DN > Nyheter

Sunday, 16 December, 01:55

DN - 11 okt 18 kl. 13:30

Matteus nya kyrkoherde vägrar viga samkönade parPetter Sundelius är nyvald kyrkoherde i S:t Matteus kyrka i Vasastan. Men han tänker inte viga samkönade par. Det berättar han för tidningen Mitt i. – Det är en väldigt komplicerad fråga som jag brottats med i flera år, säger han till tidningen. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sundelius, Matteus, Vasastan, Mitt

Dela artikeln

1612 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Matteusnya , kyrkoherde, vägrar, viga, samkönade, par
BT - 04 okt 18 kl. 12:01

Starka reaktioner mot Ulricehamns tidigare kyrkoherde – vägrar viga homosexuella par

Under tio år var Carl Sjögren kyrkoherde i Ulricehamn – i dag arbetar han som kyrkoherde i Mölndal. Till Mölndals-Posten berättar han att han inte vill viga samkönade par – någonting som väckt starka reaktioner på sociala medier. .

Expressen - 03 okt 18 kl. 20:07

Ny kyrkoherde vägrar viga samkönade par

Carl Sjögren är nybliven kyrkoherde i Mölndals pastorat.Nu får han kritik – för sin vägran att viga samkönade par.– Men jag är jätteglad att det finns många i mitt arbetslag som inte tycker som jag, säger han till SVT Nyheter Väst.

GöteborgsPosten - 03 okt 18 kl. 22:37

Kyrkoherde vägrar viga samkönade par

Mölndals nya kyrkoherde, Carl Sjögren, vill inte viga homosexuella par. Efter en intervju i Mölndals-Posten har han fått en hel del kritik på sociala medier.
– Jag anser att äktenskapet är för man och kvinna, säger han till tidningen..

UT - 04 okt 18 kl. 09:31

Ulricehamns tidigare kyrkoherde kritiseras – vägrar viga samkönade par

Carl Sjögren är ny kyrkoherde i Mölndal. I Mölndals-Posten berättar han att han inte vill viga homosexuella par. Ett uttalande som lett till uppståndelse..

GT - 11 dec 16 kl. 20:40

Kyrkoherde vägrar att begrava Jessicas mamma

Eva Milkéwitz bodde i Lysekil i 20 år och gick ofta i kyrkan där.Men kyrkoherden vägrar begrava henne eftersom dottern Jessica låtit kremera kroppen.– Jag är helt förtvivlad.

GT - 03 aug 13 kl. 02:40

Var femte kyrkoherde viger inte samkönade

Det finns fortfarande ett motstånd inom prästkåren att viga samkönade. En rundringning gjord av Göteborgs-Posten visar att var femte kyrkoherde i Göteborg vägrar viga homosexuella par..

GT - 24 mar 15 kl. 14:43

Kyrkoherde vägrade viga homosexuellt par

KINNA. Kyrkoherden Owe Johansson i Kinna är negativt inställd till samkönade äktenskap och ordinerar bibelläsning till unga som tvekar om sin sexuella läggning. Nu får han kritik av biskopen i Göteborgs stift, Per Eckerdal, som menar att det strider mot Svenska kyrkans värderingar, det skriver P4 Sjuhärad..

YLE - 16 jun 17 kl. 07:01

Johannes församling vägrar välsigna samkönade par under Regnbågsmässan

Johannes församling i Helsingfors går inte med på att välsigna samkönade par under Regnbågsmässan, som ordnas på hösten. Regnbågsmässans arrangörer är kritiska och funderar nu på att flytta mässan från Johanneskyrkan. År 2007 kom föreningen Regnbågsankan med idén om att ordna en kristen mässa för hbtq-personer och sedan dess har Johannes församling låtit ordna mässan i deras lokaler.

YLE - 05 okt 16 kl. 19:30

Helsingforsförsamling vill viga samkönade par - vädjar till biskoparna

Vid Paulus finska församling i Helsingfors vill man betona att alla par är välkomna att fira bröllopsfest. Kyrkoherde Kari Kanala skulle också gärna viga samkönade par när lagen om könsneutralt äktenskap träder i kraft den 1 mars 2017. - Den nya äktenskapslagen säger att vi måste viga samkönade par, men det är också kyrkans sak att säga om vi viger eller inte.

YLE - 08 jun 17 kl. 14:52

Vasa svenska församling väljer kyrkoherde

På söndag väljer församlingsmedlemmarna i Vasa svenska församling kyrkoherde. Yle Österbotten ställde tre frågor till varje kandidat. Hurudan ska en kyrkoherde vara i dagens samhälle?

Fler nyheter från DN

DN - 5 timmar sedan

Putin vill ta kontroll över rysk rapmusik

Kreml bör ta kontroll över rysk rapmusik och ungdomskultur, snarare än att bekämpa den, enligt Rysslands president Vladimir Putin..

DN - 6 timmar sedan

Tellus chockade krisande Sandviken

Ekonomiska problem tynger bandylaget Sandviken vid sidan om isen och under lördagen kom ännu en smäll – sportsligt..

DN - 6 timmar sedan

Västervik knockade formstarkt Västerås

Västerås har varit ett lag i ordentlig medvind i hockeyallsvenskan. Men mot Västervik, nu elva i tabellen, blev det en storförlust..

DN - 14 timmar sedan

Cissi Wallins ansökan om Aftonbladet-utredning avslås

Stockholms tingsrätt har avslagit Cissi Wallins begäran om att Aftonbladet ska lämna ut en internutredning om den tidigare Aftonbladetprofil som hon pekat ut som våldtäktsman. I stället beslutar tingsrätten att Aftonbladets utredare ska förhöras, rapporterar Sveriges radio..

DN - 14 timmar sedan

Leopard attackerade mediterande munk

Den buddhistiske munken hade dragit sig undan i skogen i västra Indien för att meditera. Men när han satt där under ett träd attackerades han av en leopard, och dödades. .

DN - 14 timmar sedan

Ministrar förbereder sig för slutmöte i Katowice

Ministrar och diplomater i Katowice gör sig redo för ett slutmöte på konferensen, rapporterar AP. Förhandlingar mellan parterna ska ha pågått hela natten mot lördag och slutmötet ska äga rum vid klockan 12. Ännu är det oklart om en överenskommelse nåtts..

DN - 15 timmar sedan

Rajapaksas avgång kan lösa regeringskaos

Den politiska krisen i Sri Lanka ser ut att gå mot en lösning i och med att Mahinda Rajapaksa ger upp sin omstridda post som premiärminister..

DN - 16 timmar sedan

Bokrecension: Mångbottnat när Rödluvan vandrar genom samtiden

Thomas och Anna-Clara Tidholms har gjort en nytolkning av sagan om Rödluvan där Luvan vandrar genom klassamhället, från de stora villorna till tältlägret..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.