YA > Lokalt

Friday, 19 October, 00:51

YA - 11 okt 18 kl. 11:17

M vill bilda storkommun med alla kommuner i sydostModeraterna i Ystad vill utreda möjligheten att slå samman kommunerna i sydöstra Skåne till en stor kommun. Men kommunerna vill hellre utöka samarbetet. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ystad, Skåne

Dela artikeln

268 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: M vill bilda, storkommunmed alla , kommuneri , sydost
Nya Wermlands Tidningen - 28 nov 11 kl. 07:30

Vill bilda storkommun

Slå samman Bengtsfors, Dals-Ed, Åmål, Säffle och Årjäng till en stor kommun..

Skånskan - 20 mar 17 kl. 14:00

Besökare i sydost ska upp i sadeln

SJÖBO Nu har samarbetsprojektet för att utveckla hästturismen i sydöstra Skåne så sakta rullat igång.
Med en gemensam erfarenhet som ska göra Skånes sydöstra hörn till en hästdestination att räkna med leder Cecilia Henrikson och Pernilla Colhag satsningen.h Det här är Leader1991 introducerades leadermetoden som ett verktyg inom EU för att skapa lokalt engagemang och inflytande.

Kristianstadsbladet - 08 feb 12 kl. 06:30

Politiker vill ha en storkommun

I en debattartikel föreslår socialdemokraterna att kommunerna Kristianstad och Östra Göinge ska slås ihop till en.
I en debattartikel i dagens Kristianstadsbladet föreslår Heléne Fritzon och Karl-Erik Innala, socialdemokrater i Kristianstad och Östra Göinge, en kommunsammanslagning. De tror att det här är ett sätt att motverka Skånes kantring mot sydväst.

YLE - 16 okt 14 kl. 23:04

Inbesparingar ett måste för ny storkommun

Hur blir det med språket? Hur påverkar social- och hälsovårdsreformen? Varifrån kommer inbesparingarna?

Helsingborgs Dagblad - 06 okt 11 kl. 12:40

Ny dansk storkommun på väg?

Slå ihop Helsingör med grannkommunerna Gribskov och Fredensborg och bilda en storkommun. Det föreslår Helsingörs borgmästare Johannes Hecht-Nielsen. Han ser stora vinster i en ny storkommun, skriver Nytt från Öresund som citerar Danmarks Radio.

Nya Wermlands Tidningen - 04 jun 13 kl. 20:01

Inget stöd för en storkommun i Dalsland

Frågan om att bilda en storkommun i Dalsland har ofta debatterats. Men förslaget saknar helt stöd. Det menar konsulter som utrett samarbetet mellan de fem Dalslandskommunerna..

Magazin24 - 28 nov 15 kl. 09:25

Kan Kungsör och Skinnskatteberg fortsätta vara egna kommuner?

När julen och första advent står för dörren hade jag kunnat valt att skriva om tomtar, skimmer och fagert ljus i fjärran – som när julens glada och äkta budskap nalkas. Vilket kommer jag att göra närmare jul.Grejen är att vi levt med tomtar, skimmer och fagert ljus i fjärran de senaste åren.

HBL - 08 maj 13 kl. 11:54

Sex kommuner kan bli åtta

SIBBO. Representanter för sex östnyländska kommuner samlades på onsdagen i Sibbo för att berätta om den gemensamma utredningen om en östnyländsk storkommun.I sista stund har Pukkila dragit sig ur samarbetet.

Barometern - 05 nov 13 kl. 08:39

Tre kommuner räcker

Tre kommuner räcker, tycker Barometern-OT:e ekonomiredaktör Jörgen Ström i dagens upplaga av Mera Affärsliv. Bilagan har gjort en stor genomgång av näringsklimatet i regionens kommuner och kommit fram till att en sammanslagning av dagens tio kommuner till tre vore en väg för att förbättra förutsättningarna för en fungerande arbetsmarknadsregion. Enligt Jörgen Ströms förslag skulle Nybro/Torsås/Emmaboda bilda en kommun, Kalmar/Mörbylånga/Borgholm en andra och Mönsterås, Oskarshamn, Hultsfred/Högsby en tredje.

