SVT > Inrikes

Sunday, 24 February, 01:48

SVT - 11 okt 18 kl. 11:38

Advokaten: ”Folk vågar gå och anmäla”Metoo-uppropet kan ha bidragit till att fler kvinnor vågar anmäla sexualbrott. Det säger advokaten Ulrika Borg i SVT:s Morgonstudion. – Metoo-rörelsen gör att skämsfaktorn försvinner, säger hon..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Ulrika Borg, SVT, Morgonstudion

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Advokaten, Folk, vågar, och , anmäla
Dalarnas tidningar - 07 jun 13 kl. 07:10

"Folk vågar satsa i Borlänge"

? Köplusten i Borlänge är stor. Folk vågar satsa på att köpa hus och ruljangsen på bostadsrätter är bra.

YLE - 03 mar 14 kl. 14:43

Novosti: Folk vågar inte intervjuas

De ryskspråkiga nyheterna Novosti sänds varje dag och de senaste dagarna har det viktigaste temat förstås varit den eskalerande krisen mellan Ryssland och Ukraina. Bland Novostis publik finns folk med rötter i såväl Ryssland som Ukraina. Det har kommit en del tittarrespons på redaktionens sätt att ta upp krisen, berättar Levan Tvaltvadze som är journalist vid den lilla ryskspråkiga redaktionen.

Cornucopia - 18 sep 17 kl. 10:10

Vänsterpartiet förvägrar folk ostbågar

Vänsterpartiet förvägrar svenska folket ostbågar och använder dessa som metafor för hur mycket skattehöjningen på investeringssparkonton innebär.
"Lenin. Kommuism!

Expressen - 07 jul 13 kl. 19:13

Said: Folk vågar inte komma till centrala Kairo

Fruktförsäljaren Said Moustafa har sin butik på den mest attraktiva delen i centrala Kairo. I vanligt fall håller han öppet till klockan 03.00 på natten - men nu går han hem redan på eftermiddagen.

SR - 02 jul 14 kl. 13:22

Hamrén: "När folk frågar snällt ställer jag upp på bild"

Sveriges förbundskaptener i fotboll, Erik Hamrén och Pia Sundhage fotograferades i dag i Almedalen på en lagbild tillsammans med Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU. – När folk kommer fram snällt och frågar om de får ta kort av mig och Pia så säger jag ja till det, säger Hamrén till P4 Extra med Lotta Bromé..

YLE - 15 okt 14 kl. 14:21

Folk vågar inte satsa på bostad

Nedgången på bostadsmarknaden fortsätter redan för andra året i följd. Försäljningstiderna har förlängts och antalet affärer har minskat. Bostdasförmedlare som svarat på Kiinteistömaailmas barometer räknar med att cirka 15 000 bostadsaffärer blir ogjorda i år.

YLE - 19 nov 13 kl. 04:10

Namninsamling mot fasanjakten: Vågar folk skriva under?

- Jag har aldrig upplevt något liknande, säger "Liisa" - ett av ögonvittnena till hagelregnet vid Norrbyvägen i torsdags, som Robin Lindberg rapporterade om. Fasanjakten i Norrby fortsätter att väcka känslor i Norrby.Riggert Munsterhjelm på sin gård i Snappertuna Yle/ Robin Lindberg Haglen bara smattrade ner på åkern och på bilarna, som stannat vid vägkanten, berättar "Liisa", en av byborna som valt att bli intervjuad under fingerat namn.

YA - 16 okt 13 kl. 06:30

"Folk tyckte nog att jag var lite knäpp"

Foto: Anette Sjöstrand
Under många år drev hon Dansbutiken i Göteborg. För ett år sedan sålde hon företaget och styrde kosan till Skåne. En spontan flytt som fick vännerna att höja på ögonbrynen och som blev början på ett annat liv.

GöteborgsPosten - 27 okt 16 kl. 13:00

Advokaten: "Det plågar henne"

Två veckor efter avslöjandet om att den norska skidstjärnan Therese Johaug åkt fast för dopning ställer hon för första gången upp på intervjuer..

