YA > Lokalt

Friday, 22 February, 09:35

Liknande nyheter

Taggar: M vill bilda, storkommunmed alla , kommuneri , sydost
Nya Wermlands Tidningen - 28 nov 11 kl. 07:30

Vill bilda storkommun

Slå samman Bengtsfors, Dals-Ed, Åmål, Säffle och Årjäng till en stor kommun..

Kristianstadsbladet - 08 feb 12 kl. 06:30

Politiker vill ha en storkommun

I en debattartikel föreslår socialdemokraterna att kommunerna Kristianstad och Östra Göinge ska slås ihop till en.
I en debattartikel i dagens Kristianstadsbladet föreslår Heléne Fritzon och Karl-Erik Innala, socialdemokrater i Kristianstad och Östra Göinge, en kommunsammanslagning. De tror att det här är ett sätt att motverka Skånes kantring mot sydväst.

YLE - 16 okt 14 kl. 23:04

Inbesparingar ett måste för ny storkommun

Hur blir det med språket? Hur påverkar social- och hälsovårdsreformen? Varifrån kommer inbesparingarna?

Skånskan - 20 mar 17 kl. 14:00

Besökare i sydost ska upp i sadeln

SJÖBO Nu har samarbetsprojektet för att utveckla hästturismen i sydöstra Skåne så sakta rullat igång.
Med en gemensam erfarenhet som ska göra Skånes sydöstra hörn till en hästdestination att räkna med leder Cecilia Henrikson och Pernilla Colhag satsningen.h Det här är Leader1991 introducerades leadermetoden som ett verktyg inom EU för att skapa lokalt engagemang och inflytande.

Helsingborgs Dagblad - 06 okt 11 kl. 12:40

Ny dansk storkommun på väg?

Slå ihop Helsingör med grannkommunerna Gribskov och Fredensborg och bilda en storkommun. Det föreslår Helsingörs borgmästare Johannes Hecht-Nielsen. Han ser stora vinster i en ny storkommun, skriver Nytt från Öresund som citerar Danmarks Radio.

Nya Wermlands Tidningen - 04 jun 13 kl. 20:01

Inget stöd för en storkommun i Dalsland

Frågan om att bilda en storkommun i Dalsland har ofta debatterats. Men förslaget saknar helt stöd. Det menar konsulter som utrett samarbetet mellan de fem Dalslandskommunerna..

Magazin24 - 28 nov 15 kl. 09:25

Kan Kungsör och Skinnskatteberg fortsätta vara egna kommuner?

När julen och första advent står för dörren hade jag kunnat valt att skriva om tomtar, skimmer och fagert ljus i fjärran – som när julens glada och äkta budskap nalkas. Vilket kommer jag att göra närmare jul.Grejen är att vi levt med tomtar, skimmer och fagert ljus i fjärran de senaste åren.

HBL - 08 maj 13 kl. 11:54

Sex kommuner kan bli åtta

SIBBO. Representanter för sex östnyländska kommuner samlades på onsdagen i Sibbo för att berätta om den gemensamma utredningen om en östnyländsk storkommun.I sista stund har Pukkila dragit sig ur samarbetet.

Barometern - 05 nov 13 kl. 08:39

Tre kommuner räcker

Tre kommuner räcker, tycker Barometern-OT:e ekonomiredaktör Jörgen Ström i dagens upplaga av Mera Affärsliv. Bilagan har gjort en stor genomgång av näringsklimatet i regionens kommuner och kommit fram till att en sammanslagning av dagens tio kommuner till tre vore en väg för att förbättra förutsättningarna för en fungerande arbetsmarknadsregion. Enligt Jörgen Ströms förslag skulle Nybro/Torsås/Emmaboda bilda en kommun, Kalmar/Mörbylånga/Borgholm en andra och Mönsterås, Oskarshamn, Hultsfred/Högsby en tredje.

Barometern - 05 nov 13 kl. 08:39

Tre kommuner räcker

Tre kommuner räcker, tycker Barometern-OT:s ekonomiredaktör Jörgen Ström i dagens upplaga av Mera Affärsliv. Bilagan har gjort en stor genomgång av näringsklimatet i regionens kommuner och kommit fram till att en sammanslagning av dagens tio kommuner till tre vore en väg för att förbättra förutsättningarna för en fungerande arbetsmarknadsregion. Enligt Jörgen Ströms förslag skulle Nybro/Torsås/Emmaboda bilda en kommun, Kalmar/Mörbylånga/Borgholm en andra och Mönsterås, Oskarshamn, Hultsfred/Högsby en tredje.

Fler nyheter från YA

YA - 9 timmar sedan

Sydostskåningarna blir fler: Snart är Sjöbo större än Simrishamn

I sydöstra Skåne växer befolkningen i alla kommuner, utom i Simrishamn, där man blev 98 personer färre än året innan. Det betyder att Sjöbo snart går om Simrishamn i antalet kommuninvånare. Det visar aktuell statistik från SCB.

YA - 12 timmar sedan

Fortsatt oklart när Systembolaget kan öppna: ”Kan ta dagar eller veckor”

Det finns i nuläget inget slutdatum för Systembolagets stängning i Ystad. Helt klart är att det inte kommer att öppna innan helgen..

YA - 17 timmar sedan

Listan: Maten som slängs mest

YA - 17 timmar sedan

Vissen svamp och lessna tomater inspirerar till minskat matsvinn

Att minska matsvinnet för ekonomin och miljöns skull är inte enbart en konsumentfråga utan engagerar även många livsmedelsbutiker..

YA - 20 timmar sedan

Dom: Dansk får samhällstjänst efter grovt rattfylleri

En man i 35-årsåldern har dömts till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst för grovt rattfylleri..

YA - 21 timmar sedan

Vintern uteblev – våren är här: ”Spännande temperaturskiftningar”

Det blev ingen vinter. I kväll utropar SMHI vårens ankomst i hela Skåne. Dock väntar omedelbart bakslag..

YA - 22 timmar sedan

15-åring misshandlad – hade ingen cigarett att bjuda på

En pojke blev på onsdagskvällen slagen efter att inte haft någon cigarett att bjuda på..

YA - Igår: 00:01

Klartecken för ytterligare 32 lägenheter

Bosses bygg får klartecken att bygga ytterligare 32 hyreslägenheter i Västra sjöstaden. – Vi hoppas på inflyttning vid årsskiftet, säger Linus Sandell, Bosses bygg..

YA - Igår: 22:00

Med eller utan lov – FIFA får alltid plats

På Ungdomens hus är det som vanligt fullt med folk som samlats för att träffa vänner och umgås. I ett litet rum på övervåningen har en tapper skara av dessa samlats för att tävla om första priset i sportlovets FIFA-turnering. .

YA - Igår: 18:00

Fortsatt stort intresse för Ystad gymnasium – mest lockar studieförberedande program

Intresset för att plugga på Ystad gymnasium är fortsatt stort, men lite mindre än i fjor. Flest sökande lockar ekonomi-, samhälls- och naturvetenskapsprogrammen, medan teknik- och el-programmen dalar i popularitet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.