Barometern - 05 nov 13 kl. 08:39

Tre kommuner räcker

Tre kommuner räcker, tycker Barometern-OT:s ekonomiredaktör Jörgen Ström i dagens upplaga av Mera Affärsliv. Bilagan har gjort en stor genomgång av näringsklimatet i regionens kommuner och kommit fram till att en sammanslagning av dagens tio kommuner till tre vore en väg för att förbättra förutsättningarna för en fungerande arbetsmarknadsregion. Enligt Jörgen Ströms förslag skulle Nybro/Torsås/Emmaboda bilda en kommun, Kalmar/Mörbylånga/Borgholm en andra och Mönsterås, Oskarshamn, Hultsfred/Högsby en tredje.

Fler nyheter från YA

YA - 15 timmar sedan

TV: Så blir utsikten över Ystad – från hotellets skybar

I maj 2020 står nya Hotell Fritiden klart intill det gamla badhuset. Från skybaren på sjunde våningen kommer det att gå att se ut över hela Ystad..

YA - Igår: 20:00

Träning: Gymföretag har hittat lokaler i Ystad

Fintess 24 seven blir först ut när Fritidsbadet byggts om. Fyra månader innan hotellet slår upp dörrarna öppnar gymmet. – Gymmet får en helt egen ingång.

YA - Igår: 18:00

Ordföranden i Radio Active svarar på avhoppen

Radio Actives ordförande Christer Ågren berättar nu hur han ser på att programledarna Göran Sagstuen och Michael Saxell slutar..

YA - Igår: 17:45

Sommarteatern får Ystads kulturpris

Ystads kommuns kulturpris 2018 tilldelas Sommarteatern. 15-årige estradören William Schmatz får årets kulturstipendium och Jan-Åke Wahlfrid blir årets Kultureldsjäl..

YA - Igår: 15:07

Dom: Nya skulder – krögare dömd att betala bankkredit

Restaurangägaren betalade inte tillbaka ett banklån. Nu har Ystads tingsrätt dömt honom att betala nästan 160 000 kronor till banken. .

YA - Igår: 13:00

Hallå där meteorologen! Är detta den sista varma oktoberdagen?

Brittsommarvärmen har slagit rekord över hela landet. Men snart är det slut på att gå utan jacka och mössa. – Nu kommer hösten att avancera, säger meteorologen Sandra Andersson.

YA - Igår: 09:51

Skylt om fimpar blev fimpad skylt: ”Jag har fler kopior”

Johan Dahlberg i Ystad tycker inte att man ska fimpa var som helst. Därför har han satt upp en insändare, saxad ur YA, om just detta på sitt plank. – Nu har någon har satt fyr på skylten, kanske har någon retat sig på den, säger Johan Dahlberg till YA.

YA - I förrgår: 21:00

Ny majoritet kan ge klartecken till ölservering i arenan: ”Vi tar upp frågan igen”

Frågan om alkoholservering på arenan är ständigt på tapeten. S+C säger nej, men om frågan prövats i det nya fullmäktige hade en majoritet röstat ja. – Vi kommer att ta upp frågan igen, säger Mats Persson ordförande i Ystads IF..

YA - I förrgår: 13:28

Inget gehör för förslag om sextimmarsdag: ”Satsar på heltid istället”

Vänsterns Inga-Lill Ek vill att kommunen gör ett försök med att införa sextimmars arbetsdag med bibehållen lön. Men motionen får kalla handen av kommunstyrelsens arbetsutskott..

YA - I förrgår: 10:39

Kockarna har talat – Daniel Berlin är bäst i Sverige igen

2016 utsågs Daniel Berlin till Kockarnas kock av sina kockkollegor. 2017 petades han till tredjeplatsen, men nu är han överst på tronen igen. De svenska kockarna anser alltså att Daniel Berlin är bäst i Sverige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.