YLE > Svenskfinland

Tuesday, 19 February, 19:51

Liknande nyheter

Taggar: Ingen rår, KAJfortsätter som , etta, Vegatoppen, rösta här
YLE - 13 okt 16 kl. 15:04

KAJ och Sofie Lundell utmanar Vegatoppen

Veckans två nya utmanare heter KAJ och Sofie Lundell. Inget stoppar succégruppen KAJ Det är spännande tider just nu för humorgruppen KAJ. Den nya skivan gavs ut för en vecka sedan och om en vecka är det dags för en nationell turné.

YLE - 03 nov 16 kl. 16:33

San Marino & Linda och Micke Allén utmanar Vegatoppen - rösta på din favoritlåt här

Dansbandet San Marino & Linda firar 30-årsjubileum i år. Julie Ebbe tog sig en pratstund med Linda Backgren-Holm, sångare i bandet. Du har ju varit med sedan -94, vilket är ditt bästa minne från de här åren?

YLE - 01 dec 16 kl. 14:39

Sven och The Rime utmanar Vegatoppen - rösta här!

Österbotten är välrepresenterat i veckans två utmanare - Sven och The Rime. Vem är The Rime? - The Rime är ett band bestående av fyra män, uppvuxna under 70- och 80-talet, med fötterna stadigt i den österbottniska myllan, berättar gruppens sångare Mikael Ahlskog.

YLE - 20 sep 18 kl. 13:41

KAJ ny etta på Vegatoppen - rösta här!

Den här veckan tog sig KAJ från utmanarplats till toppen av den finlandssvenska hitlistan. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, LCMDF och Johnny Söderback?.

YLE - 27 sep 18 kl. 13:14

KAJ fortsätter som etta på Vegatoppen – rösta här!

Den här veckan fortsätter KAJ på toppen av den finlandssvenska hitlistan. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Désirée Saarela och Wimsy?.

YLE - 13 sep 18 kl. 11:35

Rickard Eklund ny etta på Vegatoppen - rösta här!

Den här veckan tog sig Rickard Eklund från utmanarplats till toppen av den finlandssvenska hitlistan. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, KAJ och Lxandra?.

Nyan - 30 apr 16 kl. 11:04

Emilia Alm ny etta på Vegatoppen

Åländska Emilia Alm, som var utmanare på Radio Vegas Vegatoppen under vecka 16, lyckades ta sig upp på förstaplatsen. Emilia Alm fick 29,38 procent av rösterna med sin låt At the finishline.

På andra plats kommer Elna Romberg med låten Make New(17,51 procent) och trea är Susann Sonntag med låten Show your heart (15,25 procent).

YLE - 19 okt 17 kl. 15:04

Kode Maya och Benders utmanar Vegatoppen - rösta här!

Kode Maya och Benders är aktuella med ny musik. Utmanarna i Vegatoppen den här veckan tävlar mot Streamline & Jeanette som fortsätter som etta på Vegatoppen..

YLE - 26 okt 17 kl. 20:42

Replay och Emilia Enlund utmanar Vegatoppen - rösta här!

Replay och Emilia Enlund är aktuella med ny musik. Utmanarna i Vegatoppen den här veckan tävlar mot Erik-André Hvidsten som är tillbaka som etta på Vegatoppen..

YLE - 14 dec 17 kl. 15:22

Luciakören och Ronya Mariah utmanar Vegatoppen - rösta här!

Luciakören och Ronya Mariah är aktuella med ny musik. Utmanarna i Vegatoppen den här veckan tävlar mot Jussi Lindberg som fortsätter som etta på Vegatoppen..

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Provresultaten visade inget avvikande i Oxhamns skola – jakten på nya utrymmen fortsätter ändå

Arbetet med att hitta nya utrymmen för verksamheten i Oxhamns skola i Jakobstad fortsätter. Samtidigt visar provresultaten av inomhusluften i Oxhamns skola inget avvikande..

YLE - 6 timmar sedan

En person häktad för dråpförsök i Jakobstad

Tidigt på lördagsmorgonen misshandels en person svårt på gågatan i Jakobstad. Nu har en man häktats på sannolika skäl misstänkt för försök till dråp..

YLE - 6 timmar sedan

Mässlingsmittan i Larsmo ökade vaccinationsgraden – men man ligger fortfarande långt under landets medeltal

Efter att ett barn i Larsmo smittades av mässling i november har vaccinationsgraden vad gäller MPR-vaccinet gått upp, speciellt bland barn under skolåldern. Men ännu ligger vaccinationsgraden i området långt under hela landets medeltal..

YLE - 9 timmar sedan

Vamia återinför lämplighetstest för närvårdare – YA fortsätter på samma linje

Nu ska sökande igen testas om de är lämpliga att arbeta som närvårdare. I vår kommer de som söker en studieplats på närvårdarutbildningen vid Vamia i Vasa genomgå ett lämplighetstest. På Yrkesakademin i Österbotten uppger man att nog tidigare träffat de sökande även om det inte varit möjlighet att hålla ett lämplighetstest..

YLE - 13 timmar sedan

Gränser mellan byar finns inte för lantmätaren men är viktiga för byborna: "Backgränd är en jättestor del av min identitet"

Om någon säger fel om var du bor – hur snabb är du inte med att rätta? Oftast mycket snabb – det är noga vilken by eller vilket område du kommer ifrån. Gränser är en del av vår identitet, det kan bland annat Sara Wilson som bor i Backgränd i Karis intyga.

YLE - 13 timmar sedan

#femtioelvafrågor: Håller partierna vad de lovar?

I serien #femtioelvafrågor frågar sig gymnasisten Emilia Louhiranta från Kauhava hur man ska hitta det parti som står närmast en själv och hur man ska veta vilka partier som håller sina löften..

YLE - 23 timmar sedan

Stadsstyrelsen i Vasa vill undvika osthyvelsdiskussioner kring ekonomin

Det blev långa diskussioner i stadsstyrelsen i Vasa om stadens ansträngda ekonomi på måndagen. Sparbehoven är stora och kravet på nedskärningar består men uttrycks inte i procent i stadsstyrelsens beslut..

YLE - Igår: 15:46

Stort underskott för Vasa sjukvårdsdistrikt – över sex miljoner minus

Inköpta läkartjänster blev dyrare än väntat och intäkterna blev mindre under 2018 för Vasa sjukvårdsdistrikt. Nu kommer man bland annat se över prissättningen för patientbesök..

YLE - Igår: 10:52

Dubbelt fler unga startade jordbruk i Österbotten 2018

Under fjolåret var det dubbelt fler unga som ansökte om startstöd för jordbruk än 2017. Antalet ekogårdar ökade också under 2018..

YLE - Igår: 04:44

Brist på respekt och grovt språk – Gerby skola i Vasa vill skapa en bättre skolmiljö

Respekten för andra elever och lärarna har blivit sämre, språkbruket är tuffare och lekar leder till slagsmål. Gerby skola har skickat ut ett brev till alla hem där man ber föräldrarna diskutera med sina barn hur skoldagen ska fungera bättre..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.