GöteborgsPosten > Nyheter

Wednesday, 20 February, 10:58

GöteborgsPosten - 11 okt 18 kl. 11:37

Västtrafiks felstavning väcker frågorAtt Mölndal stavas lite annorlunda än det uttalas är ingen nyhet. Men nu har Västtrafiks skyltning mot "Möndal" vid Kungsportsplatsen – trots det – väckt frågor.
Experten Lars Gahrn, filosofie doktor i historia, berättar dock att stavningen av ortsnamnet varit omdebatterat – i minst 453 år..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Mölndal, Västtrafiks, Möndal, Kungsportsplatsen, Lars Gahrn

Dela artikeln

235 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Västtrafiks, felstavning, väcker, frågor
Cornucopia - 10 maj 15 kl. 13:31

Intressant exempel på rysk psyopsoperatör

Trots gårdagens inlägg om Ryssland dök det inte upp en enda psyopkommentar under Ockupationsdagen igår (antagligen söp man för mycket och hade faktiskt fått ledigt). Men idag förmiddag kom vad som kan misstänkas är en betald psyopsoperatör in och kommenterade, vilket är en intressant studie i hur den ryska psyopen fungerar.

Det var förstås ingen slump att jag skrev ett anti-Putininlägg igår - det var ett medvetet test för att se om psyopsaktiviteten skulle vara lägre på denna ryska nationalistiska helgdag.

Alingsås tidning - 16 nov 18 kl. 05:30

Eniga – och oeniga – om nya zoner

Förslaget om Västtrafiks nya zoner orsakar politisk strid, trots att partierna är eniga om att dagens 70 zoner ska bli tre om ett par år.
I tisdags beslutade regionstyrelsen för andra gången i höst att föreslå den nya zonindelningen som kollektivtrafiknämnden har lagt fram efter flera års utredande och remissrundor. Syftet är att det ska bli enklare för resenärerna när de inte behöver passera så många zongränser och biljettsortimentet blir mera överskådligt.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 3 minuter sedan

IS-terrorister kan mista medborgarskap

Finland kan inte hindra jihadister som är finländska medborgare att återvända, oavsett vilka brott de begått. Men för närvarande behandlas ett förslag om att frånta IS-återvändare det finländska medborgarskapet om de har dubbelt medborgarskap..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Försökte strypa våldtäktsoffer på E6 – åtalas

Mannen var dömd för grov misshandel och satt på en vårdavdelning när hans dna matchades mot överfallsvåldtäkten i Tanum förra sommaren. På en rastplats in till E6 ska mannen ha våldtagit en kvinna i 70-årsåldern..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Gratis gatukonstfestival bortom storstäderna

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Spår från 400 år gammal ölfest – vid Skansen Lejonet

I mikrobryggeriernas Göteborg frodas ölkulturen som aldrig förr – men trenden har minst sagt långa anor. I slutet på förra veckan fann man två drygt 400 år gamla ölkranar under utgrävningen vid Skansen Lejonet.
– Det tillverkades mycket öl och man drack det varje dag.

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Försökte strypa våldtäktsoffer – man åtalas

Mannen var dömd för grov misshandel och satt på en vårdavdelning när hans dna matchades mot överfallsvåldtäkten i Tanum förra sommaren. Där ska mannen ha våldtagit en kvinna i 70-årsåldern mycket grovt..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Putin lovar "bättre tillvaro" i Ryssland i år

De överfulla ryska soptipparna. Venezuelakrisen. Och ett löfte om snabbt förbättrade levnadsvillkor för pressade landmän.

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Dömd förskingrare greps i Spanien

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Busspendlare kan snart åka förarfritt

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

AP-fonderna lämnar bolag efter dammolycka

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Fängelse och utvisning för ambassadattackOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.