YLE > Svenskfinland

Wednesday, 20 February, 06:10

Liknande nyheter

Taggar: Första stomelementenpå plats vid , Fiskets, husi , Vasa
YLE - 06 apr 18 kl. 14:44

Fiskets hus i Vasa tar form – målet är att öppna nästa år

Allt börjar falla på plats vad gäller Fiskets hus som ska byggas vid Fiskstranden i Vasa. Kockarna har valts och det är också klart att Österbottens fiskarförbund öppnar en servicepunkt i huset..

YLE - 14 aug 18 kl. 18:46

Byggandet av Fiskets hus i Vasa sätter igång denna vecka

På fredag inleds byggandet av Fiskets hus i Vasa. Arbetet planeras pågå fram till mitten av nästa år..

YLE - 29 okt 18 kl. 14:10

Aktörerna väntar ivrigt på att flytta in i Fiskets hus i Vasa – bjöd på rundvandring

Fiskets hus i Vasa börjar ta form. Två av tre moduler står nu på plats. På måndagen bjöd aktörerna in till en rundvandring på byggplatsen..

YLE - 11 jul 18 kl. 05:55

Första spadtaget för Fiskets hus tas i augusti

Det blir byggstart i mitten av augusti för Fiskets hus i Vasa. Vöråföretaget H-E Storlund ska bygga huset som ska stå färdigt till våren 2019..

YLE - 04 sep 17 kl. 18:13

Planerna för Fiskstranden i Vasa fick grönt ljus

Vasa stadsfullmäktige godkände på måndagen detaljplanen för Fiskstranden. Fullmäktigeordförande Joakim Strand (SFP) var nöjd med det snabba beslutsfattandet. - På det stora hela kan man säga att det här är ett steg i att kraftigt utveckla stränderna i Vasa och vi har många intressanta projekt på gång.

YLE - 31 mar 17 kl. 15:02

Vasa förnyas - 31 olika byggprojekt på gång

Planläggningen i Vasa har för tillfället 31 olika projekt på gång. Det gäller bland annat torgparkeringen, fiskstranden och ishallen. Många detaljplaner ska spikas under pågående år.

YLE - 29 aug 17 kl. 07:08

Inre hamnen i Vasa får flytande terrasspaviljong - stadsstyrelsen valde alternativet Bryggan

Stadsstyrelsen i Vasa behandlade den fortsatta planeringen av Inre hamnen på sitt möte på måndagskvällen. När det gäller den flytande terrasspaviljong som planeras valde stadsstyrelsen alternativet Bryggan framom alternativet Allas. Det blev en mycket jämn omröstning där Bryggan- alternativet vann med sex röster mot fem.

YLE - 30 nov 17 kl. 09:52

Rivningen av fiskhallen i Vasa har startat

Den gamla fiskhallen på fiskstranden i Vasa rivs som bäst. Rivningen på insidan startade i måndags, rivningen fortsätter på utsidan med start nästa vecka. I vår inleds bygget av Fiskets hus..

YA - 4 timmar sedan

Insändare: En förbannelse tycks vila över Ebbas hus

För snart ett år sedan föreslog jag i samhällsbyggnadsnämnden att Ystads kommun skulle sälja Ebbas hus och istället köpa in Sjöräddningssällskapets byggnad nere i Kåseberga hamn – för att där skapa det besökscentrum vi har för ögonen. Ett förslag som jag plankade rakt av från min käre vän Göran Göransson (KD). .

YLE - 31 maj 16 kl. 05:56

"Bygg inte för högt i vinterstaden Vasa"

Arbetet med delgeneralplanen för Vasa centrum 2040 är i full gång och tanken är att framöver utveckla staden så att den kan fortsätta växa och locka till inflyttning. Arkitekten Johan Ångerman vill att staden är försiktig med att bygga på höjden. I utkastet till delgeneralplanen för centrum 2040 står att man nu aktivt bör planera för att förtäta staden och även diskutera möjligheterna att bygga på höjden.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 minuter sedan

#femtioelvafrågor: “Vägarnas skick är ibland under all kritik” – de flesta partier håller med

Busschaufför och pensionär Rafael Palm i Vasa tycker att många vägar är i dåligt skick och undrar vad partierna ska göra åt det..

YLE - 1 timme sedan

Frågorna inför en fusion mellan Vasa och Korsholm är många – i avtalet finns få konkreta svar

Med mindre än en månad kvar till folkomröstningen om en fusion mellan Vasa och Korsholm är frågorna hos invånarna ännu många. Yle Österbotten reder ut vad fusionen kan betyda för svenskan, församlingarna och gymnasierna..

YLE - 1 timme sedan

Anmärkningar mot fusion tas upp dagar innan beslutet ska fattas – styrelseordförande försäkrar att tidtabellen håller

På onsdag är sista dagen att lämna in anmärkningar mot fusionsavtalet mellan Vasa och Korsholm. Anmärkningarna kommer att tas upp i respektive styrelse bara dagar innan beslutet om en fusion ska fattas..

YLE - 10 timmar sedan

Nykarleby utreder skolstrukturen – "Det är inte skolstängningar vi pratar om"

I Nykarleby fortsätter man utreda skolstrukturen i staden. Under lupp är skolorna i Kovjoki-Markby, Hirvlax och Socklot..

YLE - 15 timmar sedan

Provresultaten visade inget avvikande i Oxhamns skola – jakten på nya utrymmen fortsätter ändå

Arbetet med att hitta nya utrymmen för verksamheten i Oxhamns skola i Jakobstad fortsätter. Samtidigt visar provresultaten av inomhusluften i Oxhamns skola inget avvikande..

YLE - 16 timmar sedan

En person häktad för dråpförsök i Jakobstad

Tidigt på lördagsmorgonen misshandels en person svårt på gågatan i Jakobstad. Nu har en man häktats på sannolika skäl misstänkt för försök till dråp..

YLE - 17 timmar sedan

Mässlingsmittan i Larsmo ökade vaccinationsgraden – men man ligger fortfarande långt under landets medeltal

Efter att ett barn i Larsmo smittades av mässling i november har vaccinationsgraden vad gäller MPR-vaccinet gått upp, speciellt bland barn under skolåldern. Men ännu ligger vaccinationsgraden i området långt under hela landets medeltal..

YLE - 19 timmar sedan

Vamia återinför lämplighetstest för närvårdare – YA fortsätter på samma linje

Nu ska sökande igen testas om de är lämpliga att arbeta som närvårdare. I vår kommer de som söker en studieplats på närvårdarutbildningen vid Vamia i Vasa genomgå ett lämplighetstest. På Yrkesakademin i Österbotten uppger man att nog tidigare träffat de sökande även om det inte varit möjlighet att hålla ett lämplighetstest..

YLE - Igår: 05:59

Gränser mellan byar finns inte för lantmätaren men är viktiga för byborna: "Backgränd är en jättestor del av min identitet"

Om någon säger fel om var du bor – hur snabb är du inte med att rätta? Oftast mycket snabb – det är noga vilken by eller vilket område du kommer ifrån. Gränser är en del av vår identitet, det kan bland annat Sara Wilson som bor i Backgränd i Karis intyga.

YLE - Igår: 06:01

#femtioelvafrågor: Håller partierna vad de lovar?

I serien #femtioelvafrågor frågar sig gymnasisten Emilia Louhiranta från Kauhava hur man ska hitta det parti som står närmast en själv och hur man ska veta vilka partier som håller sina löften..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.