YLE > Svenskfinland

Sunday, 09 December, 22:22

YLE - 11 okt 18 kl. 10:46

Roland Junell skapar hymner i StockholmRoland Junell är en finlandssvensk musiker uppvuxen på de flacka österbottniska fälten. Nuförtiden är Roland bosatt i Stockholm och jobbar på heltid med musik och dessutom utmanar han i Vegatoppen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Junell, Stockholm, Roland, Vegatoppen

Dela artikeln

122 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Roland, Junell, skapar, hymneri , Stockholm
IDG - 21 mar 12 kl. 14:24

Roland skapar trådlös iPhone-koppling till sina instrument

Nu hoppar även Roland på iPhone-tåget och skapar en särskild teknik som trådlöst kopplar ihop iOS-enheter med instrument från Roland. Tekniken kallas Roland Wireless Connect och låter användare spela och spela in ljud på Rolands moduler direkt via telefonen..

Sydsvenskan - 03 maj 11 kl. 07:37

Roland Nilsson måste bort - nu


Roland Nilsson måste bort. Egentligen är det så enkelt, egentligen är inte Malmö FF:s problem mycket mer svårlösta än så. Kort lägesbeskrivning i MFF just nu: svenska mästarna har i princip samma lag som förra året.

Nya Wermlands Tidningen - 13 apr 13 kl. 07:30

Engelska hymner i Frälsningsarmén

På söndag kväll ger Frälsningsarméns musikkår ett program med engelska hymner i Kristinehamns kyrka..

YLE - 29 dec 16 kl. 23:29

Roland väntar på att någon skulle hälsa på - "Varför är jag så ensam?"

Även om Roland Grankulla har många släktingar och vänner känner han sig ensam nästan varje dag. Bilarna susar förbi hans lägenhet i Larsmo och det är sällan någon stannar och sticker sig in. Många säger att de tänker komma.

Kristianstadsbladet - 31 okt 13 kl. 08:00

Dyrare parkering skapar oenighet

Arkivfoto: Claes Nyberg
Nu blir det dyrare att parkera i Kristianstad. Men höjningen skapar politisk oenighet.
Med ökade p-taxor är det tänkt att kommunens intäkter ska öka med sex miljoner kronor.

Magazin24 - 25 feb 12 kl. 08:47

Intervju: Bandydomaren Roland Fager

Han har dömt bandy i 19 år varav 15 år har varit på elitnivå. Han brinner lika mycket i dag för bandyn. I 19 år har han dömt bandy och han har inte tröttnat ett dugg.

Sydsvenskan - 14 apr 11 kl. 01:30

Roland Nilsson kräver lösning nu

Foto: Johan Bävman
Nu talar MFF-tränaren Roland Nilsson klarspråk.
Medan FC Köpenhamn och Malmö FF fortfarande talar om den 1 juli respektive 31 december, av ren förhandlingstaktik, sätter Roland Nilsson agendan med en elegant formulering. Han menar den nye tränaren i MFF, men det handlar ju lika mycket om den nye tränaren i FCK...

Barometern - 30 maj 14 kl. 08:00

Roland Ekholm

En välkänd profil inom Sydostpresstidningarna i Gota Media-koncernen har lämnat oss. Efter en tids sjukdom avled Roland Ekholm, Karlskrona, i söndags, en knapp månad före sin 70-årsdag. Fotograf, projektledare, nyhetschef, redigeringsledare, personalredaktör och byggledare.

Sydsvenskan - 26 maj 15 kl. 04:00

Roland Olsson

Roland Olsson, Skanör, har avlidit i en ålder av 86 år. Hans närmaste är hustrun Barbro och sönerna Hans och Jan med familjer samt framlidne sonen Mats familj.Roland Olsson började tidigt arbeta med planeringsarbete inom läkemedelsindustrin, först i Ferrosan i Malmö, där han slutade som vice vd.

