YLE > Svenskfinland

Wednesday, 12 December, 22:05

Liknande nyheter

Taggar: Första stomelementenpå plats vid , Fiskets, husi , Vasa
YLE - 06 apr 18 kl. 14:44

Fiskets hus i Vasa tar form – målet är att öppna nästa år

Allt börjar falla på plats vad gäller Fiskets hus som ska byggas vid Fiskstranden i Vasa. Kockarna har valts och det är också klart att Österbottens fiskarförbund öppnar en servicepunkt i huset..

YLE - 14 aug 18 kl. 18:46

Byggandet av Fiskets hus i Vasa sätter igång denna vecka

På fredag inleds byggandet av Fiskets hus i Vasa. Arbetet planeras pågå fram till mitten av nästa år..

YLE - 29 okt 18 kl. 14:10

Aktörerna väntar ivrigt på att flytta in i Fiskets hus i Vasa – bjöd på rundvandring

Fiskets hus i Vasa börjar ta form. Två av tre moduler står nu på plats. På måndagen bjöd aktörerna in till en rundvandring på byggplatsen..

YLE - 11 jul 18 kl. 05:55

Första spadtaget för Fiskets hus tas i augusti

Det blir byggstart i mitten av augusti för Fiskets hus i Vasa. Vöråföretaget H-E Storlund ska bygga huset som ska stå färdigt till våren 2019..

YLE - 04 sep 17 kl. 18:13

Planerna för Fiskstranden i Vasa fick grönt ljus

Vasa stadsfullmäktige godkände på måndagen detaljplanen för Fiskstranden. Fullmäktigeordförande Joakim Strand (SFP) var nöjd med det snabba beslutsfattandet. - På det stora hela kan man säga att det här är ett steg i att kraftigt utveckla stränderna i Vasa och vi har många intressanta projekt på gång.

YLE - 31 mar 17 kl. 15:02

Vasa förnyas - 31 olika byggprojekt på gång

Planläggningen i Vasa har för tillfället 31 olika projekt på gång. Det gäller bland annat torgparkeringen, fiskstranden och ishallen. Många detaljplaner ska spikas under pågående år.

YLE - 29 aug 17 kl. 07:08

Inre hamnen i Vasa får flytande terrasspaviljong - stadsstyrelsen valde alternativet Bryggan

Stadsstyrelsen i Vasa behandlade den fortsatta planeringen av Inre hamnen på sitt möte på måndagskvällen. När det gäller den flytande terrasspaviljong som planeras valde stadsstyrelsen alternativet Bryggan framom alternativet Allas. Det blev en mycket jämn omröstning där Bryggan- alternativet vann med sex röster mot fem.

YLE - 30 nov 17 kl. 09:52

Rivningen av fiskhallen i Vasa har startat

Den gamla fiskhallen på fiskstranden i Vasa rivs som bäst. Rivningen på insidan startade i måndags, rivningen fortsätter på utsidan med start nästa vecka. I vår inleds bygget av Fiskets hus..

YLE - 12 timmar sedan

Tacklade HIFK-talangen farligt i ryggen – Vasa Sports Tommi Tikka stängs av men får spela i kväll

Ishockeyligans disciplindelegation har stängt av Vasa Sport-spelaren Tommi Tikka i en match för att farligt ha tacklat HIFKs Anton Lundell i sargen. Tikka har redan avtjänat sitt straff och är således tillgänglig för örnarna i kväll..

YLE - 31 maj 16 kl. 05:56

"Bygg inte för högt i vinterstaden Vasa"

Arbetet med delgeneralplanen för Vasa centrum 2040 är i full gång och tanken är att framöver utveckla staden så att den kan fortsätta växa och locka till inflyttning. Arkitekten Johan Ångerman vill att staden är försiktig med att bygga på höjden. I utkastet till delgeneralplanen för centrum 2040 står att man nu aktivt bör planera för att förtäta staden och även diskutera möjligheterna att bygga på höjden.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Fotbollsligan rapporterade felaktigt om alla tiders blixtmål – Jaro har nätat en sekund snabbare och får hålla rekordet

Petteri Pennanens tolv sekunders blixtmål i oktober är inte sen heller det snabbaste i fotbollsligans historia. Nu har det kommit fram att Jaro hunnit med en ännu snabbare fullträff..

YLE - 3 timmar sedan

Kurirens grundare Frejvid Weegar har avlidit

Redaktören Frejvid Weegar, som grundade veckotidningen Kuriren, har gått bort. Weegar blev 88 år..

YLE - 6 timmar sedan

Många besvärar sig mot uppsägningar när Oravais flyktingförläggning sparar

Anställda vid Oravais flyktingförläggning vill att flyktingnämnden i Vörå ändrar sina uppsägningsbeslut. De anställda anser bland annat att de har mer arbetserfarenhet än de som får stanna. Dessutom kritiseras ledningen för att inte ha tagit tag i rykten om sexuella oegentligheter..

YLE - 7 timmar sedan

Vitt skilda åsikter om fusionsavtalet i Korsholm: "Frågor om nämnder är småsaker"

Vi har talat om att skapa en ny kommun, det här följer långt Vasas sätt att förvalta, säger Ulla-Maj Salin (SFP) i Korsholm. Frågor kring nämnder är småsaker, det vi håller på och bygger upp stärker den här regionen inför framtiden, säger Samuel Broman (SFP) i Korsholm..

YLE - 8 timmar sedan

Romanen Inlandet blir film – författaren Elin Willows var först tveksam men är nu smickrad

Hur ser vi på framgång och att vara ”lyckad”, det är en fråga som regissören och manusförfattaren Jon Blåhed vill lyfta fram i filmatiseringen av Inlandet..

YLE - 12 timmar sedan

Tacklade HIFK-talangen farligt i ryggen – Vasa Sports Tommi Tikka stängs av men får spela i kväll

Ishockeyligans disciplindelegation har stängt av Vasa Sport-spelaren Tommi Tikka i en match för att farligt ha tacklat HIFKs Anton Lundell i sargen. Tikka har redan avtjänat sitt straff och är således tillgänglig för örnarna i kväll..

YLE - 16 timmar sedan

Familjen Karvonen hittade sin perfekta kost – ersatte potatisen med broccoli: Man måste pröva sig fram

Det var det gemensamma intresset för kost och hälsa som fick familjen Karvonen från Kvevlax att skräddarsy sina egna matvanor. Men till skillnad från många andra yngre så hämtar de inte sin information från nätet, utan från böckerna..

YLE - 17 timmar sedan

Undersökningen Min mat: Jämställdheten ökar i de österbottniska köken

Fortfarande är det kvinnorna som tillreder maten i de österbottniska hemmen. Men förändringar lurar i de yngre åldersgrupperna. Det visar Yle Österbotten och HSS Medias enkät Min mat..

YLE - Igår: 18:37

Bryssel nästa för Ahlberg - om det blir en fusion mellan Vasa och Korsholm

Om Vasa och Korsholm går samman så är det Bryssel som gäller för Korsholms nuvarande kommundirektör Rurik Ahlberg. - Vi har varit sent ute när det gäller intressebevakning, säger Ahlberg..

YLE - Igår: 12:44

Omfartsvägen förbi Jakobstad öppnas före nyår

Den nya Fårholmsbron längs omfartsvägen 749 förbi Jakobstad öppnas för trafik före nyår. Ännu återstår en del arbeten och arbetsledare Juha-Matti Viinikka vill inte säga ett exakt datum i det här skedet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.