YLE > Svenskfinland

Thursday, 18 October, 00:30

YLE - 11 okt 18 kl. 12:00

Första stomelementen på plats vid Fiskets hus i VasaArbetet med Fiskets hus vid fiskstranden i Vasa framskrider snabbt. På torsdagen lyftes de första vägg- och stomelement på plats. Om ungefär sex veckor ska hela huset vara på plats..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Fiskets, Vasa

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Första stomelementenpå plats vid , Fiskets, husi , Vasa
YLE - 06 apr 18 kl. 14:44

Fiskets hus i Vasa tar form – målet är att öppna nästa år

Allt börjar falla på plats vad gäller Fiskets hus som ska byggas vid Fiskstranden i Vasa. Kockarna har valts och det är också klart att Österbottens fiskarförbund öppnar en servicepunkt i huset..

YLE - 14 aug 18 kl. 18:46

Byggandet av Fiskets hus i Vasa sätter igång denna vecka

På fredag inleds byggandet av Fiskets hus i Vasa. Arbetet planeras pågå fram till mitten av nästa år..

YLE - 11 jul 18 kl. 05:55

Första spadtaget för Fiskets hus tas i augusti

Det blir byggstart i mitten av augusti för Fiskets hus i Vasa. Vöråföretaget H-E Storlund ska bygga huset som ska stå färdigt till våren 2019..

YLE - 04 sep 17 kl. 18:13

Planerna för Fiskstranden i Vasa fick grönt ljus

Vasa stadsfullmäktige godkände på måndagen detaljplanen för Fiskstranden. Fullmäktigeordförande Joakim Strand (SFP) var nöjd med det snabba beslutsfattandet. - På det stora hela kan man säga att det här är ett steg i att kraftigt utveckla stränderna i Vasa och vi har många intressanta projekt på gång.

YLE - 31 mar 17 kl. 15:02

Vasa förnyas - 31 olika byggprojekt på gång

Planläggningen i Vasa har för tillfället 31 olika projekt på gång. Det gäller bland annat torgparkeringen, fiskstranden och ishallen. Många detaljplaner ska spikas under pågående år.

YLE - 29 aug 17 kl. 07:08

Inre hamnen i Vasa får flytande terrasspaviljong - stadsstyrelsen valde alternativet Bryggan

Stadsstyrelsen i Vasa behandlade den fortsatta planeringen av Inre hamnen på sitt möte på måndagskvällen. När det gäller den flytande terrasspaviljong som planeras valde stadsstyrelsen alternativet Bryggan framom alternativet Allas. Det blev en mycket jämn omröstning där Bryggan- alternativet vann med sex röster mot fem.

YLE - 30 nov 17 kl. 09:52

Rivningen av fiskhallen i Vasa har startat

Den gamla fiskhallen på fiskstranden i Vasa rivs som bäst. Rivningen på insidan startade i måndags, rivningen fortsätter på utsidan med start nästa vecka. I vår inleds bygget av Fiskets hus..

YLE - 31 maj 16 kl. 05:56

"Bygg inte för högt i vinterstaden Vasa"

Arbetet med delgeneralplanen för Vasa centrum 2040 är i full gång och tanken är att framöver utveckla staden så att den kan fortsätta växa och locka till inflyttning. Arkitekten Johan Ångerman vill att staden är försiktig med att bygga på höjden. I utkastet till delgeneralplanen för centrum 2040 står att man nu aktivt bör planera för att förtäta staden och även diskutera möjligheterna att bygga på höjden.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Även i Åhus saknar företag fiber

Åhus träningscenter är en annan verksamhet där ett otillräckligt it-nät skapar frustration. Där finns dock en lösning inom räckhåll. .

YLE - 05 nov 15 kl. 13:37

Italienare gillar Hanna Sjöbergs foton av Vasa

På sitt Instagramkonto lägger Hanna Sjöberg upp bilder från sin hemstad. Drygt 800 personer följer hennes bilder på husen i Vasa, bland andra italienare och australiensare. När Sjöberg var ute och promenerade med sina hundar började hon titta på husen runt om i stan och funderade på att folk har så bråttom att de inte hinner se vad som finns runt omkring dem.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Mardrömskväll för Sport – insläppt mål i powerplay bara sista spiken i kistan

Sport hade inget att sätta emot i Raumo. Lukko spelade ut gästerna och såg till att örnarnas formkurva fortsätter att peka spikrakt neråt..

YLE - 4 timmar sedan

Vbl: Polisen anser att de handlade korrekt med den hotfulla vargen i Kimo

Polisen gjorde inget fel när de lät bli att ge order om avlivning av vargen i Kimo i våras. Det svarar man JO angående den klagan som Vörås kommunstyrelse lämnade in mot polisens agerande..

YLE - 6 timmar sedan

Saknar du något? - Det kanske finns på polisens hittegodsbyrå

Under onsdagen höll polisen i Vasa sin höstauktion där folk fick bjuda på upphittade cyklar. Byråsekreterare Ann-Louise Olén på polisens hittegodsbyrå har under sin tid sett folk komma in med det mesta man kan tänka sig..

YLE - 7 timmar sedan

Laihelaföretag föregångare inom kemisk återvinning av plast

Ett företag i Laihela har löst problemen med återvinning av plast. Vid företagets anläggning värms plasten upp och efter avdunstning och destillering blir det till olja..

YLE - 8 timmar sedan

Schampotillverkning och korvstoppning på läseordningen – Bäckby skola satsar på kreativ undervisning i naturvetenskap

Att lära sig genom att göra framom att sitta i skolbänken är vardag för eleverna i Bäckby skola i Pedersöre. I år blir det ännu mer av det då skolan utvecklar den kreativa undervisningen i naturvetenskap. - Man ser vad man gör, säger eleven Hugo Ahlvik..

YLE - 10 timmar sedan

Förlängt förtroende för Käcko – får hjälp av Portin: ”Har ett stort Jaro-hjärta”

Efter en stark höstsäsong får Niklas Käcko fortsätta som huvudtränare i Jaro. Han får dessutom hjälp av en riktig Jaroprofil i Jonas Portin under nästa säsong. "Ett av de finaste jobben man kan ha inom fotbollen i vår nejd", säger Käcko..

YLE - 10 timmar sedan

Två månaders kö till operation i Vasa

I Vasa får man vänta längre på ickebrådskande sjukhusvård än i bland annat Seinäjoki och Karleby. Enligt institutet för hälsa och välfärd, THL, är köerna i Vasa sjukvårdsdistrikt i medeltal 61 dagar..

YLE - 11 timmar sedan

Strejk stänger idrottsanläggningar i Österbotten nästa vecka

Strejken inom den offentliga sektorn berör idrotts- och kulturväsendet, kostshållsbranschen samt rengöring och fastighetsservice..

YLE - 14 timmar sedan

Luciajuryn har gjort sitt val - här är listan på årets lucia-kandidater!

De tio kandidaterna i valet av Finlands lucia 2018 är utsedda. Kandidaterna kommer från olika håll i Svenskfinland. Luciajuryn bestående av journalisten Anna Bäck, skådespelaren Riko Eklundh och journalisten Stefan Lundberg sammanträdde på Folkhälsan i dag, onsdag..

YLE - 17 timmar sedan

Nya inomhusluftproblem i Oxhamns skola i Jakobstad

Problemen med inomhusluften i Oxhamns skola i Jakobstad fortsätter. Åtta av elva lärare lider av den dåliga luften, en av dem har förflyttats till andra utrymmen enligt rektor Peter Lindqvist..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.