alla poster och återgår till opposition i stället för att utöva makten och ta ansvaret.Var finns logik och stringens, frukterna av erfarenhet och uthållighet? Är man van att sitta i opposition, känns det kanske överrumplande att plötsligt behöva ta ansvar, att politiken blivit allvar och inte en intellektuell lek.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Krögare döms att betala 400 000 till bryggeri

Ystad En restaurangägare i Ystad döms av Ystad tingsrätt att betala drygt 400 000 kronor till Åbro bryggeri.
Orsaken är att ägaren har stora skulder för öl, vin, cider och läsk som han köpt av bryggeriet och fått rabatt för utan att följa avtalet.Åbro bryggeri valde tidigare i år att säga upp avtalet med mannen eftersom han inte driver restaurangen.

Skånskan - 1 timme sedan

Nya ägare till fastigheten på Gamla Vägen 9 i Blentarp

Blentarp Malin Fernlid, 29, och Jesper Altarac, 30, har tagit över fastigheten på Gamla Vägen 9 i Blentarp från Lena Kristin Jönsson och Bo-Gösta Lennart Åhman. Ägarbytet blev klart i oktober 2018 och köpesumman blev 2 795 000 kronor. Huset byggdes 2006 och har en boyta på 156 kvadratmeter.

Skånskan - 1 timme sedan

Stopp i tågtrafiken

Malmö Det är just nu stopp i tågtrafiken på Malmö central.Enligt Skånetrafiken ska det vara en olyckshändelse. Texten uppdateras..

Skånskan - 3 timmar sedan

”Många fakturor som inte stämmer”

HÖRBY Kommunalrådet Susanne Meijer (S) säger att en internutredning pågår och att det är för tidigt att uttala sig i skuldfrågan.
Hon är kritisk till att Stefan Borg (SD) redan har polisanmält tjänstemannen.Tjänstemannen har varit inblandad i andra byggprojekt också i kommunen, men där har inte några avvikelser upptäckts, enligt Susanne Meijer.

Skånskan - 3 timmar sedan

Cavefors bortgång en enorm förlust

Minneskrönika För cirka två veckor sedan fick jag ett mejl som meddelade att förläggaren och författaren Bo Cavefors blivit svårt sjuk och att det inte var lång tid kvar för den som ville säga farväl till honom. Avsändaren bodde själv utomlands numera, men hade nyligen varit i kontakt med Bo.
I morse fick jag veta att Bo Cavefors avldit.

Skånskan - 6 timmar sedan

130 kvadratmeter stort kedjehus i Sjöbo sålt

Sjöbo Försäljningen av kedjehuset på adressen Slåttervägen 3 i Sjöbo är nu klar. Nya ägare blir Anna Nilsson, 39, och Magnus Appelin, 41, som köper fastigheten av Gabriella Petersson. Det 130 kvadratmeter stora huset är byggt 1979.

Skånskan - 6 timmar sedan

Fyrklöver utökas till fem

SVEDALA Svedalas fyrklöver blir nästa mandatperiod en femklöver.
Nu ansluter Kristdemokraterna i Svedalas minoritetsstyre.– Det känns rimligt att bygga vidare på det vi redan har.

Skånskan - 7 timmar sedan

Riskerar uteslutas efter antisemitiska kommentarer

Hässleholm Omar Al-Ganas som i valet samlade flest personröster för Socialdemokraterna i Hässleholm har hamnat i rejält blåsväder.
Efter antisemitiska och andra kontroversiella uttalanden i sociala medier uppmanas han nu att lämna sina uppdrag.Upprinnelsen till att 19-årige Omar Al-Ganas enligt ett pressmeddelande från Socialdemokraterna uppmanas lämna sina uppdrag och sitt medlemskap i partiet, är den granskning som nättidningen Samhällsnytt presenterat.

Skånskan - 6 timmar sedan

Byggkostnader skenade – tjänsteman polisanmäls

HÖRBY En kommunal tjänsteman i Hörby har stängts av från sitt arbete, och skickats hem, sedan det visat sig att kostnaderna för två byggprojekt har skenat.
Blivande kommunalrådet Stefan Borg (SD) polisanmäler honom dessutom för trolöshet mot huvudman – trots att kommunens egen utredning är långt ifrån avslutad.Vid ett extrainsatt möte med kommunstyrelsens arbetsutskott på måndagsmorgonen informerade kommunalrådet Susanne Meijer (S) om att kostnaderna för ombyggnaden av Gullregnsgården och hyrda lokaler på Vallgatan kommer att bli mycket högre än vad det var tänkt.

Skånskan - 8 timmar sedan

Seniorkort börjar gälla i december

MALMÖ Seniorkorten som ger alla 70-åringar gratis kollektivtrafik på vissa tider börjar gälla den 1 december.– Alla som fyllt 70 år får korten hemskickade, berättar tekniska nämndens ordförande Andréas Schönström (S). I nuläget ger det 36 000 Malmöbor gratis buss och tåg inom Malmö.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.