YLE > Svenskfinland

Thursday, 18 October, 00:15

YLE - 11 okt 18 kl. 10:46

Roland Junell skapar hymner i StockholmRoland Junell är en finlandssvensk musiker uppvuxen på de flacka österbottniska fälten. Nuförtiden är Roland bosatt i Stockholm och jobbar på heltid med musik och dessutom utmanar han i Vegatoppen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Junell, Stockholm, Roland, Vegatoppen

Dela artikeln

85 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Roland, Junell, skapar, hymneri , Stockholm
IDG - 21 mar 12 kl. 14:24

Roland skapar trådlös iPhone-koppling till sina instrument

Nu hoppar även Roland på iPhone-tåget och skapar en särskild teknik som trådlöst kopplar ihop iOS-enheter med instrument från Roland. Tekniken kallas Roland Wireless Connect och låter användare spela och spela in ljud på Rolands moduler direkt via telefonen..

Sydsvenskan - 03 maj 11 kl. 07:37

Roland Nilsson måste bort - nu


Roland Nilsson måste bort. Egentligen är det så enkelt, egentligen är inte Malmö FF:s problem mycket mer svårlösta än så. Kort lägesbeskrivning i MFF just nu: svenska mästarna har i princip samma lag som förra året.

Nya Wermlands Tidningen - 13 apr 13 kl. 07:30

Engelska hymner i Frälsningsarmén

På söndag kväll ger Frälsningsarméns musikkår ett program med engelska hymner i Kristinehamns kyrka..

YLE - 29 dec 16 kl. 23:29

Roland väntar på att någon skulle hälsa på - "Varför är jag så ensam?"

Även om Roland Grankulla har många släktingar och vänner känner han sig ensam nästan varje dag. Bilarna susar förbi hans lägenhet i Larsmo och det är sällan någon stannar och sticker sig in. Många säger att de tänker komma.

Kristianstadsbladet - 31 okt 13 kl. 08:00

Dyrare parkering skapar oenighet

Arkivfoto: Claes Nyberg
Nu blir det dyrare att parkera i Kristianstad. Men höjningen skapar politisk oenighet.
Med ökade p-taxor är det tänkt att kommunens intäkter ska öka med sex miljoner kronor.

Magazin24 - 25 feb 12 kl. 08:47

Intervju: Bandydomaren Roland Fager

Han har dömt bandy i 19 år varav 15 år har varit på elitnivå. Han brinner lika mycket i dag för bandyn. I 19 år har han dömt bandy och han har inte tröttnat ett dugg.

Sydsvenskan - 14 apr 11 kl. 01:30

Roland Nilsson kräver lösning nu

Foto: Johan Bävman
Nu talar MFF-tränaren Roland Nilsson klarspråk.
Medan FC Köpenhamn och Malmö FF fortfarande talar om den 1 juli respektive 31 december, av ren förhandlingstaktik, sätter Roland Nilsson agendan med en elegant formulering. Han menar den nye tränaren i MFF, men det handlar ju lika mycket om den nye tränaren i FCK...

Barometern - 30 maj 14 kl. 08:00

Roland Ekholm

En välkänd profil inom Sydostpresstidningarna i Gota Media-koncernen har lämnat oss. Efter en tids sjukdom avled Roland Ekholm, Karlskrona, i söndags, en knapp månad före sin 70-årsdag. Fotograf, projektledare, nyhetschef, redigeringsledare, personalredaktör och byggledare.

Sydsvenskan - 26 maj 15 kl. 04:00

Roland Olsson

Roland Olsson, Skanör, har avlidit i en ålder av 86 år. Hans närmaste är hustrun Barbro och sönerna Hans och Jan med familjer samt framlidne sonen Mats familj.Roland Olsson började tidigt arbeta med planeringsarbete inom läkemedelsindustrin, först i Ferrosan i Malmö, där han slutade som vice vd.

Skånskan - 30 maj 18 kl. 16:47

Roland Larsson i dokumentärfilm

FOTBOLL MFF:s U19-tränare Roland Larsson är en av blott två tränare i Sverige som är kvar av de allra första som anställdes när Tipselitverksamheten drogs igång. Därför är han en given huvudrollsinnehavare i en dokumentär om projektet.
Markus Rosenberg kommer också att vara med.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Mardrömskväll för Sport – insläppt mål i powerplay bara sista spiken i kistan

Sport hade inget att sätta emot i Raumo. Lukko spelade ut gästerna och såg till att örnarnas formkurva fortsätter att peka spikrakt neråt..

YLE - 4 timmar sedan

Vbl: Polisen anser att de handlade korrekt med den hotfulla vargen i Kimo

Polisen gjorde inget fel när de lät bli att ge order om avlivning av vargen i Kimo i våras. Det svarar man JO angående den klagan som Vörås kommunstyrelse lämnade in mot polisens agerande..

YLE - 5 timmar sedan

Saknar du något? - Det kanske finns på polisens hittegodsbyrå

Under onsdagen höll polisen i Vasa sin höstauktion där folk fick bjuda på upphittade cyklar. Byråsekreterare Ann-Louise Olén på polisens hittegodsbyrå har under sin tid sett folk komma in med det mesta man kan tänka sig..

YLE - 7 timmar sedan

Laihelaföretag föregångare inom kemisk återvinning av plast

Ett företag i Laihela har löst problemen med återvinning av plast. Vid företagets anläggning värms plasten upp och efter avdunstning och destillering blir det till olja..

YLE - 8 timmar sedan

Schampotillverkning och korvstoppning på läseordningen – Bäckby skola satsar på kreativ undervisning i naturvetenskap

Att lära sig genom att göra framom att sitta i skolbänken är vardag för eleverna i Bäckby skola i Pedersöre. I år blir det ännu mer av det då skolan utvecklar den kreativa undervisningen i naturvetenskap. - Man ser vad man gör, säger eleven Hugo Ahlvik..

YLE - 10 timmar sedan

Förlängt förtroende för Käcko – får hjälp av Portin: ”Har ett stort Jaro-hjärta”

Efter en stark höstsäsong får Niklas Käcko fortsätta som huvudtränare i Jaro. Han får dessutom hjälp av en riktig Jaroprofil i Jonas Portin under nästa säsong. "Ett av de finaste jobben man kan ha inom fotbollen i vår nejd", säger Käcko..

YLE - 10 timmar sedan

Två månaders kö till operation i Vasa

I Vasa får man vänta längre på ickebrådskande sjukhusvård än i bland annat Seinäjoki och Karleby. Enligt institutet för hälsa och välfärd, THL, är köerna i Vasa sjukvårdsdistrikt i medeltal 61 dagar..

YLE - 11 timmar sedan

Strejk stänger idrottsanläggningar i Österbotten nästa vecka

Strejken inom den offentliga sektorn berör idrotts- och kulturväsendet, kostshållsbranschen samt rengöring och fastighetsservice..

YLE - 13 timmar sedan

Luciajuryn har gjort sitt val - här är listan på årets lucia-kandidater!

De tio kandidaterna i valet av Finlands lucia 2018 är utsedda. Kandidaterna kommer från olika håll i Svenskfinland. Luciajuryn bestående av journalisten Anna Bäck, skådespelaren Riko Eklundh och journalisten Stefan Lundberg sammanträdde på Folkhälsan i dag, onsdag..

YLE - 17 timmar sedan

Nya inomhusluftproblem i Oxhamns skola i Jakobstad

Problemen med inomhusluften i Oxhamns skola i Jakobstad fortsätter. Åtta av elva lärare lider av den dåliga luften, en av dem har förflyttats till andra utrymmen enligt rektor Peter Lindqvist..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.