Expressen - 01 jul 14 kl. 14:29

Nu vågar svenskarna köpa nya bilar igen

Vanligt folk vågar köpa bil igen. Under juni ökade nybilsregistreringarna med närmare 26 procent och under första halvåret är ökningen nästan 18 procent jämfört med första halvåret i fjol..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Två skadade och en gripen efter bråk i Tensta

Polisen fick vid 22-tiden på lördagen larm om ett bråk i Tensta i nordvästra Stockholm. Enligt polisen ska ett 20-tal personer ha varit inblandade..

SVT - 3 timmar sedan

Seriekrockande bilist drog kniv

En man i 55-årsåldern drog kniv efter att ha orsakat två trafikolyckor i Göteborg på lördagen..

SVT - 5 timmar sedan

Kritik mot Valmyndigheten efter SVT:s uppgifter om cyberattack på valdagen

Valmyndigheten kritiseras av it-experter efter att myndighetens hemsida slogs ut av en överbelastningsattack på valdagen, vilket SVT Nyheter rapporterade om förra veckan. – Det är inte svårt att skydda sig mot det här, säger it-säkerhetsexperten Fredrik Möller, till SvD..

SVT - 7 timmar sedan

Avsiktlig attack släckte valsajt i Sverige

Det var en så kallad överbelastningsattack som ledde till att Valmyndighetens sajt slogs ut under valkvällen i höstas. Tidigare har det från myndighetens sida hetat att ”ingenting tydde” på att så var fallet..

SVT - 11 timmar sedan

Moderatledaren Ulf Kristersson glömde låsa vapenskåpet – polisen omhändertog jaktvapnen

Moderatledaren Ulf Kristersson lämnade vapenskåpet olåst hemma i villan. Polisen har nu omhändertagit hans jaktvapen och startat en utredning, uppger Aftonbladet. – Jag begick ett misstag, säger partiledaren..

SVT - 16 timmar sedan

Reinfeldt och KTH förnekar samröre med kinesiske affärsmannen

Fredrik Reinfeldt förnekar samröre med den kinesiske affärsmannen Kevin Liu, trots att han används i Lius marknadsföring. SVT Nyheter kan nu visa att även Kungliga tekniska högskolan utnyttjas som reklam i Lius bolag trots att detta inte sanktionerats av KTH..

SVT - 13 timmar sedan

Här räknas rösterna i Sveriges största underhållningsprogram

Varje vecka röstar svenska folket miljontals gånger på sina favoritbidrag i Melodifestivalen och det är mycket som står på spel. Ansvariga för att röstningsmomentet och rösträkningen går till på rätt sätt är en grupp personer ihopträngda i fikarummet för de som till vardags kör hockeyarenans ismaskin..

SVT - 13 timmar sedan

Löfven ryter till mot Swedbank

Statsminister Stefan Löfven (S) vill se hårdare tag i arbetet mot penningtvätt och utesluter inte skärpt lagstiftning. – Om det här senaste nu stämmer, så att man kan belägga Swedbank med de här bristerna, så är det naturligtvis fullständigt oacceptabelt, säger han..

SVT - 17 timmar sedan

Kinesiske affärsmannen vill köpa svensk medicinsk högteknologi

Kevin Liu, den kinesiske affärsman som var involverad i förhandlingar om frigivning av den svenske förläggaren Gui Minhai, förhandlar nu med ett svenskt högteknologiskt företag. Den svenske entreprenören Thorleif Lavold blev inbjuden till Lius flotta kontor i Kina och möttes av en bild på Fredrik Reinfeldt och av reklam för Karolinska institutet och KTH..

SVT - Igår: 21:59

Aktiespararnas vd kritisk både mot Swedbank och Finansinspektionen

Aktiespararnas vd Joacim Olsson är kritisk både mot Swedbanks agerande, men också hur Finansinspektionen agerat. – Jag tycker att det finns anledning att rikta kritik mot hur Finansinspektionen agerat hittills, säger han..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.