DN > Nyheter

Tuesday, 16 October, 20:18

DN - 11 okt 18 kl. 13:30

Matteus nya kyrkoherde vägrar viga samkönade parPetter Sundelius är nyvald kyrkoherde i S:t Matteus kyrka i Vasastan. Men han tänker inte viga samkönade par. Det berättar han för tidningen Mitt i. – Det är en väldigt komplicerad fråga som jag brottats med i flera år, säger han till tidningen. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sundelius, Matteus, Vasastan, Mitt

Dela artikeln

1480 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Matteusnya , kyrkoherde, vägrar, viga, samkönade, par
BT - 04 okt 18 kl. 12:01

Starka reaktioner mot Ulricehamns tidigare kyrkoherde – vägrar viga homosexuella par

Under tio år var Carl Sjögren kyrkoherde i Ulricehamn – i dag arbetar han som kyrkoherde i Mölndal. Till Mölndals-Posten berättar han att han inte vill viga samkönade par – någonting som väckt starka reaktioner på sociala medier. .

Expressen - 03 okt 18 kl. 20:07

Ny kyrkoherde vägrar viga samkönade par

Carl Sjögren är nybliven kyrkoherde i Mölndals pastorat.Nu får han kritik – för sin vägran att viga samkönade par.– Men jag är jätteglad att det finns många i mitt arbetslag som inte tycker som jag, säger han till SVT Nyheter Väst.

GöteborgsPosten - 03 okt 18 kl. 22:37

Kyrkoherde vägrar viga samkönade par

Mölndals nya kyrkoherde, Carl Sjögren, vill inte viga homosexuella par. Efter en intervju i Mölndals-Posten har han fått en hel del kritik på sociala medier.
– Jag anser att äktenskapet är för man och kvinna, säger han till tidningen..

UT - 04 okt 18 kl. 09:31

Ulricehamns tidigare kyrkoherde kritiseras – vägrar viga samkönade par

Carl Sjögren är ny kyrkoherde i Mölndal. I Mölndals-Posten berättar han att han inte vill viga homosexuella par. Ett uttalande som lett till uppståndelse..

GT - 11 dec 16 kl. 20:40

Kyrkoherde vägrar att begrava Jessicas mamma

Eva Milkéwitz bodde i Lysekil i 20 år och gick ofta i kyrkan där.Men kyrkoherden vägrar begrava henne eftersom dottern Jessica låtit kremera kroppen.– Jag är helt förtvivlad.

GT - 03 aug 13 kl. 02:40

Var femte kyrkoherde viger inte samkönade

Det finns fortfarande ett motstånd inom prästkåren att viga samkönade. En rundringning gjord av Göteborgs-Posten visar att var femte kyrkoherde i Göteborg vägrar viga homosexuella par..

GT - 24 mar 15 kl. 14:43

Kyrkoherde vägrade viga homosexuellt par

KINNA. Kyrkoherden Owe Johansson i Kinna är negativt inställd till samkönade äktenskap och ordinerar bibelläsning till unga som tvekar om sin sexuella läggning. Nu får han kritik av biskopen i Göteborgs stift, Per Eckerdal, som menar att det strider mot Svenska kyrkans värderingar, det skriver P4 Sjuhärad..

YLE - 16 jun 17 kl. 07:01

Johannes församling vägrar välsigna samkönade par under Regnbågsmässan

Johannes församling i Helsingfors går inte med på att välsigna samkönade par under Regnbågsmässan, som ordnas på hösten. Regnbågsmässans arrangörer är kritiska och funderar nu på att flytta mässan från Johanneskyrkan. År 2007 kom föreningen Regnbågsankan med idén om att ordna en kristen mässa för hbtq-personer och sedan dess har Johannes församling låtit ordna mässan i deras lokaler.

