YA > Lokalt

Friday, 14 December, 23:08

Liknande nyheter

Taggar: M vill bilda, storkommunmed alla , kommuneri , sydost
Nya Wermlands Tidningen - 28 nov 11 kl. 07:30

Vill bilda storkommun

Slå samman Bengtsfors, Dals-Ed, Åmål, Säffle och Årjäng till en stor kommun..

Kristianstadsbladet - 08 feb 12 kl. 06:30

Politiker vill ha en storkommun

I en debattartikel föreslår socialdemokraterna att kommunerna Kristianstad och Östra Göinge ska slås ihop till en.
I en debattartikel i dagens Kristianstadsbladet föreslår Heléne Fritzon och Karl-Erik Innala, socialdemokrater i Kristianstad och Östra Göinge, en kommunsammanslagning. De tror att det här är ett sätt att motverka Skånes kantring mot sydväst.

YLE - 16 okt 14 kl. 23:04

Inbesparingar ett måste för ny storkommun

Hur blir det med språket? Hur påverkar social- och hälsovårdsreformen? Varifrån kommer inbesparingarna?

Skånskan - 20 mar 17 kl. 14:00

Besökare i sydost ska upp i sadeln

SJÖBO Nu har samarbetsprojektet för att utveckla hästturismen i sydöstra Skåne så sakta rullat igång.
Med en gemensam erfarenhet som ska göra Skånes sydöstra hörn till en hästdestination att räkna med leder Cecilia Henrikson och Pernilla Colhag satsningen.h Det här är Leader1991 introducerades leadermetoden som ett verktyg inom EU för att skapa lokalt engagemang och inflytande.

Helsingborgs Dagblad - 06 okt 11 kl. 12:40

Ny dansk storkommun på väg?

Slå ihop Helsingör med grannkommunerna Gribskov och Fredensborg och bilda en storkommun. Det föreslår Helsingörs borgmästare Johannes Hecht-Nielsen. Han ser stora vinster i en ny storkommun, skriver Nytt från Öresund som citerar Danmarks Radio.

Nya Wermlands Tidningen - 04 jun 13 kl. 20:01

Inget stöd för en storkommun i Dalsland

Frågan om att bilda en storkommun i Dalsland har ofta debatterats. Men förslaget saknar helt stöd. Det menar konsulter som utrett samarbetet mellan de fem Dalslandskommunerna..

Magazin24 - 28 nov 15 kl. 09:25

Kan Kungsör och Skinnskatteberg fortsätta vara egna kommuner?

När julen och första advent står för dörren hade jag kunnat valt att skriva om tomtar, skimmer och fagert ljus i fjärran – som när julens glada och äkta budskap nalkas. Vilket kommer jag att göra närmare jul.Grejen är att vi levt med tomtar, skimmer och fagert ljus i fjärran de senaste åren.

HBL - 08 maj 13 kl. 11:54

Sex kommuner kan bli åtta

SIBBO. Representanter för sex östnyländska kommuner samlades på onsdagen i Sibbo för att berätta om den gemensamma utredningen om en östnyländsk storkommun.I sista stund har Pukkila dragit sig ur samarbetet.

Barometern - 05 nov 13 kl. 08:39

Tre kommuner räcker

Tre kommuner räcker, tycker Barometern-OT:e ekonomiredaktör Jörgen Ström i dagens upplaga av Mera Affärsliv. Bilagan har gjort en stor genomgång av näringsklimatet i regionens kommuner och kommit fram till att en sammanslagning av dagens tio kommuner till tre vore en väg för att förbättra förutsättningarna för en fungerande arbetsmarknadsregion. Enligt Jörgen Ströms förslag skulle Nybro/Torsås/Emmaboda bilda en kommun, Kalmar/Mörbylånga/Borgholm en andra och Mönsterås, Oskarshamn, Hultsfred/Högsby en tredje.

Barometern - 05 nov 13 kl. 08:39

Tre kommuner räcker

Tre kommuner räcker, tycker Barometern-OT:s ekonomiredaktör Jörgen Ström i dagens upplaga av Mera Affärsliv. Bilagan har gjort en stor genomgång av näringsklimatet i regionens kommuner och kommit fram till att en sammanslagning av dagens tio kommuner till tre vore en väg för att förbättra förutsättningarna för en fungerande arbetsmarknadsregion. Enligt Jörgen Ströms förslag skulle Nybro/Torsås/Emmaboda bilda en kommun, Kalmar/Mörbylånga/Borgholm en andra och Mönsterås, Oskarshamn, Hultsfred/Högsby en tredje.

Fler nyheter från YA

YA - 4 timmar sedan

Efter åtta år i Sverige: Mahmoud hotas av utvisning

Efter nästan åtta år i Sverige hotas Mahmoud Hamed av utvisning. Han och barnen hänvisas till Irak medan hans fru och barnens mamma utvisas till Marocko. – Jag hoppas fortfarande att det ska lösa sig, säger Mahmoud Hamed som många Ystadsbor känner som torghandlare.

YA - 4 timmar sedan

Utvisningsbeslutet ska överklagas

Beslutet att utvisa Mahmoud Hamed och hans familj överraskar advokat Christine Kock. – Jag ska överklaga, men hoppas att Migrationsverket omprövar sitt beslut, säger hon..

YA - 13 timmar sedan

Smugglare hade tre miljoner cigg i lasten – avslöjades med röntgenkamera

De sa att de kom tomhänta. Men i själva verket var långtradaren packad med tre miljoner smuggelcigaretter. Nu åtalas männen.

YA - Igår: 18:00

Sfi-eleverna bjöd på annorlunda luciatåg

Klädseln varierade, men sången och inlevelsen gick inte att ta fel på när sfi-eleverna arrangerade luciatåg. För många var det deras första i livet..

YA - Igår: 12:20

Lärare åtalas för sexuellt ofredande: Skickade kärleks-meddelanden till 9-åring

En lärare i Ystads kommun åtalas för att ha skickat ett stort antal kärleksmeddelanden till en 9-årig elev på skolan där han arbetat. Läraren ska också ha pussat eleven på munnen vid flera tillfällen..

YA - Igår: 12:00

SMHI: Mer snö att vänta i veckan

På torsdagsmorgonen föll det snö över delar av sydöstra Skåne. Och det är fler snöbyar att vänta i veckan – men ännu ingen riktig vinter, enligt SMHI. .

YA - Igår: 10:17

Polisen söker gäng som jagade skolelev

Polisen vill ha hjälp med iakttagelser från fredagen 7 december då ett gäng jagade en elev på väg till skolan. .

YA - Igår: 06:00

Ystadbostäder ska betala straffavgift – samlingslokal saknade bygglov

Ystadbostäder tvingas betala drygt 100 000 kronor i straffavgift för att en källarlokal används som samlingslokal utan att det finns bygglov. Det beslutade myndighetsnämnden vid sitt senaste möte..

YA - Igår: 06:00

Lucka 13: ”Välkommen du goda med ljuset hit”

Stämsång, rytmik och levande ljus. Eleverna på estetprogrammet musik har mycket att hålla rätt på när de lussar för sina skolkamrater..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.