Skånskan - 30 maj 18 kl. 16:47

Roland Larsson i dokumentärfilm

FOTBOLL MFF:s U19-tränare Roland Larsson är en av blott två tränare i Sverige som är kvar av de allra första som anställdes när Tipselitverksamheten drogs igång. Därför är han en given huvudrollsinnehavare i en dokumentär om projektet.
Markus Rosenberg kommer också att vara med.

Fler nyheter från YLE

YLE - 9 timmar sedan

VM i body fitness avgjort – nu siktar Linda Backlund framåt

Linda Backlund från Vörå har just deltagit i VM i bodyfitnes i Spanien. Hon placerade sig bland de elva till femton bästa i tävlingen. Placeringen är hon inte helt nöjd med, men sin egen prestation är hon jättenöjd med..

YLE - 11 timmar sedan

15-åriga Johannes komponerade verk för fyrtiomanna blåsorkester – ”Internet lärde mig komponera”

Johannes Forsén är trumpetist i Närpes Skolmusikkår och numera också kompositör. Under skolmusikkårens 60-årsjubileumskonsert framfördes hans verk Northern Landscapes..

YLE - 13 timmar sedan

Älgjakten pågår ännu – inga vargar har stört jakten

Inga vargar har stört årets älgjakt i Österbotten, säger Stefan Pellas, jaktchef på Kust-Österbottens viltcentral. I Södra Österbotten har däremot fyra jakthundar blivit attackerade under hösten..

YLE - Igår: 12:14

Storkyros önskan om att byta landskap går framåt – kommuner säger ja till bytet

Storkyros strävan att lämna Österbottens förbund och i stället bli en del av Södra Österbottens förbund går framåt. På måndag tar Korsholm, Malax och Kristinestad ställning till Storkyros önskemål..

YLE - Igår: 08:30

Ett liv bortom elnät och moderna bekvämligheter

Tova Christoffersson och Mathias Smulter har valt att leva mitt i naturen. Utan bekvämligheter bygger de sitt eget paradis på Talasbuan i den jämtländska skogen..

YLE - I förrgår: 20:31

Vasa Sports Tommi Tikka stal showen i Helsingfors – ful ryggtackling och snyggt mål då örnarna vände mot HIFK

Tommi Tikka var med i det mesta då Vasa Sport tog en dramatisk seger över HIFK. Tikka spelade både skurk och hjälte då Vasalaget vände och vann efter förlängning..

YLE - I förrgår: 18:36

Olympiska kommittén delade ut pengar åt friidrottarna – inget stöd åt Richardsson eller Sandblom

Finlands olympiska kommitté stöder färre friidrottare år 2019 än året innan. Saga Andersson, Oliver Helander och David Söderberg finns med bland de 21 namnen medan Camilla Richardsson och Linda Sandblom har trillat bort..

YLE - I förrgår: 13:57

Övis ska börja ta emot barn med särskilda behov – nytt avtal mellan Vasa stad och Åbo Akademi

Tidigare har det inte funnits något avtal mellan staden och skolan och det gjorde bland annat att [link:https://svenska.yle.fi/artikel/2018/05/25/annu-ett-fall-dar-vasa-ovningsskola-besvarar-sig-om-elev-romeo-nekas-borja-ettan;Romeo inte kunde börja i Övis i höstas;standard;], trots att hans föräldrar ville det..

YLE - I förrgår: 10:22

Överläkare om allt längre vårdköer för barn: Trötta föräldrar och den moderna skolan producerar patienter till barnpsykiatrin

Vanliga förvärvsarbetande föräldrar prövas hårt av alla krav och skolan kräver självstyrning på ett sätt som inte beaktar barnens mognadsgrad. Det anser åtta överläkare inom barnpsykiatrin att kraftigt bidrar till de växande köerna till barnpsykiatrisk vård..

YLE - I förrgår: 06:34

Motion i Jakobstadsfullmäktige: Ge skoleleverna en meningsfull fritid med trygga vuxna

En lågtröskelverksamhet som är öppen för alla efter skoldagens slut, det föreslår SFP:s fullmäktigeledamot Annica Haldin i Jakobstad. Det viktiga är att barn inte lämnas ensamma och otrygga utan har en trygg plats att gå till, säger hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.