YLE - 05 okt 16 kl. 19:30

Helsingforsförsamling vill viga samkönade par - vädjar till biskoparna

Vid Paulus finska församling i Helsingfors vill man betona att alla par är välkomna att fira bröllopsfest. Kyrkoherde Kari Kanala skulle också gärna viga samkönade par när lagen om könsneutralt äktenskap träder i kraft den 1 mars 2017. - Den nya äktenskapslagen säger att vi måste viga samkönade par, men det är också kyrkans sak att säga om vi viger eller inte.

YLE - 08 jun 17 kl. 14:52

Vasa svenska församling väljer kyrkoherde

På söndag väljer församlingsmedlemmarna i Vasa svenska församling kyrkoherde. Yle Österbotten ställde tre frågor till varje kandidat. Hurudan ska en kyrkoherde vara i dagens samhälle?

Fler nyheter från DN

DN - 2 minuter sedan

SD hjälpte fram S-kandidater i Halmstad och Nybro

I Halmstad och Nybro har Sverigedemokraterna röstat så att S-kandidater fått kommunala nyckelpositioner. I Halmstad vill S nu inleda blocköverskridande samtal för att minska SD:s inflytande. .

DN - 15 minuter sedan

Så har invandringen förvandlat Lessebo

Arif Sharifis första tanke när han kom till småländska Lessebo var att vända på klacken och aldrig komma tillbaka. Nio år senare har flyktingmottagandet förvandlat den tidigare avfolkningsbygden. Och Arif har blivit ett exempel på hur en ensamkommande grabb från Afghanistan kan skapa sig en framtid i ett litet brukssamhälle..

DN - 15 minuter sedan

Johannes Åman: Bakom integrationsframgångar finns ofta en mänsklig faktor

Utan händer som lyfter, öron som lyssnar och människor med engagemang och idéer går allt i stå. Regioners välmående är helt beroende av att några vill stanna och andra flytta in..

DN - 45 minuter sedan

EU-valet: Sverige får ytterligare ett mandat

Tack vare Brexit får Sverige ytterligare ett mandat i Europaparlamentet nästa år. DN:s genomgång visar att de flesta svenska europaparlamentariker ställer upp för omval. Sara Skyttedal (KD), som misslyckades med att kryssa in sig i riksdagen, kandiderar nu till Europaparlamentet.

DN - 45 minuter sedan

Fastighetsägaren: Skolan har fått varningar i flera år

Fastighetsägaren till lokalerna där ESS-gymnasiet har hyrt in sig har under lång tid påpekat hur elever har misskött sig, enligt Lars Edberg, chef för avdelningen för förvaltning vid AFA Fastigheter.  – Vi har haft en dialog med gymnasiet under flera års tid, säger han. .

DN - 45 minuter sedan

Lösenord till Försvarsmaktens server till salu på nätet

Hackade lösenord till en server hos Försvarsmakten har lagts ut till försäljning på ett kriminellt internetforum, kan DN avslöja. Forumet har spårats till Ryssland. Ytterligare över 800 svenska datorer kapades, bland annat på kommuner, myndigheter och stora företag..

DN - 1 timme sedan

Omsorgens arbetsledare på ”golvet” behöver stöd

Vårdens och omsorgens avdelningschefer är överbelastade och behöver mer stöd. Det fastslår Arbetsmiljöverket efter tre års inspektioner.  99 procent av alla inspekterade arbetsplatser fick anmärkningar och krav på åtgärder.

DN - 1 timme sedan

Journalister och författare stämmer Trump för att försöka tysta dem

Amerikanska författare och journalister stämmer nu USA:s president Donald Trump för dennes upprepade attacker mot medierna och för att på så sätt försöka tysta det fria ordet..

DN - 1 timme sedan

Här får Ugandas president sneakers av Kanye West

Vid mötet i presidentpalatset i Entebbe presenterade Kanye West ett par vita sneakers från sin kollektion Yeezy..

DN - 1 timme sedan

Farliga falafel-tillbehör stoppas

Falafeltillbehör som har sålts i Malmö är färgade med ett ämne som kan orsaka cancer. Miljöförvaltningen i Malmö har larmat andra EU-länder..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.