SVT > Inrikes

Friday, 14 December, 10:40

SVT - 11 okt 18 kl. 11:38

Advokaten: ”Folk vågar gå och anmäla”Metoo-uppropet kan ha bidragit till att fler kvinnor vågar anmäla sexualbrott. Det säger advokaten Ulrika Borg i SVT:s Morgonstudion. – Metoo-rörelsen gör att skämsfaktorn försvinner, säger hon..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Ulrika Borg, SVT, Morgonstudion

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Advokaten, Folk, vågar, och , anmäla
Dalarnas tidningar - 07 jun 13 kl. 07:10

"Folk vågar satsa i Borlänge"

? Köplusten i Borlänge är stor. Folk vågar satsa på att köpa hus och ruljangsen på bostadsrätter är bra.

YLE - 03 mar 14 kl. 14:43

Novosti: Folk vågar inte intervjuas

De ryskspråkiga nyheterna Novosti sänds varje dag och de senaste dagarna har det viktigaste temat förstås varit den eskalerande krisen mellan Ryssland och Ukraina. Bland Novostis publik finns folk med rötter i såväl Ryssland som Ukraina. Det har kommit en del tittarrespons på redaktionens sätt att ta upp krisen, berättar Levan Tvaltvadze som är journalist vid den lilla ryskspråkiga redaktionen.

Cornucopia - 18 sep 17 kl. 10:10

Vänsterpartiet förvägrar folk ostbågar

Vänsterpartiet förvägrar svenska folket ostbågar och använder dessa som metafor för hur mycket skattehöjningen på investeringssparkonton innebär.
"Lenin. Kommuism!

Expressen - 07 jul 13 kl. 19:13

Said: Folk vågar inte komma till centrala Kairo

Fruktförsäljaren Said Moustafa har sin butik på den mest attraktiva delen i centrala Kairo. I vanligt fall håller han öppet till klockan 03.00 på natten - men nu går han hem redan på eftermiddagen.

SR - 02 jul 14 kl. 13:22

Hamrén: "När folk frågar snällt ställer jag upp på bild"

Sveriges förbundskaptener i fotboll, Erik Hamrén och Pia Sundhage fotograferades i dag i Almedalen på en lagbild tillsammans med Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU. – När folk kommer fram snällt och frågar om de får ta kort av mig och Pia så säger jag ja till det, säger Hamrén till P4 Extra med Lotta Bromé..

YLE - 15 okt 14 kl. 14:21

Folk vågar inte satsa på bostad

Nedgången på bostadsmarknaden fortsätter redan för andra året i följd. Försäljningstiderna har förlängts och antalet affärer har minskat. Bostdasförmedlare som svarat på Kiinteistömaailmas barometer räknar med att cirka 15 000 bostadsaffärer blir ogjorda i år.

YLE - 19 nov 13 kl. 04:10

Namninsamling mot fasanjakten: Vågar folk skriva under?

- Jag har aldrig upplevt något liknande, säger "Liisa" - ett av ögonvittnena till hagelregnet vid Norrbyvägen i torsdags, som Robin Lindberg rapporterade om. Fasanjakten i Norrby fortsätter att väcka känslor i Norrby.Riggert Munsterhjelm på sin gård i Snappertuna Yle/ Robin Lindberg Haglen bara smattrade ner på åkern och på bilarna, som stannat vid vägkanten, berättar "Liisa", en av byborna som valt att bli intervjuad under fingerat namn.

YA - 16 okt 13 kl. 06:30

"Folk tyckte nog att jag var lite knäpp"

Foto: Anette Sjöstrand
Under många år drev hon Dansbutiken i Göteborg. För ett år sedan sålde hon företaget och styrde kosan till Skåne. En spontan flytt som fick vännerna att höja på ögonbrynen och som blev början på ett annat liv.

GöteborgsPosten - 27 okt 16 kl. 13:00

Advokaten: "Det plågar henne"

Två veckor efter avslöjandet om att den norska skidstjärnan Therese Johaug åkt fast för dopning ställer hon för första gången upp på intervjuer..

Expressen - 01 jul 14 kl. 14:29

Nu vågar svenskarna köpa nya bilar igen

Vanligt folk vågar köpa bil igen. Under juni ökade nybilsregistreringarna med närmare 26 procent och under första halvåret är ökningen nästan 18 procent jämfört med första halvåret i fjol..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Därför viftas det friskt i riksdagen

SVT:s tittare har reagerat på att det viftas väldigt mycket med händerna vid voteringar i riksdagen. SVT Nyheters politikreporter Elisabeth Marmorstein förklarar vad handsignalerna betyder..

SVT - 3 timmar sedan

Riksdagen röstar om Stefan Löfven (S) som statsminister

Klockan 09.00 röstar riksdagen om Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven ska bli statsminister. Som det ser ut nu kommer han att förlora omröstningen..

SVT - 3 timmar sedan

Så ofta har svenskarna sex – var tionde ligger aldrig

Att ligga minst en gång i veckan är vanligt – men var tionde svensk har aldrig sex. Det visar en undersökning SVT Nyheter har gjort tillsammans med Novus. – Man kanske tillbringar mer tid med att titta i mobilen än i ens partners ögon, säger sexologen Leigh Norén..

SVT - 3 timmar sedan

Statsvetaren: Kan bli en joker som blir statsminister

Om Stefan Löfven blir nedröstad som statsminister under fredagen är frågan vem som står näst på tur? Ett scenario är att talmannen utser en joker till statsministerkandidat, som inte sitter i riksdagen eller kanske till och med är en tjänsteman. – Det är ett kort talmannen kan använda, säger statsvetaren Bo Rothstein..

SVT - 3 timmar sedan

En majoritet av svenskarna väljer mobilen framför sex

Är svenskarna så mobilberoende att de hellre väljer mobilen framför sex? Enligt en Novusundersökning som gjorts på uppdrag av SVT Nyheter är svaret ja..

SVT - 12 timmar sedan

SJ-system hackat – samtliga lösenord byts

SJ har utsatts för ett bedrägeri och inloggningsuppgifter har läckt ut. Kunder har även fått sina så kallade priopoäng stulna. Nu måste samtliga 1,3 miljoner användare byta lösenord..

SVT - 12 timmar sedan

Konto startat av SD-riksdagsledamot spred kvinnohat

Under flera år har kvinnoförnedrande inlägg publicerats på nätforumet Flashback av användaren ”SinX”. Kontot startades av den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Jonas Millard, rapporterar Dagens Nyheter..

SVT - 13 timmar sedan

Tekniska problem på SVT Nyheter

För närvarande råder tekniska problem på SVT Nyheters sajt och i nyhetsappen..

SVT - 16 timmar sedan

Vit jul i stora delar av landet

Chansen till en vit jul är god i år i större delen av norra och mellersta Sverige, och kanske i de sydligare delarna också, med undantag för allra längst söderut. Det säger SVT:s meteorolog Pia Hultgren..

SVT - 18 timmar sedan

Löfvens Thailand-känga till Åkesson

– Jag noterar att några kan åka till Thailand. Nej, det gäller att få en regering på plats, nu är det Sverige som gäller först. Så säger Stefan Löfven med anledning av den kärvande regeringsbildningen med udden riktad mot Jimmie Åkesson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.