DN > Nyheter

Monday, 15 October, 19:43

DN - 11 okt 18 kl. 10:42

Sverker Sörlin: Så kan humanioran rädda världenDe senaste tio åren har den gamla schablonen om humanioran som världsfrånvänd eroderat. En ny dansk undersökning visar vilken aktiv påverkan den faktiskt har på samhällslivet..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sörlin

Dela artikeln

199 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverker, Sörlin, kan , humanioran, räddavärlden

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Massakern i Omagh

Mitt under pågående fredsprocess exploderar en bomb i staden Omagh. Nu fasar många för att Brexit kan häva den bräckliga fred som råder i Nordirland..

DN - 45 minuter sedan

Sprickan växer om Brexit i brittiska regeringen

”Vi har gjort framsteg i förhandlingarna, och inte minst om Nordirland. Nu gäller det att hålla huvudet kallt”. Det sa Storbritanniens premiärminister Theresa May på måndagen inför veckans laddade toppmöte i Bryssel.

DN - 45 minuter sedan

Ett urgröpt polisväsende ger urgröpt rättssäkerhet

DN 16/10 2018. Det spelar ingen roll hur mycket pengar man öser över en verksamhet som är så pass dysfunktionell som polismyndigheten: den kommer ändå inte att bli bättre..

DN - 1 timme sedan

Fortsatt S-styre i Malmö: Hade önskat en lösning över blockgränsen

MALMÖ. Det blir en fortsättning på det drygt två decennier långa S-styret i Malmö. Det stod klart under måndagen då både L och C valde att lägga ned sina röster när kommunfullmäktige skulle rösta om vem som ska styra staden under de kommande fyra åren..

DN - 1 timme sedan

Pekades ut som ”bluff-Pocahontas” av Trump – nu har dna-testet kommit

Hon kallades för ”bluff-Pocahontas” av Donald Trump. Nu har kvinnan som kan bli  presidentens främsta utmanare, Elizabeth Warren, dna-bevis på att hon har ett ursprung som går tillbaka till USA:s ursprungsinvånare..

DN - 1 timme sedan

IF Metall: Sexistiska attityderna har förändrats

Den mansdominerade industrin och fackförbundet IF Metall har haft stora problem med sexuella trakasserier. En undersökning i november i fjol visade att sex av tio kvinnliga medlemmar under 30 utsatts på sina arbetsplatser.  Ett år efter Metoo-upproret har attityderna förändrats, anser förbundsordförande Marie Nilsson.

DN - 1 timme sedan

Pettersson borta minst en vecka efter tacklingen

Vancouvers stjärnskott Elias Pettersson tvingas vila i sju-tio dagar från spel i NHL. Enligt uppgift drabbades succésvensken av en hjärnskakning efter att ha blivit överkörd av Floridabacken Mike Matheson i helgen..

DN - 1 timme sedan

Viktors val: Nej till inflytande – ja till bråk

Så kan Moderaterna och Socialdemokraterna hämnas på centerliberalernas bråkande. Sveriges ledande samhällsmagasin har hela historien..

DN - 1 timme sedan

ESS-gymnasiet tvingas bort efter klagomål på elever

ESS-gymnasiet måste lämna sina lokaler i Münchenbryggeriet på Södermalm i Stockholm. Anledningen är klagomål som har kommit in till utbildningsförvaltningen från hyresvärden angående flera händelser.  – Senast gäller det att elever på skolan har kastat gafflar mot en städare, säger gymnasiedirektören Peter Lyth till DN.

DN - 1 timme sedan

Nu ligger avgörandet i Annie Lööfs händer

Stefan Löfven har fått uppdraget att sondera en ny regering men avgörandet ligger i Annie Lööfs händer. C-ledaren vill både hålla ihop Alliansen och samregera med S men hon möter borgerligt motstånd. – Då gör vi större nytta i opposition, säger Ebba Busch Thor (KD)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.