YLE > Svenskfinland

Tuesday, 19 February, 19:45

Liknande nyheter

Taggar: Roland, Junell, skapar, hymneri , Stockholm
IDG - 21 mar 12 kl. 14:24

Roland skapar trådlös iPhone-koppling till sina instrument

Nu hoppar även Roland på iPhone-tåget och skapar en särskild teknik som trådlöst kopplar ihop iOS-enheter med instrument från Roland. Tekniken kallas Roland Wireless Connect och låter användare spela och spela in ljud på Rolands moduler direkt via telefonen..

Sydsvenskan - 03 maj 11 kl. 07:37

Roland Nilsson måste bort - nu


Roland Nilsson måste bort. Egentligen är det så enkelt, egentligen är inte Malmö FF:s problem mycket mer svårlösta än så. Kort lägesbeskrivning i MFF just nu: svenska mästarna har i princip samma lag som förra året.

Nya Wermlands Tidningen - 13 apr 13 kl. 07:30

Engelska hymner i Frälsningsarmén

På söndag kväll ger Frälsningsarméns musikkår ett program med engelska hymner i Kristinehamns kyrka..

YLE - 29 dec 16 kl. 23:29

Roland väntar på att någon skulle hälsa på - "Varför är jag så ensam?"

Även om Roland Grankulla har många släktingar och vänner känner han sig ensam nästan varje dag. Bilarna susar förbi hans lägenhet i Larsmo och det är sällan någon stannar och sticker sig in. Många säger att de tänker komma.

Kristianstadsbladet - 31 okt 13 kl. 08:00

Dyrare parkering skapar oenighet

Arkivfoto: Claes Nyberg
Nu blir det dyrare att parkera i Kristianstad. Men höjningen skapar politisk oenighet.
Med ökade p-taxor är det tänkt att kommunens intäkter ska öka med sex miljoner kronor.

Magazin24 - 25 feb 12 kl. 08:47

Intervju: Bandydomaren Roland Fager

Han har dömt bandy i 19 år varav 15 år har varit på elitnivå. Han brinner lika mycket i dag för bandyn. I 19 år har han dömt bandy och han har inte tröttnat ett dugg.

Sydsvenskan - 14 apr 11 kl. 01:30

Roland Nilsson kräver lösning nu

Foto: Johan Bävman
Nu talar MFF-tränaren Roland Nilsson klarspråk.
Medan FC Köpenhamn och Malmö FF fortfarande talar om den 1 juli respektive 31 december, av ren förhandlingstaktik, sätter Roland Nilsson agendan med en elegant formulering. Han menar den nye tränaren i MFF, men det handlar ju lika mycket om den nye tränaren i FCK...

Barometern - 30 maj 14 kl. 08:00

Roland Ekholm

En välkänd profil inom Sydostpresstidningarna i Gota Media-koncernen har lämnat oss. Efter en tids sjukdom avled Roland Ekholm, Karlskrona, i söndags, en knapp månad före sin 70-årsdag. Fotograf, projektledare, nyhetschef, redigeringsledare, personalredaktör och byggledare.

Sydsvenskan - 26 maj 15 kl. 04:00

Roland Olsson

Roland Olsson, Skanör, har avlidit i en ålder av 86 år. Hans närmaste är hustrun Barbro och sönerna Hans och Jan med familjer samt framlidne sonen Mats familj.Roland Olsson började tidigt arbeta med planeringsarbete inom läkemedelsindustrin, först i Ferrosan i Malmö, där han slutade som vice vd.

Skånskan - 30 maj 18 kl. 16:47

Roland Larsson i dokumentärfilm

FOTBOLL MFF:s U19-tränare Roland Larsson är en av blott två tränare i Sverige som är kvar av de allra första som anställdes när Tipselitverksamheten drogs igång. Därför är han en given huvudrollsinnehavare i en dokumentär om projektet.
Markus Rosenberg kommer också att vara med.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Provresultaten visade inget avvikande i Oxhamns skola – jakten på nya utrymmen fortsätter ändå

Arbetet med att hitta nya utrymmen för verksamheten i Oxhamns skola i Jakobstad fortsätter. Samtidigt visar provresultaten av inomhusluften i Oxhamns skola inget avvikande..

YLE - 6 timmar sedan

En person häktad för dråpförsök i Jakobstad

Tidigt på lördagsmorgonen misshandels en person svårt på gågatan i Jakobstad. Nu har en man häktats på sannolika skäl misstänkt för försök till dråp..

YLE - 6 timmar sedan

Mässlingsmittan i Larsmo ökade vaccinationsgraden – men man ligger fortfarande långt under landets medeltal

Efter att ett barn i Larsmo smittades av mässling i november har vaccinationsgraden vad gäller MPR-vaccinet gått upp, speciellt bland barn under skolåldern. Men ännu ligger vaccinationsgraden i området långt under hela landets medeltal..

YLE - 9 timmar sedan

Vamia återinför lämplighetstest för närvårdare – YA fortsätter på samma linje

Nu ska sökande igen testas om de är lämpliga att arbeta som närvårdare. I vår kommer de som söker en studieplats på närvårdarutbildningen vid Vamia i Vasa genomgå ett lämplighetstest. På Yrkesakademin i Österbotten uppger man att nog tidigare träffat de sökande även om det inte varit möjlighet att hålla ett lämplighetstest..

YLE - 13 timmar sedan

Gränser mellan byar finns inte för lantmätaren men är viktiga för byborna: "Backgränd är en jättestor del av min identitet"

Om någon säger fel om var du bor – hur snabb är du inte med att rätta? Oftast mycket snabb – det är noga vilken by eller vilket område du kommer ifrån. Gränser är en del av vår identitet, det kan bland annat Sara Wilson som bor i Backgränd i Karis intyga.

YLE - 13 timmar sedan

#femtioelvafrågor: Håller partierna vad de lovar?

I serien #femtioelvafrågor frågar sig gymnasisten Emilia Louhiranta från Kauhava hur man ska hitta det parti som står närmast en själv och hur man ska veta vilka partier som håller sina löften..

YLE - 23 timmar sedan

Stadsstyrelsen i Vasa vill undvika osthyvelsdiskussioner kring ekonomin

Det blev långa diskussioner i stadsstyrelsen i Vasa om stadens ansträngda ekonomi på måndagen. Sparbehoven är stora och kravet på nedskärningar består men uttrycks inte i procent i stadsstyrelsens beslut..

YLE - Igår: 15:46

Stort underskott för Vasa sjukvårdsdistrikt – över sex miljoner minus

Inköpta läkartjänster blev dyrare än väntat och intäkterna blev mindre under 2018 för Vasa sjukvårdsdistrikt. Nu kommer man bland annat se över prissättningen för patientbesök..

YLE - Igår: 10:52

Dubbelt fler unga startade jordbruk i Österbotten 2018

Under fjolåret var det dubbelt fler unga som ansökte om startstöd för jordbruk än 2017. Antalet ekogårdar ökade också under 2018..

YLE - Igår: 04:44

Brist på respekt och grovt språk – Gerby skola i Vasa vill skapa en bättre skolmiljö

Respekten för andra elever och lärarna har blivit sämre, språkbruket är tuffare och lekar leder till slagsmål. Gerby skola har skickat ut ett brev till alla hem där man ber föräldrarna diskutera med sina barn hur skoldagen ska fungera bättre..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.