GöteborgsPosten > Nyheter

Wednesday, 12 December, 02:24

GöteborgsPosten - 11 okt 18 kl. 11:37

Västtrafiks felstavning väcker frågorAtt Mölndal stavas lite annorlunda än det uttalas är ingen nyhet. Men nu har Västtrafiks skyltning mot "Möndal" vid Kungsportsplatsen – trots det – väckt frågor.
Experten Lars Gahrn, filosofie doktor i historia, berättar dock att stavningen av ortsnamnet varit omdebatterat – i minst 453 år..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Mölndal, Västtrafiks, Möndal, Kungsportsplatsen, Lars Gahrn

Dela artikeln

235 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Västtrafiks, felstavning, väcker, frågor
Cornucopia - 10 maj 15 kl. 13:31

Intressant exempel på rysk psyopsoperatör

Trots gårdagens inlägg om Ryssland dök det inte upp en enda psyopkommentar under Ockupationsdagen igår (antagligen söp man för mycket och hade faktiskt fått ledigt). Men idag förmiddag kom vad som kan misstänkas är en betald psyopsoperatör in och kommenterade, vilket är en intressant studie i hur den ryska psyopen fungerar.

Det var förstås ingen slump att jag skrev ett anti-Putininlägg igår - det var ett medvetet test för att se om psyopsaktiviteten skulle vara lägre på denna ryska nationalistiska helgdag.

Alingsås tidning - 16 nov 18 kl. 05:30

Eniga – och oeniga – om nya zoner

Förslaget om Västtrafiks nya zoner orsakar politisk strid, trots att partierna är eniga om att dagens 70 zoner ska bli tre om ett par år.
I tisdags beslutade regionstyrelsen för andra gången i höst att föreslå den nya zonindelningen som kollektivtrafiknämnden har lagt fram efter flera års utredande och remissrundor. Syftet är att det ska bli enklare för resenärerna när de inte behöver passera så många zongränser och biljettsortimentet blir mera överskådligt.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Huaweichefen kan bli fri mot borgen

It-jätten Huaweis finanschef Meng Wanzhou får släppas mot borgen, meddelar en domare i Vancouver i Kanada..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Misstänkt föremål i Västra Frölunda

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Fler prillor – färre cigg

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Stormy Daniels ska böta till Trump

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Misstänkt farligt föremål hittat i Frölunda

Under tisdagskvällen larmades polis och räddningstjänst till en bilbrand i Frölunda. Någonting som snabbt visade sig vara något helt annat.
– Det hittades ett misstänkt farligt föremål vid bilen, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Hueweichefen kan bli fri mot borgen

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Minst fyra döda – misstänkt inringad

Minst fyra personer rapporteras ha skjutits till döds och tolv har skadats i Strasbourg i Frankrike. Polisen vet vem gärningsmannen är och han uppges vara inringad. Händelsen utreds som terrorbrott..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Tio års fängelse för man som hotade poliser

En 35-årig man döms av Norrköpings tingsrätt till tio års fängelse för flera brott, bland annat mordförsök, misshandel av sin sambo och grovt hot mot tjänsteman, skriver Norrköpings Tidningar..

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Minst två döda och flera skottskadade i Strasbourg

Minst två personer har dödats och elva personer har skadats allvarligt i skottlossningar i Strasbourg i Frankrike. Polisen känner till identiteten på skytten och har varit involverad i en skottväxling med mannen, rapporterar AFP.
En utredning om terrorbrott har öppnats..

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

"Undrar om vi ska behöva sova på våra kontorsgolv"

Flera personer har skjutits i Strasbourg under tisdagskvällen. Den franska staden är säte för Europaparlamentet vars dörrar just nu hålls stängda. De göteborgska folkvalda politikerna Soraya Post (FI) och Max Andersson (MP) befinner sig i staden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.